14.8 C
Athens
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Ο Όζι, οι δυό Ιωάννες, οι 14 εκπομπές, η Κλινική και η Δούκισσα

Ο Όζι, Δυό Ιωάννες κι ένα Άλογο…

Μόλις διάβασα ότι ο Όζι Όζμπορν κατέληξε να «κόψει» τα χημικά ναρκωτικά μετά από συζήτηση μιας ώρας με άλογο που κατέληξε άσχημα – το άλογο τον έβρισε χυδαία. Κάπως αυτό μου έφτιαξε τη διάθεση θυμίζοντάς μου πως υπάρχει ελπίδα. Λίγο, βλέπετε, η συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές (ε, συγγνώμη, «επισυνδέσεις») από την ΕΥΠ που δεν έχω αποφασίσει, αν είναι χειρότερο που γίνονται (ακόμη), ή που αποκαλύφθηκαν (πάλι)… Λίγο η Μαλέσκου που απειλεί με «βρεγμένη σανίδα» (πάντα κάτω από μια φωτογραφία με μαγιό) δεν έχω καταλάβει ποιόν… Άντε και η Τούνη που ποστάρει (πάλι) βίδεο, αυτή τη φορά με οργισμένη απάντηση σε φόλοουερζ να πάνε στον ψυχολόγο… Ε, πολύ θέλει να πάω εγώ; Μη σας πω ότι το πρόβλημα είναι πως δεν έχω πάει ακόμη.

Έτσι όπως τά ‘φερε η κουβέντα, νομίζω Green Day και «Basket Case» αποτελούν «μονόδρομο» για να ξεκινήσουμα τα σημερινά #FlyNews μας. Καλώς σας βρήκα, αδέλφια.

Άλλος για Εκπομπή;

Δεκατέσσερις live εκπομπές ψυχαγωγίας όλη την εβδομάδα, δεκαπέντε, αν μετρήσεις το «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα σε infotainment (μέχρι τις 11:30) ως ξεχωριστή εκπομπή από εκείνη που «μπαίνει» η Δούκισσα. Δεκατέσσερις (το λιγότερο) παρουσιαστές, δεκατέσσερα πάνελ, δεκατέσσερις συνταγές τη μέρα, δεκατέσσερις καλεσμένοι και τα ίδια θέματα παρουσιασμένα από διαφορετικές ομάδες: Από πόσες οπτικές; Πόσες διαφορετικές απόψεις μπορείς να πεις για το ίδιο ρημάδι γεγονός, ακόμη κι αν αναθέσεις σε έναν πανελίστα τις πιο απίθανες που ούτε ο ίδιος πιστεύει πραγματικά; Πέντε; Εκ των πραγμάτων θα το «τραβήξεις απ’τα μαλλιά» με πιο επιρρεπείς να «παρασυρθούν» τις ομάδες που «βγαίνουν αέρα δεύτερες» προς το μεσημέρι και αργότερα, ή το ΣΚ.

Να σας τρελάνω πιότερο; Οι εκπομπές της σεζόν, ανάλογα με τη συχνότητα μετάδοσης (καθημερινές, ή ΣΚ) είναι από 200, έως 250 συνολικά. Με 14 πρότζεκτ την εβδομάδα, σε 50 εβδομάδες (πάνω-κάτω) που αποτελούν την τηλεοπτική χρονιά χρειαζόμαστε: 14 x 50=700 καλεσμένους – βγάλε καμιά 50αριά που θα διπλο-πάνε σε εκπομπές το ίδιο χρονικό διάστημα, 650 καλεσμένοι. Και δε σας προσθέτω τον Γρηγόρη, τον Θέμη, μουσικές εκπομπές και γενικά, οτιδήποτε μετά το μεσημέρι. Έχουμε μωρέ Έλληνες 650 καλεσμένους να λένε ενδιαφέροντα πράγματα που δεν έχουν ξαναπεί να φέρουμε στις εκπομπές; Θα απαντήσω μοναχός μου: Όχι. Γι’αυτό, έρχονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, ή έστω, διαφορετικοί που λένε όμως, τα ίδια και τα ίδια. Στην ανάγκη δε, να ξεχωρίσει κάποιος, ή να βρουν οι εκπομπές εκείνον που θα φανεί διαφορετικός, γίνονται και λέγονται οι μαλακίες (καλώς τα παιδιά, καλώς τα: 3-0).

Καταλάβατε γιατί «φάγαμε» «Υπόθεση Πάτρας», «Γλυκών Νερών» και «Λιγναδοφιλιππίδηδες», μέχρι να μάθουμε αν οι κατηγορούμενοι τρώνε τα γεμιστά με κιμά, ή με ρύζι; Πού να βρίσκεις θέματα και καλεσμένους για 14 πρότζεκτ x 200 (απρόξιματλι) μέρες τη σεζόν = 2.800 εκπομπές; Γι’αυτό, φέτος ακούτε ότι θα γίνει «σφαγή» και θα «δαγκωθούν λαρύγγια» στον ανταγωνισμό. Κι όλα αυτά, με άριστα το 10% τηλεθέασης, γιατί δε «βγαίνει» κι αλλιώς με βάση τον αριθμό των εκπομπών και το πλήθος όλων εσάς που παρακολουθείτε, μέχρι και το μεσημέρι – πώς να το κάνουμε δηλαδή;

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για επαναλήψεις, ακρότητες και #τουματσινφορμέησον και φέτος, στην τηλεορασούλα μας, αδέλφια. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε…

Χρήσιμες Τηγανητές Πατάτες

Μια γυναίκα μεσόκοπη εισάγεται στα Επείγοντα. Διαμαρτύρεται για σοβαρά συμπτώματα που στο συνδυασμό και την έντασή τους, μόνο ανησυχητικά δείχνουν. Η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε λεπτό που περνά και η νοσηλεία της κρίνεται απαραίτητη απ’τους γιατρούς. Όσο η ταλαιπωρημένη γυναίκα δείχνει να υποφέρει, άλλο τόσο μοιάζει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, σαν κάτι άλλο να την απασχολεί…

Σίγουρα να δεις, έχει να κάνει μ’εκείνο το σακ-βουαγιάζ που κρατά στα χέρια αρνούμενη πεισματικά να αφήσει σε άλλον, ή έστω να αποκαλύψει το περιεχόμενό του… Η καταπονημένη ασθενής με το «άδειο» βλέμμα δέχεται επισκεπτήριο μόνο από έναν άνθρωπο. Πρόκειται για τον νεαρό με τα «σκληρά» χαρακτηριστικά και το καχύποπτο βλέμμα. Κοιτά ολόγυρα σα να φοβάται ότι θα τον πάρουν χαμπάρι και κρύβει αμήχανα τα χέρια στις τσέπες του δερμάτινου μπουφάν του, μέχρι ν’αποφασίσει να τους τις αντικαταστήσει μ’αυτές στο φθαρμένο τζιν του.

Δε θα περάσουν πολλά λεπτά έως ότου ο νευρικός επισκέπτης της κυρίας «σπάσει τον τέταρτο τοίχο» και μας κοιτάξει κατάματα αποκαλύπτοντας την ιδιότητά του: Είναι έμπορος μετεωριτών (!) και στο σακ-βουαγιάζ η γυναίκα που επισκέπτεται του έχει τάξει μια πέτρα που αξίζει… Μπορεί και 200.000€. Σε λίγο, ο άγνωστος με την περίεργη ιδιότητα θα καταρρεύσει επίσης, ενώ θα χρειαστεί να νοσηλευτεί μαζί με τη μυστηριώδη πελάτισσά του, η οποία στο μεταξύ του αύξησε την τιμή πώλησης από 30.000€ σε 90.000€ για το τόσο μεγάλο κομμάτι μετεωρίτη που βρήκε στο χωράφι της.

Συμβούλιο γιατρών, στη μέση το σακ-βουγιάζ και δευτερόλεπτα πριν τη λύση του δράματος και την «κάθαρση» των τηλεθεατών, η εξήγηση αποκαλύπτεται: Δεν είναι μετεωρίτης. Πρόκειται για έναν τεράστιο κοπρόλιθο (γεωλογικό απολίθωμα κοπράνων) που προκάλεσε μόλυνση στη γυναίκα όταν τον μάζεψε απ’το χωράφι της, αλλά και στον έμπορο μετεωριτών (!) που θα τον αγόραζε με σκοπό να βγάλει κέρδος 110.000€, ο μπαγασάκος. Όλη η φασαρία για μια κουράδα, δηλαδή. Αυλαία, τίτλοι τέλους, τρέηλερ του αυριανού επεισοδίου.

Ήταν μια απ’τις δύο ιστορίες που παρακολούθησα την περασμένη Τρίτη σε ένα επεισόδιο της «Κλινικής» του ΑΝΤ1. Τα καταλάβατε, ή είστε τίποτα τηλεθεατές των «Άγριων Μελισσών», να πούμε; Αδέλφια, το πρόγραμμα είναι πολύ «μπροστά», αποδεικνύοντας πως όλα χρειάζονται στην τηλεόραση. «Ιδιαίτερες» ερμηνείες, άβολα σκηνικά και απίστευτα σενάρια σε δυό ιστορίες ημερησίως που, αν μη τι άλλο, σε κάνουν να ξεχαστείς και να μη σκέφτεσαι τίποτ’άλλο. Μια γαβάθα τηλεοπτικού ποπ-κορν που τρως ευχάριστα, χωρίς να στοχεύεις στη θρεπτική του, αξία. Τηλεοπτική ανεμελιά και καμία απολύτως προσδοκία, ώστε να απογοητευτείς συνθέτουν αυτό το αριστούργημα που λέγεται «Κλινική» και έφτιαξε το καλοκαίρι μου (ξέρω, καμία ζωή).

Γνωρίζω πως όλα αυτά τα διαβάζετε, χωρίς να είναι ξεκάθαρο, αν κάνω πλάκα, ή μιλάω σοβαρά. Σας γράφω, λοιπόν με κάθε ειλικρίνεια πως άξιοι συντελεστές μπροστά και πίσω από την κάμερα υλοποιούν τις ιστορίες των σπουδαστών της Σχολής Σεναρίου του ΑΝΤ1 MediaLab στην «ιδιαίτερη» σειρά «Η Κλινική» του ΑΝΤ1. Θα πρότεινα, λοιπόν, να δείτε το πρόγραμμα με άλλο μάτι και να απολαύσετε ακόμη και την αφέλειά του – τι καλύτερο για αποκαλόκαιρο, τώρα που οι έγνοιες του χειμώνα χτυπάνε το θυροτηλέφωνό μας; Αν ισχύουν αυτά που διαβάζω, ακόμη και στον ΑΝΤ1 θα πρότεινα να δει το προϊόν έτσι, δίνοντάς του μια ευκαιρία…

Ξέρω, χεστήκατε για τη γνωμούλα μου, αλλά η τηλεόραση, ως μαζικό μέσο επικοινωνίας οφείλει να έχει απ’όλα με σεβασμό σε όλους – δε μπορεί να είναι όλα κινόα, χρειάζεται και η τηγανητή πατάτα πού και πού…

Απορίες και Γνωμούλες

Βγήκαν οι πρώτες ανακοινώσεις, τα Δελτία Τύπου, οι «ντελάληδες» των site, αλλά και τα Insta-stories απ’τους ίδιους τους εμπλεκόμενους να διαμορφώσουν σιγά σιγά το τηλεοπτικό τοπίο της επόμενης σεζόν ως προς την ψυχαγωγία. Κι όμως: Αλλού στοχευμένος θόρυβος κι αλλού εκκωφαντική σιγή… Σε κάποιες περιπτώσεις, βιαστικές αναρτήσεις και σε άλλες αργοπορημένες παραδοχές. Γενικά, ας καταλήξουμε ότι κάτι δεν πήγε καλά φέτος στην ανακοίνωση των ομάδων και των εκπομπών με κάποιους να προτρέχουν, άλλους να καθυστερούν και μια τρίτη κατηγορία να σιωπά χαρακτηριστικά.

Είναι πολλές οι απορίες μου και ξέρω, μηδενικό το ενδιαφέρον σας να απαντηθούν. Αν τις μοιραστώ όμως μαζί σας μέσα από αυτές τις γραμμές και βρω έστω έναν από εσάς, αδέλφια μου να έχει συν-αναρωτηθεί, τότε ίσως παρηγορηθώ νιώθοντας ότι δε μονολογώ τους παραλογισμούς του σιναφιού μου, απλά… βγάζω λίγο τις σκέψεις μου βόλτα να πάρουν τον αέρα τους. Με άλλα λόγια, θα δοκιμάσω να σας πω τις απορίες μου για να καταλάβω, αν στραβός ειν’ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε…

 • ο Λιάγκας ποστάρει την πρώτη σύσκεψη με την δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής (συμπεριλαμβανομένης της ομάδας συνεργατών «μπροστά» απ’τις κάμερες), χωρίς τη Δούκισσα Νομικού.
 • Λίγο αργότερα, ανακοινώνεται η Δούκισσα απ’το κανάλι για την επιστροφή της στην «οικογένεια» με αναφορά στην «ψυχαγωγική ζώνη» – όχι πρωινή συγκεκριμένα. Η Δούκισσα ευχαριστεί, εγώ ξύνω απορημένα κεφάλι:
 • Γιατί, αν θέλουν να μας το κρατήσουν έκπληξη το αν θα είναι η αγαπητή μου, φίλη στο «Το Πρωινό», γιατί οι ανακοινώσεις καν; Ας περιμέναμε να δούμε – δημιουργείς και αναμονή κοινού.
 • Άμα πάλι, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, αλλά έπρεπε να «βγει» μια ανακοίνωση (αφού ο κόσμος τό ‘χε τούμπανο) θα πρέπει να το κάνουν άμεσα.
 • Αν η απόφαση είναι «Το (δημοσιογραφικό) Πρωινό» με Λιάγκα μέχρι την τάδε ώρα και μετά, γυναικείο μαγκαζίνο με τη Δούκισσα, τότε η Φαίη γιάντα έφυγε, μωρέ Έλληνες;
 • Αν τώρα, η απόφαση είναι «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, μαζί του η Δούκισσα Νομικού, τότε δεν ξεκινάνε καλά…
 • Η Ιωάννα Τούνη πόσταρε ότι περίμενε αρκετή ώρα τον Δημήτρη Αλεξάνδρου που συζητούσε τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα στα γραφεία της Barking Well. Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, γιατί δε συνεχίζει στη «Σούπερ Κατερίνα», αλλά συζητά με την εταιρεία παραγωγής της; Αν πάει σε άλλο πρότζεκτ της εταιρείας, υπάρχει θέμα με την εκπομπή. Αν συνεργαστεί με άλλη εταιρεία και κανάλι, τότε οι συζητήσεις δεν ευοδώθηκαν και υπάρχει θέμα και με την εταιρεία. Αν και εγώ θα πιστέψω το αποκλειστικό του YouFly.com που πρώτο αποκάλυψε πως ο Δημήτρης μετακινείται εσωτερικά στην εκπομπή της Σίσσυς (παραγωγής Barking Well, όπως η «Σούπερ Κατερίνα»).
 • Γιατί άργησε να ανακοινωθεί τόσο ο Γρηγόρης Γκουντάρας, εφόσον είχε ξεμπερδέψει με τις υποχρεώσεις του στον ΣΚΑΪ κι ο κόσμος τό ‘χε (επίσης) τούμπανο;
 • Πού έχουμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη με την Ιωάννα Μαλέσκου, δεν έχω καταλάβει και θα τη στήσω να δείτε…

 • Ο Μουτσινάς (εκτός από ένα «πέρασμα» από στόρι της Φαίης) πού είναι; Θα τον «ξυπνήσει» κάποιος; Τρέηλερ, τίζερ, ανακοίνωση, Δελτίο Τύπου, μια ανάρτηση, ένα μήνυμα, μια αναπάντητη έστω;
 • Θα πει κάποιος ότι η Ελένη Καστάνη στο τρέηλερ του Πρωινού του Star είναι το κριντζ αυτής της εβδομάδας, ή να το πάρει πάλι ο Ουγγαρέζος πάνω του; Άντε να το πάρει…

Αυτά, αναρωτιέμαι, αδέλφια. Όποιος γνωρίζει πιθανές, απαντησούλες-γνωμούλες, ραντεβού στα σόσιαλ.

Κουιζάρα

Και φύγαμε για την κουιζάρα μας:

Ποιός σεφ «αδειάστηκε» τελευταία στιγμή και, ενώ είχε συμφωνήσει να είναι σε εκπομπή απ’το τέλος της προηγούμενης σεζόν (Ιούλιο) αντικαταστάθηκε μια βδομάδα πριν την πρεμιέρα; Μην τα κάνετε, ρε παιδιά, αυτά… Για όνομα του Θεού.

Από αύριο δίαιτα και «διάδρομο» και κουβέντα δε σηκώνω – μπορεί και όχι. Αδέλφια, πάει το καλοκαίρι κι εγώ φέτος θα στολίσω απ’τον Οκτώβρη κάνοντας το σπίτι μου «Όξφορντ Στριτ των Φτωχών». Γι’αυτό θα «κλείσω» και με χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι να μπει καλά η εβδομάδα – 115 νύχτες πριν την Άγια – και τα «κεφάλια μέσα». Ραντεβού την Τετάρτη με τα #Reminders (αφού «βγάλαμε» ολόκληρο Αύγουστο γράφοντας, χωρίς να υπάρχει «πρόγραμμα» καταλαβαίνετε ότι η «σχέση μας» έχει θεμέλιο γερό).

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,702ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ