17.6 C
Athens
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Γιώργος Καπουτζίδης – Συνέντευξη στο Youfly.com

Ο αγαπημένος Γιώργος Καπουτζίδης δε θέλει να μιλάει πια… Αποζητά μια ζωή με λιγότερη έκθεση. Μίλησε όμως μόνο στο Youfly.com και τη Μαρί Κωνσταντάτου.

Μ. Κ: Γιώργο μου, πού σε βρίσκουμε τώρα, γιατί χτές όταν σε πήραμε τηλέφωνο, είχες πάει για ορειβασία!  Απολαμβάνεις συχνά τη φύση,  τα χρώματά της, τίς μυρωδιές της; 

Γ. Κ. : Βρίσκομαι στην Αίγινα. Η καθημερινότητά μου έχει αλλάξει, όπως όλων – αναγκαστήκαμε  να το κάνουμε – και ανακαλύψαμε πράγματα πού μάς έλειπαν. Μ αρέσει λοιπόν να περπατάω, να εξερευνώ τη φύση,να βλέπω τα χρώματα γύρω μου και όλα αυτά, οπότε χαίρομαι πού μπορώ να το κάνω.

Μ. Κ: Μήπως ήσουν αθλητής μικρότερος; Αγαπάς τα σπόρ, γυμνάζεσαι αρκετά   και λατρεύεις το στίβο όπως έχεις δηλώσει.

Γ. Κ. : Εάν γυρνούσα τη ζωή μου πίσω, θα ήθελα  να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Δε θα είχα ασχοληθεί με την ηθοποιία η κάτι άλλο καλλιτεχνικό, όμως  στην δεκαετία τού 70 όταν ήμουν παιδάκι στις Σέρρες ,δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, αυτές οι επιλογές. Αλλά αγαπώ πολύ το στίβο, μού αρέσει να ταξιδεύω για να βλέπω αγώνες, έχωπάει σε πάρα πολλές χώρες για να δω πολλές διαφορετικές διοργανώσεις.Αγαπώ το στίβο γιατί είναι η προσπάθεια τού ανθρώπου να σπάσει τα όριά του. Όλα τα αθλήματα τα αγαπώ και όλα τα παρακολουθώ, το στίβο όμως περισσότερο, ακριβώς γιαυτό. Θα πήγαινα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο, όμως αναβλήθηκαν για το 2021.Έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίον θα ταξιδεύουμε απο εδώ και πέρα και δε γνωρίζω πολλά για αυτό. Θέλω να μάθω , να πληροφορηθώ και να δω πώς θα μπορέσω να ξεκινήσω τα ταξίδια… 

Μ. Κ. Η εκπομπή που θα παρουσίαζες στο Mega για τούς Έλληνες αθλητές πού θα συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φυσικά αναβάλλεται…

Γ. Κ: Είναι μία περίοδος αναμονής, περιμένω κι εγώ λοιπόν να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. 

Μ. Κ: Το χειμώνα πού μάς πέρασε, στο θέατρο “Ήβη “έκανες τεράστια επιτυχία με το πρώτο σου θεατρικό έργο, με τίτλο “Όποιος θέλει να χωρίσει.. να σηκώσει το χέρι του”. Είναι μία παράσταση πού επίσης σκηνοθέτησες και μάλιστα επέλεξες πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς- σχετικά άγνωστους στο ευρύ κοινό-αντί να πατήσεις στη σιγουριά των γνωστών ονομάτων.

Γ. Κ: Η απόφαση πάρθηκε απο κοινού με τούς παραγωγούς μας, το Γιάννη Κέντ και τον Πάνο Κατσαρίδη των” Θεατρικών Σκηνών”. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τη συνάντηση πού είχαμε να μιλήσουμε για την παράσταση στο Ήβη.  Νομίζω ότι ο ένας ήθελε να προτείνει στον άλλον να παίξουν νέα παιδιά και νομίζω ότι εγώ το ξεκίνησα πρώτος. Όμως σκεφτόμουν “πώς θα το ακούσουν τώρα αυτό;” Ο Γιάννης Κεντ είπε “πολύ σωστά, αυτό πρέπει να κάνουμε” και χαίρομαι πολύ πού το αποφασίσαμε απο κοινού και δώσαμε την ευκαιρία σε ταλαντούχους ανθρώπους να συμμετάσχουν. 

Άλλοι ήταν καινούριοι πού ξεκίνησαν τώρα, άλλοι ήταν χρόνια στο χώρο και δεν τούς είχε δωθει μία τόσο μεγάλη ευκαιρία να κάνουν μεγάλο ρόλο σε κεντρικό θέατρο. Χαίρομαι πού είχα τη στήριξη των παραγωγών, χαίρομαι πού το αποφασίσαμε μαζί και είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα πού φτιάξαμε. Είναι ένα έργο όμορφο, αστείο, ευαίσθητο, όπου τα παιδιά το πήραν, το αγάπησαν, το πρόσεξαν και  έγιναν μία ομάδα εξαιρετικά δεμένη. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να καταστραφεί από  ένα θίασο πού δημιουργεί πρόβληματα, οπότε είμαι πολύ τυχερός σε αυτό, καθώς δικαιωθήκαμε όχι μόνο από την εμπορική  επιτυχία, αλλά και από το κλίμα πού δημιουργήθηκε με αυτά τα παιδιά. Επίσης είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούμε με την υπέροχη Κατιάνα Μπαλανίκα, πού μάς αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. 

Μ. Κ: Ήσασταν υπέροχη ομάδα, δικαίως νιώθεις υπερήφανος. Εμείς σάς είδαμε, σας χειροκροτήσαμε και ανυπομονούμε να σας δούμε πάλι! Σκέφτεστε να συνεχίσετε την παράσταση το χειμώνα ;

Γ. Κ: Δε λέω πολλά πολλά και δεν κάνω προβλέψεις για το πώς θα ανοίξουν τα θέατρα ή πότε, άλλοι είναι οι αρμόδιοι πού θα πάρουν αυτήν την απόφαση. Αλλά έχω μία αισιοδοξία ότι θα ανοίξουν τα θέατρα, θα γίνουν τα θεάματα, όμως θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Δε γνωρίζουμε ακόμα ημερομηνίες, δε μπορούμε να πούμε συγκεκριμένα πράγματα, μπορούμε όμως να μη το βάλουμε κάτω! Το θέατρο μού αρέσει, όπως είπες κι εσύ πέρασα μια πολύ όμορφη χρονιά και θεωρώ ότι θα συνεχίσει να υπάρχει, όμως θα δούμε πόσο θα πρέπει να περιμένουμε… 

Μ. Κ: Γνωρίζω ότι προγραμματίζατε αυτή η παράσταση να ανέβει το χειμώνα και στη Θεσσαλονίκη, με  διαφορετικό θίασο,με  ηθοποιούς πού ζούν και εργάζονται εκεί. Δεν ξέρω εάν πρέπει να το πούμε ή είναι πρώιμο .

Γ. Κ: Στο δικό μου μυαλό, υπάρχει ακόμα αυτή η περίπτωση. Δεν έχω βάλει τελεία σε τίποτα, έχω βάλει όμως μία άνω τελεία. Θεωρώ ότι όλα θα συνεχιστούν.Ναι αυτό θέλουμε, να πάει αυτή η παράσταση και στη Θεσσαλονίκη, να παιχτεί όμως με Θεσσαλονικιούς ηθοποιούς. 


Μ. Κ.: Θα ήθελες να παίξεις στο έργο σου; Όταν έγραφες το έργο σκεφτόσουν εσένα σε κάποιο ρόλο;

Γ. Κ: Να σού πω…Την περίοδο της συγγραφής, σκεφτόμουν  ότι θα είναι η πρώτη φορά πού δε θα παίξω σε κάτι δικό μου,” πώς θα είναι αυτό;” έλεγα.  Μου πέρασε λοιπόν από το μυαλό σε κάποια φάση. Όταν ξεκίνησαν οι πρόβες, βλέποντας- εγώ ως σκηνοθέτης πια-τα παιδιά επάνω στη σκηνή να γίνονται κάθε μέρα όλο και καλύτεροι, περνούσα όμορφα με αυτό και δε σκέφτηκα καμία στιγμή να ανέβω επάνω και να παίξω. 

Όταν ξεκίνησε λοιπόν η παραστάση, πήγαινα σχεδόν καθημερινά και τούς έβλεπα. Ήμουν μια μέρα πίσω στην κουΐντα με τα παιδιά, ξεκίνησε η παράσταση και έτσι όπως πάει να βγεί κάποιος, σκέφτομαι “πω πώ πόσο δύσκολο αυτό το πράγμα πού κάνει… Τώρα πρέπει να βγεί μπροστά σε όλον τον κόσμο και να παίξει!” Καθόλου δε θα ήθελα να είμαι στη θέση του. 

Μ. Κ: Να υπόθεσω λοιπόν, ότι γενικά δε σού λείπει το θέατρο…

Γ. Κ: Αυτό πού δε μού λείπει καθόλου και θα ήθελα  να το λιγοστέψω στη ζωή μου-το έχω καταφέρει κιόλας – είναι η έκθεση. Θα ήθελα να ζω μια ζωή με όσο γίνεται λιγότερη έκθεση.Αυτό μού ταιριάζει περισσότερο, για  αυτήν την περίοδο τουλάχιστον. Γιαυτό δε με είδατε σε καμία εκπομπή,δε με είδατε σε καμία συνέντευξη τον καιρό της καραντίνας, δεν ακούσατε ποτέ να λέω πώς περνάω, γιαυτό ακόμα δε θα δείτε και φωτογραφίες μου στα σόσιαλ μίντια ..

Έχω σκοπό να περιορίσω κι άλλο την έκθεσή μου. Από την άλλη όταν γράφεις, μπορεί και  να ανοίγεσαι περισσότερο στους ανθρώπους, γιατί όταν μπαίνεις στη διαδικασία γραψίματος, εκεί και αν εκθέτεις τον εαυτό σου, τα συναισθήματά σου, τις απόψεις σου, τις ιδέες σου, τον πόνο σου, ή τη χαρά σου. Τον εκθέτεις πολύ, οπότε λέω ότι αυτού τού είδους η επικοινωνία, αυτού του είδους η έκθεση, μού αρέσει πολύ. Είναι πιο έμμεση, αλλά εξαιρετικά δυνατή. 

Μ.Κ: Κινηματογράφο, θα έκανες; θα ήθελες να συμμετάσχεις ως ηθοποιός σε ταινία;

Γ. Κ:Ναι , βεβαίως.

Μ.Κ:Θα ήθελες να γράψεις  σενάριο για ταινία; 

Γ. Κ. : Θα ήθελα, εαν μού ταιριάξει μια ιστορία πιο κινηματογραφική,βεβαίως θα το έκανα. Νομίζω πάντως ότι αυτή η περίοδος τώρα, είναι μία περίοδος πού θα γεννηθούν πολλές ιδέες. 

Μ.Κ: Να υποθέσω λοιπόν, ότι το περιμένουμε και αυτό από εσένα;

Γ. Κ: Ναι, μάλλον , μάλλον… (μάς λέει γελώντας) 

Μ. Κ. : Έχεις ξεκινήσει να γράφεις το δεύτερο θεατρικό σου έργο;

Γ. Κ: Όχι, δε γράφω κάτι αυτήν την περίοδο. 

Μ. Κ: Είδες τηλεόραση αυτό τον καιρό;   πώς σού φαίνεται σα μέσο;

Γ. Κ: Όχι δεν είδα παραπάνω από όσο βλέπω συνήθως. Την τηλεόραση την αγαπώ πολύ, θεωρώ ότι είναι ένα μέσο πού μπορεί να κρατήσει παρέα στον κόσμο, ειδικά αυτόν τον καιρό  και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί δύο δουλειές πού είχα κάνει με πολλή αγάπη ,”Οι Σαββατογεννημένες” και το “Παρα Πέντε” έπαιξαν στην τηλεόραση και κράτησαν παρέα στούς ανθρώπους πού ήταν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι..Έλαβα πολλά μηνύματα απο πολύ κόσμο που μου έλεγαν πόσο όμορφα περνάνε, ότι γελάνε, ότι ξεχνιούνται  και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό μέσο.

Το πώς αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι άλλη συζήτηση.Θεωρώ ότι το χρησιμοποίησα όσο πιο σωστά μπορούσα. Είναι άλλο η τηλεόραση και άλλο ποιός είναι σε αυτήν και πώς τη χρησιμοποιεί. Δε θεωρώ ότι υπάρχει κόσμος πού τη χρησιμοποιεί σωστά, για να πω την αλήθεια..

Μ. Κ: Καταλαβαίνω απόλυτα… Είμαστε ανάμεσα σε αυτούς πού είδαμε πάλι το “Παρά Πέντε”. Πώς αισθάνεσαι πού μετά από τόσα χρόνια βλέπει τη σειρά η νέα γενιά, αλλά και εμείς που την έχουμε  ήδη παρακολουθήσει;

Γ. Κ:Αισθάνομαι ότι έκανα κάτι χρήσιμο. Διότι παίχτηκε το 2005 και το 2006, αλλά να πού χρησίμευσε και το 2020.Γιαυτό δεν είχα την ανάγκη να βγώ, να μιλήσω, δεν έκανα καμία τηλεοπτική έμφανιση όλο αυτό το διάστημα, δε με είδατε πουθενά , δε με ακούσατε  να λέω πώς περνάω η δεν περνάω, καθώς δεν έβρισκα καμία χρησιμότητα σε όλο αυτό.Να πω τι κάνω και πώς μαγειρεύω…

Μ. Κ. : Μια πού το ανέφερες, μαγειρεύεις; (Ευτυχώς γελάσαμε και οι δύο!) 

Γ. Κ. : Μου αρέσει να κάνω πράγματα τα οποία με κάνουν να διασκεδάζω, να περνάω όμορφα. Εάν αυτό είναι το κολύμπι, η μαγειρική, το διάβασμα, η το να φτιάξω ένα παζλ, θα το κάνω. Δεν έχω ταυτιστεί με κάποιο χόμπι, αυτό πού κάνω είναι να ακολουθώ το συναίσθημά μου μέσα στη μέρα και να κάνω αυτό με το οποίο περνάω καλά.

Μ. Κ: Και πολύ καλά κάνεις! Συνεργαζόσουν με το Mega. Πρίν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η λήξη τής συνεργασίας σας…

Γ. Κ: Ναι! Αυτή τη στιγμή κάνω μια παύση. Κάνω μια παύση από όλα.Ήθελα να να έχω μια ζωή πιο μακριά από τα φώτα, πιο μακριά από την έκθεση,πιο μακριά από τις δουλειές.

Μ. Κ: Γιώργο συμβαίνει κάτι και είσαι τόσο απόλυτος , τόσο κάθετος;

Γ. Κ: Όχι, όχι! Απλώς, ήθελα αυτό!Και το έκανα. Είμαι στην Αίγινα. Εδώ θέλω να είμαι.Καμιά φορά θες να αποχαιρετήσεις και πράγματα και ανθρώπους…Με βλέπω να επιστρέφω στην Αθήνα όταν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε με τα θέατρά μας , δεν έχω κάποιο άλλο σχέδιο μέχρι τότε.

Μ. Κ.: Γιώργο μου, σε ευχαριστώ πολύ για  μία ακόμα φορά πού μιλήσες σε εμάς,μετά από αρκετό  καιρό απομόνωσης. Είναι πάντα χαρά μας  να μαθαίνουμε τα νέα σου.

Γ. Κ: Κι εγω ευχαριστώ. 

Μαρί Κωνσταντάτου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Μαρί Κωνσταντάτου
Μαρί Κωνσταντάτου
Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός της κοινωνικής εκπομπής "με αγάπη" που προβλήθηκε για 10 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση κι έδωσε φωνή σε ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μέσα από το youfly.com, στην κατηγορία "Με αγάπη", ενημερώνει για θέματα που αφορούν στο παιδί, τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση αλλά και για οτιδήποτε χρειάζεται την προσοχή ή τη βοήθειά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ