Σειρές εποχής στο Netflix

Σειρές εποχής στο Netflix που θα σας ταξιδέψουν

Μία αγαπημένη λίστα στο Netflix είναι αυτή με τις καλύτερες σειρές εποχής. Σειρές που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, διαφορετική από αυτή που βιώνουμε τώρα. Χρώματα, σκηνικά, κοστούμια και εφέ μας μεταφέρουν σε μια άλλη χρονική περιόδο, μακριά από την τυπική καθημερινότητα.

Πολλοί αγαπούν αυτό το είδος σειρών και ταινιών, διότι εκτός από το σασπένς και την αίσθηση του «διαφορετικού», ενημερώνονται για ιστορικά γεγονότα που δε γνώριζαν. Μάλιστα, η ταύτιση με τους ήρωες της εποχής, κάνει την απόλαυση ακόμη μεγαλύτερη.

Εμείς, συγκεντρώσαμε για εσάς τις καλύτερες σειρές εποχής που θα βρείτε στο Netflix. Σας ευχόμαστε ένα ονειρικό ταξίδι στο χρόνο.

οι καλύτερες σειρές εποχής στο Netflix

Βάρβαροι, μια σειρά εποχής ψηλά στο ελληνικό Netflix

Οι Βάρβαροι είναι μια νέα ιστορική σειρά του Netflix που βρίσκεται στην πλατφόρμα από τις 23 Οκτωβρίου. Η πρώτη σεζόν αποτελείται από έξι επεισόδια. Στη σειρά εξιστορούνται τα γεγονότα γύρω από μια μάχη που άλλαξε τον κόσμο και σημάδεψε την Ιστορία. Την Μάχη του Τευτοβούργιου Δρυμού, η οποία έλαβε χώρα το 9 μ.Χ. στη Γερμανία. Αντίπαλα Γερμανικά φύλα προσπάθησαν να ανακόψουν την εξάπλωση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η μοίρα τριών ανθρώπων κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης θα ενωθεί.

Η σειρά είναι αρκετά πιστή ως προς την μεταφορά των ιστορικών γεγονότων. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των δημιουργών με ιστορικούς, έτσι ώστε να αποδώσουν όσο καλύτερα γίνεται τα γεγονότα. Εστιάζει περισσότερο στην πολιτική πλευρά του πολέμου και όχι τόσο στο θέαμα μιας μάχης.

Μια σειρά εποχής στο Netflix που σίγουρα θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, λίγο πιο άγρια. Πρωταγωνιστούν οι: Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Gaetano Aronica, Bence Ferenczi, Jeanne Goursaud

Οι Βάρβαροι 1η σεζόν

La Revolution, ταξίδι στην Γαλλία του 18ου αιώνα

Το La Révolution είναι μια υπερφυσική δραματική σειρά τρόμου, γαλλικής γλώσσας του 2020. Παράγεται για το Netflix με πρωταγωνιστές τους Doudou Masta, Julien Sarazin και Ian Turiak. Μία επίκαιρη σειρά, καθώς θέτει ως κεντρικό άξονα έναν ξαφνικό ιό. Η υπόθεση εστιάζει στον 18ο αιώνα και, συγκεκριμένα, στη Γαλλία.

Μια ασθένεια, αρκετά μυστηριώδης, αναστατώνει τη χώρα και προκαλεί μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των επαναστατών και της αριστοκρατίας. Το Netflix χαρακτηρίζει τη σειρά ως τρομακτική, σκοτεινή και βίαιη. Έχει έντονο σασπένς και καταφέρνει να ταξιδέψει το κοινό της σε μια άλλη εποχή. Σημαντικοί λόγοι, που έθεσαν τη σειρά ψηλά στο ελληνικό Top 10 για πολύ καιρό. Ενώ είναι φαντασίας, τοποθετείται σε ένα παρελθόν, αρκετά σκοτεινό και αληθοφανές. Σίγουρα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη λίστα με τις σειρές εποχής του Netflix.

La Revolution σειρά εποχής στο Netflix

Βερσαλλίες, ένα ιδιαίτερο ιστορικό δράμα εποχής 1660, στη Γαλλία

Η σειρά Βερσαλλίες, θεωρείται μία από τις καλύτερες σειρές εποχής που θα βρει κανείς στο Netflix. Είναι μια γαλλική παραγωγή, η οποία έχει επενδύσει πολλά για να βγει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Τοποθετείται στο 1667 και στη ζωή του Λουδοβίκου, ο οποίος είναι βασιλιάς από τα 4 του χρόνια.

Ο ίδιος, μετά τον θάνατο των γονιών του και όντας στην ηλικία των 28, αποφασίζει να αλλάξει εξ ολοκλήρου τον τρόπο που κυβερνάει, επιβάλλοντας τον εαυτό του ως τον απόλυτο μονάρχη. Η σειρά καταφέρνει να μας ταξιδέψει στο 1660, όχι μόνο λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται, αλλά και εξαιτίας των έντονων σκηνικών και κουστουμιών. Είναι μια “λουξ” σειρά, την οποία κοιτάει κανείς με ανοιχτό το στόμα.

Μάλιστα, έχουν σχολιαστεί ιδιαίτερα οι έντονες ερωτικές σκηνές που προβάλλονται από τη σειρά. Πρωταγωνιστούν οι: George Blagden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Amira Casar, Evan Williams, Stuart Bowman και πολλοί ακόμη.

Βερσαλλίες - από τις καλύτερες σειρές εποχής στο Netflix

Βίκινγκς, από τις καλύτερες σειρές εποχής στο Netflix

Μία σειρά που είχε δημιουργήσει πανικό στους χρήστες του Netflix, από την πρώτη κιόλας ημέρα που προβλήθηκε. Η σειρά Βίκινγκς, κατάφερε να ταξιδέψει πολλούς σε μια εποχή αρκετά μακρινή και διαφορετική. Είναι ένα ιστορικό δράμα, το οποίο, αρχικά προοριζόταν για αντίστοιχο ιστορικό κανάλι.

Η ιστορία στρέφεται γύρω από τον Ragnar, ενός αγρότη που φημίζεται για τις επιτυχημένες επιδρομές του στην Αγγλία. Ο ίδιος, καταφέρνει να γίνει Σκανδιναβός Βασιλιάς, με την υποστήριξη της οικογένειάς του και των πολεμιστών του. Η σειρά εστιάζει στην συγκεκριμένη οικογένεια και στις περιπέτειες που βιώνουν, ανά περιόδους, στην Αγγλία, την Σκανδιναβία και τη Μεσόγειο.

Ένα ταξίδι που πολύ λάτρεψαν και ακόμα δε μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχει τελειώσει. Πρωταγωνιστούν οι: Travis Femmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Jessalyn Gilsig και πολλοί ακόμη.

Vikings σειρά στο Netflix

The Last Kingdom, για τους λάτρεις των: Vikings & Game Of Thrones

Για όσους αγαπούν τις σειρές Vikings και Game of Thrones, το The Last Kingdom είναι στο Netflix για να σας ταξιδέψει. Βασίζεται στη σειρά βιβλίων «Σαξονικά Χρονικά» και είναι ένα ιστορικό δράμα εποχής. Τοποθετείται στον 9ο αιώνα στην Αγγλία.

Ο Άγγλος Ούτρεντ, έχοντας μείνει ορφανός στα δέκα του χρόνια, υιοθετείται από έναν Δανό κατακτητή του νησιού, έναν Βίκιγκ και μεγαλώνει για να γίνει πολεμιστής. Ωστόσο ο Ούτρεντ είναι Άγγλος και η θέση του είναι δίπλα στον μοναδικό Άγγλο βασιλιά, τον Άλφρεντ του Γουέσσεξ που επιβίωσε από την εισβολή των Δανών. Αυτό το δίλημμα θα κυριαρχεί στη ζωή του Ούτρεντ μέχρι η ζωή να τον κάνει να αποφασίσει με ποιόν θα ταχθεί.

Μία σειρά με έντονο σασπένς και εικόνες μάχης, από μια άλλη εποχή. Πρωταγωνιστούν οι: Alexander Dreymon, Eliza Butterworth, Ian Hart, Millie Brady, Arnas Federavicius, Mark Rowley, Emily Cox κ.α.

σκηνή από ιστορικό δράμα - The Last Kingdom

Outlander, μια βραβευμένη σειρά εποχής από την Σκωτία, στο Netflix

Η σειρά Outlander είναι, επίσης, ένα ιστορικό δράμα εποχής. Τοποθετείται στην Σκωτία του 1945, λίγο μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η νοσοκόμα πολέμου Claire, επιστρέφει στη γενέτειρα της, μετά από μια δύσκολη περίοδο πολέμου. Εκεί, συναντά ξανά τον άντρα της και προσπαθούν να απαλύνουν τις πληγές που τους άφησε ο πόλεμος, μαζί κι αγαπημένοι.

Τι συμβαίνει όμως, όταν η Clair τηλεμεταφέρεται στο 1740; Η ζωή της αλλάζει, ενώ η ίδια προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, αφήνοντας πίσω όλες τις απορίες της. Η επιβίωση είναι δύσκολη, όταν Άγγλοι και Σκωτσέζοι βρίσκονται σε πόλεμο. Πως θα γυρίσει στο μέλλον, όταν όλα την κρατούν στο παρελθόν;

Μια σειρά με αρκετές υποψηφιότητες και βραβεία που αξίζει να την δει κάποιος που αγαπά τα ταξίδια στο χρόνο. Πρωταγωνιστούν οι: Caitriona Bialfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Graham MacTavish και άλλοι.

σκηνή από ιστορικό δράμα - Outlander

Oktoberfest, πως γιόρταζαν το 1900 στη γερμανική γιορτή μπύρας;

Η σειρά Oktoberfest δημιουργήθηκε για το Netflix από τη μεγάλη οργάνωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Γερμανίας, ARD. Η σειρά πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 9 γλώσσες, ενώ ήδη έχει συζητηθεί πολύ. Η ιστορία βασίζεται σε κάποια αληθινά γεγονότα, ενώ τοποθετείται στο Μόναχο του 1900. Ο φιλόδοξος ζυθοποιός Κουρτ Πρανκ χρησιμοποιεί σκληρές τακτικές για να δημιουργήσει μια μπυραρία που θα κυριαρχήσει στην εκδήλωση ποδοσφαίρου Oktoberfest της πόλης. Το αποτέλεσμα; Beer and Blood.

Μια σειρά εποχής στο Netflix, που αποτελείται από μία σεζόν και έξι επεισόδια. Βλέπεται εύκολα, ενώ σε ταξιδεύει στα ήθη και τα έθιμα μιας άλλης χώρας, μιας άλλης χρονολογικά εποχής. Εκπληκτικές ερμηνείες, πλοκή, σκηνικά και κοστούμια που σε βάζουν στο πνεύμα του 1900.

Oktoberfest μια σειρά εποχής στο Netflix

Peaky Blinders, μια βόλτα στο 1920 μέσα από το Netflix

Το Peaky Blinders είναι μια ιστορική δραματική σειρά που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Μας ταξιδεύει στην Αγγλία, το 1920, όπου μια εγκληματική σπείρα νέων δρα στην πόλη, με σκοπό να φέρει τα πάνω κάτω. Κύριος στόχος του είναι η καταστολή της εξέγερσης και των διαταραχών στο Μπέρμιγχαμ και η ανάκτηση κλεμμένων κρυφών όπλων που προορίζονταν να αποσταλούν στη Λιβύη.

Η σειρά είναι ιστορική, όχι μόνο λόγω των γεγονότων που αναλύει. Το Peaky Blinders καταφέρνει να μας ταξιδέψει στην τότε εποχή, ακόμη και μέσα από τα σκηνικά και τα κουστούμια. Μάλιστα, η παραγωγή έχει πετύχει το 1920 να αποτυπώνεται και μέσα από τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της εποχής.

Πρωταγωνιστούν οι: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCory,Sophie Rundle, Ned Dennehy, Finn Cole, Harry Kirton, Joe Cole.

Peaky Blinders σειρά εποχής στο Netflix

Ο Ψυχίατρος, ένα δράμα – θρίλερ εποχής στο Netflix

Δράμα και ψυχολογικό θρίλερ εποχής, τρία σε ένα η -σχετικά- καινούργια σειρά στο Netflix. Ο Ψυχίατρος, τοποθετείται περίπου στο 1890. Ένα φρικτό έγκλημα έχει σκορπίσει τον τρόπο στη Νέα Υόρκη, καθώς κάποιος δολοφονεί μικρά άστεγα αγόρια.

Ένας ευφυής και χαρισματικός ψυχίατρος, μετά από εντολή του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, Theodore Roosevelt προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών μικρών άστεγων αγοριών. Μαζί του είναι και ο σκιτσογράφος John Moore που δουλεύει στους New York Times.

Προκειμένου να ψυχογραφήσουν το προφίλ του δολοφόνου, οι πρωταγωνιστές μπλέκονται σε εξαντλητικά και δύσκολα μονοπάτια. Η σειρά αποτελείται από 2 σεζόν και έχει προταθεί για Χρυσή Σφαίρα, καλύτερης μίνι σειράς. Πρωταγωνιστούν οι: Daniel Bruhl, Dakota Fanning, Luke Evans, Sarah Howard.

Ντακότα Φάνινγκ πρωταγωνίστρια στο "Ο Ψυχίατρος"

Cable Girls, μια σειρά για τις γυναίκες του 1930, στην Ισπανία

Ισπανία, 1928. Πέντε βασικές ηρωίδες βρίσκονται στο ίδιο κέντρο ως τηλεφωνήτριες. Η ζωή για αυτές κυλάει δύσκολα, όπως για όλες τις γυναίκες της εποχής: βία, υποβιβασμός, ασέβεια. Η Λίδια είναι η πρώτη που θα κάνει την επανάσταση και οι φίλες της θα την ακολουθήσουν. Μπορούν οι γυναίκες να έχουν λόγο; Μπορούν να αμφισβητούν τον άντρα; Μπορούν να παίρνουν αποφάσεις;

Μια καθηλωτική σειρά εποχής στο Netflix με πρωταγωνίστριες τις Blanca Suarez, Maggie Civantos, Nadia de Santiago, Ana Maria Polvosora, Ana Fernandez. Το Cable Girls ή αλλιώς Las Chicas del Cable, αποτελείται από 5 σεζόν, με την πέμπτη και τελευταία να προβάλλεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2020. Οι ηρωίδες της σειράς μας ταξιδεύουν μέσα από τα γεγονότα, αλλά και τις ειδικά διαμορφωμένες τοποθεσίες. Σκηνικά και κοστούμια είναι όλα εποχής, ενώ γίνεται αναφορά και στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο του 1936.

Cable girl σειρές εποχής Netflix

Μη διστάσετε να μας αφήσετε τα δικά σας σχόλια στη σελίδα μας, σε περίπτωση που δείτε κάποια από αυτές.

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!
Copy link