20.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λάκης Λαζόπουλος: Σπουδαίοι καθηγητές στην Ακαδημία Τεχνών 100

Με μια εντυπωσιακή Dream Team καθηγητών, με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου, στελεχώνει ο Λάκης Λαζόπουλος την «Ακαδημία Τεχνών 100», τη σχολή υποκριτικής που ετοιμάζει εδώ και καιρό. Στόχος του είναι να δημιουργήσει τους πρωταγωνιστές του αύριο! 

Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε για την Ακαδημία Τεχνών 100:

«Τη βασική ομάδα των καθηγητών μας σε τακτική και σεμιναριακή βάση, για το 2020-2021 θα αποτελέσουν (με αλφαβητική σειρά): 

Ο σκηνοθέτης και μουσικός Αλέξανδρος Βούλγαρης, ο μεταφραστής, σκηνοθέτης και δραματουργός Αντώνης Γαλέος, η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, η ηθοποιός Μαρία Διακοπαναγιώτου. Η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη, η σκηνοθέτης και θεατρολόγος Τζωρτζίνα Κακουδάκη, ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης. O ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Καραμίχος, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, η λογοθεραπεύτρια Χριστίνα Καραχάλια.

O ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Καταλειφός, η ηθοποιός Μαρία Κεχαγιόγλου, η χορογράφος και σκηνοθέτης Φρόσω Κορρού. O ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Δημήτρης Κουρούμπαλης, εγώ, η ηθοποιός Άννα Μάσχα, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Περικλής Μοσχολιδάκης, η ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Μπισμπίκης. Η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου,η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης, η ηθοποιός Μαρίσσα Τρινταφυλλίδου. 

Ο ηθοποιός και μουσικός Άγγελος Τριανταφύλλου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Σοφία Φιλιππίδου, ο ηθοποιός Χάρης Φραγκούλης, κ.ά».

ακαδημία τεχνών 100 του λαζόπουλου

Ο Λάκης Λαζόπουλος: Όσα αποκάλυψε για την εξαιρετική ομάδα στην Ακαδημία Τεχνών 100

«Ο κάθε καθηγητής μας έχει συμφωνήσει και έχει αναλάβει έναν τομέα στον οποίο παίρνει ο ίδιος αποφάσεις και όλοι μαζί οι καθηγητές συνεργάζονται. Με εμένα να κρατάω απλά το ρόλο του συντονιστή. Έτσι, όπως απαιτεί ένας σύγχρονος τρόπος δόμησης μίας δραματικής σχολής.

Την διεύθυνση της σχολής και το σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών έχουν αναλάβει η Φρόσω Κορρού και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του κύκλου σεμιναρίων, εργαστηρίων αλλά και αφιερωμάτων τα οποία θα ανακοινωθούν στα επίσημα εγκαίνια της σχολής στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα διδάξουν σε σεμιναριακή βάση είναι ο Γιώργος Καραμίχος και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου. Επίσης, και μεγάλοι σκηνοθέτες του κινηματογράφου. Διευθυντές φωτογραφίας, διαπρέψαντες και διαπρέποντες στο χώρο των παραστατικών τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κάθε τομεάρχης θα ανακοινώσει το περιεχόμενο των μαθημάτων του. Κάποια εκ των οποίων θα μπορούν να παρακολουθήσουν και ακροατές μέσω live streaming. Χωρίς βεβαίως να μπορούν να κάνουν αναπαραγωγή τους.

Ορισμένα από τα μαθήματα, πάντα με την άδεια των καθηγητών και των σπουδαστών μας, θα είναι διαθέσιμα σε μόνιμη βάση ψηφιακά. Ώστε να δημιουργηθεί σταδιακά μια ψηφιακή βιβλιοθήκη τέχνης με όλα τα σημαντικά της πρόσωπα σε ρόλο διδάσκοντα.

Κάθε τμήμα μας στη σχολή θα έχει μια ιδιαίτερη δόμηση. Για παράδειγμα, στο μάθημα της αρχαίας τραγωδίας, επικεφαλής στο πρώτο έτος θα είναι η Στεφανία Γουλιώτη. Η ίδια θα συνεργαστεί με δύο εξαιρετικές εκπροσώπους της υποκριτικής τέχνης που θα διδάξουν μαζί της στο πρώτο έτος. Τη Λουκία Μιχαλοπούλου και την Εύη Σαουλίδου

Η Στεφανία Γουλιώτη θα αναλάβει στη συνέχεια, ένα υποτροφιακό τμήμα με μαθητές και από τα τρία έτη. Αυτούς που θα επιδείξουν πρώτοι μία έφεση στο αρχαίο δράμα. Το αρχαίο δράμα, θα αναλάβουν στο Β΄ και Γ΄ έτος δύο κορυφαίες προσωπικότητες του θεάτρου μας. Η Άννα Μάσχα στο δεύτερο έτος και η Μαρία Κεχαγιόγλου στο τρίτο έτος».

Ο Λάκης Λαζόπουλος, μας εξηγεί αναλυτικά όλα όσα ετοιμάζονται:

«Κάθε καθηγητής θα έχει την ευθύνη του έτους του και όλοι μαζί σε συνεργασία θα προτείνουν νέους σχεδιασμούς, νέα εργαστήρια και σεμινάρια στη σχολή. Εγώ θα έχω μηνιαία επαφή με το σύνολο των σπουδαστών για να ακούω τις προτάσεις τους δημιουργώντας ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης και άψογης συνέργειας στη λειτουργία της σχολής που θα τους περιλαμβάνει ενεργά.

Για παράδειγμα, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα αναλάβει τη δημιουργία μιας παράστασης και θα εκπαιδεύσει νέους ηθοποιούς στην αρχαία κωμωδία. Στην παράσταση αυτή, που θα είναι ξεχωριστή επιλογή των μαθητών, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μαθητές της σχολής μας και από τα τρία έτη. Ακόμη και μαθητές άλλων σχολών. Η παράσταση θα μεταφέρεται, για κάποιες παραστάσεις, και σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας».

Λάκης Λαζόπουλος: Σπουδαίοι καθηγητές στην Ακαδημία Τεχνών 100

«Η Ακαδημία Τεχνών 100 είναι γεγονός» – Λάκης Λαζόπουλος

«H Ακαδημία Τεχνών 100 είναι γεγονός! Σε ένα από τα πιο παλιά κτίρια του κέντρου της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, ετοιμάζουμε μια νέα σχολή υποκριτικής, με σύγχρονες εγκαταστάσεις. Σε ένα χώρο ειδικά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις των παράλογων καιρών μας.

Μπαίνουμε σε μία νέα εποχή. Σε αυτή τη νέα εποχή οι Έλληνες ηθοποιοί πρέπει να διεκδικούν ισότιμα τη θέση τους σε σχέση με όλους τους ηθοποιούς των χωρών της Ευρώπης. Να διεκδικούν ισότιμα μία θέση στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Στη σχολή μας θα διδάξουν οι καταξιωμένοι στο χώρο τους δημιουργοί και δάσκαλοι με πολυετή εμπειρία. Επιδεικνύοντας ουσιαστική αφοσίωση στην εξέλιξη των μαθητών μας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος μας δεν είναι ο εντυπωσιασμός της εφήμερης προχειρότητας που διέπει σε ένα μεγάλο βαθμό κάποιες δραματικές σχολές που υπάρχουν ήδη. Ίσως και σε κάποιες που θα γίνουν.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα της εκπαίδευσης της υποκριτικής τέχνης. Τα αγγλικά γίνονται υποχρεωτικό μάθημα για τους σπουδαστές μας αναλόγως βέβαια το επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας τους.

Θα έχουμε παραπάνω ώρες μαθήματος, όχι όμως παραπάνω δίδακτρα. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης θα δώσουμε και στην υποκριτική για τον κινηματογράφο.

Η φοίτηση θα είναι τριετής και υποχρεωτική και δεν θα αδιαφορούμε για τις απουσίες προκειμένου η σχολή να εισπράττει δίδακτρα. Θα διαμορφώσουμε ένα εξαιρετικά καινούργιο δυναμικό πλαίσιο για τους μαθητές του δεύτερου και του τρίτου έτους οι οποίοι έχουν έρθει από άλλες σχολές.

Τους ευχαριστούμε για την προτίμησή τους και τους υποσχόμαστε ένα πτυχίο που να αξίζει. Στα χρόνια των σπουδών που τους απομένουν θα τους διασυνδέσουμε με την αγορά. Με τους παραγωγούς, με όλους τους απαραίτητους φορείς, θα τους συστήσουμε έναν – έναν στους ανθρώπους της εργασίας τους.

Οι πρωτοετείς μας θα δώσουν τις εξετάσεις τους το φθινόπωρο σύμφωνα με τους κανόνες του Υπουργείου Πολιτισμού. Και για αυτούς, που από την αρχή θα είναι στην Ακαδημία Τεχνών 100, θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας και θα είμαστε όλοι μαζί εκεί για να ακούσουμε τις σκέψεις τους και να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο περιβάλλον με βάση και τις δικές τους απαιτήσεις.

Παράλληλα προετοιμαζόμαστε ώστε από το Φεβρουάριο να λειτουργήσει μεταπτυχιακό τμήμα σε συνεργασία με το αγγλικό πανεπιστήμιο του Staffordshire, το οποίο θα δίνει πιστοποίηση στους Έλληνες σπουδαστές. Ένα σχεδόν απαραίτητο εφόδιο για να εργαστεί ένας ηθοποιός και σε ξένες σειρές και σε μεγάλες πλατφόρμες θεάματος στον κόσμο».

ακαδημία τεχνών 100 του λαζόπουλου

Λάκης Λαζόπουλος: «Θα φτιάξω μια εικόνα του κόσμου όπως εγώ τη θέλω!»

Ο Λάκης Λαζόπουλος δήλωσε για την Ακαδημία Τεχνών 100:

«Στην Ακαδημία Τεχνών Εκατό, θα λειτουργήσει με κεντρικό μήνυμα «Θα φτιάξω μια εικόνα του κόσμου όπως εγώ τη θέλω!», Η εφηβική ομάδα θεάτρου Velos με στόχο τη γνωριμία των εφήβων με τον κόσμο του θεάτρου και της δραματικής τέχνης.

Η ομάδα Velos θα αποτελέσει ένα Youth Theatre group, με σκοπό τα μέλη της να καλλιεργήσουν την επικοινωνία και την συνεργασία μέσα από θεατρικές τεχνικές. Να ανακαλύψουν προσωπικές τους δεξιότητες, και να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχες θεατρικές ομάδες από άλλες χώρες.

Υπεύθυνη για την καλλιτεχνική και παιδαγωγική λειτουργία της ομάδας είναι η θεατροπαιδαγωγός και σκηνοθέτης Τζωρτζίνα Κακουδάκη, σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαίρη Μηνά, η οποία θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας.

Στην δημιουργική ομάδα των καθηγητών του εργαστηρίου θα συμμετέχουν επίσης η Φρόσω Κορρού και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις και με άλλους καθηγητές της δραματικής σχολής.

Στην Ακαδημία Τεχνών Εκατό θα λειτουργήσει επίσης και παιδικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού σωματικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού με στόχο την έκφραση των συναισθημάτων και την βιωματική μάθηση των παιδιών. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα θα είναι η ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός και ψυχοδραματίστρια Ειρήνη Αδάμου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να έρθουν από τώρα σε επαφή με τους υπεύθυνους της σχολής σχετικά με τα παραπάνω προγράμματα. Αξίζει να δώσουν στα παιδιά τους μια μεγάλη ευκαιρία να μετέχουν από νωρίς του πολιτισμού της χώρας»

«Τους χώρους της σχολής μας αλλά και χώρους μας στη στοά του κτιρίου που στεγάζεται η σχολή έχουν αναλάβει να διαμορφώσουν ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης»τονίζει ο Λαζόπουλος.

Λάκης Λαζόπουλος: Σπουδαίοι καθηγητές στην Ακαδημία Τεχνών 100

Η διαμόρφωση του κτιρίου Ακαδημία Τεχνών 100

«Οι αίθουσες θα έχουν μικρές σκηνές με δυνατότητα θεατρικού φωτισμού και σωστά πατώματα για τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Στη στοά θα υπάρχει ένα καθιστικό με ψηφιακή βιβλιοθήκη. Ώστε, να μπορούν οι σπουδαστές μας να κατεβάζουν θεατρικά έργα και ό,τι άλλο σχετικό υλικό σε ψηφιακή μορφή χρειάζονται. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα στεγαστεί και το web radio μας.

Το διαδικτυακό ραδιόφωνο της σχολής θα είναι των σπουδαστών. Θα έχουν λόγο μόνο οι σπουδαστές. Θα διαχειρίζονται τις ώρες μεταξύ τους, θα μιλούν για ό,τι θέλουν. Θα καλούν όποιους θέλουν, θα βάζουν όποια μουσική θέλουν, με απόλυτη ελευθερία.

Σε γειτονικό χώρο θα λειτουργήσει και το πατάρι μας για μικρές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Επίσης, και stand – up comedy βραδιές. Θα γίνουν παράλληλα και ειδικά μαθήματα stand up comedy τα οποία θα επιμεληθώ εγώ με νέα ομάδα συνεργατών. Θα υπάρξει και εργαστήριο συγγραφής θεατρικών έργων και κινηματογραφικών σεναρίων.

Στην στοά θα έχουμε ένα ραχάτ place που θα μπορούμε να καθόμαστε και ένα μπαρ και εστιατόριο. Στο επίσημο site της σχολής, που θα βρίσκεται σε λειτουργία στα τέλη Αυγούστου, θα κοινοποιείται το σύνολο του σχεδιασμού των μαθημάτων, σεμιναρίων και εργαστηρίων που θα προτείνουν οι καθηγητές μας.

Κάποια από τα σεμινάρια, της ίδιας της σχολής μας ή σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς, θα είναι διαθέσιμα και σε σπουδαστές άλλων σχολών. Καθώς και στο ευρύ κοινό.

Και βέβαια, όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εάν δεν υπήρχε ο Δημήτρης Δερπάνης, πρόεδρος του ομίλου εκπαίδευσης και πιστοποίησης DGroup. Είναι ο επενδυτής αυτού του μεγάλου εγχειρήματος στο χώρο της τέχνης, που θα επεκταθεί και σε πεδία άλλων τεχνών.

Καλούμε φοιτητές να είναι οι πρώτοι που θα αποφοιτήσουν, θα σπουδάσουν, θα δημιουργήσουν, θα προχωρήσουν σε μία από τις σημαντικότερες, πιστεύω, σχολές υποκριτικής τέχνης που δημιουργούμε στη χώρα μας. 

Είμαστε αποφασισμένοι να μιλήσουμε τη γλώσσα της εποχής σας σεβόμενοι τους πανάρχαιους κώδικες της τέχνης μας. Σκοπεύουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν, θέλουν να δοκιμάσουν, να δουν, να είναι εδώ.  Η Ακαδημία Τεχνών Εκατό δεν είναι μία ακόμη σχολή υποκριτικής τέχνης, είναι μια πραγματικά σύγχρονη σχολή υποκριτικής με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Πληροφορίες:

Συντονισμός λειτουργίας και γραμματείας της Ακαδημίας Τεχνών Εκατό: Χρήστος Καρανάτσης.ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: .210 -7101411 (Δευτέρα με Παρασκευή: 11:00 -15:00)E – MAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected]

Διαβάστε περισσότερα για την Ακαδημία Τεχνών 100 και τον Λάκη Λαζόπουλο, στο Youfly.com.

Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Youfly.com. Αρθρογράφος στο Youfly.com στην στήλη «Kats me, If you can». Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ στην εκπομπή Fay's Time, με την Φαίη Σκορδά, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Λατρεύω τα ταξίδια, τα βιβλία, τον αθλητισμό και το θέατρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ