ντοκιμαντέρ the crown

Ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτουν αλήθειες γύρω από το The Crown

Σε περίπτωση που έχετε ήδη τελειώσει την τέταρτη σεζόν του The Crown και ανυπομονείτε να έρθει η πέμπτη και η έκτη σεζόν,  σας παρουσιάζουμε ορισμένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτουν την αλήθεια γύρω από τη σειρά.

Νταϊάνα με τα δικά της λόγια στο Netflix

Εάν ενθουσιαστήκατε με την ερμηνεία της Emma Corrin ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα και θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αγαπημένη πριγκίπισσα της Βρετανίας, τότε το ιδανικό ντοκιμαντέρ είναι το Νταϊάνα με τα δικά της λόγια στο Netflix. Ένα ντοκιμαντέρ 90 λεπτών που παρουσιάζει πλάνα τα οποία δεν είχα εμφανιστεί, όπου η Νταϊάνα μιλάει για την προσωπική της ζωή στο παλάτι και τον Πρίγκιπα Κάρολο. Το αρχειακό υλικό είναι γυρισμένο από τον speech coach της Νταϊάνα, Peter Settelen, γύρω στο 1992 και 1993 πριν από το διαζύγιο του βασιλικού ζευγαριού.

ντοκιμαντέρ the crown νταϊάνα

Η συνέντευξη της Νταϊάνα στο Panorama στο ITV Hub

Περαιτέρω απόδειξη ότι το δράμα είναι μεγαλύτερο στην πραγματική ζωή παρά τα όσα δείχνει το The Crown, το ITV δημοσίευσε την συνέντευξη της Νταϊάνα στο ITV Hub. Το ντοκιμαντέρ είναι σε δύο μέρη και εντοπίζει τον τρόπο με τον οποίο ο Martin Bashir εξασφάλισε τη συνέντευξη του αιώνα, τη συνέντευξη της Νταϊάνα το 1995. Μάλιστα, σε εκείνη τη συνέντευξη η Νταϊάνα είχε δηλώσει ότι ήταν “τρία άτομα σε αυτόν τον γάμο” και μίλησε πρώτη φορά δημόσια για τη βουλημία.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει επίσης μία συνέντευξη με τον γραφίστα Matt Wiessler, από τον οποίο ζήτησε ο Martin Bashir να δημιουργήσει πλαστά έγγραφα που φέρεται να δείχνουν πληρωμές από το παλάτι για να πείσουν την Νταϊάνα να συμμετάσχει στη συνέντευξη. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει το BBC μία ανεξάρτητη έρευνα για τις συνθήκες που περιέβαλαν τη συνέντευξη. Η έρευνα, μάλιστα, έγινε δεκτή και από τον ίδιο τον πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Η ιστορία της Νταϊάνα στο Netflix

Μία μίνι σειρά ντοκιμαντέρ μόλις 2 επεισοδείων των 80 λεπτών που εξερευνούν την προσωπική ζωή της Νταϊάνα μέσα από συνεντεύξεις του αδερφού της και άλλων ανθρώπων που ήταν κοντά της και την γνώριζαν καλά.

ντοκιμαντέρ the crown νταϊάνα ιστορία

Diana: 7 Days That Shook the World

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την εβδομάδα που ακολούθησε μετά τον θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε την κηδεία της αλλά και μία αποκλειστική συνέντευξη από το προσωπικό της αγαπημένης πριγκίπισσας.

ντοκιμαντέρ the crown Diana- 7 Days That Shook the World

Thatcher: A Very British Revolution στο BBC

Παρόλο που η Θάτσερ δεν ανήκει στην βασιλική οικογένεια, έπαιξε έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Μετά την ερμηνεία της Gillian Anderson σίγουρα γεννήθηκαν πολλές απορίες στο κοινό. Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ του BBC αποτελείται από 5 μέρη και χρησιμοποιεί αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις απ’ όσους ήταν κοντά με την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό και εξερευνά την άνοδο και την πτώση της Μάργκαρετ Θάτσερ.

ντοκιμαντέρ the crown Thatcher- A Very British Revolution

Inside The Crown: Secrets of the Royals στο ITV Hub

Ένα ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και την ιστορία πίσω από τη βασιλική οικογένεια. Το πρώτο επεισόδιο επικεντρώνεται στη σύγκρουση μεταξύ αγάπης και καθήκοντος που έχει αντιμετωπίσει η οικογένεια ανά τα χρόνια και πώς η αγάπη έχει “απειλήσει” την βασιλική οικογένεια.

Inside The Crown- Secrets of the Royals

The Queen Mother

Το ντοκιμαντέρ The Queen Mother (Η Βασιλομήτωρ) επικεντρώνεται στη μητέρα της Βασίλισας Ελισάβετ ΙΙ. Παρόλο που δεν είχε τόσο σημαντικό ρόλο στη σειρά The Crown, το ντοκιμαντέρ δείχνει πόσο σημαντική ήταν για την βασιλική οικογένεια και συμπεριλαμβάνει φήμες ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε “διώξει” την Βασιλομήτωρ από το Μπάκιγχαμ.

The Queen Mother 

Δείτε επίσης: 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

About Ζωή Καραθανάση

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.