30.6 C
Athens
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Σεμινάρια υποκριτικής και αυτοβελτίωσης από την Repente – Arts

Η ομάδα Repente – Arts ανακοινώνει τα επόμενα σεμινάρια υποκριτικής και αυτοβελτίωσης. Διαδικτυακά βασισμένα στο θέατρο και την ψυχολογία! Μην τα χάσετε! Δείτε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες.

Το θέατρο ως διαδικασία δημιουργίας, εξέλιξης και μετάλλαξης

Η τέχνη της αλλαγής

Χωρίς αμφιβολία το θέατρο είναι τέχνη αλλαγής καθώς μέσα από τους ρόλους που ενσαρκώνουμε καλούμαστε να αλλάζουμε συνεχώς. Αλλάζουμε φωνές, εμφανίσεις, κίνηση, κίνητρα, προθέσεις, χαρακτήρες, στόχους, σκοπούς.

Μέσα από τη διαδικασία της υποκριτικής μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλές «αποχρώσεις» μας. Ζούμε σε μια εποχή η οποία μαστίζεται από τον εγκλωβισμό και την έλλειψη επικοινωνίας.

εικόνα από τον κύκλο σεμιναρίων

Οι άνθρωποι όλο και περισσότερο κλεινόμαστε στους εαυτούς μας, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι πραγματικά αισθανόμαστε, δεν αναγνωρίζουμε τις επιθυμίες μας, δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και αμυνόμαστε στο να δεχθούμε τα συναισθήματα των άλλων.

Έχοντας ως επίκεντρο της μελέτης μας τη θεατρική πράξη, θα συνδέσουμε τα παιχνίδια και τον αυτοσχεδιασμό με το «κέντρο» μας.

 • Θα αντιμετωπίσουμε τα συναισθήματα που έχουμε κλείσει σε χρονοντούλαπα και τα έχουμε ξεχάσει εκεί.
 • Θα ξεφοβηθούμε να εκφράσουμε όσα νιώθουμε και όσα σκεφτόμαστε.
 • Θα γνωριστούμε. Θα μας αποδεχτούμε.
 • Θα προβληματιστούμε. Θα παίξουμε.  Θα γελάσουμε.
 • Θα έρθουμε σε επαφή με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Κάθε Kυριακή  12:00-14:30, για 8 συναντήσεις  (1η συνάντηση: 8/5 )

ΚΟΣΤΟΣ
40ευρώ / μήνα

Προεξόφληση 2 μηνών: 70ευρώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : [email protected]gmail.com

σεμινάριο θέατρο και ψυχολογία αφίσα

Σημείωση:

* Τo  συγκεκριμένο σεμινάριο  θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM καθώς δεν αφορά μόνο  σε συμμετέχοντες που ζουν στην Αθήνα.

Σεμινάριο Υποκριτικής

Απευθύνεται σε όποιον και όποια ενδιαφέρεται να δώσει εξετάσεις σε δραματικές σχολές αλλά και σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο και να εξελίξει τα εκφραστικά του μέσα.

Από τη θεωρία του θεάτρου μέχρι την πράξη επί σκηνής, με ασκήσεις υποκριτικής, θα χτίσουμε μαζί από το μηδέν έναν μονόλογο, ένα τραγούδι και ένα ποίημα.

εικόνα από την ομάδα repente arts

Κάθε βδομάδα για τρεις ώρες, θα συναντιόμαστε και θα εξελισσόμαστε πάνω στο υλικό που έχει επιλεχθεί.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Κάθε Σάββατο 12:00- 15:00 για 8 συναντήσεις ( 1η συνάντηση: 9/5 )

ΚΟΣΤΟΣ
40ευρώ / μήνα

Προεξόφληση 2 μηνών: 70ευρώ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : [email protected]gmail.com

σεμινάρια υποκριτικής repente arts αφίσα

Σημείωση:

*Ακολουθώντας τις αποφάσεις του κράτους τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχικά διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Σε περίπτωση άρσης των μέτρων θα συνεχιστούν σε κάποιο χώρο με φυσική επαφή τηρώντας όλα τα μέτρα, για όποιον το επιθυμεί. Όσοι είναι εκτός Αθηνών θα συνεχίσουν κανονικά διαδικτυακά.

Με το πέρας των σεμιναρίων θα αποσταλούν ηλεκτρονικά  βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εισηγήτρια στα σεμινάρια της Repente – Arts

Εισιγήτρια στα σεμινάρια υποκριτικής και αυτοβελτίωσης της Repente – Arts θα είναι η ηθοποιός και σκηνοθέτης, Αγνή Χιώτης, μαζί της ο ηθοποιός Σταμάτης Μπάκνης.

 Αγνή Χιώτη

Η Αγνή Χιώτη  ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός – σκηνοθέτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας. Είναι  απόφοιτος  της δραματικής σχολής «Θεατρικά Δρώμενα Ίασμος – Βασίλης Διαμαντόπουλος» και έχει κάνει μεταπτυχιακό Στο Playback Theater.

Έχει συνεργαστεί  με τους Π. Φιλιππίδη,  Θ. Αθερίδη,  Αλ. Ρήγα , Εμ. Αλεξίου, Κ. Ασπιώτη , Ελ. Γκασούκα,  Π. Ζούνη ,  Αλ. Κοέν , Τ. Λέρτα ,  Γ. Παπαθανασίου, Χ. Χιώτη , B. Θωμόπουλο,  John Carlo del Monaco, Λ. Λαζόπουλο   κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Repente– Αrts  από το 2008 και  έχουν  ανεβάσει τις εξής παραστάσεις:

Σε κείμενο και σκηνοθεσία δικά της:

 • «Ποπ Κορν»  στα Θέατρα Bios και  Άβατον
 • «6» ,διασκευή βασισμένη στο θεατρικό έργο « Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα» του Λ.Πιραντέλο,στο Θέατρο«Θησείον».

η αγνή χιώτη στα σεμινάρια υποκριτικής αυτοβελτίωσης

Σε κείμενο και σκηνοθεσία Χάρη Χιώτη:

 • «…στο ορφανοτροφείο»,
 • «Δυο Μεγάλες RοckPunkMύτες»,
 • «Ο Πρίγκηπας που ονειρεύτηκα να φιλήσω» ,
 • «Τολμάς;»

Είναι αρχισυντάκτρια στο blog «needsandthoughts.com». Τα τελευταία χρόνια είναι εισηγήτρια σεμιναρίων βασισμένα στη θεατρική μέθοδο του Playback Τheater σε διάφορους χώρους  όπως το Art Noir, το Θέατρο των Αλλαγών κ.α. καθώς και  τμημάτων παιδικής και εφηβικής δημιουργικής απασχόλησης  και τμημάτων  προετοιμασίας υποψηφίων για δραματικές σχολές και για ακροάσεις

Παράλληλα ασχολείται με την συμβουλευτική και ολοκληρώνει τις σπουδές της ως ψυχοθεραπεύτρια. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την συγγραφή, τη  μουσική και τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας .

Σταμάτης Μπάκνης

Γεννήθηκε το 1994. Αποφοίτησε το 2019 από τη Σχολή θεάτρου “δήλος” – Δήμητρα Χατούπη. Σπούδασε επίσης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Αθήνα.  Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με την ομάδα Repente στην παράσταση «Δύο μεγάλες Rock Punk μύτες»  σε σκηνοθεσία Χάρη Χιώτη ( Bob Festival), στην παράσταση «Έγω η Γωγώ» σε σκηνοθεσία Ελένης Γκασούκα, στη παράσταση «Εντός εκτός και επί της Πολιτείας» σε σκηνοθεσία Ναταλίας Στυλιανού.

ο σταμάτης μπάκνης στα σεμινάρια υποκριτικής

Το 2020 στην παράσταση « Βασιλιάς Αλέξανδρος», σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη και την περίοδο 2019-2020 στην παράσταση «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ελένη Σκότη, Θωμά Μοσχόπουλο , Αλεξάνδρα Καζάζου κ.α.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
39,543ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,572ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,076ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ