13 C
Athens
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Διαδικτυακό Mουσικό Aφιέρωμα: παίΖΟΥΜΕ με τον έρωτα

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές του δράσεις και κάνει ένα μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων με τίτλο «παίΖΟΥΜΕ με τον έρωτα» με τρεις εκδηλώσεις στις 5, 10 και 14 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ.

Ρομαντικές άριες, τρυφερές καντάδες, ερωτικά τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο

Στην εποχή της πανδημίας

«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό

στηρίΖΟΥΜΕ  τους ανθρώπους του,

συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»

Μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων με τρεις εκδηλώσεις

Με αφορμή την 14η Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ετοιμάσει το αφιέρωμα παρουσιάζοντας διαδικτυακά τρεις ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις για καλό σκοπό.

Με αυτό τον τρόπο συνεχίζει τις live streaming εκδηλώσεις του που δίνουν βήμα δημιουργίας στους καλλιτέχνες και προσφέρουν στιγμές ψυχαγωγίας στο κοινό μέσα στην πανδημία. Παράλληλα όσοι το επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν τον φιλανθρωπικό σκοπό που υποστηρίζει  η κάθε εκδήλωση.

Love στις 5 Φεβρουαρίου

διαδικτυακό μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων με τίτλο love

Η αυλαία του αφιερώματος θα ανοίξει στις 5 Φεβρουαρίου 2021 με το «LOVE», από τους  Tales from the box.

Το σχήμα που έφτιαξαν η Στέλλα Τέμπρελη και ο Θάνος Σταυρίδης θα παρουσιάσει ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων. Η συναυλία περιλαμβάνει ερωτικά τραγούδια, τόσο από το ελληνικό όσο και από το διεθνές ρεπερτόριο. Μελωδίες των Πλέσσα, Σπανού, Χατζιδάκι, Παπάζογλου, Καλατζόπουλου, Ρεμπούτσικα, όπως επίσης και τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει οι Franck Sinatra,  Lara Fabian κ.α. Το πρόγραμμα θα ντύσουν με τις ξεχωριστές φωνές τους η Κική Τσαλίκη κι ο Θάνος Παπαγεωργίου.

Η δράση αυτή υποστηρίζει το σωματείο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ». Ιδρύθηκε το 1952 με στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας σε αγροτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξυπηρετώντας αρχικά την αγρότισσα και στην συνέχεια την σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα.
Σήμερα διατηρεί ένα Παιδικό Σταθμό στο Δήμο Ελευθερίου – Κορδελιού με δυνατότητα φιλοξενίας 90 παιδιών. Το παιδαγωγικό τους πρόγραμμα στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών τόσο στο νοητικό όσο και στον ψυχοκινητικό τομέα.
Στηρίξτε τους στον Παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: IBAN : GR7301102170000021729611646

«παίΖΟΥΜΕ με τον έρωτα» στις 10 Φεβρουαρίου

διαδυκτιακό μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων με τιτλο παιΖΟΥΜΕ με τον έρωτα

Στις 10 Φεβρουαρίου τη σκυτάλη θα πάρει το «παίΖΟΥΜΕ με τον έρωτα», μια  διαδικτυακή  συναυλία με θέμα τον Έρωτα με την υπογραφή του Γιώργου Αβραμίδη και της μπάντας του “Invented Memories». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωτότυπα ερωτικά τραγούδια από τα προσωπικά άλμπουμ του George Avramidis αλλά και διασκευές σε γνωστά ερωτικά τζαζ τραγούδια (My Funny Valentine, Αll the things you are, I wanna be loved by you κ.α.).

Όσο για τη μουσική του George Avramidis με τους Invented Memories χαρακτηρίζεται από τις μελωδίες και τα τραγούδια που συνδυάζουν τζαζ ακούσματα και παραδοσιακά στοιχεία Κέλτικης μουσικής.

Ο τρομπετίστας από την Θεσσαλονίκη (που έχουμε γνωρίσει τη δουλειά του και από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, αλλά και με τους Polkar) και η μπάντα του έχουν ετοιμάσει περίτεχνες μελωδίες και ρυθμούς για ιδιαίτερες στιγμές. Οι θεατές θα ταξιδέψουν νοερά από τις μουσικές παραδόσεις ενός παζαριού της Ανατολίας και μιας θερμής Αιγυπτιακής νύχτας, έως τον ψυχρό κελτικό βορρά.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

  • Ελπίδα Παπακοσμά – φωνή
  • Γιώργος Αβραμίδης – τρομπέτα
  • James Wylie – άλτο σαξόφωνο, καμαντσέ
  • Τάσος Κορκόβελος – πλήκτρα
  • Εduard Spaapen – κρουστά
  • Χρήστος Παππάς – μπάσο
  • Νικόλας Πλάτων – τύμπανα
  • Αλέκος Παπουλίδης – ηλεκτρική κιθάρα

Η δράση αυτή υποστηρίζει το Σύλλογο γονεών και φίλων ατόμων με αναπηρία Ν. Μαγνησίας – Διαβατά  ‘’ΑΡΤΕΜΙΣ’’

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας – Διαβατά «ΑΡΤΕΜΙΣ» με αγάπη και μεράκι απασχολεί δημιουργικά, Άτομα Με Άναπηρίες του δήμου Δέλτα με έδρα την Ν. Μαγνησία. Διοργανώνουνε διάφορες δράσεις και δραστηριότητες για τα ΑΜΕΑ(όπως τμήμα μουσικοκινητικής, θεατρικό εργαστήρι, εργαστήρι κατασκευής σαπουνιών, ομιλίες, bazaar κ.α.) με κύριο σκοπό την δημιουργική ενασχόληση και κοινωνικοποίηση τους.

Στηρίξτε τους στον παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ GR0801108400000084000486583

«Από τη Βιέννη με αγάπη» στις 14 Φεβρουαρίου

διαδικτυακό μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων με τίτλο από τη Βιεννη με αγαπη

Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί στις 14 Φεβρουαρίου με την συναυλία «Από τη Βιέννη με αγάπη» με επίκεντρο τον Έρωτα στην όπερα. Οι θεατές θα απολαύσουν την Ορχήστρα Orpheus Kammerorchester Wien, σε live streaming  από τη Βιέννη. H Ορχήστρα «Ορφέας» της Βιέννης  έχει και Ελληνικό χρώμα στη σύνθεσή της, καθώς ιδρύθηκε το 2011 από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και μαέστρο της, τον Θεσσαλονικιό Κωνσταντίνο Δημηνάκη, έναν από τους πιο σημαντικούς μαέστρους της γενιάς του. Εξάλλου στην Ορχήστρα παίζουν και Έλληνες μουσικοί, μαζί με Ευρωπαίους συναδέρφους τους.

Όσο για το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, ο τενόρος Oreste Cosimo  και η  σοπράνο Ζωή Νικολαίδου θα πλαισιώσουν τους μουσικούς σε μια συναυλία μίας ώρας με πασίγνωστες άριες, που έχουν ως θέμα τον έρωτα και το πάθος.

Ανάμεσα στις άριες θα παρεμβάλλονται μικρές, επεξηγηματικές αφηγήσεις από τον μαέστρο, που θα φωτίζουν το περιεχόμενό της κάθε άριας.

H  δράση αυτή υποστηρίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών μέσω του Επιμελητηρίου Σερρών. Στόχος της δράσης, η αγορά ιατρικών μηχανημάτων, τα οποία και θα μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών για κάλυψη των άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοιού.

Στηρίξτε τους στον Παρακάτω Τραπεζικό Λογαριασμό:
Τράπεζα: Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
ΙΒΑΝ: GR18 0990 0100 0030 1000 0158 900
Δικαιούχος: Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Ν. Σερρών

Υπενθυμίζουμε πως οι προβολές για το μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή των ερωτευμένων γίνονται στην σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook και μέσα από την πλατφόρμα eStage.gr για όσους δεν διαθέτουν facebook.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ