13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1821 – Η επιθεώρηση: Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη Συνέντευξη Τύπου

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε επιτέλους έφτασε! Τα θερινά θέατρα είναι έτοιμα να ανοίξουν πάλι και να υποδεχτούν το κοινό. Μία από τις κορυφαίες παραστάσεις αυτού του καλοκαιριού δε θα μπορούσε να είναι άλλη από το 1821 – Η επιθεώρηση σε μουσική σύνθεση από τον Φοίβο Δεληβοριά και την σκηνοθετική υπογραφή του Δημήτρη Καρατζά! Δείτε παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες από την παρουσίαση της παράστασης!

Δευτέρα 24 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου στο Θέατρο Βεάκειο, όπου πήραμε μία μικρή γεύση από το υπερθέαμα. Χιούμορ, σάτιρα, μουσική – και κυρίως – ιστορία. Ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Καρατζάς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβανίδης, έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις και μίλησαν για το νέο τους θεατρικό εγχείρημα ύστερα από το κλείσιμο του θεάτρου λόγω της πανδημίας.

1821 η επιθεώρηση θέατρο βεάκειο

Δεν έλειψαν να τονίσουν τον ενθουσιασμό τους που μπορούν επιτέλους να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να έρθουν πάλι κοντά με τον κόσμο. Το 1821 – Η επιθεώρηση «δεν είναι μόνο για το 1821, αλλά μία αναδρομή όλων των ετών», δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριά. «Ποια είναι η παράδοση που θέλουμε να είμαστε πιστοί; Ποια είναι η σχέση με τους ήρωες που θαυμάζουμε;», συμπλήρωσε ο συνθέτης.

1821 η επιθεώρηση συνέντευξη τύπου φωτογραφίες

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του 1821 – Η Επιθεώρηση

Ύστερα από τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ορισμένα μέρη από την παράσταση. Τα highlights της βραδιάς ήταν η μίμηση της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, το τραγούδι της Μίρκας Παπακωνσταντίνου υπό τη διεύθυνση του Φοίβου Δεληβοριά και τέλος το κεντρικό μουσικό κομμάτι της επιθεώρησης!

Ο Γιάννης Κλίνης μιμήθηκε με έναν απολαυστικό και άκρως σατιρικό τρόπο τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Παρέα με τον «φίλο» της από τη Μελβούρνη τον Jonathan Opoulos εξήγησαν το branding και το rebranding, σατιρίζοντας το γεγονός ότι πολλοί επικοινωνιολόγοι προσπαθούσαν να βρουν το κατάλληλο slogan για τον τουρισμό Ελλάδα. Εκείνοι πρότειναν το No Greece at all κι εν τέλει το συνέδεσαν με No Επιθεώρηση at all.

η γιάννα αγγελοπούλου δασκαλάκη

Το 1821 – Η επιθεώρηση θα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Οι δημιουργοί θέλησαν να τιμήσουν τα 200 χρόνια με έναν διαφορετικό τρόπο και να δώσουν το δικό τους στίγμα. Ύστερα από το σκετς με την Γιάννα, σειρά είχε η εμφάνιση της Μίρκας Παπακωνσταντίνου πάνω στη σκηνή παρέα με τον Φοίβο Δεληβοριά!

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου τραγουδάει, ο Φοίβος Δεληβοριάς διευθύνει

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην παρουσίαση δεν έλειψε να σχολιάσει πόσο ενθουσιασμένος είναι που έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τη μοναδική Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η οποία δίνει έναν άλλον αέρα στην επιθεώρηση. Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε ένα νέο τραγούδι και το παρουσίασαν στους καλεσμένους.

 μίρκα δεληβοριάς

Ήταν η τρίτη φορά που το πρόβαραν, οπότε ζήτησε από το κοινό να “συγχωρέσει” οποιαδήποτε λάθη. Η αγαπημένη ηθοποιός με τη σειρά της έκανε χιούμορ λέγοντας «Έτσι θα είναι και τις άλλες φορές» σαρκάζοντας τον εαυτό της.

 μίρκα παπακωνσταντίνου φοίβος δεληβοριάς

Το κεντρικό τραγούδι της επιθεώρησης

Για το φινάλε της παρουσίασης, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Καραντζάς παρουσίασαν το κεντρικό τραγούδι της επιθεώρησης. Όπως δήλωσε ο συνθέτης, κάθε Επιθεώρηση έχει ένα κεντρικό τραγούδι που μένει στον κόσμο και το σιγοτραγουδάει. Έτσι, με λαμπερές εμφανίσεις, έντονα χρώματα – όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες – και άψογα φωνητικά πήραμε μία μικρή γεύση από το κεντρικό τραγούδι της παράστασης «1821 – Η επιθεώρηση»!


Η παράσταση 1821 – Η επιθεώρηση έρχεται από τις 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Βεάκειο. Μην την χάσετε!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ