19.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: 14 facts που δεν ήξερες ή δεν πρόσεξες

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού έχει εξελιχθεί στη νούμερο 1 σειρά του Netflix προκαλώντας έναν παγκόσμιο “πανικό”. Η νοτιοκορεάτικη σειρά έκανε το ακατόρθωτο και εκτοξεύθηκε στην κορυφή χάρη στην ιδιαίτερη πλοκή του και την υψηλή προδιαγραφών παραγωγή του. Πίσω, όμως, από την επιτυχία του αγαπημένου Squid Game κρύβονται πολλά. Ας δούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά facts της επιτυχημένης πλέον σειράς του Netflix, Το Παιχνίδι του Καλαμαριού.

1. O Hwang άρχισε να δουλεύει το σενάριο από το 2008

Ναι, κι όμως μπορεί να έγινε τεράστια επιτυχία τώρα, αλλά Το Παιχνίδι του Καλαμαριού προέρχεται από μία ιδέα του 2008, όταν ο δημιουργός Hwang Dong-hyuk είχε πολλά χρέη και πολλά οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα, ολοκλήρωσε το σενάριο ένα χρόνο αργότερα, αλλά όλες οι εταιρείες παραγωγής το απέρριψαν, μέχρι που ήρθε το Netflix 10 χρόνια μετά και το αποθέωσε.

Ο σκηνοθέτης στο σετ της κορεάτικης σειράς

2. Το Παιχνίδι του Καλαμαριού προοριζόταν για ταινία

Στην πραγματικότητα ο Hwang έγραψε το Παιχνίδι του Καλαμαριού προκειμένου να γίνει ταινία. Όταν αργότερα αποφασίστηκε να γίνει σειρά, του πήρε έξι μήνες να γράψει τα πρώτα δύο επεισόδια. Επίσης, επέκτεινε λίγο παραπάνω τα παιχνίδια και πρόσθεσε κάποιους χαρακτήρες, όπως τον ντετέκτιβ Jun-Ho, που αρχικά δεν βρισκόταν στο αρχικό σενάριο.

Οι φρουροί στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

3. Τα παιχνίδια είναι ζωγραφισμένα στους τοίχους

Να και μία πληροφορία που λίγοι μπορεί να πρόσεξαν. Όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες προσπαθούσαν να μαντέψουν ή να προβλέψουν το επόμενο παιχνίδι, ενώ το είχαν ακριβώς μπροστά στα μάτια τους! Τα παιχνίδια ήταν ζωγραφισμένα στους τοίχους, αλλά λόγω των μαζικών κρεβατιών και της ταραχής, ποτέ κανείς δεν τα πρόσεξε!

Τα παιχνίδια στον τοίχο

4. Το νούμερο τηλεφώνου στο πρώτο επεισόδιο είναι πραγματικό

Αυτό ήταν μεγάλο φιάσκο, που οδήγησε την παραγωγή της σειράς να αφαιρέσει άμεσα τη σκηνή που φαίνεται ο αριθμός του τηλεφώνου. Ο αριθμός άνηκε σε ένα μέλος της παραγωγής, ο οποίος αποκάλυψε ότι δεχόταν τουλάχιστον 4.000 τηλεφωνήματα την ημέρα.

Δείτε σχετικά: Το παιχνίδι του Καλαμαριού: Το Netflix κόβει την επίμαχη σκηνή

Η κάρτα από το Παιχνίδι του Καλαμαριού

5. Η Jung Ho-yeon έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο

Η βορειοκορεάτισσα πορτοφολού Kang Sae-byeok ήταν ο πρώτος ρόλος της Jung, η οποία είναι παράλληλα και μοντέλο. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει και στον τέταρτο κύκλο του Korea’s Next Top Model κι έχει κάνει εξώφυλλο για τη Vogue. Μετά την εμφάνισή της στη σειρά, το μοντέλο κέρδισε εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει ότι το βίντεο με την audition της ήταν σαν ένα θεόσταλτο δώρο. «Η Ho-Yeon έμοιαζε ακριβώς όπως την Sae-Byeok που έψαχνα».

Το μοντέλο στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

6. H Ji-young στο πρωταρχικό σενάριο ήταν αγόρι

Η παίκτρια με το νούμερο 260 στο αρχικό σενάριο ήταν αγόρι, αλλά ο Hwang το άλλαξε σε κορίτσι, αφού ήθελε να εξερευνήσει το δέσιμο μεταξύ δύο γυναικών. Κάτι που από την πρώτη στιγμή είναι εμφανές με τις δύο γυναίκες να δένονται γρήγορα.

Η Li Yeong

7. Το σετ με την παιδική χαρά ήταν πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ

Το σετ με την παιδική χαρά ήταν πραγματικά τεράστιο και δημιουργήθηκε επίτηδες με αυτό τον τρόπο προκειμένου να έχει την αίσθηση του πως φαίνεται ένας παιδότοπος σε ένα παιδί.

Η παιδική χαρά στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

8. Τα φέρετρα ως κουτιά δώρου

Τα φέρετρα είχαν επίτηδες το σχήμα ενός κουτί δώρου, που σηματοδοτεί το πώς ένιωθε ο δημιουργός του παιχνιδιού, δηλαδή σαν θεός, που έκανε δώρα στους παίκτες ακόμη και στον θάνατο.

Το φέρετρο στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

9. Οι μάσκες του προσωπικού είναι εμπνευσμένες από την κορεάτικη παράδοση

Ο art director της σειράς, ο Chae Kyung-sun εμπνεύστηκε από τις μάσκες ξιφασκίας, αλλά και από παραδοσιακές κορεάτικες μάσκες που ονομάζονται Haehotal, για τις μάσκες του προσωπικού.

Εικόνα από τη σειρά του Netflix

10. Ο σκηνοθέτης έχασε 6 δόντια από το άγχος του

Ένα άλλο από τα πιο εντυπωσιακά facts για το Παιχνίδι του Καλαμαριού είναι ότι ο δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς έχασε 6 δόντια κατά τη διάρκεια της παραγωγής από το άγχος του. Το στρες ήταν τόσο πολύ γιατί είχε αναλάβει εξολοκλήρου τη σειρά, τόσο το σενάριο όσο και τη σκηνοθεσία. Όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ακριβώς επειδή η σειρά δεν είχε και το πιο εύκολο κόνσεπτ, συχνά μπορεί να άλλαζε κάτι επειδή είχε παρατηρήσει κάποια ατέλεια.

Ο σκηνοθέτης της κορεάτικης σειράς

11. Ο χαρακτήρας του Sang-woo βασίζεται στον σκηνοθέτη

Ο Park Hae υποδύεται έναν από τους πιο έξυπνους χαρακτήρες στο Παιχνίδι του Καλαμαριού, τον Cho Sang-woo. Ο ηθοποιός πήρε έμπνευση από τον ίδιο τον δημιουργό, τον Hwang, ενώ φρόντισε να πάρει πολλές πληροφορίες από τις εμπειρίες του στο Εθνικό Πανεπιστήμιου του Σεούλ. Και οι δύο χαρακτήρες πήγαν στο περίφημο πανεπιστήμιο, αλλά οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ. Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι στο παρελθόν, η γιαγιά του δούλευε στην Αγορά Ssangmun-dong, όπως η μητέρα του Sang-woo.

O Sang-woo στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

12. Όταν ο Lee Jung-jae αυτοσχεδίασε

Ο Gi-Hun (Lee Jung-jae) αυτοσχεδίασε στη σκηνή που πέφτει πάνω στην Sae-byeok, όταν γύρισε να της δώσει τον καφέ. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή δε φαίνεται το πρόσωπο της Jung Ho-yeon, αλλά μπορείτε να δείτε τους ώμους της να κουνιούνται γιατί στη σκηνή γελούσε.

Η σκηνή που αυτοσχεδίασε ο ηθοποιός στο Παιχνίδι του Καλαμαριού

13. Τα ρούχα προκάλεσαν αλλεργίες στους ηθοποιούς

Τα κοστούμια δεν ήταν κατασκευασμένα από το καλύτερο ύφασμα, ενώ ο Hwang επεσήμανε ότι ήταν όπως τα παλιά αθλητικά ρούχα, με αποτέλεσμα να μαζεύεται συχνά πολύ σκόνη στο σετ. Μάλιστα, πολλοί ηθοποιοί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν, ενώ άλλων τα πρόσωπα είχαν γίνει κατακόκκινα από τις αλλεργίες.

Τα ρούχα που φορούσαν οι παίκτες

14. Πράγματι 456 παίκτες συμμετείχαν στο πρώτο παιχνίδι

Στην αρχή του Squid Game, ήταν 456 παίκτες στο σύνολο. Κάτι που ίσχυε, αφού δεν ήταν CGI, αλλά πήραν μέρος 456 ηθοποιοί.

Αυτά ήταν 14 συναρπαστικά facts για το Παιχνίδι του Καλαμαριού!

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ