Cover της σειράς Εξηγήσεις το Σεξ στο Netflix

Εξηγήσεις: Το Σεξ – Το εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του Netflix

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, Εξηγήσεις: Το Σεξ, παρουσιάζει σημαντικά θέματα γύρω από την βιολογία και την ερωτική έλξη, μέσω μιας διασκεδαστικής αφήγησης και γρήγορων συνεντεύξεων.

Η σειρά ξεκινά με δύο ανθρώπους να φιλιούνται παθιασμένα και μια φωνή από πίσω να αναρωτιέται: ”Αν κάνετε σεξ πώς είναι αυτό; Αν φαντασιώνεστε καταστάσεις με σεξ τι περιλαμβάνουν αυτές”; Όποιος είναι εξοικειωμένος με τη σειρά θα έχει παρατηρήσει ότι αυτή στηρίζεται σε εικονογραφήσεις και στατιστικά που συμπληρώνουν μια αναιδή αφήγηση. Συνεντεύξεις με καθημερινά άτομα αλλά και ειδικούς ολοκληρώνουν το παζλ του κάθε επεισοδίου.

Εξηγήσεις το Σεξ μια μίνι σειρά του Netflix

Η πηγή της ερωτικής έλξης

Η σειρά περιλαμβάνει πέντε σύντομα επεισόδια, διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών το καθένα. Σε όλη τη θεματολογία των επεισοδίων παρουσιάζεται η επιστημονική καθώς και η ψυχολογική πλευρά του κάθε ζητήματος. Το πρώτο θέμα με το οποίο καταπιάνεται η σειρά, για παράδειγμα, είναι οι σεξουαλικές φαντασιώσεις. Η νούμερο ένα σεξουαλική φαντασίωση σύμφωνα με τα στατιστικά είναι το ομαδικό σεξ και η εξουσία κατά τη διάρκεια την ερωτικής συνεύρεσης. Βλέπουμε, λοιπόν, ειδικούς και μη να αναλύουν γιατί υπάρχει κυριαρχία αυτών των φαντασιώσεων στην πλειοψηφία των ανθρώπων.

Σε αντίθεση με το πρώτο επεισόδιο, το δεύτερο ερευνά την έλξη. Αν αυτή δημιουργείται γενετικά ή είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος που επηρεάζει το άτομο. Σε επόμενα στάδια βλέπουμε για την οδύνη του τοκετού αλλά και τη γονιμότητα.

Γραφικό από τη μίνι σειρά Εξηγήσεις το Σεξ στο Netflix

Εξηγήσεις: Το Σεξ – Η θεματολογία των επεισοδίων στο Netflix

  1. Σεξουαλικές Φαντασιώσεις
  2. Έλξη
  3. Αντισύλληψη
  4. Γονιμότητα
  5. Τοκετός

Γενικότερα, η σειρά περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η αφήγηση είναι γρήγορη και χαλαρωτική ενώ τα γραφικά είναι εντυπωσιακά. Μην περιμένετε να πάρετε εγκυκλοπαιδικές γνώσεις μέσα από τη σειρά αλλά να είστε βέβαιοι ότι είναι αρκετά ενημερωτική και σίγουρα πολύ διασκεδαστική.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com.

About Χρήστος Χρήστου

Χρήστος Χρήστου
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Περάσματα από sites, εφημερίδες και αίθουσες μοντάζ. Ιδανικά θα περιέγραφε τον 7ο τελικό του NBA, έναν καθηλωτικό Grand Prix στο Interlagos ή έναν αγώνα σνούκερ του Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Τον τελευταίο καιρό μυείται στο χώρο του Θέατρου και των Τεχνών... Why Not?