Η Netflix ανοίγει γραφεία στο Παρίσι και αυξάνει τις επενδύσεις της στη Γαλλία

Η Netflix θα αυξήσει σημαντικά τις επενδύσεις της στη Γαλλία, με 20 νέες γαλλικές παραγωγές και με συνεργασίες με κορυφαία γαλλικά δημιουργικά ιδρύματα. Ο CEO του Netflix, Ριντ Χέιστινγκς, ανοίγει νέα κεντρικά γραφεία στην καρδιά του Παρισιού, τα οποία απασχολούν 40 υπαλλήλους και θα αποτελούν χώρο συνάντησης για όλη τη δημιουργική κοινότητα.

Παρίσι, 17 Ιανουαρίου 2020 – Η Netflix γιορτάζει σήμερα τα εγκαίνια των νέων της γραφείων στο Παρίσι, στην καρδιά του 9ου διαμερίσματος. Τα νέα αυτά γραφεία εκφράζουν τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στη δημιουργική κοινότητα της Γαλλίας, με 20 γαλλικές παραγωγές να έρχονται το 2020.
Κεντρικά γραφεία της Netflix στη Γαλλία: αφιερωμένα στη δημιουργική κοινότητα
Τα γαλλικά κεντρικά γραφεία, που βρίσκονται στην καρδιά του Παρισιού, είναι τα τέταρτα γραφεία της Netflix στην Ευρώπη. Η Netflix Γαλλίας απασχολεί αυτήν τη στιγμή 40 υπαλλήλους στα τμήματα ταινιών, σειρών, συνεργασιών και μάρκετινγκ.
“Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε στη Γαλλία, με τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της στη μυθοπλασία. Αυτά τα γραφεία αποδεικνύουν τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στη χώρα και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο με τη γαλλική δημιουργική κοινότητα, αλλά και να δημιουργήσουμε εξαιρετικές γαλλικές σειρές και ταινίες που θα βλέπει όλος ο κόσμος”, δηλώνει ο Ριντ Χέιστινγκς, ιδρυτικό στέλεχος, Πρόεδρος και CEO της Netflix.
Γαλλικές σειρές και ταινίες για το γαλλικό κοινό, που αναδεικνύουν την τοπική δημιουργικότητα στη Γαλλία και ανά τον κόσμο
Για να εκφράσουμε τα ποικίλα γούστα των μελών μας στη Γαλλία και των 158+ εκατομμυρίων μελών μας ανά τον κόσμο, από το 2014 που κυκλοφορήσαμε το Netflix στη Γαλλία, δημιουργήσαμε 24 γαλλικούς τίτλους, στους οποίους περιλαμβάνονται 6 ταινίες, 9 σειρές, 5 σταντ απ, 3 ντοκιμαντέρ και 1 σειρά χωρίς σενάριο.

 

Το 2019 ήταν μια χρονιά μεγάλων επιτυχιών για το πρωτότυπο περιεχόμενο στη Γαλλία, με τη σειρά τρόμου Μαριάνκαι τη νεανική σειρά sci-fi Θανάσιμο Δίδυμο, τις κωμωδίες Έρωτας βάσει Σχεδίου και Οικογενειακή Επιχείρηση, την ταινία Στα Βήματα του Αδερφού και τη σειρά ντοκιμαντέρ Ποιος Σκότωσε τον Μικρό Γκρεγκορί; για μια υπόθεση που συγκίνησε τη Γαλλία.
Οι υπεύθυνοι γαλλικού περιεχομένου ανακοίνωσαν σήμερα πολλές πρωτότυπες σειρές παραγωγής Netflix για τα επόμενα χρόνια, καθώς και ένα φάσμα σειρών και ταινιών από δημιουργούς-συνεργάτες παραγωγής της Netflix. Αυτές περιλαμβάνουν:
Το BigBug, τη νέα ταινία του βραβευμένου με Σεζάρ Ζαν-Πιερ Ζενέ, που βασίζεται σε σενάριο που έγραψε ο Ζενέ και ο Γκιγιόμ Λοράν. Πρόκειται για μια κωμωδία τοποθετημένη στο μέλλον, ενώ στο καστ συναντάμε το όνομα της βραβευμένη με Σεζάρ Ελσά Ζιλμπερστάιν, της υποψήφιας για Σεζάρ Ιζαμπέλ Ναντί και του Μανού Παγιέ.
Η ευρέως αναγνωρισμένη σεναριογράφος Φανί Ερερό δημιουργεί μια σειρά έξι επεισοδίων για τη ζωή τεσσάρων νεαρών κωμικών που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στο στερέωμα του σταντ απ στο Παρίσι.
Την ανανέωση (Σεζόν 2) της πρωτότυπης νεανικής σειράς sci-fi Θανάσιμο Δίδυμο με δημιουργό τον Φρέντερικ Γκαρσία.
Το Sentinelle, μια ταινία γεμάτη δράση με πρωταγωνίστρια την Όλγα Κιριλένκο, σε σκηνοθεσία του Ζιλιέν Λεκλέρκ (Braqueurs και Γη και Αίμα).
Τα παραπάνω συμπληρώνουν τη λίστα των πρωτότυπων τίτλων που έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2020:
Arsène Lupin με πρωταγωνιστή τον Ομάρ Σι και δημιουργό τον Τζορτζ Κέι σε συνεργασία με τον Φρανσουά Ουζάν. Τα πρώτα τρία επεισόδια θα σκηνοθετήσει ο Λουί Λετεριέ.
La Révolution, μια ιστορική σειρά θρίλερ από τον δημιουργό Ορελιέν Μολά.
The Eddy, σειρά του Νταμιέν Τσαζέλ με δημιουργό τον Τζακ Θορν, που επανενώνει τη Λεϊλά Μπεκτί και τον Ταχάρ Ραχίμ.
Vampires, με πρωταγωνίστριες τις Ουλαγιά Αμαμρά και Σουζάν Κλεμάν και με δημιουργούς τους Μπενζαμέν Ντουπά και Ιζόρ Πισανί-Φερί.
Δύο ντοκιμαντέρ, ένα για τον Νικολά Ανελκά από τον Φρανκ Νατάφ και ένα με τον Maître Gims σε σκηνοθεσία του Φλοράν Μποντάν.
“Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για τις παραγωγές που γυρίζουμε αυτήν την περίοδο, για αυτές που ετοιμάζουμε και για αυτές που ανακοινώσαμε σήμερα. Η ίδρυση ενός νέου γαλλικού δημιουργικού κέντρου μάς δίνει περισσότερες ευκαιρίες να συνεργαζόμαστε με τα κορυφαία δημιουργικά ταλέντα της Γαλλίας και να φέρνουμε διάφορα είδη και περιεχόμενο σε όλους όσους αγαπούν τις γαλλικές ιστορίες”, πρόσθεσε ο Νταμιέν Κουβρέρ, Υπεύθυνος Σειρών της Netflix στη Γαλλία.
Πιστεύουμε στα δημιουργικά ταλέντα του αύριο και προάγουμε την ποικιλομορφία σε όλες τις μορφές της
Η Netflix ανακοινώνει σήμερα και μια σειρά συνεργασιών με κορυφαία γαλλικά δημιουργικά ιδρύματα, υποστηρίζοντας έτσι τις νέες φωνές και αυξάνοντας την ποικιλομορφία μέσα στη δημιουργική κοινότητα. Αυτές οι συνεργασίες περιλαμβάνουν:
Την ενίσχυση της υπάρχουσας συνεργασίας της Netflix με τη La Fémis , υποστηρίζοντας το πρόγραμμα “Residency” της σχολής, ένα 11μηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλήρους ωραρίου που βοηθά τους νέους που προέρχονται από μη προνομιούχα περιβάλλοντα να μπουν στον χώρο της παραγωγής ταινιών και της τηλεόρασης.
Τη συνεργασία με την 1000 visages που ιδρύθηκε το 2006 από την Ουντά Μπενγιαμινά και η οποία παρέχει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις εικαστικές τέχνες και προάγει την πρόσβαση σε θέσεις εργασίας στις δημιουργικές βιομηχανίες. Η Netflix θα γίνει ο κύριος συνεργάτης του προγράμματος που επικεντρώνεται στη συγγραφή σεναρίων για σειρές, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020. Η Ουντά Μπενγιαμινά σκηνοθετεί επίσης δύο επεισόδια της σειράς The Eddy.
Από το 2019, η Netflix έχει ξεκινήσει να συνεργάζεται με τη σχολή GOBELINS L’École de l’Image, δίνοντας σε έναν απόφοιτο κάθε χρόνο την ευκαιρία να δουλέψει με τους ειδικούς κινουμένων σχεδίων της Netflix στην Ιαπωνία. Επιπλέον, η Netflix συμβάλει τώρα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Gobelins χρηματοδοτώντας τετραετείς υποτροφίες για πέντε φοιτητές για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master of Arts) στην “Απεικόνιση Χαρακτήρων και Σκηνοθεσία στα Κινούμενα Σχέδια” (Character Animation and Animated Filmmaking).

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

Δείτε Επίσης

Βάρβαροι νέα σειρά Netflix

Βάρβαροι: Η νέα σειρά του Netflix στην κορυφή της Ελλάδας

Οι Βάρβαροι είναι μια νέα ιστορική σειρά του Netflix που βρίσκεται στην πλατφόρμα από τις 23 Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *