«Φάουστ» του Γκαίτε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

«Φάουστ» του Γκαίτε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Το «Φάουστ», που ολοκληρώθηκε λίγο πριν το θάνατο του Γκαίτε, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία Χρυσάνθης Κορνηλίου.

«Φάουστ» του Γκαίτε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις θα παρουσιάσει από την Τρίτη 3 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:00, το έργο ζωής του Γκαίτε «Φάουστ».

Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από το προγενέστερό του «Δόκτωρ Φάουστους» του Κρίστοφερ Μάρλοου. Πρόκειται για ένα αφήγημα που διηγείται την τραγική ιστορία ενός σοφού μάγου, ο οποίος κλείνοντας συμφωνία με τον Μεφιστοφελή (διάβολο), προσπαθεί να εξαγοράσει με την ψυχή του όλες τις ανθρώπινες επιθυμίες που του υπόσχονται ευτυχία. 

Το διαμάντι αυτό της παγκόσμιας δραματουργίας δουλεύτηκε πάνω από έναν χρόνο από την Χρυσάνθη Κορνηλίου και με την συμμετοχή των συνεργατών της που το αγκάλιασαν με θέρμη, θα προσπαθήσουν να αποκαλύψουν τις βασικές ουσίες αυτού του έργου που αποτελούν δίδαγμα ζωής. 

Με ελεύθερη απόδοση το «Φάουστ» του Γκαίτε, ώστε να έρθει πιο κοντά στον θεατή, η θεατρική ομάδα της Διέλευσης θα μας κάνει για άλλη μια φορά κοινωνούς ενός κλασικού έργου του 18ου αιώνος και των προβληματισμών μιας εποχής που δεν παύουν να είναι σύγχρονοι με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.

«Φάουστ» του Γκαίτε στο Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

«Φάουστ» του Γκαίτε

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/δραματουργική επεξεργασία/προσαρμογή κειμένων σε πεζό λόγο: Χρυσάνθη Κορνηλίου 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Δαφνιωτίδης 

Σκηνικά: Άγγελος Δελής 

Κοστούμια: Βάνια Αλεξάντροβα 

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Δαφνιωτίδης 

Κινησιολογία: Σίμων Πάτροκλος 

Σχεδιασμός/χειρισμός Φωτισμού: Κωνσταντίνος Σακουλάς 

Οργάνωση παραγωγής: Σωτήρης Οικονόμου 

Social Media: 4P Productions 

Παίζουν οι ηθοποιοί/διανομή: 

Γιάννης Λαμπρόπουλος: Φάουστ 

Γιώργος Καπετανάκος: Μεφιστοφελής 

Ελένη Τζιάκα: Μαργαρίτα 

Έφη Χαντζούλη: Μάρθα 

Γιάννης Δαφνιωτίδης: Βάγκνερ, σπουδαστής, Βαλεντίνος 

Βίκυ Ευαγγέλου: στρίγγλα, Λίζα

 

Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!
Copy link