14.8 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Ζωγράφου Summer Festival 3: Ο Πρόεδρος Γιώργος Γιαννακόπουλος μας μιλά για το φεστιβάλ

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, Γιώργος Γιαννακόπουλος μάς μιλάει για το Ζωγράφου Summer Festival 3, που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα συνεχίσει μέχρι και τις 20 Ιουλίου, με συναυλίες από καλλιτέχνες και δημιουργούς που εκπροσωπούν όλα τα είδη μουσικής.

Απολαύστε τον!

Δεδομένης της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώσαμε όλοι λόγω της πανδημίας, πώς αποφασίσατε να δημιουργήσετε το Ζωγράφου Summer Festival; Πώς γεννήθηκε η ιδέα;

Σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε από τις αρχές του 2020, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με αίσθημα ευθύνης, δεν άσκησε απλά τα καθήκοντα του, αλλά στήριξε έμπρακτα τους καλλιτέχνες μέσα από μια διετή προσπάθεια, με σκοπό να προσφέρει στους δημότες ποιοτική ψυχαγωγία διαρκή υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω, με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ήμασταν από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά που καταφέραμε και υλοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση για 2 χρόνια εν μέσω πανδημίας το 1ο και το 2ο Ζωγράφου Summer Festival, όπου τηρήθηκαν επιτυχώς όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι δωρεάν κρατήσεις των θέσεων πραγματοποιήθηκαν με το πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής, για 1η φορά σε όλη την επικράτεια, γεγονός που βοήθησε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός και να απολαύσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια τις εκδηλώσεις.

Οι συναυλίες στο Ζωγράφου Summer Festival 3

Το Ζωγράφου Summer Festival 3 και ο στόχος του

Ποιος είναι ο στόχος του φεστιβάλ;

Ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, για 2η φορά, έχω πλήρη συνείδηση του ειδικού βάρους που επωμίστηκα για να στηρίξω έμπρακτα την αξία του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ο Πολιτισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και πιστεύω , ελπίζω και εύχομαι να αποτελεί έναν διαρκή εθνικό στόχο του τόπου μας, που θα συνεχίσει να μας εμπνέει σαν Έλληνες.

Η αξία του πολιτισμού έχει την ικανότητα να κινητοποιεί δυνάμεις, συλλογικότητες, ανθρώπους της Τέχνης, της Επιστήμης, της δημιουργίας και ταυτόχρονα να επηρεάζει τις στρατηγικές αποφάσεις της χώρας, παράγοντας ουσιαστικό αποτέλεσμα πάνω στο οποίο μπορούμε να κτίζουμε την επικοινωνία μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο , όσο και σε εθνικό και να την κεφαλαιοποιούμε συστηματικά σαν ένα ισχυρό χαρτί-πλεονέκτημα επανασχεδιάζοντας την ισχυρή πολιτιστική παρουσία της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Παρουσιάστηκε μια σειρά επιλεγμένων εκδηλώσεων, φιλοξενώντας καλλιτέχνες και σχήματα που ανέδειξαν όχι απλά την ψυχαγωγία, αλλά και την αγωγή της ψυχής με ποιότητα και σεβασμό προς το φιλοθεάμον κοινό. Το Φεστιβάλ απέδειξε την υψηλή καλλιτεχνική του αξία, με συμμετοχές σημαντικών μουσικών, μέσα από ένα crossover ρεπερτόριο, διαφορετικά και αναπάντεχα είδη με εναλλαγές και πολλές μουσικές εκπλήξεις!

Στόχος ήταν, να αποδοθεί μια πολιτιστική ταυτότητα περισσότερο αποδοτική, διευρυμένη, προσαρμοσμένη και εναρμονισμένη στις ανάγκες του πολίτη της σύγχρονης εποχής μας.

Η μελλοντική επιδίωξη και επιθυμία είναι το φεστιβάλ μας να γίνει θεσμός και να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Ταυτόχρονα να αποτελέσει μια σύγχρονη κοινωνική διαδικασία επικοινωνίας, που μετατρέπει την ατομική εμπειρία σε κοινή εμπειρία και οδηγεί όλους τους πολίτες σε δημιουργική δραστηριότητα αναδεικνύοντας τις αξίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Τα προηγούμενα δύο χρόνια, το φεστιβάλ υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση. Τι να περιμένει ο κόσμος από το 3ο Ζωγράφου Summer Festival;

Σε συνέχεια των 2 επί σειρά επιτυχημένων διοργανώσεων, τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτιστικά φιλοξενώντας καλλιτέχνες και σχήματα που ανέδειξαν όχι απλά την ψυχαγωγία, αλλά και την αγωγή της ψυχής με ποιότητα και σεβασμό προς το φιλοθεάμον κοινό, για 3η χρονιά, θα λάβει χώρα μια δεκαπενθήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στην πόλη μας, το 3ο Ζωγράφου Summer Festival 2022, στο οποίο θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μουσικά είδη μέσα από ένα crossover ρεπερτόριο, διαφορετικά και αναπάντεχα είδη με εναλλαγές και πολλές μουσικές εκπλήξεις!

Επιθυμία μας είναι, η πόλη μας να ξεχειλίσει από ήχους, με back to back δωρεάν συναυλίες για μικρούς και μεγάλους, που θα σημάνουν την εκκίνηση των καλοκαιρινών lives, ενώ παράλληλα θα γεμίσουν με ήχους και εικόνες αγαπημένα και εμβληματικά κτίρια, του Δήμου Ζωγράφου, όπως η Βίλα Ζωγράφου & το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, χαρίζοντας μας αξέχαστα μουσικά ταξίδια.

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος στο Ζωγράφου Summer Festival vol. 3

Ο Δήμος Ζωγράφου και το Youth Unit

Πολλές συναυλίες θα λάβουν χώρα και στην εμβληματική Βίλα Ζωγράφου και το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο. Μιλήστε μας γι’ αυτούς τους χώρους. Γιατί επιλέξατε να πραγματοποιηθούν εκεί οι συναυλίες;

Ο Δήμος Ζωγράφου πήρε το όνομά του από την οικογένεια Ζωγράφου, που έζησε στη βίλα Ζωγράφου και έδωσε το όνομα στην περιοχή. Η βίλα αποτελεί όντως ένα «κόσμημα» για την πόλη μας και αποτελεί το πολιτιστικό μας σπίτι και σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων των δημοτών, που είτε έρχονται να επιμορφωθούν μέσω σεμιναρίων και διαλέξεων, είτε να παρακολουθήσουν μαθήματα στο ωδείο, είτε να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στον προαύλιο χώρο.

Το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο μας, επίσης έχει μακρά παράδοση σε θεατρικά δρώμενα και επί 34 συναπτά χρόνια, οι θεατρικοί μας αγώνες αποτελούν έναν κοινωνικό θεσμό και παράλληλα ένα πολιτιστικό προϊόν που οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ως πολύτιμο δημόσιο αγαθό, καθώς είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιπέδου ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Πώς προέκυψε το Youth Unit. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτήν την σημαντική ενότητα.

Σχεδιάσαμε μια νέα εμβόλιμη ενότητα που αφορά τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες και δίνουμε την ευκαιρία λοιπόν να μας παρουσιάσουν τα νέα παιδιά τις δημιουργίες τους σε μια τριήμερη καλλιτεχνική ενότητα με την ονομασία: Youth Unit. Ευελπιστούμε να ανοίξουμε τον δρόμο τους, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και έκφρασης νέων ανθρώπων!

Τι πιστεύετε ότι κάνει ξεχωριστό το Ζωγράφου Summer Festival;

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 15 συναυλίες πολυθεματικές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες μουσικές συναυλίες για το 3ο Ζωγράφου Summer Festival vol.3 – 2022 και αυτό προσεγγίζει κοινό από όλες τις ηλικίες και όλα τα μουσικά είδη!

Παράλληλα, ο τόπος διεξαγωγής του στην εμβληματική Βίλα Ζωγράφου, προσδίδει μια ιδιαίτερη ενέργεια, ένα ξεχωριστό ατμοσφαιρικό τοπίο, τόσο στους καλλιτέχνες που μας το έχουν αναφέρει, όσο και στο φιλοθεάμον κοινό.

Στόχος μας, το φεστιβάλ να αποτελέσει ένα πόλο έλξης πολιτισμού και να μεταφέρουν στην πόλη μας έμπνευση και δημιουργία, μέσα από στιγμές χαράς και αισιοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

«Η μουσική μας αυλαία ανοίγει, 1 Ιουλίου και κλείνει 20 Ιουλίου 2022 και σας περιμένουμε με χαρά να συν ταξιδέψουμε σε μουσικούς δρόμους, μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και έκφρασης με ταυτότητα, μέσα από την ποικιλία συναισθημάτων που αποδίδει η μουσική γλώσσα, για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας».

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ