20.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα δέντρα της ειρήνης – Netflix: Μία γενοκτονία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

Η δραματική ταινία «Τα δέντρα της ειρήνης» της Alanna Brown που έρχεται στο Netflix βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας της Ρουάντα τη δεκαετία του 1990.

Ένας απίστευτος δεσμός γεννιέται μέσα στη βία της γενοκτονίας

Η ταινία «Τα δέντρα της ειρήνης» είναι εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα και ακολουθεί τέσσερις γυναίκες από διαφορετικό υπόβαθρο που σφυρηλατούν έναν άρρηκτο δεσμό ενώ βρίσκονται παγιδευμένες κατά τη διάρκεια της βίας στη Ρουάντα το 1994.

δέντρα της ειρήνης netflix

Η ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο της Μπράουν, κέρδισε τα τρία κορυφαία βραβεία της κριτικής επιτροπής στο American Black Film Festival, συμπεριλαμβανομένου του Βραβείου Τζον Σίνγκλετον για την καλύτερη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία και κέρδισε το βραβείο της κορυφαίας κριτικής επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάντα Μπάρμπαρα μετά την πρεμιέρα της εκεί πέρυσι.

Η γενοκτονία συνέβη από τις 7 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου 1994, και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μέλη της μειονοτικής εθνικής ομάδας Τούτσι σφαγιάστηκαν από ένοπλους στρατιώτες. Ο αριθμός των θανάτων Τούτσι εκτιμάται ότι είναι περίπου 500.000 με 662.000. Η βαρβαρότητα αυτού του γεγονότος συγκλόνισε τον κόσμο, αλλά ακόμα κι έτσι, καμία χώρα δεν προχώρησε για να προσπαθήσει να σταματήσει τις δολοφονίες.

Πρωταγωνιστούν οι Eliane Umuhire, Charmaine Bingwa, Ella Cannon, Bola Koleosho και Tongayi Chirisa, ενώ παραγωγοί είναι οι Ron Ray, Barry Levine, Mike Bundlie, Brian Baniqued, Jeff Spiegel, Vicky Petela και Brown.

«Οι γυναίκες της Ρουάντα που επέμειναν πέρα ​​από αυτή τη γενοκτονία χτύπησαν μια χορδή μέσα μου τόσο πολύ», είπε η Μπράουν, η οποία πέρασε οκτώ χρόνια γράφοντας, αναπτύσσοντας και συγκεντρώνοντας χρήματα προτού πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα στο Λος Άντζελες στα τέλη του 2019. «Η ιστορία τους είναι συγκεκριμένη, αλλά τα θέματα η εσωτερική αναταραχή και η συγχώρεση είναι απίστευτα καθολική».

δέντρα της ειρήνης netflix

Γυναίκες αλληλοϋποστηρίζονται και μένουν μαζί σε στιγμές απίστευτης διαμάχης και αγωνίας

Η αφίσα της ταινίας, με τα χέρια και των τεσσάρων γυναικών να φτάνουν προς τα πάνω προς το φως, είναι αρκετά εντυπωσιακή στο μήνυμά της ότι αυτές οι πρωταγωνίστριες υποστηρίζουν η μία την άλλη και μένουν μαζί σε στιγμές απίστευτης διαμάχης και αγωνίας. Το τρέιλερ συμπληρώνει την αφίσα καθώς δίνει μια ιδέα για το ποια είναι κάθε μία από αυτές τις γυναίκες και πόσο διαφορετικές είναι μεταξύ τους. Οι γυναίκες, η Mutesi, η Peyton, η Jeanette και η Annick, πρέπει όλες να κρυφτούν σε ένα μικρό κρυφό δωμάτιο κάτω από το πάτωμα μιας κουζίνας. Το τρέιλερ δείχνει πώς αυτή η σύνδεση μεταξύ τους δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια πολλών αβέβαιων ημερών. Ο τίτλος, «Δέντρα της Ειρήνης», φαίνεται να αντιστοιχεί στον τίτλο ενός βιβλίου και τα αποσπάσματα από αυτό σχετίζονται άμεσα με τα μηνύματα που μεταδίδει η ταινία: «Σπόροι αγάπης φυτεύονται κάθε μέρα. Είναι μέρος της ζωής με κάθε τρόπο».

Η ταινία «Τα δέντρα της ειρήνης» θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 10 Ιουνίου.

Δείτε το τρέιλερ:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ροζάνα Μιχαλοπούλου
Ροζάνα Μιχαλοπούλου
Έχω σπουδάσει και εργαστεί πολλά χρόνια ως Graphic designer σε εταιρεία γραφικών τεχνών αλλά και ως freelancer. Μου αρέσει να διευρύνω τις γνώσεις μου, για αυτό έχω παρακολουθήσει διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον εθελοντισμό. Η μεγάλη αγάπη και το ενδιαφέρον μου για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική και τα βιβλία με κάνουν να νιώθω χαρούμενη που είμαι μέλος της ομάδας του Υoufly.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ