17.1 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Με αγάπη: Ένωση Μαζί για το Παιδί

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” είναι μία ομπρέλα δέκα κοινωφελών Σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τα σωματεία αυτά εργάζονται από το 1996, για την ευημερία παιδιών, νέων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

Η Ένωση και τα μέλη της προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά στην Ελλάδα ετησίως.

Το έργο της Ένωσης είναι πολύπλευρο αφού το καθένα από αυτά τα Σωματεία καλύπτει μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών προς το παιδί και την οικογένειά του. Όπως παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων, παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, άπορα παιδιά και οικο­γένειές που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική συμπαράσταση.

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και τα μέλη της σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, πρωτοστατούν στην ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε θέματα που αφορούν παιδιά, νέους σε ανάγκη. Οι υπηρεσίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν στις εγκαταστάσεις τους, είναι υψηλού επιπέδου και πολλά από τα προγράμματα που αναπτύσσουν, πρότυπα στον τομέα τους.

Ένωση “Μαζί για το Παιδί”

To 2016, η Ένωση, τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της

“Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας”

Με στόχο να βοηθάει παιδιά, νέους και οικογένειες άμεσα και αποτελεσματικά, η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” έχει όραμα να λειτουργεί ως ένα πανελλαδικό δίκτυο αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ των φορέων παιδικής προστασίας. Συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς, σε όλη τη χώρα. Κάνει πράξη τη φιλοσοφία της που συμπυκνώνεται στη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει».

Αποστολή των ανθρώπων της Ένωσης, είναι η στήριξη παιδιών και οικογενειών καθώς και ατόμων με αναπηρία που βρίσκονται σε ανάγκη, άμεσα και αποτελεσματικά.

Ένωση "Μαζί για το Παιδί"

Τα 10 ιδρύματα και σωματεία μέλη που βρίσκονται στη μεγάλη αγκαλιά της Ένωσης, είναι τα εξής:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»

Το Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» ιδρύθηκε το 1931 από τη Λαίδη Κρώσφηλδ. Υπό την ευθύνη και την εποπτεία του λειτουργούν σήμερα πέντε Πρότυπες Στέγες στις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π.

Το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών δημιουργήθηκε το 1973 από το ΙΚΕ. Όραμα του μια καλύτερη ζωή για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Η «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών», ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για τα άτομα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»

Οι «Φίλοι του Θεοτόκος» ιδρύθηκαν το 1997 με σκοπό την υποστήριξη του Ιδρύματος «Θεοτόκος», του εκπαιδευτικού κέντρου για παιδιά και νέους με νοητική αναπηρία που ιδρύθηκε το 1954.

Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά»

Η «Χαρά» είναι μία στέγη φιλοξενίας 56 παιδιών και ενηλίκων με βαριά νοητικά και κινητικά προβλήματα, σύνδρομο Down και στοιχεία Αυτισμού.

Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατα του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.)

Ιδρύθηκε το 1983 από γιατρούς και γονείς παιδιών που πάσχουν από Νεανικό Διαβήτη Τύπου Ι (ή ινσουλινοεξαρτώμενο). Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που στηρίζεται αποκλειστικά στις δωρεές και αριθμεί 4.000 μέλη.

Οι Φίλοι του Παιδιού

«Οι Φίλοι του Παιδιού», ιδρύθηκαν το 1987 στην Αθήνα και φροντίζουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας & σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

«ΠΝΟΗ» – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού

Το Σωματείο «ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» ιδρύθηκε το 1992 από γονείς, παιδιάτρους και φίλους εθελοντές.

Οι Φίλοι της Μέριμνας

Η «Μέριμνα» – Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στο Θάνατο, ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της παιδείας.

Σωματείο ΕΛΙΖΑ | Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008. Σκοπός της  να προστατεύει και να προάγει τα δικαιώματα των παιδιών που έχουν υποστεί είτε κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση.

Ένωση “Μαζί για το Παιδί”

Τα γραφεία μας είναι στη διεύθυνση:

Αγίου Θωμά 14, 115 27 Αθήνα
ΤΗΛ: 210-74 82 690
FAX : 210-74 82 664
Email: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της Ένωσης, θα βρείτε στον παρακάτω  σύνδεσμο:

https://mazigiatopaidi.gr/

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Μαρί Κωνσταντάτου
Μαρί Κωνσταντάτου
Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός της κοινωνικής εκπομπής "με αγάπη" που προβλήθηκε για 10 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση κι έδωσε φωνή σε ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μέσα από το youfly.com, στην κατηγορία "Με αγάπη", ενημερώνει για θέματα που αφορούν στο παιδί, τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση αλλά και για οτιδήποτε χρειάζεται την προσοχή ή τη βοήθειά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
63,157ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ