Netflix: Anime σειρές που πραγματικά αξίζει να δεις

Τα anime είναι ως γνωστό τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια, τα οποία διαθέτουν ένα τεράστιο κοινό. Για το λόγο αυτό το Netflix διαθέτει μία τεράστια ποικιλία από anime σειρές που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος.

Τα anime είναι ίσως παρεξηγημένα: είτε θα τα αγαπήσεις είτε θα τα “μισήσεις”. Πολλοί είναι εκείνοι που τα απαξιώνουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν δει κάποιο που θα τους τραβήξει την προσοχή. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες anime σειρές στο Netflix που θα αλλάξουν τη γνώμη σε όσους πιστεύουν ότι δε τους αρέσουν τα anime. Από την άλλη, όσοι είναι λάτρεις των anime, πολύ πιθανόν να γνωρίζουν πολλές από αυτές, εάν όχι τότε καιρός να τις μάθουν.

Αφίσα με τους χαρακτήρες από το anime, Neon genesis

Jojo’s Bizarre Adventures

To Jojo’s Bizarre Adventures είναι αδιαμφισβήτητα από τις καλύτερες anime σειρές στο Netflix με πολλούς θαυμαστές. Ιαπωνικής παραγωγής anime του 2012 σε παραγωγή David Productions που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά manga του Hirohiko Araki. Η σειρά βασίζεται στις μυστηριώδεις περιπέτειες της οικογένειας Joestar από γεννιά και γεννιά, που διαδραματίζεται από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Το Jojo’s Bizarre Adventures είναι ένα anime γεμάτο περιπέτεια, δράση και έξυπνο χιούμορ. Εξαιρετική σκηνοθεσία με εντυπωσιακά εφέ και χρώματα που τραβούν την προσοχή. Το καλογραμμένο σενάριο σε συνδυασμό με τους εκκεντρικούς και σαρκαστικούς χαρακτήρες θα σας συνεπάρει. Το Netflix διαθέτει τις πρώτες δύο σεζόν με 74 επεισόδια συνολικά διάρκειας 20 λεπτών περίπου.

Σκηνή από το anime στο Netflix, Jojo's bizzare adventures

Castlevania

To Castlevania δεν είναι ιαπωνικής παραγωγής anime, αλλά αμερικάνικης του 2017 σε παραγωγή Frederator Studios. Το anime βασίζεται στην ομώνυμη σειρά ιαπωνικών βιντεοπαιχνιδιών της Konami. Οι δύο πρώτες σεζόν βασίζονται στο Castlevania III: Dracula’s Curse του 1989 και ακολουθούν τους Trevor Belmont, Alucard και Sypha Belnades που υπερασπίζονται το έθνος του Wallachia από τον Δράκουλα και τους ακόλουθούς του. Η δεύτερη και η τρίτη σεζόν, από την άλλη, δανείζονται χαρακτήρες και στοιχεία από το Castlevania: Curse of Darkness του 2005. To Netflix διαθέτει τις πρώτες 3 σεζόν με συνολικά 22 επεισόδια των 25 λεπτών περίπου. Ένα ακόμη anime με όμορφα χρώματα, εντυπωσιακά εφέ και ένα σενάριο που μαγνητίζει τους θεατές.

Σκηνή από το anime στο Netflix, Castlevania

Devilman crybaby

To Devilman Crybaby είναι από τις σειρές anime στο Netflix που διαθέτει μόνο μία σεζόν. Ιαπωνικής παραγωγής του 2018 που βασίζεται στο manga, Devilman του Go Nagai, σε σκηνοθεσία Masaaki Yuasa και σε παραγωγή Aniplex και Dynamic Planning. Η σειρά anime ανανεώνει την αυθεντική ιστορία του 1970 και διαδραματίζεται στον 21ο αιώνα, αλλά διατηρεί τη βασική πλοκή του manga του Nagai. Η σειρά ακολουθεί τον Akira Fudo και τον φίλο του Ryo Asuka που αντιμετωπίζουν μία αρχαία φυλή δαιμόνων που προσπαθούν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα. Ενώ πιστεύουν ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες είναι να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, ο Ryo προτείνει στον Akira να ενωθεί με έναν δαίμονα. Έτσι, ο Akira μετατρέπεται στον Devilman, κερδίζοντας μεν τις δυνάμεις ενός δαίμονα, διατηρώντας δε την ψυχή ενός ανθρώπου.

Το Devilman crybaby είναι από εκείνες τις σειρές anime στο Netflix που έχουν μία βαθιά ερμηνεία, καθώς τα αντιπολεμικά θέματα που παρουσιάζονται στο πρωτότυπο Devilman παίρνουν μία διαφορετική προσέγγιση και κατ’ επέκταση γίνονται μία μεταφορά για την μισαλλοδοξία, όπου η χειριστικότητα και η παράνοια συζητιούνται χρησιμοποιώντας την αλληγορία των δαιμόνων ως “ο άλλος”. Σίγουρα από τις σειρές anime που αξίζει να παρακολουθήσει κάποιος στο Netflix, κυρίως για τα ζητήματα της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας που θίγει.

Αφίσα από το anime στο Netflix, Devilman Crybaby

Fate/Zero

To Fate/Zero είναι ένα ιαπωνικό anime του 2012 που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Gen Urobuchi. Μία συναρπαστική σειρά γεμάτη δράση, αγωνία και περιπέτεια, με έξυπνο καλογραμμένο σενάριο και εντυπωσιακά εφέ. Η ιστορία ξεκινάει όταν επτά μάγοι απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να παλέψουν ο ένας τον άλλον για τον έλεγχο του θαυματουργού Αγίου Δισκοπότηρου. Μετά από τρεις μάχες, λοιπόν, χωρίς αποτέλεσμα για το Άγιο Δισκοπότηρο, ξεκινά ένας τέταρτος πόλεμος. Το Fate/Zero είναι από τις σειρές που κρατάει σε εγρήγορση τον θεατή από την αρχή μέχρι και το τέλος. Διαθέτει δύο σεζόν με 13 και 12 επεισόδια αντίστοιχα.

Πλάνο από το fate/zero

The Seven Deadly Sins

Το The Seven Deadly Sins είναι ένα ακόμη ιαπωνικό anime από εκείνες τις σειρές στο Netflix που έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κοινό. Βασίζεται στην ομώνυμη σειρά manga από τον Nakaba Suzuki. Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από μία πρώην πριγκίπισσα, η οποία, όταν οι σφετεριστές κλέβουν τον θρόνο της, αναζητά μία ομάδα κακόφημων ιπποτών για να την βοηθήσουν να πάρει πίσω το βασίλειό της. Μία εντυπωσιακή σειρά με έντονα χρώματα που μαγνητίζουν τον θεατή και μία πλοκή που κόβει την ανάσα.

Σκηνή από το the seven deadly sins

Neon Genesis Evangelion

Το Neon Genesis Evangelion είναι ίσως το πιο παλιό anime που υπάρχει σε αυτή τη λίστα. Ιαπωνικής παραγωγής του 1995 με μία σεζόν σε παραγωγή Gainax, Tatsunoko Production και σκηνοθεσία Hideaki Anno. Η πλοκή περιτριγυρίζεται από τον Shinji Ikari, όπου μετά από δεκαπέντε χρόνια μετά τη Δεύτερη Πρόσκουση, μπαίνει στη Νερβ του πατέρα του ως ένας από τους νέους πιλότους ρομπότ που πολεμούν τους τερατώδεις Αγγέλους. Παρά την παράξενη περιγραφή της σειράς, είναι ένα anime που κερδίζει τις εντυπώσει ήδη από την αρχή και κρατάει το ενδιαφέρον. Μολονότι είναι αρκετά παλιάς παραγωγής, τα εφέ είναι εντυπωσιακά και το σενάριο πρωτότυπο και καλογραμμένο. Οι σκηνοθεσίες και οι ερμηνείες φυσικά ξεχωρίζουν γι’ αυτό και το Neon Genesis Evangelion κατατάσσεται στις καλύτερες σειρές anime στο Netflix.

My Hero Academia

Φυσικά το My Hero Academia δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα με τις καλύτερες anime σειρές στο Netflix. Ιαπωνικής παραγωγής του 2016 που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά manga του Kōhei Horikoshi. Το anime διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου οι υπερδυνάμεις είναι πολύ συχνές και θεωρούνται κάτι το φυσιολογικό.

Η σειρά ακολουθεί τον Izuku Midoriya, ένα αγόρι που γεννήθηκε χωρίς υπερδυνάμεις, αλλά πάντοτε ονειρευόταν να γίνει ένας υπερήρωας. Όταν συναντά τον μεγαλύτερο ήρωα του κόσμου, εκείνος θαυμάζει την γενναιότητα και το ηρωικό πνεύμα του αγοριού κι έτσι αποφασίζει να του μεταβιβάσει τις δυνάμεις του. Έτσι, η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτειες του στην Ακαδημία Εκπαίδευσης Ηρώων, όπου από ένα ντροπαλό ήσυχο παιδί ωριμάζει και μαθαίνει να ελέγχει τη δύναμή του. Το My Hero Academia μάς μεταφέρει σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου όλοι κατά βάθος θα θέλαμε να υπήρχε. Δράση, περιπέτεια, αγωνία και έξυπνο χιούμορ χαρακτηρίζουν τη σειρά. Το Netflix διαθέτει δύο σεζόν με 38 επεισόδια συνολικά των 25 λεπτών.

Αφίσα του My hero Academia με κίτρινο φόνοτ

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

About Ζωή Καραθανάση

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.