11 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1821 – Η Επιθεώρηση: Η παρουσίαση και οι δηλώσεις των συντελεστών

Μία πολύ όμορφη βραδιά παρακολούθησαν οι καλεσμένοι στο Βεάκειο Θέατρο. H παράσταση “1821 – Η Επιθεώρηση” ξεκινάει δυναμικά τον Ιούνιο, με τους συντελεστές και ηθοποιούς να κάνουν δηλώσεις για το πόσο ενθουσιασμένοι είναι.

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάτι διαφορετικό. Μία σάτιρα του σήμερα και όλων όσων μας έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια. Μορφές από την επανάσταση, καθημερινοί άνθρωποι που προσπαθούν να επιζήσουν εν μέσω πανδημίας, επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν να επανεφεύρουν και να “πουλήσουν” την Ελλάδα, θύματα έμφυλης βίας, τηλεοπτικές φιγούρες που έχουν αφήσει τη δική τους εποχή, οι ταινίες που γυρίστηκαν για την επανάσταση.

Αφίσα με τους ηθοποιούς

Μια γυναίκα εξαπατημένη απ’ όλους και απ’ όλα, οι κομμένες σκηνές από την τελετή έναρξης του 2004, οι απόγονοι των ηρώων, η αρχαιολατρεία, ο εθνικός διχασμός, ο φανατισμός… και η Γιάννα – όλοι και όλα θα παρελάσουν σ’ αυτή την σατιρική επανεξέταση της παλαιότερης και σύγχρονης Ιστορίας. Μία μεγάλη ομάδα, ενωμένη, που έρχεται για να μας ξεκαρδίσει, αλλά και για να μας προβληματίσει.

Οι δηλώσεις Φοίβου Δεληβοριά και Δημήτρη Καραντζά

Ιδιαίτερα χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία, έδειξαν ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς. Όπως δήλωσαν, αν δεν είχαν ο ένας τον άλλον, δε θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα. Η ομάδα τους έδεσε υπέροχα και οι σκέψεις τους ξεδιπλώθηκαν πάνω στη σκηνή. Ο Φοίβος Δεληβοριάς δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ πολύ τον Λευτέρη για αυτή την πρόταση. Από παιδί, σχεδόν ικέτευα τους γονείς μου να με πηγαίνουν σε επιθεωρήσεις. Χάρηκα πολύ που θα συνεργαστώ με τον Δημήτρη Καραντζά, γνωριζόμασταν από πριν και έχουμε φοβερή οικειότητα.. Η ιστορία του έργου είναι πάνω κάτω η δική μας ιστορία. Τι συμβαίνει τα τελευταία 200 στο ελληνικό κράτος. Από εκεί, άλλωστε ξεκινάει το όνειρο αυτού του κόσμου.

»Κι αν το σκεφτούμε, δεν είναι πολλά αυτά τα χρόνια. Είναι δέκα παιδιά 20 ετών, το ένα δίπλα στο άλλο. Στην παράσταση παίζουν γνωστοί ήρωες του 1821, μέχρι και γνωστοί πρωταγωνιστές του θεάτρου, πολιτικοί, πρόσωπα της ευρύτερης επικαιρότητας. Διαβάσαμε πολύ για αυτή την επιθεώρηση. Διαβάζοντας, συνειδητοποιήσαμε πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, τα κύτταρά τους παραμένουν τα ίδια».

Οι δηλώσεις Δεληβοριά στην παράσταση 1821 η επιθεώρηση

Για την παράσταση “1821 – Η Επιθεώρηση”, δηλώσεις έκανε και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς, στο Youfly.com:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανοίγουμε ξανά. Είμαι πολύ τυχερός για αυτή τη συνεργασία και πολύ ενθουσιασμένος. Έχει περάσει τόσος καιρός που νιώθω σα να είναι η πρώτη φορά. Είναι υπέροχο που ανοίγουμε με μία τόσο μεγάλη παραγωγή.

»Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τους συνεργάτες, τόσο τους backstage, όσο και για τους ηθοποιούς. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρεθούν όλοι αυτοί μαζεμένοι στον ίδιο θίασο».

Δηλώσεις έκανε και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Λευτέρης Γιοβανίδης:

«Περιμέναμε πως και πως να σταματήσει το lockdown για να ανοίξουμε ξανά. Η χαρά μας δεν περιγράφεται. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Ο Γιώργος Γάλλος στο Youfly.com

Δηλώσεις για την παράσταση “1821 – Η Επιθεώρηση” έκανε και ο Γιώργος Γάλλος, ο οποίος μίλησε στο Youfly.com για το άνοιγμα των θεάτρων, αλλά και για τα συναισθήματα που του προκαλεί η επιστροφή του στη σκηνή.

«Η χαρά μου είναι μεγάλη που ξανά βρισκόμαστε αγαπημένα πρόσωπα. Κυρίως, όμως, που ξανά βρισκόμαστε στον χώρο του θεάτρου. Θα συναντηθούμε ξανά με το κοινό, για να μοιραστούμε στιγμές, προβληματισμούς, να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε, να ξανά βιώσουμε την επαφή και τις αγκαλιές».

Ο Γάλλος στο 1821 Επιθεώρηση παράσταση στο θέατρο Πειραιά

Μία παράσταση – γιορτή, έρχεται με ελπίδα για την ελευθερία.

Πρωταγωνιστούν οι:

Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Eλένη Κοκκίδου, Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά.

Συντελεστές:

Σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς – Δημήτρης Καραντζάς, Κείμενα: Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Αστερής, Γλυκερία Μπασδέκη, Κώστας Μανιάτης, Κώστας Κωστάκος, Κέλλυ Παπαδοπούλου και Φοίβος Δεληβοριάς, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς, Πρωτότυπη μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς, Σκηνικά: Μαρία Πανουργιά – Μυρτώ Λάμπρου, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου, Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη, Κομμώσεις: Κωνσταντίνος Σαββάκης, ΒΒοηθός σκηνοθέτη -Video social: Δημήτρης Μακρής, ΦωτογραφίεςVideoArtwork: Γκέλυ Καλαμπάκα

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com

Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ