20.9 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Η Βιομηχανία Ψυχαγωγίας ζητάει νέο πακέτο στήριξης λόγω COVID-19

Με χθεσινή επιστολή τους στο Αμερικανικό Κογκρέσο, οι Motion Picture Association, SAG-AFTRA και άλλες εταιρείες από την Βιομηχανία Ψυχαγωγίας, ζητούν την πρόσληψη νέων μέτρων ελάφρυνσης, νέο πακέτο οικονομικής στήριξης, αλλαγές στον φορολογικό τομέα και ένα νέο ομοσπονδιακό ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Καθώς τα κρούσματα COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται συνεχώς σε πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, το Χόλιγουντ απαιτεί από το Κονγκρέσο να εντείνει τις προσπάθειες και με νέα νομοθεσία να βοηθήσει στη διάσωση της βιομηχανίας ψυχαγωγίας.

Σε επιστολή λοιπόν που εστάλη χθες Δευτέρα στους ηγέτες του Κογκρέσου, εξέχοντες βιομηχανικοί όμιλοι ζητούν την πρόσληψη νέων μέτρων ελάφρυνσης, νέο πακέτο οικονομικής στήριξης και πολλά ακόμα μέτρα.

«Αυτές οι πολιτικές θα βοηθούσαν στην εκκίνηση της εγχώριας παραγωγής ταινιών και σειρών, θα ενθάρρυναν την πρόσληψη και τη βελτίωση υψηλότερου κόστους που θα πρέπει να αναληφθεί για την προστασία του εργατικού δυναμικού της βιομηχανίας μας», αναφέρει η επιστολή που υπέγραψαν οι ηγέτες της Motion Picture Association, the Director Guild of America, Ανεξάρτητη Συμμαχία Κινηματογράφου & Τηλεόρασης, η Διεθνής Συμμαχία Υπαλλήλων Θεάτρου και η SAG-AFTRA.
 
Η συγκεκριμένη έκκληση – πρόσκληση έρχεται την ώρα που οι νομοθέτες ετοιμάζονται να συζητήσουν ένα τρίτο μεγάλο πακέτο ανακούφισης εξαιτίας του COVID-19.
Προηγουμένως, ο νόμος CARES παρείχε άμεσες πληρωμές σε Αμερικανούς που λαμβάνουν κάτω από ένα ορισμένο εισόδημα, καθώς και τη χορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων.
 
Η επιστολή προς το Κονγκρέσο, που δημοσιεύθηκε από το The Hollywood Reporter, περιλαμβάνει επίσης κατευθυνόμενες προτάσεις που θα ωφελούσαν ιδιαίτερα τον τομέα της ψυχαγωγίας.
Για παράδειγμα, οι νομοθέτες καλούνται να τροποποιήσουν μια πτυχή του φορολογικού κώδικα που σχετίζεται με την εγχώρια παραγωγή. Σύμφωνα με την Ενότητα 181, κάθε παραγωγή που πληροί ορισμένα βασικά προσόντα μπορεί να αφαιρέσει τα πρώτα 15 εκατομμύρια δολάρια του κόστους έναντι των ομοσπονδιακών φορολογικών υποχρεώσεων.
 
Μία ιδέα που προτάθηκε είναι ότι αυτή η νομοθεσία θα επεκταθεί περαιτέρω με το όριο να αλλάζει σε 15 εκατομμύρια δολάρια ή 50 τοις εκατό του συνολικού κόστους παραγωγής, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.
 

Βασικός στόχος είναι η άμεση και γρήγορη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις. 

 
Τέλος, η μεγαλύτερη πρόταση αφορά το αίτημα για ένα νέο ομοσπονδιακό ασφαλιστικό πρόγραμμα για την κάλυψη ζημιών που σχετίζονται με πανδημία. Αν και στο γράμμα δεν αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες…
 
«Η δυνατότητα της βιομηχανίας μας να επιστρέψει στην ενεργό παραγωγή, διακυβεύεται σοβαρά από την αδυναμία αγοράς ασφάλισης για την κάλυψη ζημιών που οφείλονται σε μεταδοτικές ασθένειες μεταξύ των καστ, του πληρώματος και άλλων που εμπλέκονται στην παραγωγή», περιλαμβάνεται στο γράμμα.
 
“Αυτή η ασφάλιση ήταν διαθέσιμη στο παρελθόν και είναι απαραίτητη για τις αποφάσεις των τραπεζών και άλλων για να διακινδυνεύσουν την επένδυση σε μια ταινία ή πρόγραμμα που ενδέχεται να κλείσει. Χωρίς αυτήν, η παραγωγή – ειδικά η ανεξάρτητη παραγωγή – δεν μπορεί να ξαναρχίσει.
Προτρέπουμε το Κογκρέσο να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ομοσπονδιακής ασφάλισης (ή εγγύησης για να καλύψει αυτό το κενό) για την κάλυψη επιχειρηματικών απωλειών που σχετίζονται με τη πανδημία στο μέλλον.”

Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, σε Μπρόντγουεϊ και Χόλιγουντ, καθώς άλλωστε παρόμοια ανησυχία αντιμετωπίζουν οι Θεατρικοί και Κινηματογραφικοί παραγωγοί στη Μεγάλη Βρετανία, εδώ στην Ελλάδα φυσικά, και σε όλο το κόσμο.

Αλέξανδρος Κατσαρίδης

Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογράφος και Διευθυντής του Youfly.com. Αρθρογράφος στο Youfly.com στην στήλη «Kats me, If you can». Τηλεοπτικό Ρεπορτάζ στην εκπομπή Fay's Time, με την Φαίη Σκορδά, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Λατρεύω τα ταξίδια, τα βιβλία, τον αθλητισμό και το θέατρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ