αυξηση τιμων στο netflix

Αύξηση τιμών στην πλατφόρμα του Netflix ενόψει καραντίνας

Μια κακή είδηση έφτασε στους λάτρεις της πλατφόρμας τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου. Το Netflix ανακοίνωσε την αύξηση τιμών της συνδρομής του, για όσους επιθυμούν να γραφτούν στις υπηρεσίες του από τις 29 Οκτωβρίου και μετά.

Συγκεκριμένα, η αύξηση αυτή ισχύει, προς το παρόν, μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά πολλοί φοβούνται ότι θα φτάσει μέχρι και την Ελλάδα.

Netflix: Αύξηση στις τιμές ενόψει καραντίνας

Το Netflix διαθέτει τρία πακέτα. Το πακέτο με μία οθόνη, το οποίο είναι παγκοσμίως το πιο οικονομικό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης μιας οθόνης με χαμηλή ανάλυση. Η τιμή ανέρχεται στα 7,99 ευρώ το μήνα.

Το δεύτερο πακέτο διαθέτει τη δυνατότητα δύο οθονών. Διατίθεται Full HD, ενώ το κοινό μπορεί να κάνει λήψη βίντεο σε 2 τηλέφωνα ή tablet. Η τιμή είναι 10,99 ευρώ το μήνα.

Το τρίτο πακέτο είναι το ULTRA HD, το οποίο δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σε 4 οθόνες ταυτόχρονα. Διατίθεται Full HD (1080p) και Ultra HD (4K). Η λήψη βίντεο είναι εφικτή σε 4 τηλέφωνα ή tablet και η τιμή ανέρχεται στα 13,99 ευρώ το μήνα.

netflix αλλαγή τιμών
Τιμές για το ελληνικό Netflix

Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά άλλαξαν, με αφετηρία την Αμερική. Το δεύτερο πακέτο με τις δύο οθόνες θα στοιχίζει 11,96 ευρώ, ενώ το τρίτο πακέτο με τις τέσσερις οθόνες θα κοστίζει 15,39 . Το πρώτο και το οικονομικότερο πακέτο θα παραμείνει σταθερό. Αυτή η αλλαγή θα ισχύει για όσους επιθυμούν να γραφτούν τώρα στην πλατφόρμα, ενώ όσοι βρίσκονται ήδη εγγεγραμμένοι θα περιμένουν την αύξηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Τι δήλωσε το Netflix για την αύξηση τιμών:

Το Netflix δικαιολόγησε την απρόσμενη αύξηση τιμών, τονίζοντας πως όλα στοχεύουν στην καλύτερη ποιότητα. Εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε πως η αύξηση αποσκοπεί, όχι μόνο στην καλύτερη ποιότητα των σειρών και ταινιών, αλλά και στη μεγαλύτερη ποικιλία που θα έχουν οι δέκτες.

Παρόλο που η αύξηση αυτή συμβάλλει στην εκτόξευση του Netflix, σαν επιχείρηση αλλά και στο χρηματιστήριο, το κοινό της εφαρμογής δεν έμεινε ευχαριστημένο. Σύμφωνα με το twitter, πολλοί μάλιστα το θεώρησαν και άδικο να συμβαίνει αυτό σε καιρούς εγκλεισμού, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μπορεί η αύξηση να μην είναι μεγάλη, είναι όμως σημαντική, σύμφωνα με τα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα.

αυξηση τιμων στο netflix

Η αύξηση τιμών στο Netflix ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και το ενδεχόμενο να φτάσει στην Ευρώπη, παραμένει ανοιχτό. Στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως κάτι, επομένως μπορούν όλοι να συνεχίσουν άφοβα τη χρήση της πλατφόρμας.

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές, στο Netflix.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

About Ιωάννα Παναγιώτη

Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!