8.3 C
Athens
Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Βασάλος, η Αναστασοπούλου, το My Style Rocks και ο Μάστορας

Τα βάλανε όλοι με τον Βασάλαρο. Ουσιαστικά όμως, τα βάζουν με τους εαυτούς τους, αδέλφια μου. Και εξηγούμαι: Τι σας «χαλάει στη φάση του; Ότι κάνει live (κυρίως) τηλεόραση ανελλιπώς τα τελευταία 5-6 χρόνια; Μα, κάποιος τον προσλαμβάνει και δεν είναι και ένας (μη σας πω ότι κάθε χρόνο καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε προτάσεις και τσαντίσω περισσότερο τους συναδέλφους μου). Ξεκίνησε απ’τον ΣΚΑΪ, συνέχισε με την ομάδα της Σίσσυς Χρηστίδου στο OPEN και μετά, στο Mega για να καταλήξει στο Star μέχρι να ξαναφύγει για τον Άγιο Δομίνικο (ΣΚΑΪ-Acun Media) – σε πέντε χρόνια, τέσσερα κανάλια. Κάποια «ζήτηση» θα κάλυπτε η «προσφορά» του και μάλιστα διαρκή, δε μπορεί…

Μήπως φταίει που στη δεύτερη θητεία του στο Σορβάιβο Ολστά είναι ξε-ψαρωμένος, λαλίστατος, αρκετά προκλητικός (ακόμη και στο μπιφ με τον Τριαντάφυλλο που εκείνος προκάλεσε) και τους έχει κάνει όλους «πάνελ» μιας εκπομπής που παρουσιάζει παράλληλα μ’εκείνη που συμμετέχει ως παίκτης; Ρε, μπας και είναι που παίρνει τα περισσότερα χρήματα; Γιατί καλό το αφήγημα του βδομαδιάτικου πεντοχίλιαρου για όλους, αλλά, πώς να το κάνουμε; Ο Βασάλος είναι ο πιο αναγνωρίσιμος και με την τηλεοπτική εμπειρία που ανέφερα παραπάνω… Ίδια αμοιβή θα πάρει με την Τασούλα Πουθενάκου απ’τη δεύτερη σεζόν του Σορβάιβο;

Άρα, τι μας χαλάει, ώστε να τον βρίζουμε και μάλιστα τώρα, που δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του; Γιατί εγώ, όταν είχα διαγνώσει «περίεργη» συμπεριφορά στα πρώτα του βήματα και όσο ήταν «τηλεοπτικά παρών» κάθε ΣΚ με την ομάδα της Σίσσυς για να μπορεί να μου απαντήσει (όπως και έκανε) του τα έγραψα από αυτήν εδώ τη στήλη. Και βρεθήκαμε και μου εξήγησε και συνειδητοποιήσαμε πως έφταιγε ο λάθος χειρισμός της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του OPEN (η οποία ταλαίπωρη στα περιοδικά δούλευε έως τότε και «μυρωδιά» δεν είχε από PR).

Ήταν άβολη η στιγμή από τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς, μετά από ερώτηση του Κωνσταντίνου που έχει να θυμάται η Μπέτυ Μαγγίρα; Ήταν. Και είναι φυσικό να υπάρχουν πολλές από δαύτες στα πρώτα βήματα (μη σας πω και στα δεύτερα) ανθρώπων που «μπήκαν» στο Μέσο, μη γνωρίζοντάς το και χωρίς να το αγαπούν τόσο, ώστε να το κάνουν για εσάς τους τηλεθεατές, περισσότερο απ’ό,τι για τον εαυτό τους. Όμως η Σίσσυ στήριξε τον Κωνσταντίνο και την ίδια περίοδο τη Βουλγαράκη όπως ο ANT1 τη Ζηρδέλη, ή ο Alpha τη Σπυροπούλου παλαιότερα (ταυτίζω τη στήριξη έτσι; Τίποτε άλλο, στα παραπάνω παραδείγματα). Και οι άβολες στιγμές ελαττώθηκαν, μέχρις ότου κάνουν τη δουλειά τους όσο καλύτερα μπόρεσαν. Γιατί άλλο η άνεση στον «αέρα» που, αργά ή γρήγορα συνηθίζεται και άλλο το πόσο καλός είσαι κατά τη διάρκειά του.

Όλοι λοιπόν, μπορούν να μπουν στην Τηλεόραση, ή στο Ραδιόφωνο από οποιονδήποτε χώρο και να παραμείνουν για καιρό, αν κάποιος τους πιστέψει και τους «χτίσει» ανεξαρτήτως ατοπημάτων του πρώτου καιρού – αυτή είναι η αλήθεια. Κάποιοι βελτιώνονται, όπως ο Βασάλος και άλλοι φτάνουν ως εκεί που μπορούν. Πρόκειται όμως για δουλειά, αδέλφια μου – και μάλιστα σημαντική, επειδή έχει να κάνει με ανθρώπους που σου εμπιστεύονται χρόνο απ’την καθημερινότητά τους και χώρο απ’το σπίτι τους για να «εργαστείς».

Καταλαβαίνω ότι στην τηλεόραση των χρόνων της Σόουπιτς λέμε «πίπες» και κάνουμε χαβαλέ (ή έστω, ότι έτσι μοιάζει). Είναι ωστόσο, μεγάλη η ευθύνη του, πώς θα διαχειριστείς την πρόσβαση που σου δίνει ο τηλεθεατής στη ζωή του. Για να μην ξεκινήσω καν τη συζήτηση του «βάρους» όσων δημόσια διατυπώνεις, στο πλαίσιο εξυγίανσης μιας ολόκληρης κοινωνίας, πλέον. Μένει λοιπόν, να αναρωτηθεί κάθε συνάδελφος, ή επίδοξος επαγγελματίας της Τηλεόρασης: Τον νοιάζει; Γιατί, αν η απάντηση είναι αρνητική, κάνει αυτή τη δουλειά για τους λάθος λόγους και λίγα είναι τα ψωμιά του, όσο κι αν «στηριχτεί».

Ο Βασάλος έκανε και είπε μαλακίες στο ξεκίνημά του, όπως όλοι μας. Και δεν έχει νόημα να ξέρουμε απ’τη Σίσσυ το τι χαρακτήρας είναι, ώστε να τον δικαιολογήσουμε. Είναι δουλειά… Και στην περίπτωση της Μπέτυς δεν έγινε σωστά. Τα υπόλοιπα για το τι ατάκα είπε ο Βασάλος σε ένα δοκιμαστικό στο Star, εγώ τα ακούω βερεσέ, γιατί ο «αέρας» με νοιάζει. Δεν ήρθαμε στα Μ.Μ.Ε. για να κάνουμε φίλους, αλλά για να ενημερώσουμε-ψυχαγωγήσουμε-επιμορφώσουμε (οι τρεις πυλώνες των Μ.Μ.Ε.) τους ανθρώπους που μας εμπιστεύεστε. Αν λοιπόν, ο κάθε Βασάλος που δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο μαθαίνει, εξελίσσεται και σέβεται όλο και περισσότερο τον τηλεθεατή, εμένα μου κάνει. Αν παραμένει πεισματικά στάσιμος και ακατάλληλος στις πλάτες της κάθε Σίσσυς, τότε με ενοχλεί – όχι γιατί απειλούμαι ως επαγγελματίας – αλλά γιατί «χαλάει την πιάτσα» και καταλαμβάνει τη θέση ενός ανθρώπου που συνειδητά αγαπά το Μέσο και τον τηλεθεατή.

Άρα, δεν είναι το θέμα να μην παίρνουν οι εκπομπές ανθρώπους από ριάλιτι, αδέλφια μου, αλλά να μην παίρνουν αυτούς που δεν αγαπούν το Μέσο και όλους εσάς. Αυτά ήθελα να γράψω, όπως και να σταματήσουμε να μιλάμε για τον Βασάλο, όσο λείπει. Μετά από αυτά, «κουμπώνω» τραγούδι και ξεκινάμε τα Τεταρτιάτικα #Reminders μας. Ένα κομμάτι που μας ζητάτε πολύ στο My Radio 104.6: Ιουλία Καλλιμάνη και «Ανεξήγητο Κακό (Τα Πάντα Ερωτεύτηκα)».

#Reminders

Αυτή την εβδομάδα, να θυμάμαι:

 • ότι οι Ράδιο Αρβύλα επέστρεψαν για να μας πουν πότε φεύγουν… Σε ελεύθερη μετάφραση: «Μη χαίρεστε, δε θα κάτσουμε. Το μπουφάν μας ήρθαμε να πάρουμε και ξαναφεύγουμε.»
 • ότι δεν είχα ιδέα πως είχαμε τόσους βασιλόφρωνες στην Ελλάδα.
 • ότι ήταν άβολο ο Λιάγκας να αναφωνήσει μπροστά στους υπόλοιπους συνεργάτες του πως «Επιτέλους…» απέκτησε συμπαρουσιάστρια. Ο Γιώργης χαριτολογώντας το είπε, αλλά δε μπορεί να ξέρει, αν απογοήτευσε τη Φωτεινή, τον Τάσο, ή ακόμη και τη Μαρία (είτε θα είχαν δίκιο ν’απογοητευτούν, είτε όχι).
 • ότι η Ελένη Βουλγαράκη έδωσε εκτός στούντιο συνέντευξη για τον Βασάλο (κυρίως) στον Σπυρο Ραφαήλ Κεραμίδα του «Καλύτερα δε Γίνεται» και «τα έχωσε» κανονικά, ενώ η γλώσσα της «πήγε ροδάνι». Ρε, μπας και πρέπει να βγάλετε το πάνελ στο χωράφι μπροστά απ’το στούντιο; Στο ύπαιθρο τα λέει καλύτερα αυτή.
 • ότι εμένα, απ’την κηδεία του Κωνσταντίνου πείτε με περίεργο αλλά ένα πράγμα δε «μου έκατσε» καλά: Δώδεκα Μητροπολίτες κι ο Αρχιεπίσκοπος πολλοί δεν είναι για να ταφεί ένας άνθρωπος ως απλός πολίτης;
 • ότι το φετινό «My Style Rocks» θα πάει καλύτερα από όλα τα προηγούμενα. Ξέρω τα νούμερα της πρεμιέρας και παίζω επικίνδυνα.
 • ότι, αν η φίλη μου, Κατερίνα Καραβάτου καταφέρει να «τα μπήξει» και σ’αυτό το πρότζεκτ, θα τραβήξω τα βυζιά μου
 • ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η σύμπραξη Λιάγκα-Αναστασοπούλου με αφορμή τη μετάδοση της κηδείας του Κωνσταντίνου. Κάποιος ήθελε να δει κάτι… Μπορεί και όχι.
 • ότι εγώ, αν ήμουν ο Γιώργος Παπαδάκης θα έκανα λίγο «ζηλίτσες».
 • ότι στο θέμα του Βασάλου, απ’το «Χαμογέλα και Πάλι» μόνο ο Νίκος Συρίγος τον στήριξε ξεκάθαρα. Δηλαδή αν οι υπόλοιποι δεν ήταν προκατειλλημμένοι υπέρ του (όπως δήλωσαν πριν τοποθετηθούν) τι άλλο θα έλεγαν; Εξαιρώ την Ελένη Βουλγαράκη που δεν κατάλαβα τι είπε (λάθος μου). Δεν πειράζει, τους αναγνωρίζω ότι ήταν αντικειμενικοί, ωστόσο
 • ότι μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία της Μαρίας Μπακοδήμου για έρευνα που έκανε ο Alpha και έδειξε πως παρακολουθείτε τη «Σούπερ Κατερίνα» περισσότερο ως ριάλιτυ, παρά ως πρωινό μαγκαζίνο. Τώρα εξηγούνται όλα…
 • ότι ο Τζέημς στο πάνελ του «Χαμογέλα και Πάλι» ήταν εξαιρετικός. Είχε χιούμορ, ατάκα, ήταν εύστοχος και είχε κάτι ενδιαφέρον να πει για κάθε θέμα αποφεύγοντας τις «κακοτοπιές». Κι αν «του ξέφυγαν» και καναδυό «περίεργα» δεν πρόκειται για κάτι που δε διορθώνεται άμεσα, αν αναλάβουν οι έμπειροι Σίσσυ και Παύλος το κόουτσινγκ. Αν είχα εκπομπή θα του ζητούσα να συνεργαστούμε χθες (για να με απορρίψει «πριγκηπικά»)
 • ότι παρακολουθείτε Σορβάιβορ Ολστά, μόλις τελειώσει το επεισόδιο της αγαπημένης σας, σειράς.
 • ότι η στήλη στηρίζει Χρήστο Μάστορα.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
58,209ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,714ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ