25.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανθισμένες Μανόλιες: Οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης μιλούν στο Youfly

Οι Ανθισμένες Μανόλιες, μία παράσταση που σε κάνει να γελάς και να κλαις ταυτόχρονα από συγκίνηση, βρίσκεται στο Χυτήριο Θέατρο και σε περιμένει για να σε συναρπάσει. Έξι ηρωίδες βιώνουν τις χαρές και τις λύπες μαζί, μεταφέροντας υπέροχα μηνύματα στο κοινό για τη φιλία, τον έρωτα, την απώλεια. Οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης έκαναν μικρές δηλώσεις στο Youfly.com για το πως βλέπουν οι ίδιοι τις έξι “ανθισμένες μανόλιες”!

Μία παράσταση που κάνει τον θεατή να αναθεωρήσει για πολλά πράγματα που θεωρούσε δεδομένα. Σε αγγίζει από τα πρώτα λεπτά, με πολλούς να ταυτίζονται με κάποιον από τους -μοναδικούς αυτούς- χαρακτήρες. Η μουσική, τα σκηνικά και οι ενδυμασίες, είναι όλα γεμάτα χρώμα, αισιοδοξία, χαρά. Από τις θεατρικές παραστάσεις που απολαμβάνεις με όλη σου την καρδιά, το ζεστό αυτό καλοκαιράκι, στο ανοιχτό θέατρο Χυτήριο.

Οι ηθοποιοί κάνουν δηλώσεις για τις ανθισμένες μανόλιες

Οι ηθοποιοί (Κρίστη Παπαδοπούλου, Εύη Δαέλη, Άννα Ανδριανού, Βάσω Γουλιελμάκη, Κατερίνα Μπιλάλη, Ηρώ Μουκίου), αλλά και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Κυριακού έκαναν κάποιες δηλώσεις στο Youfly.com, εκφράζοντας τα δικά τους συναισθήματα για αυτό το αριστουργηματικό έργο. Απολαύστε τους.

Κωνσταντίνος Κυριακού

Ο σκηνοθέτης της παράστασης “Ανθισμένες Μανόλιες” μίλησε στο Youfly.com για την επιλογή του έργου, την μικρή του συμμετοχή σε αυτό, αλλά και για την μεγάλη του χαρά που τα θέατρα άνοιξαν ξανά.

«Το συναίσθημα αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο. Εγώ, παρόλο που είμαι ο σκηνοθέτης και ο μεταφραστής αυτής της παράστασης, είμαι και ηθοποιός, για αυτό και ζηλεύω λίγο τα κορίτσια που είναι πάνω στην σκηνή. Είναι πολύ καλό που ο κόσμος έρχεται και γεμίζει το θέατρο, με την όποια χωρητικότητα μας επιτρέπεται, λόγω της πανδημίας. Στον κόσμο έχει λείψει το θέατρο, όπως και σε εμάς που είναι η ζωή μας, η προσωπική μας έκφραση.

»Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συναντιόμαστε με το κοινό ξανά. Αυτή η άμεση επαφή με το κοινό είναι μοναδική. Οι Ανθισμένες Μανόλιες είναι ένα πανανθρώπινο έργο, παρόλο που οι άντρες είναι απόντες – παρόντες. Μπορεί να μην υπάρχουν επί σκηνής, όμως “αιωρούνται”, μέσα από τις αναφορές των ηρωίδων, τις σκέψεις, τα συναισθήματά τους.

»Θα ήθελα πολύ να είμαι επί σκηνής, για αυτό κι έχω βάλει την φωνή μου στο ραδιόφωνο που ακούγεται στο κομμωτήριο της Τρούβυ. Το θεατρικό έργο δεν έχει άντρες ηθοποιούς. Το κομμωτήριο -εκείνα τα χρόνια- ήταν ένας χώρος γυναικείος, όπως τα καφενεία για τους άντρες. Την ίδια μέρα και ώρα, οι ηρωίδες βλέπουν τις φίλες τους στο κομμωτήριο και συζητούν όλες μαζί για τις χαρές και τις λύπες στη ζωή τους».

Τα σκηνικά στο θέατρο ανθισμένες μανόλιες

Κρίστη Παπαδοπούλου

Η Κρίστη Παπαδοπούλου υποδύεται την Σέλμπυ. Η Σέλμπυ είναι το όμορφο κορίτσι της πόλης, η οποία ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στη ζωή της. Όλα για εκείνη είναι ροζ! Η ηθοποιός μίλησε στο Youfly.com για το άνοιγμα των θεάτρων, αλλά και για τον χαρακτήρα της ηρωίδας.

«Την πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή, εκεί που λέγαμε πως δεν έχουμε άγχος και όλα θα πάνε καλά, είδα πως έτρεμαν τα χέρια μου. Ενάμιση χρόνος, χωρίς θέατρο, είναι μεγάλο διάστημα. Με το που ανέβηκα πάνω στη σκηνή σκέφτηκα, “Χριστέ μου τι κάνω εδώ”, κάτι που έχω να αισθανθώ χρόνια. Αυτή η εμπειρία είναι υπέροχη και χαιρόμαστε πραγματικά που άνοιξαν τα θέατρα. Ελπίζουμε να μη ξανά κλείσουν!»

Η Κρίστη Παπαδοπούλου στις Ανθισμένες Μανόλιες

Για τον ρόλο της Σέλμπυ, η Κρίστη Παπαδοπούλου συμπλήρωσε:

«Η Σέλμπυ στην αρχή φαίνεται πολύ ροζ και λίγο επιφανειακή. Στη συνέχεια, ο θεατής αντιλαμβάνεται πως όλο αυτό δεν είναι τόσο επιφανειακό, όσο φαίνεται. Ο χαρακτήρας αυτός βγάζει προς τα έξω αυτό που θέλει να κρύψει στους άλλους. Η Σέλμπυ θέλει να πει και η ίδια στον εαυτό της πως η ζωή είναι ωραία, θέλει να απολαμβάνει την κάθε μέρα και για αυτό βάζει στόχους και παλεύει για να τους καταφέρει.

»Αυτό έχει σημασία στη ζωή. Να ζούμε την κάθε στιγμή με χαρά και να είναι όλα… ροζ!»

Εύη Δαέλη

Η Εύη Δαέλη υποδύεται την 19χρονη Αννέλ, μία κοπέλα νέα στην πόλη που ανακαλύπτει σταδιακά κρυφές πτυχές του εαυτού της. Η Εύη Δαέλη μοιράστηκε τις σκέψεις της για τον ρόλο, αλλά και την χαρά της για το άνοιγμα των θεάτρων.

«Όταν κάναμε την πρώτη ανοιχτή παράσταση, ένιωθα πως είμαι σε όνειρο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή στη γενική πρόβα, πίστευα πως κάτι θα γίνει και δε θα ανοίξει το θέατρο. Είναι καταπληκτικό αυτό το συναίσθημα. Όταν χάνουμε κάτι εκτιμάμε την αξία του, τότε είναι που ανακαλύπτουμε τις βάσεις των πραγμάτων και τί μας λείπει από αυτά. Είμαι πολύ τυχερή».

Η Εύη Δαέλη στις Άνθισμένες Μανόλιες

Για την Αννέλ, τόνισε τα εξής:

«Το ιδιαίτερο με την Αννέλ είναι πως κάνω τέσσερις διαφορετικούς ρόλους, με μια κοινή γραμμή. Αυτό που μου αρέσει πολύ στο τέλος, είναι ο μονόλογος της ηρωίδας, ο οποίος είναι πολύ συγκινητικός. Ο λόγος αυτός σου δίνει τόση ελπίδα για να συνεχίσεις στη ζωή. Πιάνεται από κάτι – όπως για παράδειγμα από τη θρησκεία- και μέσα από αυτό ξεπερνάει έναν τεράστιο πόνο. Η Αννέλ αλλάζει πολύ κι έχει έναν πολύ ωραίο δρόμο στη ζωή της.

»Αν μπορούσα να περάσω κάτι, μέσα από αυτόν τον ρόλο, είναι το ότι πρέπει να έχουμε ελπίδα, όπως και η συγκεκριμένη ηρωίδα».

Άννα Ανδριανού

Η Άννα Ανδριανού υποδύεται την Μάλυν, μία ισχυρή γυναίκα, αρκετά δραστήρια. Έχει μεγάλη αγάπη στα παιδιά της και αυτό αποδεικνύεται από τις γενναίες της πράξεις. Η Άννα Ανδριανού μας μίλησε για τα δικά της συναισθήματα, σχετικά με την παράσταση και το άνοιγμα των θεάτρων. Μάλιστα, αναφέρθηκε στον ρόλο της και στα μηνύματα που περνάει στο κοινό.

«Νιώθω υπέροχα που άνοιξαν τα θέατρα! Τα θέατρα για εμάς, είναι η ζωή μας. Βλέπω, επίσης, πόσο ανάγκη το είχε και ο κόσμος. Το θέατρο δεν είναι διασκέδαση, είναι ψυχαγωγία, αγωγή της ψυχής. Σε προβληματίζει, σε κάνει να μοιράζεσαι με τον κόσμο πράγματα που τον απασχολούν, στιγμές ζωής… Όλο αυτό δημιουργεί μία απελευθέρωση στους θεατές, αλλά και σε εμάς.

»Ο ρόλος της Μάλυν είναι ένας από τους ρόλους που αγαπώ πάρα πολύ. Είναι μία δυνατή γυναίκα και σε αυτό μοιάζουμε κιόλας. Αυτό που την κάνει εξαιρετική σαν χαρακτήρα, είναι πως παρόλο που είναι υπερπροστατευτική, δέχεται το ρίσκο, παρέχοντας -ταυτόχρονα- την ανεξαρτησία στο παιδί της. Η Μάλυν έχει το κουράγιο να δέχεται τη ζωή με τα καλά και τα άσχημά της.

»Ήταν από τους ρόλους που ήθελα πολύ να παίξω. Χάρηκα πολύ όταν μου ανακοινώθηκε ο ρόλος. Όλο το κλίμα εδώ και η συνεργασία είναι εξαιρετικά!»

Η Άννα Ανδριανού στις Μανόλιες

Βάσω Γουλιελμάκη

Η Βάσω Γουλιελμάκη υποδύεται την Κλαιρ. Μία κυρία του καλού κόσμου, μία ηρωίδα που της αρέσει να εξερευνεί, που δοκιμάζει νέα πράγματα και εμπειρίες, να ζει τη στιγμή. Η Βάσω Γουλιελμάκη μίλησε στο Youfly.com για το πόσο χαρούμενη είναι που συμμετέχει σε αυτή την παράσταση, αλλά για τα χαρακτηριστικά της Κλαίρη, ενός τόσο μοναδικού ρόλου.

«Ήταν πολύ μεγάλο το διάστημα που ήμασταν εκτός και κλεισμένοι στα σπίτια μας. Τώρα που άνοιξαν τα θέατρα νιώθω υπέροχα. Κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Επιτέλους ανέβηκε το έργο αυτό, για το οποίο δουλέψαμε πολύ καιρό και το περιμέναμε πως και πως!

»Η Κλαίρ έχει ως όπλο και άμυνα το χιούμορ. Εκφράζει όλο της το θυμό, όλη της την πίκρα μέσα από το χιούμορ. Γίνεται κάτι δραματικό και αμέσως το αντιμετωπίζει με χαρά. Μου αρέσει πολύ η Κλαιρ, γιατί είναι ένα πλάσμα πολύ θετικό. Είναι αξιοπρεπής, περήφανη και στέκεται στα πόδια της, προχωράει παρά την απουσία του συζύγου της.

»Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στον ρόλο της, στην πορεία. Στην αρχή είναι φοβισμένη κι ανησυχεί για το μέλλον της, στη συνέχεια, όμως, αποκτά ενδιαφέροντα και αλλάζει όλη η ζωή της. Προσπαθεί να γίνει η χαρά της ζωής κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα λύνοντάς τα και προχωρώντας, ψάχνοντας πάντοτε το θετικό στοιχείο».

Η σκηνή στο Χυτήριο

Κατερίνα Μπιλάλη

Η Κατερίνα Μπιλάλη υποδύεται την Τρούβυ. Η Τρούβυ είναι μία ηρωίδα συμπονετική, που νοιάζεται για τους άλλους και παρέχει βοήθεια σε οποιονδήποτε τη χρειαστεί. Η Κατερίνα Μπιλάλη εξέφρασε τη χαρά της για την παράσταση, για τον ρόλο της, για το πρώτο χειροκρότημα, μετά από πολύ καιρό.

«Στην πρώτη παράσταση, μετά την τελευταία και πολύ συγκινητική σκηνή, άκουσα το χειροκρότημα του κόσμου και άρχισα να κλαίω στα καμαρίνια ένα τέταρτο μετά. Έλεγα “τί έχω πάθει”;; (γέλια). Με συνεπήρε όλο αυτό το συναίσθημα, με συγκίνησε πάρα πολύ αυτή η επαφή με το κοινό. Για έναν ηθοποιό το θέατρο είναι η άμεση επαφή του με τον κόσμο, είναι η ανάσα του. Είναι υπέροχο να ακούμε το γέλιο του κόσμου, τα δάκρυά του κατά τη διάρκεια της παράστασης.

»Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη. Το κοινό είναι ένας ακόμη ηθοποιός, ένας συμπαίκτης, ένας σημαντικός συντελεστής της παράστασης! Οι Ανθισμένες Μανόλιες έδωσαν την ευκαιρία σε εμάς τις έξι να δεθούμε πολύ. Πάνω στη σκηνή αισθάνομαι ότι είμαστε μόνες μας και μιλάμε κανονικά, όπως θα μιλούσαμε και εκτός.

»Τα μηνύματα του έργου έχουν να κάνουν πολύ με τη φιλία και τη σχέση μητέρας – κόρης. Επίσης, αναφέρεται και η σχέση μας με τη ζωή και τον θάνατο. Στην παράσταση αυτή, παρόλο που ένα έντονο στοιχείο είναι ο θάνατος, οι ηρωίδες του έργου επιλέγουν να σταθούν στη φωτεινή πλευρά, στην αισιόδοξη».

Οι ηθοποιοί κάνουν δηλώσεις για τις Ανθισμένες Μανόλιες στο θέατρο

Ηρώ Μουκίου

Η Ηρώ Μουκίου υποδύεται την Γουίζερ, μία πλούσια χήρα, πικρόχολη, αλλά αξιαγάπητη! Τα ξεσπάσματα θυμού που έχει προκαλούν γέλιο στις αγαπημένες της φίλες, οι οποίες την λατρεύουν για αυτό που είναι. Η Ηρώ Μουκίου μίλησε στο Youfly.com για τα συναισθήματά της που ανέβηκε ξανά στη σκηνή, μετά από τόσο καιρό, αλλά και για την παράσταση “Ανθισμένες Μανόλιες”.

«Νιώθω υπέροχα που βγαίνει ο κόσμος και έρχεται στο θέατρο, γιατί δείχνει πως το είχε ανάγκη, όπως κι εμείς. Υπάρχει μόνο χαρά και αισιοδοξία. Στις Ανθισμένες Μανόλιες, η Γουίζερ είναι ο ρόλος που έχει μία ολοκλήρωση. Ξεκινάει από μία γυναίκα απελπιστικά μόνη και δυστυχή, που όλο αυτό το καταπίνει και της βγαίνει σε νεύρα, σε γκρίνια και σε δυσαρέσκεια.

»Σιγά – σιγά μαλακώνει, τα γεγονότα την κάνουν ανοίξει τα φύλα της καρδιάς της, παρόλο που παραμένει συγκρατημένη. Είναι ένας ρόλος ανατρεπτικός, ο οποίος παρά την γκρίνια και τα νεύρα, καταφέρνει να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί πολύ»

Η Ηρώ Μουκίου και η Βάσω Γιουλιελμάκη

Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκαναν οι ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, για τις έξι ανθισμένες μανόλιες που θα ανθίσουν στο Χυτήριο Θέατρο.

Συντελεστές Παράστασης

  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού
  • Σκηνικά : Μαρία Φιλίππου
  • Κοστούμια: Αθηνά Τρανούλη
  • Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης
  • Φωτογραφίες : Γιώργος Στεργιόπουλος
  • Παραγωγή : Βάσια Παναγοπούλου
  • Δημόσιες Σχέσεις: Νταίζη Λεμπέση

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
38,976ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,059ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ