22.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Το εγχείρημα για την ενίσχυση της Ένωσης Μαζί για το παιδί

Ο Αλέξανδρος Δρακινός και ο Παναγιώτης Θεριανός μιλάνε για το εγχείρημα «doyourpART», μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Δυο νέοι άνθρωποι  με έντονη ενσυναίσθηση και ανησυχίες πήραν μια απόφαση τη χρονική περίοδο του lockdown. Και ποια ήταν αυτή; Να αξιοποιήσουν το χρόνο που είχαν στη διάθεση τους για να βοηθήσουν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Επιστρατεύσαμε» την καλλιτεχνική δημιουργία για να στηρίξουμε το «Μαζί για το Παιδί»

ενίσχυση για το Μαζί για το παιδί

Ο Αλέξανδρος Δρακινός  και ο Παναγιώτης Θεριανός, απόφοιτοι της Σχολής Μωραΐτη, δημιούργησαν την πρωτοβουλία  doyourpART. Πρόκειται για μια δημοπρασία περισσότερων από 60 έργων τέχνης φιλοτεχνημένων από μαθητές και απόφοιτους του τμήματος Visual Arts του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών της Σχολής Μωραΐτη (IB)  τα οποία θα διατεθούν διαδικτυακά.

Όλα τα έσοδα της πώλησης τους θα ενισχύσουν τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Οι ίδιοι μιλούν για αυτό τους το εγχείρημα. Τι τους ώθησε να το δημιουργήσουν ενώ επισημαίνουν πως ο Πολιτισμός και η Τέχνη έχουν ξεχωριστή δυναμική στο να ευαισθητοποιούν.

doyourpART: Μαζί για το παιδί

Αλέξανδρε Δρακινέ και Παναγιώτη Θεριανέ είστε οι δημιουργοί μιας ξεχωριστής πρωτοβουλίας του «do your pART». Θα μας μιλήσετε λίγο για αυτό το εγχείρημα και την ενίσχυση του έργου και την Ένωση Μαζί για το παιδί;

Κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε και ποιος είναι ο σκοπός του;

«Στόχος του doyourpART είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Το εγχείρημα ήταν μια ιδέα που γεννήθηκε μετά την πρώτη μας επαφή με την Ένωση. Εκφράσαμε τη διάθεσή μας να βοηθήσουμε εθελοντικά. Συναντήσαμε θερμή υποδοχή και ενθάρρυνση να σκεφτούμε και να προτείνουμε δικές μας ιδέες για fundraising.

Κατόπιν, η έμπνευση να «επιστρατεύσουμε» τη καλλιτεχνική δημιουργία ήρθε κάπως φυσικά.  Ήταν ένα μέσο εντός των δυνατοτήτων μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε. Πρόθεσή μας ήταν να κινητοποιηθούμε  για να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες του κοινωνικού μας συνόλου εν μέσω μίας περιόδου όπως η πανδημία, κατά την οποία όλοι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις κι εκείνοι δοκιμάζονται ακόμα περισσότερο».

Πόσα έργα θα διαθέσετε στην ηλεκτρονική δημοπρασία και ποιοι είναι οι δημιουργοί αυτών;

«Στην ηλεκτρονική δημοπρασία θα διατεθούν 67 έργα. Οι δημιουργοί των έργων μας συμπεριλαμβάνουν μαθητές και αποφοίτους του τμήματος Visual Arts του IB της Σχολής Μωραΐτη που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το εγχείρημά μας.

Πότε θα λάβει χώρα η ηλεκτρονική δημοπρασία και ποια θα είναι η διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος ένα από τα έργα τέχνης;

«Η δημοπρασία είναι σε εξέλιξη από τις 7 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του doyourpART, https://www.doyourpart.eu/. Το σύνδεσμο της δημοπρασίας μπορείτε να τον βρείτε και στις σελίδες του doyourpART σε Instagram και Facebook. Με μια επίσκεψη στο website και εγγραφή με την επιλογή Login > Sign-up, μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα έργα με τις διαστάσεις τους. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία καθώς και μια σύντομη περιγραφή. Σε κάθε έργο αναγράφεται η τρέχουσα υψηλότερη προσφορά που έχει πραγματοποιηθεί. Αυτή είναι η προσφορά που πρέπει τη δεδομένη στιγμή να υπερβείτε για να έχετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε.

Μπορείτε να εισάγετε το ποσό που επιθυμείτε να διαθέσετε και με την επιλογή “Place your bid” να κατοχυρώσετε τη δική σας  προσφορά. Εάν η προσφορά σας είναι η υψηλότερη στη λήξη της προθεσμίας, θα είστε νικητής της δημοπρασίας. Στη συνέχεια, θα λάβετε από εμάς ενημερωτικό email. Σε αυτό θα αναγράφονται οι λεπτομέρειες για τη δωρεά σας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και για την παράδοση του έργου σε εσάς».

Ο πολιτισμός και η τέχνη μπορούν να αποτελέσουν όχημα για να μειωθούν οι ανισότητες και να στηριχθούν ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται σε ανάγκη;

«Ο πολιτισμός και η τέχνη κατέχουν τη ξεχωριστή δυναμική να ευαισθητοποιούν, να αγγίζουν και να διεγείρουν ανησυχίες μέσα σε όλους μας, δίχως περιορισμό. Έτσι, έχουν τεράστια αξία στο πεδίο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς. Μπορούν να αποτελέσουν τόσο πλατφόρμα που θα φέρει ηχηρά στο προσκήνιο το μήνυμα κινητοποίησης για στήριξη εκεί όπου συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη όσο και πολύτιμες συνεισφέρουσες δυνάμεις απευθείας «στην υπηρεσία» ενός κοινωφελούς σκοπού, όπως επιχειρούμε ουσιαστικά με το doyourpART».

Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα μέσα από αυτή την πρωτοβουλία για την ενίσχυση για την Ένωση Μαζί για το Παιδί;

«Θα θέλαμε να καλέσουμε τον καθένα να σκεφτεί με την αισιοδοξία ότι έχει τη δύναμη να προσφέρει. Η δημιουργικότητα, η φαντασία, η καλλιτεχνική έμπνευση που αποτέλεσαν οχήματα στη δική μας προσπάθεια.  Χάρη στους συμμαθητές και συναποφοίτους που δημιούργησαν, είναι κρυμμένα μέσα μας και με την κατάλληλη διάθεση μπορούμε όλοι μας να κάνουμε το κομμάτι μας για ένα καλό σκοπό».

Λίγα λόγια για την Ένωση Μαζί για το Παιδί:

 Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων. Εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: [email protected] | http://www.mazigiatopaidi.gr| www.facebook.com/mazigiatopaidi |Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ