Άννα Βίσση σε αφίσα

Άννα Βίσση Συνέντευξη: “Κάνω αυτό που μου ζητάει η φωνή μου”

Η Άννα Βίσση, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Πάνο Κατσαρίδη και στο Youfly.com.

Για μας που είμαστε εκεί κάπου στα 40 η Άννα Βίσση είναι το απόλυτο soundtrack της ζωής μας. Αυτό όμως που μόνο εκείνη έχει καταφέρει είναι να την ακούνε φ-αννα-τικά και οι προηγούμενες, μα και οι επόμενες γενιές. Δεν υπάρχει άλλωστε Έλληνας, που να μην έχει σιγοτραγουδήσει έστω και μια φορά στη ζωή του… Βίσση.

Μετά από 48 χρόνια καριέρας με άπειρες επιτυχίες, αμέτρητα πραγματικά καλά και διαχρονικά τραγούδια, ροκ όπερες, καινοτομίες στη νυχτερινή ζωή, η ίδια έχει μια μοναδική ικανότητα να εξελίσσεται και να ακολουθεί κάθε φορά την τάση της εποχής.

Φωτογραφία από συναυλία από δημοφιλή τραγουδίστρια

Αυτό κάνει και τώρα. Αφού τίναξε τα μηχανάκια της τηλεθέασης και έκλεισε το μάτι στο κοινό της αποχαιρετώντας μια για πάντα το δήθεν star system μιας άλλης εποχής και μια κατασκευασμένη ξεπερασμένη πια κόντρα με τη Δέσποινα Βανδή, ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς για να τραγουδήσει μέσω live streaming, σε κάθε σπίτι χωριστά, και σε όλους μαζί σε μια εποχή που η μουσική έχει μπει στη σίγαση.

Εν μέσω προετοιμασιών για την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία που ετοιμάζουμε, η Άννα Βίσση μας απάντησε αποκλειστικά, στη συνέντευξη αυτή, όσα θέλαμε να μάθουμε από εκείνη.

Άννα Βίσση Συνέντευξη: Η Live Streaming συναυλία και η διαχρονική της καριέρα

Πώς αποφάσισες να κάνεις μια παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία; Eίναι ανάγκη της εποχής ή μια νέα τάση που ήρθε για να μείνει;

Η εποχή που ζούμε, απαιτεί γενικά πολλούς συμβιβασμούς και αναπροσαρμογές. Μόνο έτσι μπορούν να τηρηθούν κάποιοι κανόνες που προστατεύουν την υγεία μας. Τώρα, η μουσική σκηνή, είναι δυστυχώς ένας από τους τομείς που έχουν εντελώς περιοριστεί, θα έλεγα τερματιστεί. Οπότε, λογικό είναι να στραφεί το όλο σύστημα, προς το Live Streaming.

Είναι κι αυτός ένας τρόπος, απ’ ότι φαίνεται ο μοναδικός προς το παρόν, για να μας φέρει όσο γίνεται κοντά στον κόσμο και τον κόσμο σε εμάς. Έτσι, με λίγη παραπάνω φαντασία, νομίζω ότι μπορούμε να εκτονωθούμε. Τώρα, η δυνατότητα το Live Streaming να γίνει παγκόσμιο, θα έλεγα πως με χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, έχω δώσει πολλές συναυλίες και τώρα είναι σα να είμαι εκεί, με έναν άλλον τρόπο. Ας είναι κι έτσι, αρκεί να μη κρατήσει πολύ.

Αφίσα από Live streaming συναυλία την πρωτοχρονιά

Επιστρέφεις στο Παλλάς που έκανες 2 μεγάλα μιούζικαλ, τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία. Θα ξαναέκανες κάτι θεατρικό στο μέλλον;

Πολύ θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο και θα το επιδιώξω, ειλικρινά. Μακάρι ο Νίκος Καρβέλας να έχει και πάλι εφάμιλλη, εάν όχι και μεγαλύτερη έμπνευση, όπως είχε στους “Δαίμονες”, στο έργο “Μάλα” και στο έργο “Καμπάνες του Εντελβάις”. Έργα σταθμοί και τα τρία, που δε γράφονται εύκολα.

Άννα Βίσση Συνέντευξη: “Η συναυλία είναι μια στιγμή που την περιμένω με λαχτάρα”

Tί να περιμένουμε από αυτή την πρωτότυπη συναυλία που ετοιμάζεις; Τραγούδια έκπληξη ; Αναπάντεχους καλεσμένους;

Το σίγουρο είναι πως θα ακουστούν πάρα πολλά τραγούδια από τη 48χρονη καριέρα μου, από όλα τα είδη που έχω ερμηνεύσει. Είναι αρκετά, όπως ξέρετε. Θα πω, όμως, και κάποια τραγούδια που σπάνια τραγουδάω και μου ξανά ήρθαν στο μυαλό. Επίσης, θα πω και κάποια τραγούδια – διασκευές άλλων δημιουργών. Τέλος, θα έχω τη χαρά να φιλοξενήσω δύο καλλιτέχνες υπέροχους, το Νίκο Μουτσινά και την Ματίνα Νικολάου, γνωστή σαν Βάνια, σε μια σκηνική, θα έλεγα, έκπληξη.

Θέλω να δώσω την ευκαιρία σε κόσμο που θα μας παρακολουθεί, να επικοινωνήσει μαζί μου και να μου ζητήσει τραγούδια που ξεχνάω πολλές φορές να πω ή που δεν έχω μαντέψει ότι θέλουν τόσο πολύ να τα πω. Αυτή είναι μια στιγμή που την περιμένω με λαχτάρα, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ να επικοινωνώ με τον κόσμο που με αγαπάει τόσα χρόνια, που αγαπάει τα τραγούδια μου και συμβαίνει να μη του κάνω πάντοτε όλα του τα χατίρια.

Έχεις μια βαλίτσα επιτυχίες που μπορείς να γεμίζεις προγράμματα. Ποιο είναι όμως το δικό σου αγαπημένο τραγούδι;

Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτό, αν και ξέρω τι θα πω. Είναι σα να ρωτάς μια μάνα που έχει πάρα πολλά παιδιά, να σου πει ποιο είναι το αγαπημένο της. Ας πούμε ότι είχα δύο παιδιά και ήταν το “Μη ψάχνεις την αγάπη” και το “Δε θέλω να ξέρεις”. Θα τα αγαπούσα και τα δύο ισάξια.

Άννα Βίσση: “Θέλω συνέχεια να με ανακαλύπτω”

Ποιο είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει διαχρονικό ένα καλλιτέχνη, όπως είσαι εσύ τόσα χρόνια τώρα;

Νομίζω, είναι κάτι που, αν ρωτήσεις οποιονδήποτε να στο περιγράψει, θα είχε διαφορετική άποψη, για μένα, ή για τον καλλιτέχνη που αγαπάει, εν πάση περιπτώσει, και θαυμάζει. Αυτό που νιώθω εγώ και το νιώθω πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ξεκίνησε, ίσως, και συνεχίζει να υπάρχει μέχρι τώρα, είναι αυτό το πάθος κι αυτή η ανεξήγητη ανάγκη να κάνω αυτό που μου ζητάει η φωνή μου.

Ένα χάρισμα λοιπόν, που μου έδωσε η φύση μου και το οποίο υπάρχει στη ζωή μου, υπάρχει στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τη μουσική και τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τον ίδιο μου τον εαυτό. Είναι πολύ σπουδαίο να έχουν γραφτεί τραγούδια για μένα τόσο σπουδαία, που τα αγάπησα από τη στιγμή που μου δόθηκαν, μετά τα έκανα δικά μου με την ερμηνεία μου, τα μετέφερα στον κόσμο και ο καθένας διάλεξε τη σχέση που θα ήθελε να έχει με αυτά.

Άννα Βίσση από φωτογράφηση σε λευκό φόντο

Τελικά, αυτή η σχέση ήταν διαχρονική. Θα έλεγα, ότι αυτό που με κάνει διαχρονική είναι αυτό που αισθάνεται ο κόσμος για εμένα. Αυτό που του δίνουν τα τραγούδια μου και αυτό που του δίνω εγώ η ίδια, σαν περσόνα που τα πρεσβεύει, που τα αγαπάει και τα ερμηνεύει, με αυτόν τον τρόπου που τα ερμηνεύει.

Άλλο ένα στοιχείο είναι να θέλω, συνέχεια, να με ανακαλύπτω. Αυτό, νομίζω ότι δεν έχει ηλικία. Είναι θέμα προσωπικότητας.

Τί εύχεσαι στον κόσμο για το 2021;

Θα έλεγα να φύγει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης του προηγούμενου χρόνου και να ξυπνήσουμε όλοι ξεκούραστοι, στο μυαλό μας, στο κορμί μας, στα συναισθήματά μας και να ζήσουμε ξανά σαν κανονικοί άνθρωποι. Ίσως, με νέα διάθεση πια.

Η Άννα Βίσση σε μια αποκλειστική συνέντευξη, στο Youfly.com.

Δείτε το τρέιλερ από την Live Streaming Συναυλία, στο θέατρο Παλλάς:

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.


Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Avatar
Copy link