10.8 C
Athens
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Το Πρωινό ΑΝΤ1, το Mappes show, ο ραδιομαραθώνιος, και το Action24

Για Να Ξηγιόμαστε…

Επειδή το “Mappes Show” μαζί με την Ιωάννα Λαΐου και (ευτυχώς) τους τελευταίους μήνες με τον ταλαντούχο Βασίλη Βλάχο – εδώ και 17 χρόνια – αποτελεί το «παιδί» μου και το βασικό όχημα μέσα από το οποίο περιηγήθηκα στον χώρο που σπούδασα και αγαπώ γνωρίζοντας εσάς και τον ίδιο μου τον εαυτό…

Επειδή μεθαύριο επιστρέφουμε για 7η χρονιά στην ετήσια προσπάθεια του Ραδιομαραθωνίου (6 μέρες άυπνοι μαζί μ’εσάς) –  για τα παιδιά με καρκίνο αυτή τη φορά και το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», αλλά και το «Όραμα Ελπίδας» – που αποτελεί ένα απ’τα «παράσημα» αυτής της εκπομπής και των ακροατών (Μαππών) της…

Επειδή τέλος, το χρωστάω στο σταθμό μας, το My Radio 104,6 που μας στηρίζει, στην ηχολήπτριά μας, τη Βασιλική Μπαρδάνη (απ’τα χρόνια του Mad κιόλας) και στην «παντός καιρού» συνεργάτιδά μας επίσης για όλα αυτά τα χρόνια, Αμάντα Φούντη που δε σας παράτησαν και δεν σας απογοήτευσαν ποτέ, οφείλω να γράψω το εξής:

Όχι, Μπράβο, Αλλά…

Μπράβο στο «Το Πρωινό» και τη Φαίη Φώτου που «λύσσαξε» να «βγάλει θέμα» με το στανιό απ’το «Mappes Show» – σκέψου να μην είχε συνεργαστεί με την εκπομπή μας και για ένα «φεγγάρι», τι μανία θα επιδείκνυε… Συγχαρητήρια για την αποκλειστικότητα να βρουν τον επί 13 χρόνια συνεργάτη μας που ξαφνικά πριν από ένα χρόνο «τα βρόντηξε» κι εξαφανίστηκε αφήνοντάς μας όλους εκτεθειμένους και σύξυλους ένα μήνα πριν τον περσινό Ραδιομαραθώνιο (πραγματικά κι εμείς αναρωτιόμασταν, αν είναι καλά). Παρόλα αυτά, οφείλω να μην επιτρέψω να «περάσει» έτσι κάτι που ειπώθηκε και δεν ισχύει.

Ελπίζω ν’αποτελεί (άλλο ένα) λεκτικό ατόπημα ότι το «Mappes Show» έχει «φάει» μηνύσεις και έχει «εχθρούς». Ανθρώπους που διαφώνησαν μαζί μας, διαμαρτυρήθηκαν με κάθε τρόπο, ή ζήτησαν ακόμη και να απολυθούμε γιατί αμφισβητήσαμε την «αυθεντία» τους, ναι… Ποτέ μηνύσεις, ποτέ εχθρούς. Μόνο γενιές ανθρώπων που ξυπνούσαν και ξυπνούν για να πάνε στο σχολείο, τη σκοπιά, το νοσοκομείο, ή ακόμη και τον γάμο τους μπαίνοντας στη ραδιοφωνική μας παρέα όπως ξύπνησαν (τσαντισμένοι, χαρούμενοι, αγανακτισμένοι, καψούρηδες, αγχωμένοι, άρρωστοι, γιορτάζοντας, ή γκρινιάζοντας).

Οι Μάππες, 17 χρόνια τώρα, δεν ακούν την εκπομπή, αλλά ΕΙΝΑΙ η εκπομπή. Εκείνοι, στις 07:00 το πρωί παίρνουν τα μικρόφωνα μέσα απ’τη συμμετοχή τους και στο τέλος – όλοι μαζί – γύρω στις 10:00 καταλήγουμε να χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους ν’ανησυχούν. Όπως καταλαβαίνετε, αυτού του είδους η εκπομπή (η χειρότερη εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο, όπως συνηθίζουμε να λέμε) δημιουργεί σχέση ζωής, όχι ακρόασης με όλους εσάς. Σίγουρα όχι εχθρούς.

Όσο για τις μηνύσεις, ποτέ το «Mappes Show» δε βρέθηκε σε τέτοια θέση και γι’αυτό εγγυώμαι εδώ και 17 χρόνια εγώ και οι γονείς που με μεγάλωσαν. Εκείνοι για το παιδί τους κι εγώ για το δικό μου – το «Mappes Show». Το πιο τραγελαφικό δε είναι πως αυτά τα λένε και τα μεταδίδουν όσοι, πράγματι έχουν δικαστικές εκκρεμότητες και εχθρούς – αλλά, αυτοί είστε (που λέει κι ο Δημήτρης Κουτσούμπας).

Εμείς οι Μάππες από την άλλη, είμαστε ΠΑΝΤΑ αυθόρμητοι, ειλικρινείς και (όντως) «χύμα». Ποτέ όμως, προσβλητικοί, αγενείς και αναίσθητοι ως προς το ποιός μας ακούει και πώς νιώθει. Αυτός ο συνδυασμός καφρίλας και νοιαξίματος για το τι ακούγεται αποτελούσε πάντα το ιδιότυπο DNA του «Mappes Show» που κανείς δε μπόρεσε να αντιγράψει, όσο κι αν προσπάθησε. Ούτε είχαμε τον ίδιο ρόλο- χαρακτήρα και αντιδράσεις με πρώην συνεργάτες μου – άλλος «άπλωνε» κι εγώ «μάζευα» – γι’αυτό ίσως να είναι και «πρώην». Προσοχή λοιπόν και σ’αυτούς που τα λένε και σε εκείνους που τους δίνουν το βήμα να το κάνουν, παρακαλώ.

O ραδιομαραθώνιος, η γκάφα ου Πρωινού, οι αποψάκηδες και ο Μιτσικώστας

Οι Φυλές Των Αποψάκηδων Αυτή Την Εβδομάδα

Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του με βάση τ’απωθημένα, τις αντιπάθειες και την προώθηση της προσωπικής του ατζέντας, αδέλφια. Παρακολούθησα με προσοχή το σχολιασμό αποσπασμάτων μιας προ δεκαετίας εκπομπής. Και εφόσον (όπως έγραψα την Τετάρτη) θεωρώ πως αυτά τα θέματα «λύνονται» μεταξύ των ανθρώπων και όχι δημόσια (μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν) μπόρεσα να παρακολουθήσω τον σχολιασμό των τηλεοπτικών πάνελ πιο αντικειμενικά, αν και… καθόλου αποστασιοποιημένα.

Άλλος στήριξε την όποια πλευρά ανάλογα με τη χάρη που χρώσταγε, άλλος από φόβο μην μπλέξει. Κάποιος από κολλητιλίκι, άλλος από συνεταιριλίκι… Υπήρχαν κι αυτοί που στήριξαν το ένα, αλλά το βράδυ «έπεσε τηλέφωνο» και την επόμενη «Πίσω Γιάννη τα Καράβια».

Απ’την άλλη, υπήρξαν κάποιοι «συγχωρεμένοι» απ’την τηλεόραση και το ραδιόφωνο που βρήκαν ευκαιρία να «ψάξουν δουλειά» λέγοντας τη σεβαστή αποψούλα τους. Τέλος, παρακολούθησα αυτούς που «επέστρεφαν» τον σχολιασμό στον εαυτό τους – τι πιο σύνηθες θα μού πείτε στην ελληνική τηλεόραση.

Να μην ξεχάσω τους καλύτερους απ’όλους: Αυτούς που ό,τι και όποια «πλευρά» κι αν υποστήριξαν κατέληξαν να βρίζουν αυτόν που δε χωνεύουν απ’τον χώρο κι ας μην έχει καμιά σχέση με το θέμα που συζητούσαν: Προτιμάτε βουνό, ή θάλασσα; Θάλασσα, αλλά να είναι καθαρή, γιατί τις προάλλες είδα τον παρουσιαστή του απέναντι πρωινού να πετάει πλαστικά στην παραλία.

Καθόλου Αστείο…

Υπάρχει κι άλλη μια κατηγορία σχολιασμού – η πιο επικίνδυνη θα έλεγα αδέλφια, γιατί συνδυάζει τα χειρότερα από τα χαρακτηριστικά των παραπάνω μαζί με μπόλικη μεγαλομανία: Παρουσιάστρια που προσπάθησε να «πουλήσει» ηθική και ακτιβισμό στην πλάτη ενός περιστατικού υποτιμώντας τόσο αυτούς που σχολίαζε, όσο και εσάς, τους τηλεθεατές. Προσπάθησε (πάλι) να εκμεταλλευτεί την ιερότητα λέξεων και ρόλων για να φανεί υπερασπιστής τους απέναντι σε έναν φανταστικό εχθρό. Στην πλάτη τη δικιά μου λοιπόν, αυτό δε θα γίνει – όχι τουλάχιστον άμεσα, αδέλφια.

Τιτλάρες

Οι τίτλοι είναι θησαυρός, οι τίτλοι έχουν ουσία. Άσε που κάποιοι μέσα τους, κρύβουν ευαισθησία. Πάμε να τους γνωρίσουμε, τι είπανε και πάλι. Όντως τα δηλώσανε… Δεν τά ‘βγαλ’απ’το κεφάλι… «Καπάκι» σχολιάζουμε με την πρώτη σκέψη, Και δίπλα σημειώνουμε για τη δική σας, τέρψη:

Τζόυς Ευείδη: «Σχολιάζουν την φωνή μου και τους απαντώ ότι έχω κάνει διόρθωση φύλου και είμαι σε φυλομετάβαση» – Έτσι είναι, αν έχεις χιούμορ δε χρειάζονται «ξεσπάσματα»: Μια χαρά βάζεις τα πράγματα στη θέση τους.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: ‘Έχετε φαγωθεί με τα συμβόλαια, ηρεμήστε λίγο – Εσύ, ηρέμησε.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Πλάκα στην πλάκα το χοντρύναμε λίγο κι έχουμε ξεφύγει – Καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε» – Αυτό το κορίτσι… Δεν «πήρε τίποτα» από Τζόυς Ευείδη, που λέγαμε πριν.

Κατερίνα Γερονικολού για Γιάννη Τσιμιτσέλη: «Γκρινιάζει γιατί δεν έχω βάλει και πολλά πλυντήρια αυτό το διάστημα» – Έχει πρεμιέρα στις 11 Δεκέμβρη το «Κουραμπιέδες Από Χιόνι» μαρή… Τι θα φορέσει; Τη στολή απ’τη «Σμύρνη μου, Αγαπημένη»;

Μπέσσυ Αργυράκη: Δεν θέλω να βλέπω τις δουλειές του σπιτιού από άντρες – Δεν περνάτε απ’τη Γερονικολού, όταν τελειώσετε τα δικά σας; Με σκάφανδρο βλέπω τον φίλο μου, τον Γιάννη στην πρεμιέρα.

Δημήτρης Αλεξάνδρου: «Πως να φλερτάρουν οι άντρες όταν πάνε στα κορίτσια και συμπεριφέρονται έτσι;» – Ούτε πλυντήρια βάζουν, Δημήτρη.

«Ακούω γυναίκες να λένε ότι αφιέρωσαν τη ζωή τους στα παιδιά, είναι λάθος» λέει η Βάσια Παναγοπούλου – Εμένα δε με νοιάζει αυτό. Με τα πλυντήρια έχω θέμα, κυρία Παναγοπούλου μου.

Μαρία Σολωμού για Mente Fuerte: Το πώς το θέλει το κορίτσι του θα μας το πει το ίδιο κάποια άλλη στιγμή – Για να μάθουμε και πώς το ήθελε.

Ναταλία Σουίφτ για Milky Way: Η πιο δύσκολη σκηνή ήταν όταν έπρεπε να πω το «Πάτερ Ημών» – Αυτά για κάτι γατάκια-ηθοποιούς απ’το «Ναυάγιο» που νόμιζαν ότι το να κάνεις γύρισμα σε συνθήκες τεχνητής φουρτούνας είναι δύσκολο. Για πείτε το «Πιστεύω» απ’έξω και μετά ελάτε να μας μιλήσετε.

Ελένη Μενεγάκη: «Έσπασε» τη δίαιτα όταν είδε τους μπεζέδες στο πλατό – Εμένα είπατε «μπεζέ»;

Γωγώ Αυγερινοπούλου: «Όταν συναντούσα καλλιτέχνες, μου έλεγαν “μήπως πρέπει να χάσεις κιλά;”» – Τότε δεν ήταν καλλιτέχνες αυτοί, Γωγώ μου… Απαίδευτοι τυχοδιώκτες ήταν.

Βασιλιάς Κάρολος: Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία στο Ντουμπάι – Το τετ α τετ με τον Ρίσι Σούνακ – Μπράβο του Καρόλου. Δεν του τό ‘χα…

Ελίνα Παπίλα: «Υπάρχουν πρωινές εκπομπές που κάνουν 5% και “δεν ανοίγει ρουθούνι” κι εμένα πέρυσι με “σταύρωσαν”» – Εγώ, δε βλέπω να μην «ανοίγει ρουθούνι», πάντως. Εκτός, αν έχουμε στο μυαλό μας διαφορετικές «μύτες».

Ιωάννα Μαλέσκου: Ο Θεός συγχωρεί, οι άνθρωποι κατανοούν – Δεν ξεχνάω καμία κριτική – Καμία πρόοδος.

Σωτήρης Καλυβάτσης: «Ο Μανούσος Μανουσάκης με φίλησε στο στόμα για να μου δείξει πώς πρέπει να γυριστεί η σκηνή» – Πάλι καλά που δε σου έδειξε και τις υπόλοιπες, δε λες;

Μαρία Ηλιάκη: «Έχω εκνευριστεί αρκετές φορές με ανθρώπους που λένε τη γνώμη τους χωρίς να τους ζητηθεί» – Μαζί σου, Μαρία μου: Δέστε τους, θράσσος που έχουν.

Γρηγόρης Βαλλιανάτος σε Ανδρέα Καραγιάννη: «Θα λυσσάξετε γιατί είστε λυσσάρα» – Κάθε πλευρά έχει τον «Δήμαρχο Βόλου» της, τελικά.

Βαγγέλης Περρής για Κατερίνα Καινούργιου: «Αν δεν αποδείξει αυτό που είπε, να ζητήσει συγγνώμη! Αλλιώς οι ευθύνες θα είναι ποινικές» – Μ’αυτό τι έγινε, τελικά;

Κάτια Ταραμπάνκο για τη σχέση του πρώην της με την πρώην του Στάθη Σχίζα: «Μπράβο, ένα μεγάλο κρεβάτι η Αθήνα» – Κι εγώ, στο σκαμπό.

Πρωτοφανές ξέσπασμα Λιάγκα: «Βρίζεις τον παρουσιαστή της εκπομπής σου χυδαία! Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε; Ξεφτίλα» – Ρε Έλληνες, ποιόν βρίζει πάλι;

Ο Γιώργος Λιάγκας σε μια απρόσμενη εξομολόγηση: «Τρελαίνομαι στις σκέψεις μου και θέλω να γυρίσω πίσω» – Καλέ μην αγχώνεσαι, «ξεσπάς» αύριο στην εκπομπή κι όλα, μια χαρά.

Κουιζάρες

Και φύγαμε για τα δύο κουίζ της εβδομάδας:

Μια παρουσιάστρια επιστρέφει, ένας μετατοπίζεται, ένας δεν κουνιέται και μια άλλη, δε λέει να σταθεροποιηθεί (όλοι με τη θέλησή τους): Αποτελεί ένα σενάριο για του χρόνου…

«Φουντώνει» έρωτας σε ψυχαγωγικό πρωινό. Μακάρι…

Έλα Μωρή Action24

«Τα σπάει» ο Γιώργος Μιτσικώστας και η ομάδα του στο Action24. Γενικά, το κανάλι αυτό αναδεικνύεται σε ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση με ταλαντούχους ανθρώπους σε ευρηματικές εκπομπές γεμάτες όρεξη να κάνουν το διαφορετικό και να σας διασκεδάσουν… Γιατί δεν είναι μόνο ο  Γιώργος Μιτσικώστας με τον Σωτήρη Καλυβάτση και την παρέα του «Mitsi Var», είναι και ο Ζήσης Ρούμπος με το «Γκαράζ», η Μαρία Κωνσταντάκη στις «Μουσούδες» και αυτά είναι τα πρώτα που «πρόχειρα» ήρθαν στο μυαλό μου. Μακάρι, η τηλεόραση να «αναγεννηθεί» από εκεί που δεν το περιμένεις – ένα κανάλι που ξεκινά ως «μικρό» με περιεχόμενο μεγαλύτερο απ’την ίδια την τηλεοπτική πραγματικότητα.

Έτσι που τα έγραφα τώρα αυτά, μου ήρθε στο μυαλό ένα τραγούδι – απ’το πρώτο άλμπουμ ήταν, θαρρώ – της Βικτώριας Χαλκίτη (τι συμβαίνει στο κεφάλι μου, πραγματικά;) «Από το ραδιόφωνο, σου λέω πως σε θέλω, κι απ’την τηλεόραση φωνάζω σε λατρεύω… Σ’αγαπώ». Για ακούστε το και τα λέμε (πρώτα ο Θεός) την Τετάρτη στα #Reminders, την 3η μέρα αϋπνίας μας για τον καλύτερο σκοπό – τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ