4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Δραματικές Σχολές 2021: Ποια από όλες να επιλέξω;

Μήπως από μικρό παιδί λέγατε θέλω να γίνω ηθοποιός; Μήπως ονειρευόσασταν τα φώτα της σκηνής , δραματικούς ή κωμικούς ρόλους;

Αν ναι, τότε παρακάτω θα δείτε μερικές –αν όχι όλες- από τις Δραματικές Σχολές στις οποίες ένας υποψήφιος ηθοποιός μπορεί να σπουδάσει την τέχνη της υποκριτικής, με τη σεζόν 2020 2021 να ξεκινάει. 

Κρατικές Δραματικές Σχολές

Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά

Η ιστορία της σχολής:

Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου ιδρύθηκε το 1930 και λειτούργησε ταυτόχρονα με το Εθνικό Θέατρο. Στα 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας της προικίζει το Ελληνικό Θέατρο με σημαντικούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστές.

Μαθητές της Σχολής υπήρξαν ο Δημήτρης Χορν, η Μαίρη Αρώνη, η Βάσω Μανωλίδου, ο Νίκος Τζόγιας, η Μελίνα Μερκούρη, ο Θάνος Κωτσόπουλος, ο Αλέξης Σολομός, ο Στέλιος Βόκοβιτς, ο Νίκος Κούρκουλος, η Αννα Συνοδινού και άλλοι. Πολλοί από αυτούς δίδαξαν στη Σχολή, της οποίας το διδακτικό επίπεδο, υπήρξε και εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό.

Στη σχολή δίδαξαν επίσης μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες του ελληνικού θεάτρου: Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Τάκης Μουζενίδης, Αγγελος Τερζάκης, Τάσος Λιγνάδης, Γιάννης Σιδέρης, Αιμίλιος Χουρμούζιος και άλλοι.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία Κινηματογράφου, Γυμναστική – Χορός, Εκφραστική Κίνηση – Χορός, Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, Οπλομαχητική, Μουσική, Ορθοφωνία, κ.ά.

Πληροφορίες: Πειραιώς 52 Τ.Κ. 185 47 Νέο Φάληρο-Πειραιάς, τηλ. 210 5225634 και 210 4833922, www.n-t.gr

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Η ιστορία της σχολής: Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος λειτουργεί από το 1973. Σκοπός της Σχολής είναι η παροχή ανώτερης εκπαίδευσης στη δραματική τέχνη και η άρτια μόρφωση καλλιτεχνών και λειτουργών της Ελληνικής Σκηνής. Η Σχολή είναι κρατική και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης (τριτοβάθμια) βάσει του Π.Δ. 336/14/6/89. Η φοίτηση είναι δωρεάν και διαρκεί τρία χρόνια. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Στη Σχολή διδάσκονται πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα, που αποβλέπουν στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση των ηθοποιών: υποκριτική, αυτοσχεδιασμός, κίνηση, μουσική, ποιητικός λόγος, θεατρικό τραγούδι, χορός, αγωγή λόγου, δραματολογία, ιστορία της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας, ιστορία της λογοτεχνίας, ενδυματολογία, σκηνογραφία, μακιγιάζ, ιστορία και πρακτική του κινηματογράφου κ.ά.  Διευθυντής σπουδών της Δραματικής Σχολής είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιάννης Ρήγας.

Πληροφορίες: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27 & Θράκης, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 589104, 2310 589110, www.ntng.gr

Η κεντρική σκηνή της Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά.

Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές

Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης

Η ιστορία της σχολής:

Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης ιδρύθηκε το 1941, από τον Κάρολο Κουν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα φυτώριο ηθοποιών, το οποίο στελεχώνει το Θέατρο Τέχνης από την αρχή της λειτουργίας του το 1942. Η σχολή δεν διέκοψε τη λειτουργία της ούτε κατά το διάστημα 1950-1954, όταν σταμάτησε η λειτουργία του Θεάτρου Τέχνης και ο Κάρολος Κουν συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο.

Η πρώτη παράσταση στο Υπόγειο τον Μάιο του 1954 με τη «Μικρή μας Πόλη», παρουσιάστηκε ως «επίδειξη» των μαθητών της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης των ετών 1950-1954.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική – Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Κινησιολογία – Χορός, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία, κ.ά.

Διδάσκουν: Μυρτώ Αλικάκη, Κάτια Γέρου, Δημήτρης Δεγαΐτης, Μαριάννα Κάλμπαρη, Κωστής Καπελώνης, Φώτης Μακρής, Περικλής Μουστάκης, Μάνια Παπαδημητρίου, Κίμων Φιορέτος, κ.ά.

Πληροφορίες: Ιπποκράτους 70, Αθήνα, τηλ. 210 3603941, www.theatro-technis.edu.gr

Ωδείον Αθηνών

Η ιστορία της σχολής:

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών ιδρύθηκε το 1871 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα. Είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού για την παροχή τριτοβάθμιας (ανώτερης) εκπαίδευσης.

Στον τομέα της Δραματικής Τέχνης, το Ωδείο Αθηνών προσέφερε πολλά από το 1871 μέχρι σήμερα, μέσα από τη λειτουργία της πρώτης και αρχαιότερης Δραματικής Σχολής της χώρας, στην οποία δίδαξαν κατά καιρούς επιφανείς θεατράνθρωποι, όπως ο Αιμίλιος Βεάκης, ο Δημήτρης Ροντήρης, ο Κώστας Μουσούρης, ο Δημήτρης Μυράτ κ.ά.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Αγωγή Λόγου, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Κινηματογράφος, Λογοτεχνία, Μουσική / Τραγούδι, Σκηνογραφία / Ενδυματολογία / Εικαστικές Τέχνες, κ.ά.

Διδάσκουν: Θοδωρής Αμπατζής, Βασίλης Ανδρέου, Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, Στεφανία Γουλιώτη, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Ξάφης, Άγγελος Φραντζής, κ.ά.

Πληροφορίες: Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα, τηλ. 2 10 7240673, www.athensconservatoire.gr

Ακαδημία Τεχνών Εκατό

Η νέα ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης που οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκινά τη λειτουργία της το Φθινόπωρο του 2020.

Τη διεύθυνση της σχολής και το σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών έχουν αναλάβει η Φρόσω Κορρού και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Στην Ακαδημία Τεχνών Εκατό θα λειτουργήσει επίσης και παιδικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού σωματικής έκφρασης και αυτοσχεδιασμού με στόχο την έκφραση των συναισθημάτων και τη βιωματική μάθηση των παιδιών. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα θα είναι η ηθοποιός, θεατροπαιδαγωγός και ψυχοδραματίστρια Ειρήνη Αδάμου.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Μέσα στον επόμενο μήνα θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του κύκλου σεμιναρίων, εργαστηρίων αλλά και αφιερωμάτων τα οποία θα ανακοινωθούν στα επίσημα εγκαίνια της σχολής στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Διδάσκουν: Αλέξανδρος Βούλγαρης, Αντώνης Γαλέος, Στεφανία Γουλιώτη, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Μαρία Καβογιάννη, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Καραμίχος, Δημήτρης Καραντζάς,  Χριστίνα Καραχάλια, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Κεχαγιόγλου, Φρόσω Κορρού, Λάκης Λαζόπουλος, Άννα Μάσχα, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Μαίρη Μηνά,  Λουκία Μιχαλοπούλου, κ.ά.

Πληροφορίες: Ακαδημίας 100, Αθήνα, τηλ. 210 7101411, www.texnon100.gr

Δραματική Σχολή Γιώργος Θεοδοσιάδης

Η ιστορία της σχολής:

Ιδρύθηκε το 1962 από τον Γιώργο Θεοδοσιάδη που μαζί με τους συνεργάτες του, Τίτο Βανδή, Γρηγόρη Γρηγορίου, Κώστα Κροντηρά, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Θάνο Κωτσόπουλο, Μιχάλη Περάνθη, Νίκο Τζόγια και Μίμη Φωτόπουλο επιθυμούσαν να δημιουργήσουν νέους ηθοποιούς, ολοκληρωμένους, με απόλυτη συνείδηση του έργου τους, γεμάτους πάθος και πίστη για να πλουτίσουν το θεατρικό μας χώρο με άξια και ικανά μέλη.

Διδάσκουν: Πέτρος Ζούλιας, Λίλλυ Μελεμέ, Νίκος Νίκας, Γιάννης Νταλιάνης, Αγορίτσα Οικονόμου, Γιώργος Παλούμπης, Βασίλης Ρίσβας, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Μαρίνα Ψάλτη, κ.ά.

Πληροφορίες: Γ’ Σεπτεμβρίου 63, Αθήνα, τηλ. 210 3235592, 210 3233537, www.athensdrama.gr

Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος

Η ιστορία της σχολής:

Πριν από 36 χρόνια ο μεγάλος θεατράνθρωπος Βασίλης Διαμαντόπουλος διαπιστώνοντας την έλλειψη επαρκούς θεατρικής παιδείας στον τόπο μας αποφάσισε μαζί με τον στενό του φίλο και συνεργάτη Σταύρο Δελλή, να ιδρύσουν στο υπόγειο της οδού Μπούσγου, στο Πεδίον του Άρεως, το πρώτο «Θεατρικό Εργαστήρι» με την επωνυμία «Σύγχρονο Θέατρο Βασίλης Διαμαντόπουλος».

Διδασκόμενα Μαθήματα: Κίνηση-Χορός, Αγωγή Προφορικού Λόγου (Ορθοφωνία), Μουσική- Τραγούδι, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Πρακτική Θεάτρου, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία και Διασκευή Προσώπου.

Διδάσκουν: Παντελής Βούλγαρης, Δημήτρης Καταλειφός, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ζέτα Δούκα, Στέλιος Μάινας, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Σμαραγδής, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Άννα Μάσχα, Γιώργος Νανούρης, Αλέξανδρος Κοέν, κ.ά.

Πληροφορίες: Διεύθυνση: Μαιζώνος 48, Αθήνα, (Στάση Μετρό Μεταξουργείο), τηλ. 210 5200096, www.iasmos.net

Η Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος.

Ανώτερη Ιδιωτική Δραματική Σχολή «δήλος – Δήμητρα Χατούπη»

Η ιστορία της σχολής:

Η Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης “δήλος” ιδρύθηκε το 2003 από τη Δήμητρα Χατούπη με διευθυντή σπουδών τον Κωστή Καπελώνη και εδρεύει στο Μεταξουργείο. Στα 17 χρόνια λειτουργίας της η σχολή μέσα από ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα, φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει ηθοποιούς προσφέροντας μια πολύπλευρη γνώση σε ό,τι αφορά τις μεθόδους υποκριτικής αλλά και τα μέσα επικοινωνίας του ηθοποιού.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Σώμα (κίνηση-χορός), Θεωρία, Φωνή (ορθοφωνία – τραγούδι)

Διδάσκουν: Δήμητρα Χατούπη, Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Αδαμαντιάδης, Νίκος Γραμματικός, Έφη Θεοδώρου, Σίμος Κακάλας, Δημήτρης Καραντζάς, Λυδία Κονιόρδου, Γεωργία Μαυραγάνη, κ.ά.

Πληροφορίες: Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5203562, 6972 287889, www.dilos.gr

Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου

Η ιστορία της σχολής:

Η σχολή ιδρύθηκε το 1914 με διευθυντές τους  Βασίλη Ρώτα και Μιχαήλ Κουνελάκη. Εδράζεται στον Πειραιά, στα πλαίσια του «Πειραϊκού Συνδέσμου». Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και μη ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία της, ενώ το 1963 ο Γκίκας Μπινιάρης προσπαθεί και πετυχαίνει την επαναλειτουργία της και έκτοτε λειτουργεί αδιαλείπτως. Από το 2014 διευθυντής της σχολής είναι ο ηθοποιός Σταύρος Καραγιάννης. Το δυναμικό της απαρτίζεται από καλλιτέχνες έμπειρους και εξειδικευμένους ο καθένας στον τομέα του. Στόχος τους, η μετάδοση της γνώσης και της εμπειρίας τους στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, πάντα με σεβασμό στα όνειρα των νέων ηθοποιών, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται να υπηρετούν το θέατρο με ήθος και επαγγελματική συνείδηση.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή του λόγου – Ορθοφωνία, Μουσική –Τραγούδι, Χορός- Κινησιολογία, Δραματολογία, κ.ά.

Διδάσκουν: Βίκυ Βολιώτη, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Σταύρος Καραγιάννης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, Ειρήνη Μουντράκη, κ.ά.

Πληροφορίες: Καραϊσκου 104, Πειραιάς, τηλ. 210 4178159, www.peiraikos-drama.gr

Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη Ανωτέρα Δραματική Σχολή

Η ιστορία της σχολής:

Τη δεκαετία του 1990 ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος και ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και ψυχολόγος Μιχάλης Καλαμπόκης δημιούργησαν ένα πρότυπο θεατρικό εργαστήρι με σκοπό τη θεατρική επιμόρφωση, την προετοιμασία υποψηφίων για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και των σχολών του Εθνικού και του Κρατικού Βορείου Ελλάδος καθώς και την καλλιτεχνική παρουσία με παραστάσεις σε καλοκαιρινές περιοδείες και φεστιβάλ.

Το καλλιτεχνικό έργο, το ιδιαίτερο πρόγραμμα που βασίστηκε στη διδασκαλία μεθοδολογίας αλλά και το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις παραπάνω εξετάσεις δεν άργησαν να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση, κάτι που έγινε αφορμή οι ιδρυτές να προχωρήσουν το 2006 στη δημιουργία της Ανώτερης Δραματικής Σχολής ”Αθηναϊκή Σκηνή” παρέχοντας κρατικό, αναγνωρισμένο πτυχίο.

Μαθήματα που διδάσκονται σε όλα τα έτη: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός – Τεχνικές προσέγγισης ρόλους,  Χορός – Κίνηση, Μουσική – Τραγούδι, Παρτιτούρα, Αγωγή του λόγου, Ιστορία Θεάτρου – Δραματολογία, Ιστορία Τέχνης, Κινηματογράφος,  Λογοτεχνία, Σκηνοθεσία και τεχνικές υποκριτικής.

Διδάσκουν: Μιχάλης Καλαμπόκης, Θόδωρος Κάλβος, Κοραής Δαμάτης, Λίλλυ Μελεμέ, Κώστας Γάκης, Ισίδωρος Σιδέρης, Ερατώ Πίσση, Βέρα Λάρδη, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Μάρω Θεοδωράκη, κ.ά.

Πληροφορίες: Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 Αθήνα, Ακρόπολη, τηλ. 210 9222300, www.athstage.gr

Η Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου- Καλαμπόκη Ανωτέρα Δραματική Σχολή.

Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Πράξη Επτά»

Η ιστορία της σχολής:

Ο Ιδρυτής της Σχολής Θόδωρος Γράμψας σημειώνει ότι  σκοπός της σχολής είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των μαθητών της, πνευματικά, αισθητικά και τεχνικά, για να μπορούν να διεκδικούν, να ελπίζουν και να πιστεύουν, ότι θα γίνουν αυτό που επέλεξαν. Αυτό που ονειρεύτηκαν. Ηθοποιοί. Να είναι από εκείνους, που θα στελεχώσουν το αυριανό Θέατρο. Και να γίνουν σημείο αναφοράς στα Θεατρικά και γενικότερα, στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου. Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος της Σχολής και η μεγάλη μας ικανοποίηση. Εμείς, όλοι οι δάσκαλοι της Σχολής, είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε, ήδη δουλεύουμε, σκληρά γι’ αυτό.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση – Χορός, Μουσική-Τραγούδι-Σολφέζ, Ορθοφωνία, κ.ά.

Διδάσκουν: Κώστας Καζάκος, Γιάννης Μπέζος, Κώστας Μπάρας, Θόδωρος Γράμψας, Νίκος Χατζόπουλος, Ναταλία Τσαλίκη, Μάνια Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά, κ.ά.

Πληροφορίες: Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, τηλ. 210 3800624, www.praxiepta.gr

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Ραζή «Η Πρόβα»

Η φιλοσοφία της σχολής: 

Η πολυετής πείρα και προσφορά στο χώρο της θεατρικής τέχνης, μας οδήγησαν στη δημιουργία Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης, αναγνω­ρισμένης από το Κράτος, η οποία λειτουργεί από την εκπαιδευτική περίοδο 2001-2002. Με τον τρόπο αυτό έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας τη γνώση και την εμπειρία μας. Με την ίδρυση της Δραματικής Σχολής πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας και στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Με βάση την πορεία της αισθητικής και θεατρικής παιδείας, όπως εξελίχθηκε και προχωρεί ως τις μέρες μας ακολουθώντας τα νέα ρεύματα, θεμελιώνουμε σαν συνέχεια της παρουσίας μας στο θέατρο αυτήν την Σχολή.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Λόγου, Κίνηση- Χορός, κ.ά.

Διδάσκουν: Σωτήρης Τσόγκας, Μαίρη Ραζή, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Αρετή Τοπισίδη, Θάλεια Ματίκα, Μαίρη Τσιμά, Σοφία Αδαμίδου, κ.ά.

Πληροφορίες: Αχαρνών και Ηπείρου 39, Αθήνα, τηλ. 210 8818326, www.prova.gr

Ανώτερη Δραματική Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης Παναγιώτας Μουστάκη Βεάκη

Η ιστορία της σχολής:

Ιδρύθηκε το 1974 από τον Δημήτρη Βεάκη, ηθοποιό και γιο του Αιμίλιου Βεάκη, του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα Έλληνα ηθοποιού, και είναι η οργανική συνέχεια της Σχολής Θεάτρου του σκηνοθέτη Κωστή Μιχαηλίδη, που είχε ιδρυθεί το 1952. Ως μια από τις παλαιότερες σχολές που υπάρχουν στην Ελλάδα διαθέτει πείρα, υπευθυνότητα και διορατικότητα, όσον αφορά τον προγραμματισμό της και τους στόχους της.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Προφορικού Λόγου (Ορθοφωνία), Κίνηση, Χορός, Μουσική, Τραγούδι, Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία και Πρακτική Κινηματογράφου, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Διασκευή Προσώπου, Ξιφασκία.

Διδάσκουν: Γιάννης Μαργαρίτης, Νίκος Γιαλελής, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γεωγλερής, Θεόδωρος Γραμματάς, Άννα Σωτρίτη, Άρης Βαφιάς, κ.ά.

Πληροφορίες:  Εκφαντίδου 33, Παγκράτι, τηλ. 210 7016934, 210 7510855, 210 6436708 και 6944 555920, www.veaki.gr

Ανώτερη Δραματική Σχολή Τέχνης «Αρχή»

Φιλοσοφία της σχολής:

Στην Αρχή η μέριμνά μας είναι η ανάπτυξη και η συντήρηση ενός σύγχρονου, περιεκτικού εκπαιδευτικού προγράμματος, εστιασμένο στην υποστήριξη αυτής της δημιουργικής διαδικασίας. Στοχεύουμε να συνδέσουμε την μοναδικότητα του ατόμου – μέσω της ανάπτυξης της δημιουργικής του δύναμης- στον πλούτο μίας ομάδας έτοιμης να υποστηρίξει και να εμπνεύσει. Και έτσι η απόκτηση της τεχνικής προσλαμβάνει ένα νέο νόημα: Αναπτύσσει την μία περιοχή της ανθρώπινης προσπάθειας που αντιστέκεται στην κατήχηση.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Contact Improvisation Technique, Θεατρική Ξιφασκία -Σκηνική Πάλη, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Κίνηση- Χορός, Μουσική – Τραγούδι, Κινηματογράφος, κ.ά.

Διδάσκουν: Νέλλη Καρρά, Βίκυ Γεωργιάδου, Πάρης Μαντόπουλος, Νατάσσα Ζούκα, Άρης Αρμαγανίδης, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Δημήτρης Ήμελλος, κ.ά.

Πληροφορίες: Μιχαήλ Βόδα 13, Αθήνα, τηλ. 210 8810496, 213 0291889, www.arhi.gr

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Προφορικού Λόγου, Απαγγελία, Κίνηση, Χορός, Μουσική, Τραγούδι, Ιστορία θεάτρου, Δραματολογία, Ιστορία λογοτεχνίας, Ιστορία, Αισθητική και Υποκριτική Κινηματογράφου, Τηλεόρασης, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Διασκευή προσώπου, Μακιγιάζ, Μάσκες, Οπλομαχητική, Ξιφασκία, Σκηνική Πάλη

Διδάσκουν: Γιάννης Μόρτζος, Βασίλης Νικολαίδης, Φίλιππος Σοφιανός, Πέμη Ζούνη, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Νιάρρος, κ.ά.

Πληροφορίες: Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19, Αθήνα, τηλ. 210 8231790, 6980 588063, www.tragadramaschool.gr

Δραματική Σχολή Μοντέρνοι Καιροί

Η μέθοδος της σχολής:

Τα συστήματα του Στανισλάφσκι, του Γκροτόφσκι, του Λεκόκ, η μέθοδος του Μπρεχτ, οι τεχνικές της παντομίμας και του θεάτρου μαριονετών, η δουλειά του Actors Studio, του  Μπρούκ, της  Μνιουσκίν, του  Όιντα, της  Μάρσαλ, καθώς και τα σοβαρά σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης ηθοποιών, συνθέτουν την εκπαιδευτική μεθοδολογία της σχολής.

Διδασκόμενα Μαθήματα: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή του Λόγου, Μουσική –Τραγούδι, Κίνηση-Χορός, Ξιφασκία, Λογοτεχνία, κ.ά.

Διδάσκουν: Κώστας Νταλιάνης, Εβίτα Παπασπύρου, Πέρης Μιχαηλίδης, Κώστας Γάκης, Φάνια Νταλιάνη, Γιώργος Αντωνακάκης, κ.ά.

Πληροφορίες: Ευρυμέδοντος 4,Κεραμεικός, (Στάση μετρό Κεραμεικός), τηλ. 210 3470670, 6932 454812, 6977 217492, www.modernoikairoi.gr

Αυτές ήταν όλες, ή… σχεδόν όλες οι δραματικές σχολές που μπορεί κανείς να επιλέξει για τη σεζόν 2020 2021.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Μαριλένα Θεοδωράκου
Μαριλένα Θεοδωράκου
Είμαι η Μαριλένα Θεοδωράκου. Έχω σπουδάσει σκηνογράφος – ενδυματολόγος και για αρκετά χρόνια ήμουν στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Έχω δουλέψει στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, καθώς και σε περιοδικά μόδας και διακόσμησης. Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου η Τέχνη και κυρίως το θέατρο θα αποτελούν καθημερινή ασχολία των ανθρώπων, μαζί με την κηπουρική, τη γυμναστική και τη μελέτη των άστρων. Ελπίζω μέσα από τα κείμενά μου στο Youfly.com να σας κάνω να πετάτε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
58,209ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,714ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ