37.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Ενός Μηνός Πλερέζες, Ηρέμησε μωρό και είναι καιρός στην τηλεόραση να…

Άλλος δεν έκανε παιδί, μόνο η Μαριώ το Γιάννη. Ξέρω, ότι θα είμαι πάλι ο μπούμερ της παρέας… Ο ξενέρωτος, ο «σπάστης», ο «πρήχτης», ο «πάρτυ-πούπερ» που χαλάει την «ωραία ατμόσφαιρα» της Σόουπίτς τους, αδέλφια. Αλλά, ΣΟΒΑΡΑ, προς τι τα κλάματα και τα «σεντόνια» στα σόσιαλ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και δακρύβρεχτους επικηδείους περί συνεργασιών που «στην αρχή μου είπαν ότι θα μου κατασπαράξεις το συκώτι, αλλά τελικά γίναμε κουμπάροι και σ’αγαπώ πολύ, φιλούλα μου»; Δουλειά είναι, ρε μαλάκες… Μην ξεφτιλίζεστε και βλέπει κι ο κόσμος. Όχι τίποτα, δεν καταλαβαίνει γιατί είμαστε στον «αφρό» των Μ.Μ.Ε., πλάι στα γούστα και στα λούσα (με σκληρή δουλειά δε λέω, όπως και οι τηλεθεατές μας, όμως – τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν) και κλαψουρίζουμε κι από πάνω.

Και γιατί κλαψουρίζουν; Βάλτε με το μυαλό σας: Δεν πέθανε κανένας, δεν απολύονται, ούτε μένουν εκτός δουλειάς. Ίσα ίσα, πάνε αλλού (που θα παίρνουν τα ίδια, ή περισσότερα) και θα είναι πίσω στις τηλεοράσεις σας σε 1,5 μήνα το πολύ. Ναι, συνάδελφοι… Συγγνώμη που σας χαλάω το «Θάνατο του Άντονυ» στην Κάντυ-Κάντυ αλλά τηλεόραση κάνουμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ και ο κόσμος αυτό βλέπει: Ουγγαρέζο μέχρι χθες στο 5 που πιάνουμε ΑΝΤ1 και τώρα, στο 7 που βλέπουμε ΣΚΑΪ. Όλα τα υπόλοιπα (τα πολλά χρόνια σε ένα κανάλι, οι συμπεριφορές των στελεχών, και οι λόγοι που αποφασίσατε, ή «σας αποφάσισαν» να μη συνεχίσετε) είναι θέματα προσωπικά που η αξιοπρέπεια επιβάλλει να μην «τα κλαίτε» δημόσια. Σταματήστε να βλέπετε την τηλεόραση ως καθρέφτη. Παρακολουθεί κόσμος από πίσω, όπως στις ανακριτικές αίθουσες. Άσε που σ’αυτούς (τους θεατές της «άλλης πλευράς») ανήκει και ολόκληρο το αστυνομικό τμήμα.

Πέρα απ’τον τηλεθεατή υπάρχει κι ο πιο ψύχραιμος επαγγελματίας που δε γουστάρει να δουλεύει στο ΕΓΩ-TV, αλλά στεναχωριέται εξίσου για την αλλαγή εποχής στα επαγγελματικά του. Δεν αρέσκεται στο να οδύρεται, όμως, δημόσια. Τον/την κάνει αυτό λιγότερο επαγγελματία; Δεν αγαπά τον κανάλι, την ομάδα και τον παρουσιαστή του/της; Δεν ξενύχτησε, ή «έφτυσε αίμα» κι εκείνος, μπας και «κλάσει» κάποιος στην υπόθεση της Πάτρας, να το έχουν αποκλειστικό; Δεν αγχώνεται για τη μέρα που ξημερώνει; Πώς να νιώθει, λοιπόν, βλέποντας όλο αυτό το «πένθος» στα σόσιαλ που εκείνος δεν καταδέχεται να επιδείξει, γιατί το «φυλά» για χαμό αληθινών ανθρώπων και όχι για αλλαγή εργοδότη;

Αδέλφια προσέξτε: Δεν αναφέρθηκα καν, στους επαγγελματίες που πραγματικά χάνουν τη δουλειά τους με τη λήξη αυτής της σεζόν και έχουν κάθε λόγο να κλαψουρίσουν. Δεν το κάνουν όμως… Το αφήνουν για τους άλλους που στις 19 Αυγούστου επιστρέφουν, απλά σε άλλα γραφεία.

Αυτά βλέπει, ο κόσμος και έχει τη Σόουπίτς μας για γέλια, συνάδελφοι: Να λέμε αλήθειες.

«Κουμπώνω» κομματάρα «Αλήθεια» από Σταμάτη Γονίδη (κι ας είν’και διασκευή) και «βουτάμε» στα FlyNews μας, αδέλφια:

Ηρέμησε Μωρό…

Ζούμε κανονικό κύμα κορονοϊού, αδέλφια, ε; Το αναγνωρίζετε… Και, λίγο επειδή έχετε μπουχτίσει, κάτι το καλοκαιράκι, βάλε και την ανάγκη ν’αφήσουμε τα τελευταία δυό χρόνια πίσω… Καταλαβαίνω ότι είστε έτοιμοι να μετατραπείτε σε «Κινητές Μυκόνους». Ησύχασε μωρό… Που θα έλεγε κι ο φίλος μου ο Δημήτρης Δαγρές, ο οπερατέρ. Όλα θα γίνουν και όλα θα ξεπεραστούν. Δε χρειάζεται να πέφτουμε με τα μούτρα σε τίποτε, ώστε να μπορούμε να το εκτιμούμε και να το απολαμβάνουμε…

Ξέρω… «Δημήτρης νιώθει γέρος στην τοποθεσία: Ελληνικά Μ.Μ.Ε.», το καταλαβαίνω αδέλφια, αλλά τι να κάνω που είμαι θιασώτης του: «μέτρον άριστον»; Θα μου πείτε, πού διατηρώ το μέτρο εγώ; Κι αυτό σωστό. Σκεφτείτε όμως και τα ερεθίσματα που λαμβάνω, ε; Πού είναι το μέτρο; Στην τηλεόραση του Σορβάιβο που ενώ παγκοσμίως το φορμά μετρά 40-50 μέρες, ο Ατζούν (στη δική του εκδοχή) τους αφήνει να σαπίζουν νηστικοί δίπλα στα, επίσης δικά του, ξενοδοχεία στον Άγιο Δομίνικο για ένα εξάμηνο κάθε χρόνο; Στον Γιώργο Παπαδάκη που δρομολογεί τη διαδοχή του (και μπράβο του), αλλά θα κάτσει λίγο ακόμα; Στον ΣΚΑΪ που τάζει περισσότερες ψυχαγωγικές εκπομπές απ’τις ζώνες που διαθέτει, ή στη Σούπερ Κατερίνα που συμπάσχει με τη Φαίη, όσο η Ελεονώρα με τη Μαλέσκου; «Παράνοια» στον χώρο μας κι εγώ ένας σκύλος που κυνηγά την ουρά του, το ξέρω. Αλλά, τους αγαπώ τους ανισόρροπους συναδέλφους μου και τη δουλειά μας. Στο τέλος, δε, της ημέρας θεωρώ πως σκοπό έχουν να προσφέρουν σ’εσάς μέσα απ’την τηλεόραση… Μπορεί και όχι. Προχωράμε…

«Κουμπώνω» κι άλλη τραγουδάρα στην τρέλα μου, πάνω και συνεχίζουμε με τζούφια ορμή Τράπερ, λόγω ζέστης, αλλά και μάτσυ-μάτσυ διάθεση με την «παράνοια» της εποχής… «Ποτέ μου, Εγώ να Μη σε Γνώριζα» απ’τον Δημήτρη τον Κόκοτα. Καλός είμαι, βουνά μου;

Βγάζοντας «Τηλεοπτικό Ζήτα».

Στο τέλος κάθε περιόδου, που λέτε αδέλφια, είθισται στις εταιρείες να κάνουμε σούμα. Απολογισμός, πρώτα και κύρια από εκείνον που έκανε τις επιλογές όλη τη σεζόν, ώστε να αναλάβει και τις ευθύνες του και σε δεύτερη φάση απ’το αγοραστικό κοινό του – τους αποδέκτες προϊόντων και υπηρεσιών. Οι πωλήσεις, βέβαια, της χρονιάς – τα ποσοστά τηλεθέασης για να μπαίνουμε σιγά-σιγά στο θέμα μας είναι ο κεντρικός και αδιαμφισβήτητος άξονας ανταπόκρισής σας στις εκπομπές, άρα και επιτυχίας τους.

Έλα όμως, που όλοι βρίσκουν την οπτική στα νούμερα, που τους βολεύει, ώστε να είναι ευτυχισμένοι και να γλιτώσουν τις απολογίες… Πρώτος στα νεανικά κοινά ο ένας, στο σύνολο ο άλλος, πρώτο το Δελτίο Ειδήσεων του μιανού και αδιαφιλονίκητη η επικράτηση στα γυναικεία κοινά τ’αλλουνού. Σαν αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών ένα πράγμα – όλοι πρώτοι.

Μια που, έτσι τα λέμε στα FlyNews καιρό τώρα όμως… Μια και το κεφάλι μας έχει αναδειχθεί στο αγαπημένο μας φαγητό να τρώμε… Και μια που μια ζωή την έχουμε, αδέλφια, ας τολμήσουμε κάτι, μετά από μια απαιτητική τηλεοπτική σεζόν που ξεκίνησε με χαμόγελα και κατέληξε σε κοτσιδοτραβήγματα ανάμεσα σε συνεργάτες, εκπομπές και κανάλια. Ας σκεφτούμε όμορφα και ήρεμα, χωρίς άγχος, φόβο και πάθος τι μας λείπει απ’την τηλεόρασή μας… Τι είναι καιρός να δούμε και στην Ελλάδα, να το ξαναδούμε ενδεχομένως – επειδή το έφαγε άδοξα η μαρμάγκα – ή να το αναγνωρίσουμε που υπάρχει και αντέχει ακλόνητο τόσα χρόνια έστω, βρε αδελφέ… Περιμένω, λοιπόν, και τις δικές σας προτάσεις, εκτός από αυτά που σκαρφίστηκα εγώ… Τι είναι καιρός να βρείτε στο σαλόνι σας, μέσα απ’την ελληνική τηλεόραση; Ορίστε φρετζ: Έξω απ’τα δόντια…

Είναι Καιρός:

 • Να σταματήσουμε να αναζητούμε την επόμενη Ελένη Μενεγάκη. Αφενός, γιατί παραμυθιάζουμε φερέλπιδες παρουσιάστριες για κάτι που είναι ανέφικτο και ανώφελο και αφετέρου, γιατί η Ελένη ζει, είναι ενεργή και εδώ. Γιατί να βρεις/ανακαλύψεις/εφεύρεις άλλη;
 • Να μάθουμε, όταν αναπαράγουμε ένα ρεπορτάζ να αναφέρουμε την πηγή. Κάποιος ταλαίπωρος σήκωσε το τηλέφωνο και έκανε μια δουλειά. Μην την καρπώνεσαι, χωρίς να τον αναφέρεις. Γιατί, ούτε για σένα δουλεύει, ούτε το τηλέφωνο του πληρώνεις. Ειδικά κάποια συγκεκριμένα sites, αλλά και διάφοροι συνεργάτες εκπομπών με «πλούσιο» τηλεοπτικό ρεπορτάζ, να αναφέρετε το YouFly.com, παρακαλώ. Δεν κοστίζει κάτι να είσαι σωστός. Θα τα βρεις μπροστά σου. Μπορεί και όχι…
 • Να επιστρέψει η σάτιρα στην τηλεόραση από νέους ανθρώπους που θα «γκρεμίσουν» όλους εμάς. Αμήν.
 • Να συνειδητοποιήσουμε ότι οι «ραγδαίες εξελίξεις» στην υπόθεση της Πάτρας δεν ήρθαν ποτέ (α ρε παπάντζες… Είχε δίκιο ο Γιώργος Παπαδάκης: Χτίστηκαν καριέρες «δημοσιογράφων» πάνω σ’αυτή την υπόθεση).
 • Ποιός Σρόιτερ και Χατζηνικολάου; Είναι καιρός ο Απόστολος Μαγγηριάδης του ΣΚΑΪ να ανέβει άξια στο επόμενο στάδιο αναλαμβάνοντας αυτό που αξίζει.
 • Να κατανοήσουμε πως οι άνεργοι Ίνφλουενσερζ, αν δεν προκαλέσουν με «περιεχόμενο», δεν ακούγονται. Το ίδιο και οι άνεργοι παρουσιαστές που στηρίζονται στο Instagram.
 • Να καταλάβουμε ότι όποιος από τους παραπάνω μπέρδεψε το «follow» με αίτημα να μας πει την αποψούλα του νομίζοντας ότι θα την “καταπιούμε” και αμάσητη, επειδή μας έκανε γκιβαγουέη ένα μηχανάκι ξεφτιλίστηκε με γδούπο.
 • Να έρθει επιτέλους το infotainment στην Ελλάδα και όχι εκπομπές-νεκροθάφτες που τρίβουν τα χέρια τους σε κάθε έγκλημα που αφορά σεξ, μαγιολίκια, παπάδες, ή και τα τρία μαζί.
 • Να γίνει ένα talk-show στην Ελλάδα, προδιαγραφών Αμερικής και όχι προδιαγραφών του παρουσιαστή του.
 • Να συμβιβαστούν οι παλιοί παρουσιαστές σε όχι παραπάνω από ένα πρότζεκτ, ώστε ν’ανοίξει ο δρόμος και για τους επόμενους. Εκπομπές είναι, δεν είναι πουράκια σοκολάτας να τα τρώτε πέντε, πέντε.
 • Να παραδεχτούμε ότι το 11 ετών πρωινό του ΑΝΤ1 επικράτησε φέτος του 1-3 χρόνων ανταγωνισμού του.
 • Να συμφωνήσουμε ότι η εκπομπή «Σούπερ Κατερίνα» μετά το Open δεν ήταν τόσο σούπερ…
 • Να παραδεχτούμε πως είχε περάσει απ’το μυαλό μας πως η Σκορδά θα παραμείνει στον ΑΝΤ1 και η Αναστασοπούλου στον ΣΚΑΪ. Τελικά, έγινε το αντίθετο.
 • Να εκτιμήσει ο ΣΚΑΪ τους δημοσιογράφους-ανταποκριτές του που πάνε από πόλεμο σε φωτιά κι από χιόνια σε εμπορικό με την ίδια όρεξη και τρεις κι εξήντα.
 • Να παραδεχτούμε ότι η Σίσσυ Χρηστίδου δοκιμάστηκε σε ΟΛΑ και παρόλο που «τη γονάτισαν» κάποιες φορές απέδειξε ότι εξελίσσεται καθε σεζόν και περισσότερο, σε μάχιμη παρουσιάστρια ξεπερνώντας μια-μια καθιερωμένες συναδέλφους της. Και τα λέει και μονάχη της, ε; Δεν είναι «δοχείο» του λόγου του αρχισυντάκτη της.

Αυτά τα «Είναι Καιρός» για τη σεζόν που περασε από μένα, αδέλφια. Περιμένω τα δικά σας, τώρα. Παίζετε;

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο Ατζούν, η Σίσσυ Χρηστίδου, ο Παπαδάκης κι η Μελέτη

Κουιζάρα.

Και φύγαμε για Κουιζάρες, αδέλφια

Ποιός πιστός συνεργάτης παρουσιάστριας που θα είναι μαζί της και του χρόνου τη βρίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, τόσο που όλοι απορούν πώς εκείνη δεν το έχει μάθει, ακόμη;

Και…

Ποιοί «πιστοί» συνεργάτες άλλης παρουσιάστριας ήρθε η στιγμή να ξανα-συνεργαστούν ενώ μισιούνται; Έχει γούστο στο τέλος της σεζόν να ποστάρουν κολλητιλίκι και κουμπαριά (το έχω πάθει και ξέρω).

Όταν οι ερωτήσεις του καλοκαιριού: «Πόσα παγωτά έχεις φάει;» και «Πόσα Μπάνια έχεις κάνει;» έγιναν «Πόσα like έχεις πάρει;» καταλαβαίνεις ότι η εποχή άλλαξε, αδέλφια μου. Δεν πειράζει… Πάμε μ’αυτό το ρεύμα τώρα. Αν και ομολογώ ότι ένα βιβλιαράκι «Χαρούμενες Διακοπές» επανάληψης των διδαγμάτων της χρονιάς που πέρασε να το ξεκινήσω, παρατώντας το λίγο μετά τη μέση, επειδή είμαστε σε διακοπές, διάολε, το έχω πεθυμήσει…

Ξεκουράστε τα μυαλά σας, αδέλφια και να προσέχετε τους δικούς σας, όσο ο ένας τον άλλο. Ξέρω, ότι αν σας πω να φροντίζετε την υγεία σας, θα με αγνοήσετε, όπως η Μαλέσκου την κριτική, οπότε έχετε το νου σας, ο ένας στου άλλου την υγεία. Κλείνω με Guns N’ Roses και “Paradise City” γιατί σας αξίζει. Τα λέμε την Τετάρτη με #Reminder…

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος
Δημήτρης Ουγγαρέζος
Γεννήθηκα στις 9 Φεβρουαρίου 1980 κατά τη 1 και 25’ το ξημέρωμα στην Αθήνα και κατάγομαι από την Κάλυμνο και το Καστελόριζο με προπάππου σφουγγαρά (όχι Σφουγγαρέζο - απ’το άλλο σόι) και παππού, ψάλτη. Το Mappes Show, αφού πέρασε απ’τον Ρυθμό 94.9, όπου κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων, ανέλαβε την πρωινή ζώνη του νεοσύστατου My Radio 104.6! Παράλληλα - από το 2008 - δοκιμάζω μάταια (μπορεί και όχι) να τα καταφέρω στην τηλεόραση, ως παρουσιαστής στο Mad, Mega, ΑΝΤ1 και φέτος, ξανά στο Mega που με ανέδειξε. Μου λείψατε και χαίρομαι πολύ που οι διαδικτυακές συζητήσεις και οι αποψούλες μας θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, χωρίς λογοκρισία, στη γεμάτη όρεξη οικογένεια του YouFly.com (μπλέξανε οι άνθρωποι). Καλά μας, ταξίδια στα FlyΝews!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,722ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ