23.8 C
Athens
Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

House of the Dragon: Ο εσωτερικευμένος μισογυνισμός των δύο πρωταγωνιστριών

Το House of the Dragon ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου στο HBO κι αυτό θα σηματοδοτήσει την επιστροφή όλων των γνωστών αρχών του Westeros που έγιναν γνωστές μέσω του Game of Thrones: το σεξ, τη βία και φυσικά τους δράκους. Ωστόσο, όπως αναφέρει το IndieWire, η prequel σειρά που βασίζεται στο βιβλίο “Fire & Blood” του George R.R. Martin, θα επικεντρωθεί και σε κάτι διαφορετικό από το “GoT”. Αυτή δεν είναι άλλη από την κομβική σχέση μεταξύ δύο γυναικών. Οι πρωταγωνίστριες του House of the Dragon παραχώρησαν μία συνέντευξη στο IndieWire, όπου φώτισαν πολλές πλευρές τόσο των χαρακτήρων τους όσο και της σειράς!

To “House of the Dragon” επικεντρώνεται στον Οίκο Targaryen, τον πόλεμο στα εφτά βασίλεια και τον Σιδηρούν Θρόνο, αλλά στην πραγματικότητα αφορά την Alicent Hightower (που στην αρχή υποδύεται η Emily Carey και στη συνέχεια η Olivia Cooke) και την Rhaenyra Targaryen (που υποδύεται αρχικά η Milly Alcock κι ύστερα η Emma D’Arcy).

Ως παιδιά και έφηβες, οι δύο κοπέλες ήταν πάντα αχώριστε. Στο τρέιλερ, όμως, φαίνεται  να διαφωνούν όταν η Rhaenyra αμφισβητεί τη σειρά της διαδοχής του θρόνου.

Οι πρωταγωνίστριες μιλούν για την άγνοια των ρόλων τους στο House of the Dragon

«Δεν ξέραμε ακριβώς τι ήταν το πρότζεκτ, πόσο μάλλον οι χαρακτήρες», σχολιάζει η Alcock σε πρόσφατη συνέντευξή της στο IndieWire. «Ήταν όλα ψεύτικα σενάρια και ψεύτικοι άνθρωποι. Ανακάλυψα ότι ήταν το “Game of Thrones” στην δεύτερη οντισιόν, και μέχρι τότε δεν ξέραμε πραγματικά πόσο σημαντικοί ήταν οι ρόλοι μας ή ποιοι ήταν μέχρι να φτάσουμε στις πρόβες».

Το ίδιο σχολίασε κι η Carey. «Ανακάλυψα ότι αφορούσε το “Thrones” στην τελευταία μου οντισιόν, όταν η ομάδα μου το κατάλαβε ήμουν σε συνάντηση με τους [δημιουργούς] Ryan [J. Condal] και Miguel [Sapochnik]», τόνισε. «Οι μάνατζέρ μου εκπροσωπούν επίσης την Olivia Cooke, οπότε είπαν “Οκ, το καταλάβαμε. Είσαι η νεαρή Olivia”. Αλλά δεν ήξερα πόσο σημαντικός θα ήταν ο ρόλος, μέχρι που πήρα τα σενάρια».

Οι δύο πρωταγωνίστριες του House of the Dragon

H Milly Alcock κι η Emily Carey θα ενσαρκώσουν τη νεαρή πριγκίπισσα και τη φίλη της αντίστοιχα για αρκετά επεισόδια, και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι Emma D’Arcy κι η Olivia Cooke.

«Δεν είναι ότι μας συμβούλεψαν να μην το κάνουμε, αλλά φάνηκε πολύ νωρίς ότι αυτή ήταν  η επιλογή», θυμάται η Emily Carey. «Τα 10 χρόνια είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα στη ζωή οποιουδήποτε, ειδικά όταν ένα νεαρό κορίτσι μετατρέπεται σε μια πλήρως ανεπτυγμένη γυναίκα. Πρέπει να κάνουμε πολλά για να μεγαλώσουμε, αλλά και οι περιστάσεις και οι σχέσεις αλλάζουν τόσο πολύ που είναι σαν να παίζουμε εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους».

Τα φυσικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα γνωρίσματα του κάθε χαρακτήρα εξακολουθούν να υπάρχουν στο χρονοδιάγραμμα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος και οι τέσσερις ηθοποιοί εμπιστεύτηκαν τους Condal και Sapochnik να κατευθύνουν την ιστορία προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η Targaryen στη σειρά του HBO

Η εξέλιξη των βασικών χαρακτήρων και ο μισογυνισμός

Οι Milly Alcock κι η Emily Carey διάβασαν το “Fire & Blood” για να προετοιμαστούν, αλλά δεν ήταν τόσο κουραστικό όσο το να διαβάσουν και τα εφτά βιβλία του “A Song of Ice and Fire”. Η νεαρή Alicent αναφέρεται μόνο μία φορά και πολύ σύντομα, ενώ το βιβλίο επικεντρώνεται περισσότερο στην ενήλικη Rhaenyra παρά στα εφηβικά της χρόνια. Οι δύο ηθοποιοί “βρήκαν” τους χαρακτήρες τους ύστερα από πολλές πρόβες και προσπάθειες, καθώς το σενάριο προχωρούσε κι έχτιζε τους ήρωες.

«Η καλύτερή σου φίλη όταν είσαι ένα 14χρονο κορίτσι είναι πιθανώς το πιο κοντινό σου άτομο και πιθανώς το άτομο που είσαι πιο κοντά για αρκετά χρόνια», σχολίασε η Carey. «Είναι σαν να αγγίζει τη γραμμή ανάμεσα στο πλατωνικό και το ρομαντικό, μία λατρεία και αγάπη γι’ αυτό το άτομο. Αυτός είναι ο λόγος που παρουσίασαν τους χαρακτήρες από τη νεαρότερη ηλικία του, για να δείξουν την αγάπη – γι’ αυτό είναι πιο σπαρακτικό όταν χάνεται αυτή η σχέση».

Η πρωταγωνίστρια του House of the Dragon

«Το House of the Dragon πραγματικά δημιουργεί έναν διάλογο για τον μισογυνισμό», συμπλήρωσε η Alcock. «Δεν το εξερευνούμε μέσω ενός επιπέδου που οι γυναίκες αποκόβονται [από τα πάντα] και της πατριαρχίας, αλλά εμβαθύνουμε στον εσωτερικευμένο μυσογυνισμό που αντιμετωπίζουν συνεχώς οι γυναίκες και την ανταγωνιστικότητα. Η σχέση της Alicent και της Rhaenyra βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της συζήτησης».

Ο οίκος Hightower κι οι Targaryen

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όσους έχουν διαβάσει το “Fire & Blood”, το “House of the Dragon” έχει αρκετά άγνωστα ονόματα. Ένα από αυτά είναι της Hightower. Ο Οίκος αναφέρεται περιστασιακά στο “Game of Thrones” και στο “A Song of Ice and Fire”, αλλά κατά τη διάρκεια εκείνης της εποχής, οι Hightowers είναι ένας από τους πιο ισχυρούς οίκους στο Westeros. Ο πατέρας της Alicent, ο Otto – που υποδύεται ο Rhys Ifans – είναι το Δεξί Χέρι του Βασιλιά, ο οποίος έχει βλέψεις να βάλει την κόρη του στην οικογένεια των Targaryen.

«Οι Hightowers είναι πολύ παθιασμένοι άνθρωποι. Το σύμβολό τους έχει μία φλόγα και νομίζω ότι είναι πολύ εύστοχο», σχολίασε η Emily Carey. «Σε όλες τις σκηνές όπου ο Otto κι η Alicent θα έπρεπε να κρατούν ο ένας τον άλλον και να κλαίνε και να λένε ότι αγαπιούνται, δεν το κάνουν – λογομαχούν. Μόλις νιώσουν κάποιο είδος ευαλωτότητας, αμέσως ανεβαίνει ένα τείχος και αρχίζουν να μαλώνουν, αλλά έτσι δείχνουν την αγάπη τους. Είναι ένα εμπόδιο στην επικοινωνία και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί για τους Hightowers γενικά».

Η Alicent Hightower του House of the Dragon

Στο House of the Dragon του HBO, οι Targaryens επίσης βρίσκονται στην καλύτερη φάση της εξουσίας τους, όπου κυβερνούν τα εφτά βασίλεια ως δρακοκαβαλάριδες. Υπενθυμίζουμε ότι στο “A Storm of Swords”, ο Martin γράφει: «Η τρέλα και το μεγαλείο είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Κάθε φορά που ένας νέος Targaryen γεννιέται, οι θεοί ρίχνουν το νόμισμα στον αέρα κι ο κόσμος κρατάει την αναπνοή του μέχρι να δει που θα προσγειωθεί».

«Η σειρά εξερευνά ειδικά αυτές τις δύο δυναμικές», τονίζει η Alcock. «Αν κάποια από αυτές τις όψεις του νομίσματος κάτσει ποτέ στο θρόνο, τι θα σήμαινε αυτό για το βασίλειο;»

Ο λόγος που η σειρά είναι διαφορετική από το Game of Thrones

«Το να είσαι μέρος αυτού [του σόου] είναι απλά απίστευτο», είπε ο Carey συζητώντας τον ρόλο των γυναικών στο σόου. «Έχουμε μερικές πολύ δυναμικές γυναίκες σε αυτό το καστ. Θυμάμαι τη σκηνή στο τρέιλερ όταν η Milly κοιτάζει κάτω από τον φακό της κάμερας. Θυμάμαι ότι την έβλεπα να το κάνει και ανατρίχιασα. Τότε ήταν που κατάλαβα ότι αυτή η σειρά ήταν διαφορετική».

«Αυτή η σειρά είναι δύναμη», συνέχισε η Carey, ενώ ζούλιξε το χέρι της Alcock από τον ενθουσιασμό. «Και αυτή η γυναίκα είναι δύναμη».

Το House of the Dragon κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 21 Αυγούστου με τις πρωταγωνίστριες, τους πρωταγωνιστές και φυσικά το κοινό να ανυπομονούν! Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα!

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
55,721ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,003ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,737ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ