17.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιώργος Κιμούλης: «Όμορφη Πόλη» και «Το Παγκάκι»

Ο Γιώργος Κιμούλης πρωταγωνιστεί στην «Όμορφη Πόλη» στο Ηρώδειο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, όπου για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή ακούγεται και η ποίηση του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ενώ παράλληλα συνεχίζει την περιοδεία με «Το Παγκάκι», την παράσταση που σκηνοθετεί και παίζει με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Γιώργος Κιμούλης Το Παγκάκι youfly.com συνέντευξη

Ξεκινάω από το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν, «Το Παγκάκι».

Στις 27 Αυγούστου θα δούμε τη παράσταση στο Κηποθέατρο Παπάγου και στη συνέχεια σε επτά ακόμα πιάτσες εντός Αττικής.

Ο Γιώργος Κιμούλης μου εξηγεί ότι το έργο αυτό ουσιαστικά μιλάει για τη συνάντηση δύο ανθρώπων σε ένα πάρκο, σε ένα παγκάκι για την ακρίβεια, εξού και ο τίτλος του έργου και την προσπάθεια που κάνουν για να δουν αν μπορούν να είναι μαζί.

Το θέμα του έργου, λοιπόν, είναι το αν μπορούν οι άνθρωποι πια να είναι μαζί και αν θέλουν και το έχουν ανάγκη, τότε γιατί δεν το κατορθώνουν;

Το σημαντικό και το ιδιοφυές του συγγραφέα είναι ότι αυτή η σοβαρή ερώτηση, αυτή η σοβαρή αγωνία αναπτύσσεται καθώς ο συγγραφέας χρησιμοποιεί το εργαλείο της κωμωδίας, γιατί «Το Παγκάκι» πάνω απ’ όλα είναι μια κωμωδία.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας αυτής της παράστασης ο Γιώργος Κιμούλης που σκηνοθετεί, ερμηνεύει και υπογράφει και την διαμόρφωση χώρου ήρθε σε επαφή με αρκετό κόσμο, πάντα με τα μέτρα ασφάλειας και έτσι τον ρωτάω ποια είναι η αίσθηση του κοινού και πώς βλέπει τον χειμώνα που έρχεται.

Γιώργος Κιμούλης Το Παγκάκι youfly.com συνέντευξη 2

Ο κόσμος ζει μέσα σ’ ένα θολό τοπίο.

Τρομοκρατημένος όχι μόνο απ’ τον κίνδυνο του ιού, αλλά κι απ’ τον κίνδυνο μιας απόλυτης οικονομικής καταστροφής. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. Υπάρχουν διάφορες αντικρουόμενες απόψεις και θέσεις ως προς τον κορονοϊό, ως προς την αντιμετώπιση αυτού, ενώ παράλληλα ζουν μια ακραία οικονομική δυσχέρεια και αυτό βεβαίως τους δημιουργεί μια τρομαχτική ανασφάλεια και για τον παρόντα χρόνο, αλλά και για τον μέλλοντα. Μέσα σε αυτό το τοπίο δίνονται κάποιες παραστάσεις και κάποιοι άνθρωποι έρχονται σε αυτές.

Από την αρχή της εμφάνισης του Covid-19, ο ίδιος είχε δηλώσει δημοσίως ότι αν δεν βρεθεί μια σοβαρή επιστημονική ομάδα η οποία θα καθαρίσει αυτό το θολό τοπίο και δεν θα επιτρέπει στην κάθε κυβέρνηση ή στην κάθε ομάδα που παίρνει αποφάσεις να εργαλειοποιεί, ανάλογα με τα συμφέροντά της, όλη αυτή τη νέα συνθήκη, μέσα σε πλαίσια που δημιουργούν διαρκώς αντιφάσεις, αντίθετες θέσεις, αντίθετες απόψεις, θέσεις που τις δίνουν και μετά τις παίρνουν πίσω, αυτό θα δημιουργήσει ένα χάος από το οποίο δύσκολα θα ξεφύγουμε.

Ευκαιρίας δοθείσης να μιλήσουμε για κάτι πολύ όμορφο και συγκεκριμένα για την «Όμορφη Πόλη».

Γιώργος Κιμούλης Όμορφη Πόλη συνέντευξη youfly.com

Εκεί πρωταγωνιστεί με τους Κώστα Καζάκο, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνο Καζάκο, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργο Βάλαρη, Αιμίλιο Ράφτη, Ακη Σιδέρη και Λήδα Πρωτοψάλτη. 

Πρόκειται για μια παράσταση που τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ερμηνεύουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Σαλίνα Γαβαλά και ερμηνευτές που θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Τόσο ο ίδιος αλλά και όσοι συμμετείχαν στις παραστάσεις που δόθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι   ιδιαίτερα ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. 

Την παράσταση σκηνοθετεί ο καλός του φίλος Γιώργος Βάλαρης ο οποίος είναι δίπλα του όποτε τον έχει χρειαστεί, έτσι και εκείνος είναι δίπλα του επίσης. 

Η επανάληψη αυτής της παράστασης είναι σχεδόν υποχρέωση, εκ μέρους των συντελεστών της, προς τους χιλιάδες θεατές που την έχουν δει και θέλουν να τη δουν ξανά, αλλά και προς όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν τον χειμώνα, μου λέει ο Γιώργος Κιμούλης.

Είναι μια παράσταση που βασίζεται και στηρίζεται στα γνωστά τραγούδια του Μίκη και στην ποίηση του που δεν είναι ίσως πολύ γνωστή.

Ο Μίκης, πέραν από το γεγονός ότι είναι ίσως ο μεγαλύτερος συνθέτης που έχει αυτή η χώρα, είναι ένας σπουδαίος ποιητής. Ο ποιητικός του λόγος δίνει τη δυνατότητα στους ηθοποιούς να μπορούν να τον θεατρικοποιήσουν με έναν τέτοιον τρόπο ώστε ο θεατής να τον εισπράξει ως θεατρικό κείμενο, δημιουργώντας έτσι μια παράσταση μουσικής, θεάματος και υπέροχου λόγου μέσα στην οποία χαίρονται και οι συντελεστές που συμμετέχουν και εκείνοι που την βλέπουν.

Γιώργος Κιμούλης Όμορφη Πόλη συνέντευξη youfly.com 3

Πληροφορίες των παραστάσεων «Το Παγκάκι» και «Όμορφη Πόλη» όπου πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Κιμούλης:

«Το Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Διαμόρφωση χώρου: Γιώργος Κιμούλης

Μετάφραση: Νίκος Καμτσής

Κοστούμια: Σοφία Νικολαίδη

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Παναγιωτίδης

Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη

Γιώργος Κιμούλης Όμορφη Πόλη συνέντευξη youfly.com 4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

27 Αυγούστου Κηποθέατρο Παπάγου

31 Αυγούστου Βεάκειο Θέατρο

1 Σεπτεμβρίου Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

2 Σεπτεμβρίου Άλσος Δημήτρης Κηντής, Ηλιούπολη

9 Σεπτεμβρίου Άλσος Νέας Σμύρνης

10 Σεπτεμβρίου Μενίδι

11 Σεπτεμβρίου Θέατρο Θανάσης Βέγγος , Κορυδαλλός

14 Σεπτεμβρίου Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Πέραμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 16 και 12 ευρώ, φοιτητικό και ΑΜΕΑ

Προπώληση εισιτηρίων Ticketservices.gr

«Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη

Απόδοση- σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Δημήτρης Μπάσης, η Σαλίνα Γαβαλά και ερμηνευτές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Ακης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Χορευτές (αλφαβητικά): Ιωάννα Θεοδώρου, Αλέξανδρος Κεϊβανάι, Ηλίας Μπαγεώργος, Φαίδρα Νταϊόγλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου.

Παραγωγή: Broadway Show Productions (Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Γιώργος Βάλαρης)

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Πότε: 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Προπώληση εισιτηρίων online:

https://www.ticketservices.gr/event/omorfi-poli/

Ταμείο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Τηλεφωνικώς: 210 7234567 και στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Να σημειώσουμε ότι θα τηρηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να «μείνουμε όλοι ασφαλείς».

Γιώργος Κιμούλης Όμορφη Πόλη συνέντευξη youfly.com 5

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. 

Μαριλένα Θεοδωράκου
Μαριλένα Θεοδωράκου
Είμαι η Μαριλένα Θεοδωράκου. Έχω σπουδάσει σκηνογράφος – ενδυματολόγος και για αρκετά χρόνια ήμουν στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Έχω δουλέψει στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, καθώς και σε περιοδικά μόδας και διακόσμησης. Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου η Τέχνη και κυρίως το θέατρο θα αποτελούν καθημερινή ασχολία των ανθρώπων, μαζί με την κηπουρική, τη γυμναστική και τη μελέτη των άστρων. Ελπίζω μέσα από τα κείμενά μου στο Youfly.com να σας κάνω να πετάτε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ