14.8 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Τα νοσταλγικά τραγούδια, οι διακοπές των Ενημερωτικών και η μεταγραφή που δεν έγινε

Πού Πήγαν τα Τραγούδια μας;

Ρε αδέλφια, να σας εξομολογηθώ κάτι; Έχουμε «ελαττώσει» περισσότερα τραγούδια από αυτά που ακούγαμε παλιά κι απ’τις φορές που η Μαντώ Γαστεράτου ανεβάζει post για τη μητρότητα. Και θέλω «με το χέρι στην καρδιά» να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου:

Ποιόν προβληματισμό, δηλαδή, που αμφιβάλω πλέον για την ανατροφή μου και τις προτιμήσεις μου… Άσε που προβληματίζομαι ακόμη και για ενδεχόμενη παραβατικότητά μου και τον εαυτό μου τον ίδιο: Γνωρίζατε, αδέλφια, ότι είδαμε με άλλο μάτι στη ζωή μας, τραγούδια που ακούγαμε νοσταλγικά, γιατί μας θύμιζαν (αγνά;) παιδικά χρόνια; Το «αγνά» έβαλα σε παρένθεση με ερωτηματικό, γιατί πλέον κι εγώ αναρωτιέμαι… Αναφέρομαι στο «Είμαι Ερωτευμένος με μια 16άρα» των Ζιγκ-Ζαγκ, το «Διαβολάκι» του Νίκου Καρβέλα («…με μπλε ποδιά και τσάντα σχολικιά, διαβολάκι δώσ ’μου ένα φιλάκι…»), το «Ψηλές, Κοντές» («…ξανθιές μελαχρινές, αδύνατες χοντρές, όλες καλές…»), πιο πρόσφατα το «Κούκλα σε Βιτρίνα» του Γιώργου Γιαννιά («…δεν έχεις και το τέλειο κορμί, για σένα δε θα πέσει η Αθήνα, μα είσαι η δική μου, η ζωή…»

Ξέρω ξέρω.. Οι εποχές αλλάζουν και ευτυχώς. Η κοινωνία και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να εξελισσόμαστε αφήνοντας πίσω καχεξίες και σκοτάδια του παρελθόντος. «Έλεγχος Προόδου» της βελτίωσής μας αυτής είναι (και πρέπει να είναι) η τέχνη στη λαϊκή μορφή της (αυτή δηλαδή που απευθύνεται, αλλά και εκφράζει τη «μάζα»). Σύμφωνοι ως εδώ, γι’αυτό και τα τραγούδια «ελαττώθηκαν» – όχι επειδή μας το επέβαλε κάποιος στα ραδιόφωνα, αλλά διότι εμείς οι ίδιοι σε σημεία τους νιώθουμε άβολα να τα εκπέμπουμε (προσοχή: δε μιλάω για τους καλλιτέχνες, αλλά για μεμονωμένα κομμάτια – μην έχουμε άλλα…)

Αυτό, όμως, τι σημαίνει; Κι εδώ «μπαίνετε» εσείς, αδέλφια. Όταν τα ακούγαμε και γουστάραμε τότε και μέχρι πρόσφατα, ήμασταν ανώμαλοι, σεξιστές, ή παραβατικοί; Γιατί εμένα τουλάχιστον το μυαλό μου δεν πήγαινε ως εκεί. Μήπως μας άρεσε η μελωδία που συνέπαιρνε το στίχο; Γιατί τώρα χτυπάει «καμπανάκι» και όχι τότε; Ιδού η απορία.

Και μη μου πείτε ότι τώρα προσέχουμε περισσότερο τη «φάπα» της πολιτικής ορθότητας και φυλαγόμαστε διπλά, μη φάμε κανα κάνσελ, γιατί κι απ’την προσωπική μου ακρόαση ως λάτρης των ‘90s «επανεξέτασα» πρώτα αυτά τα κομμάτια και μετά ως ραδιοφωνατζής. Αν δε, ήταν έτσι και «χεζόμασταν» το κράξιμο δε θ’ακούγαμε-παίζαμε τραπ και «…τη χοντρή τη μπαίρνει ο Ντάντυ, τη λεπτή παίρνει ο FY…»

Άρα τι, αδελφια; Αλήθεια ρωτάω: Η κοινωνία εξελίσσεται-βελτιώνεται μονόπαντα; Γιατί εγώ άκουγα «Είμαι ερωτευμένος με μια 16άρα» κι ανώμαλος δεν έγινα. Στην Αμερική «έκοψαν» απ’το «Όσα Παίρνει ο Άνεμος» τις σκηνές με τους σκλάβους, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Όπως θα έλεγε κι ο Σπύρος στους «Απαράδεκτους»: «Τι έγινε ρε παιδιά; Χάσαμε το πάνω χέρι;»

Φουφορθώ και τα υπόλοιπα τα λέμε «Στα Σόσιαλ, αδελφές μου και αδέλφια». «Κουμπώνω» κομματάρα “Dogs” από Dennis Lloyd που μου έμαθε η «κουμπάρα» και πραγματική ραδιοφωνική παραγωγός, Ιωάννα Λαΐου και φύγαμε για #Reminders.

#Reminders – Να θυμάμαι…

 • ότι το «Δείτε την κοντή του «Παρά Πέντε» αγνώριστη με σέξι μαγιό» είναι το σύνθημα πως ήρθε καλοκαίρι. Κάτι σαν «Τα Φιλαράκια» στο Star, ότι είναι ΣΚ.
 • ότι ο Παναγιώτης Βασιλάκος ποστάρει οργισμένα. Να κατέβει λέτε με Κ.Ε.Μ. (Κίνημα Ελλήνων Μπάτσελων) στις ερχόμενες εκλογές;
 • ότι ένα «Γηροκομείο» χρειάστηκε για να «αναστήσει» τον Ηλία Ψινάκη. Ποιός να το περίμενε…
 • ότι στα νησιά περιμένουν πώς και πώς να φύγουμε οι φασαριόζοι επισκέπτες για ν’αράξουν οι άνθρωποι στην ησυχία τους. Άσε που πρέπει να καλύψουν τώρα και τις οικονομικές «τρύπες» με τους κόπους της καλοκαιρινής σεζόν.
 • ότι τσακώνονται (από τώρα) τα πάνελ ποιός είναι πρώτος και ποιός δεύτερος. Ποιός θα βγαίνει κάθε μέρα και ποιός «σπαστό ωράριο». Στο τέλος, αδέλφια, μετράει τι γράφει ο τίτλος: «Πρωινά Χαμπέρια με τη Βανέσσα Σουξουμού». Η «Βανέσσα» παίρνει τη δόξα, η «Βανέσσα» τα λεφτά, η Βανέσσα και την ευθύνη…
 • ότι οι «Ενημερωτικοί» ποστάρουν περισσότερο τις διακοπές τους απ’τους «Ψυχαγωγικούς».
 • ότι παίρνεις μια «Μαρία» να ευχηθείς το 15Αύγουστο και σου λέει γιορτάζω το Νοέμβρη στα «Εισόδια της Θεοτόκου». Παίρνεις τότε και σου λένε: «Γιορτάζω τον Αύγουστο, όχι σήμερα με τις ανύπαντρες». Ε, βρείτε τα και πείτε μας.
 • ότι βρέθηκαν λέει ναρκωτικά σε παίχτη ριάλιτυ. Έλα Χριστέ μου… Κι εγώ τους είχα για ακαδημαϊκούς.
 • ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 35χλμ βάδην… Εγώ, 35 χλμ δεν έχω διανύσει συνολικά στη ζωή μου με τα πόδια. Προχωράμε…
 • ότι φέτος που αδυνάτισα δεν παντρεύεστε Αύγουστο, κοτάρες.
 • ότι αυτά περί μεγάλης μεταγραφικής βόμβας που θα κάνει εκείνη της Σκορδά να φαίνεται ταξίδι του Ευτύχη Μπλέτσα στην πιλοτή της πολυκατοικίας του και θα φέρει τα πάνω, κάτω στην ελληνική τηλεόραση ήταν «πίπες», τελικά. Τα βάζω στο συρτάρι με τις «ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες μέρες για την υπόθεση της Πάτρας», μήπως τα χρειαστείτε.
 • ότι το «Secret Song» στον Alpha θα έχει, λέει το ρεπορτάζ της άξιας Ναταλίας Ανδρικοπούλου, διαφορετικό παρουσιαστή σε κάθε επεισόδιο. Δε θα αγχώνονται να βρίσκουν μόνιμο οικοδεσπότη, το «πουλάνε» και ως πρωτοτυπία (γουίν-γουίν η φάση, δηλαδή). Αν δεν τον πληρώνουν κιόλας, επειδή οι περισσότεροι θα ανήκουν ήδη στο δυναμικό του καναλιού και θα είναι και για μια φορά, τότε μιλάμε για «το απόλυτο». Βασικά, λάθος… Το απόλυτο θα ήταν να πληρώνουν κι από πάνω για να το παρουσιάσουν. Έχω καναδυό στο μυαλό μου…

Τα νοσταλγικά τραγούδια, οι διακοπές των Ενημερωτικών και η μεταγραφή που δεν έγινε

Θυμάστε μαμαδίσιες ατάκες που σας εκνεύριζαν, αδέλφια; Στο δικό μου μυαλό προκρίνονται δύο με τη μία να ταιριάζει απόλυτα στην επάνοδο από διακοπές: «Άντε και από βδομάδα, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» έλεγε η κα Γιωργία με τα νεύρα μου να παίζουν με τη λέξη: «Έξαλλος» ξεκινώντας από Ρουκ… Ζουκ. Η δεύτερη ήταν όταν είχε κάνει κεφτέδες, ή ντολμαδάκια και προειδοποιούσε ότι «Είναι μετρημένα» για το τραπέζι των καλεσμένων.

Όποια φράση κι αν σας «άναψε τα λαμπάκια» μην αντιστέκεστε, αδέλφια. Θα φύγει κι αυτό το καλοκαιράκι σα κεφτέδες και θα το διαδεχθούν άλλες αγαπημένες περίοδοι και τραπεζώματα… Γι’αυτό, δεν «πέφτουμε» και απολαμβάνουμε τις στιγμές σα κεφτέδες που ζωματάνε – τον καθένα χωριστά. Όπως ο Φρανκ θα απολάμβανε …την Άρτα.

Ο Φρανκ Σινάτρα

Σας αποχαιρετώ με άλλον έναν Dennis Lloyd και «Playa (Say That)» της «κουμπάρας» που λέγαμε νωρίτερα. Καλή αντάμωση την Κυριακή στα #FlyNews μας, αδέλφια.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,702ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ