Breaking News

Stranger Things: Τα μυστικά πειράματα των ΗΠΑ και το Montauk Project που ενέπνευσαν το σίριαλ

Το σενάριο της σειράς Stranger Things βασίζεται σε μια θεωρία συνωμοσίας, το περίφημο Montauk Project, ένα σκοτεινό κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ που αφορά σε ψυχολογικά πειράματα και ταξίδια στο χωροχρόνο. Μυστικά προγράμματα, απαγωγές παιδιών, απαγορευμένα πειράματα, ταξίδια στο χωροχρόνο, αλλόκοτες μορφές ζωής σε άλλη διάσταση. Όλα αυτά συνθέτουν το σενάριο της τρομερά δημοφιλούς σειράς Stranger Things. Αλλά ποιος πιστεύει πως όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν στ’ αλήθεια;

Οι φήμες και ο μύθος γύρω από το πρόγραμμα Montauk και το ενδεχόμενο πως η αμερικάνικη κυβέρνηση διεξήγαγε πειράματα ψυχολογικού πολέμου άρχισαν να εμφανίζονται στα μέσα της δεκαετίας του 80. To Montauk Project υποτίθεται πως ήταν η συνέχιση του «πειράματος της Φιλαδέλφειας» που πραγματοποιήθηκε το 1943 και το ίδιο πρόγραμμα έγινε στην Στρατιωτική βάση Montauk κατά την δεκαετία του 1950.

Η αεροπορική βάση Montauk Air Force είχε χρησιμοποιηθεί από τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο με το όνομα Camp Hero, και κατά την διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου πόλεμου υπήρξε οχυρό γεμάτο κανόνια ενάντια στις δυνάμεις του Χίτλερ. Λέγεται μάλιστα πως ολόκληρη η περιοχή χτίστηκε για να καλύψει ένα τεράστιο δίκτυο από υπόγεια δωμάτια που συνδέονται με άπειρα τούνελ.
Η βάση επίσημα έκλεισε στις 31 Ιανουαρίου του 81 και εγκαταλείφθηκε για αρκετά χρόνια ώσπου να δωριστεί το 1984 στον δήμο της Νέας Υόρκης που το μετέτρεψε σε πάρκο, το οποίο όμως έχει παντού πινακίδες No trespassing. Αυτό το κενό των τριών χρόνων έχει εξάψει την φαντασία των συνωμοσιωλόγων, που αναρωτιούνται τι συνέβη εκεί. Και υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν πως πραγματοποιήθηκαν διάφορα «παράδοξα» πειράματα στην περιοχή του Montauk.

Το διαβόητο Montauk Project

Τι αποκαλύπτει όμως η θεωρία του Montauk Project για τα υπόγεια πειράματα που συνέβησαν στην βάση;Ποιες ήταν οι μυστικές τεχνολογίες που λέγεται πως ανακαλύφθηκαν κάτω από την μύτη της κοινής γνώμης; Γύρω στο 1988 μία underground βιντεοκασέτα έκανε την εμφάνισή της. Κάπως έτσι ξεκίνησε η υπόθεση πως για μερικά χρόνια πραγματοποιήθηκαν μυστικές κυβερνητικές έρευνες για την ανάπτυξη τεχνολογίας, η οποία θα ελέγχει τον καιρό, η τεχνολογία που θα ελέγχει και θα μεταβάλλει την ανθρώπινη σκέψη και διάθεση, η αναμετάδοση και η καταγραφή της σκέψης που ονομάστηκε «ηλεκτρονική τηλεπάθεια» και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, λέγεται πως ανακαλύφθηκε επίσης η τηλεμεταφορά των φυσικών αντικειμένων, ακόμα και των ανθρώπων από και προς μακρινές τοποθεσίες. Αυτές οι έρευνες μάλιστα υποτίθεται πως κατέληξαν στην ανακάλυψη μίας λειτουργικής χρονομηχανής.
Αυτή η διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας αναπτύχθηκε από τον Preston Nichols, ο οποίος έχασε την δουλειά του στη Βάση όταν θυμήθηκε πως είχε χρησιμοποιηθεί για μία σειρά από μυστικά υπόγεια πειράματα που πραγματοποιήθηκαν από στρατιωτικούς και επιστήμονες. Ο Nichols υποστήριξε πως μέσα από την ύπνωση και το Mind Control αναγκάστηκε να ξεχάσει πως ζούσε διπλή ζωή και πως τον έδιωξαν όταν οι αναμνήσεις αυτών των αλλόκοτων πειραμάτων επανήλθαν στο μυαλό του σποραδικά.

Stranger Things: Το Montauk Project και οι χρονοπύλες

Ένας άλλος άνθρωπος που συνδέθηκε άρρηκτα με τη θεωρία συνωμοσίας του Montauk Project είναι ο Al Bielek, που υποστήριξε κάποια τρελά πράγματα κατά την διάρκεια της ζωής του. Μέσα από διάφορες τεχνικές διαλογισμού, ο Bielek υποτίθεται πως κατόρθωσε να επαναφέρει χαμένες αναμνήσεις που του υπενθύμισαν πως εργαζόταν για το Πρόγραμμα Montauk τις δεκαετίες 1970 και 80, ενώ «θυμήθηκε» επίσης πως αυτές οι αναμνήσεις είχαν εξαλειφθεί από το μυαλό του με τεχνικές ελέγχου του νου, ώστε να κρατηθεί μυστικό το πείραμα. Ο Bielek υποστήριζε με σθένος πως κατά την δεκαετία του 1940 και πριν τον θάνατό του ο Tesla ανακάλυψε πως να τηλεμεταφέρει το πλοίο Elridge και κατά την διαδικασία άνοιξε μία τεράστια «χωροχρονική σκουληκότρυπα» προς το μέλλον, η οποία ρούφηξε το πλοίο.

Η πιο παράδοξη πεποίθηση του Al Bielek όμως, ήταν η πίστη του πως χειριζόταν το πρόγραμμα mind-control του Montauk και πως συμμετείχε ο ίδιος ως εθελοντής για ταξίδια στον χρόνο.
Μάλιστα οι αναφορές γίνονται αρκετά υπερβολικές αφού υποστηρίζουν πως ταξίδεψε στον πλανήτη Άρη σε αρκετές κιόλας περιπτώσεις και θυμόταν αρκετά άλλα ταξίδια που πραγματοποίησε με την ομάδα του σε άλλους πλανήτες για να συλλέξουν φως και σκοτεινή ύλη καθώς και στο έτος 6037!

Τα πειράματα και οι εξαφανίσεις

Φυσικά οι ιστορίες αυτές αναπτύχθηκαν από τον Nichols και στο βίντεο με τίτλο «The Montauk Project: Experiments in Time» αναφέρονται εκτενώς τα πειράματα που υποτίθεται πως έγιναν στην παράξενη υπόγεια βάση.
Μάλιστα κατά την διάρκεια του 1970 υποστήριξε πως εργάστηκε με τον Bielek σε ένα project με τίτλο «Η καρέκλα Montauk», που ήταν μία καρέκλα ενισχυμένη με ηλεκτρομαγνητικά πεδία ώστε να ενισχύει τις ψυχικές δυνάμεις.

Ένα ακόμη πείραμα του προγράμματος Montauk ονομαζόταν «the seeing eye», στο οποίο το άτομο κρατούσε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και ο χειριστής μπορούσε να δει όλα όσα έβλεπε το άτομο με τα μάτια του, αλλά και να νιώσει όλα όσα ένιωθε. Τα πειράματα συνεχίστηκαν και υπάρχουν αναφορές σε βιβλία σχετικά με το πρόγραμμα Montauk πως επιστρατεύτηκαν μερικά παιδιά ώστε να περάσουν τη χρονοδίνη προς το άγνωστο. Αυτή η αναφορά ίσως είναι και η βάση για την αγαπημένη σειρά Stranger Things που ξεχώρισε με την πρώτη σεζόν της. Τα 11 παιδιά φαίνεται πως ήταν γνωστά με το όνομα «αγόρια του Montauk» και τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ μετά από αυτή την μυστική αποστολή τους προς την ανοιχτή χρονοπύλη!

Δείτε επίσης αν έρχεται 4η σεζόν για το Stranger Things.

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

Δείτε Επίσης

Η δίκη των επτά: Το ντοκιμαντέρ του Netflix ψηλά στο Top 10

Η δίκη των επτά: Η ταινία του Netflix ψηλά στο Top 10

Η νέα ταινία του Netflix με τίτλο "Η δίκη των επτά του Σικάγου" προβάλλεται από τον Οκτώβριο του 2020 και βρίσκεται ήδη ψηλά στο Top 10.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *