εθνική λυρική σκηνή online

Η Εθνική Λυρική Σκηνή βγαίνει online με την πρώτη της όπερα

Ένα νέο κανάλι για τις τέχνες, με την ευγενική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έχει προταθεί με αφορμή την πανδημία. Όσοι αγαπούν τα έργα από την Εθνική Λυρική Σκηνή θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν online τις αγαπημένες τους παραστάσεις, τις οποίες και έχουν στερηθεί εξαιτίας των συνθηκών.

Εθνική Λυρική Σκηνή Online

To online κανάλι από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η νέα online πλατφόρμα, ή αλλιώς το κανάλι από την Εθνική Λυρική Σκηνή θα αρχίσει να λειτουργεί επίσημα και ολοκληρωμένα από τον Ιανουάριο του 2021. Θα είναι μια pay – to – view πλατφόρμα, η οποία θα μεταδίδει παραστάσεις όπερα παγκόσμιας κλάσης, μπαλέτο, μουσική και μουσικό θέατρο σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ένα μέρος του κοινού όπερας στην διαδικτυακή αγορά.

Η έναρξη της δοκιμαστικής πλατφόρμας από την Εθνική Λυρική Σκηνή, θα περιλαμβάνει το στοιχειωμένο λιμπρέτο του Giacomo Puccini, το Madama Butterfly. Το έργο θα είναι διαθέσιμο online από τις 25 Νοεμβρίου και μετά, μέσω του δικτύου παράδοσης περιεχομένου της GNO TV Akamai (online κανάλι Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Greek Narional Opera).

Εθνική Λυρική Σκηνή Online

Πρόκειται για μια κορυφαία υπηρεσία cloud security, web performance και media delivery, η οποία διασφαλίζει μεταδόσεις ασφαλείς, αξιόπιστες και γρήγορες, σε κάθε συσκευή και τοποθεσία. Με περισσότερα από 270.000 μηχανήματα σε πάνω από 120 χώρες, η Akamai διανέμει πάνω από το 40% της διαδικτυακής κίνησης παγκοσμίως, καθώς υποστηρίζει πάνω από 3 τρισεκατομμύρια ψηφιακές αλληλεπιδράσεις ημερησίως, από 6.000 εταιρείες και οργανισμούς που πρωτοστατούν στον τομέα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι επόμενες online παραστάσεις για το 2020

Τον Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθούν δύο online πρεμιέρες στο κανάλι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίες προορίζονται για ζωντανή μετάδοση: η νέα παραγωγή του Don Quixote (Δον Κιχώτης) με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Don Giovanni, μια διεθνής συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Όπερας, της Όπερας του Γκέτεμποργκ και της Βασιλικής Όπερας της Δανίας.

Βέβαια, από τον πρώτο μήνα του 2021, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει περισσότερες online παραστάσεις με όπερα και μπαλέτο, που διοργανώνονται στο Μέγαρο Σταύρος Νιάρχος. Επιπροσθέτως, θα υπάρχει η δυνατότητα για παρακολούθηση μουσικών θεάτρων, οπερέττα, live φεστιβάλ, παλιές αλλά και καινούργιες παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και παιδικές παραγωγές.  Μείνετε συντονισμένοι, μέχρι να ανακοινωθεί η ολοκληρωμένη λίστα των τηλεοπτικών υπηρεσιών του online καναλιού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Μια γεύση από την online πρεμιέρα της παράστασης Madamme Butterfly:

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

About Ιωάννα Παναγιώτη

Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!