19.2 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει για τα σεμινάρια στο Faust Culture

Ο Αλέκος Συσσοβίτης με το Faust Culture τολμά ένα ακόμα εγχείρημα.

Συστήνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό Faust Culture. Στον χώρο που δημιούργησε πριν από δέκα χρόνια, στο Faust στην οδό Καλαμιώτου 11 στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργείται μια νέα εστία έρευνας, εκπαίδευσης και συνομιλίας γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη.

Ο στόχος του Faust Culture

Ο ίδιος, καθώς και ο συνέταιρός του ο Αντώνης Περιστεράκος, ο οποίος ασχολείται με τις παραγωγές, τα κείμενα και τις μεταφράσεις, είναι άνθρωποι του θεάτρου. Ωστόσο, στόχος του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Faust Culture ήταν να μην επικεντρωθούν μόνο στο θέατρο.

Όπως μου εξηγεί ο  Αλέκος Συσσοβίτης, ήθελαν πέρα από τα σεμινάρια θεάτρου να ανοίξουν την βεντάλια και να φτιάξουν έναν πολυθεματικό χώρο με σεμινάρια Πολιτισμού. Με την εμπειρία των 1.500 θεατρικών παραστάσεων, 1.200 μουσικών συναυλιών αλλά και πλήθος σεμιναρίων και εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Faust, συνεχίζουν ακόμα πιο πεισματικά. Σταθερός σκοπός ο πολιτισμός. Θέατρο, Συγγραφή, Μουσική, Κινηματογράφος, Κίνηση, Οργάνωση, Διαχείριση, Επικοινωνία, Αυτογνωσία, Άσκηση, Εξέλιξη.

Οι κύκλοι σεμιναρίων στο Faust Culture

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν πολλούς τομείς, πολλές τέχνες και όχι μόνον. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει σεμινάρια διατροφής, ψυχολογίας, αυτογνωσίας, life coaching, γιόγκα, κινησιολογίας, αφρικανικών χορών και μουσικής. Αυτό που μου λέει ο Αλέκος Συσσοβίτης είναι ότι τα εν λόγω σεμινάρια ξεφεύγουν από το σταθερό του θεάτρου για να διδάξουν μουσική, κινηματογράφο, θεωρητικά μαθήματα γραφής, λογοτεχνία και ελληνική δραματουργία.

Ως καλλιτεχνικός πολυχώρος Faust έχουν κλείσει περίπου δέκα χρόνια λειτουργίας. Ο στόχος του Faust, άλλωστε, ήταν πάντοτε το πάντρεμα των τεχνών. Γι’ αυτό ήθελαν και τα σεμινάρια στο Faust Culture να ακολουθούν την ίδια γραμμή. Κατ’ επέκταση μπορεί να γίνουν και εικαστικά σεμινάρια ή άλλα που θα έχουν να κάνουν με τη διεύθυνση παραγωγής, το marketing και την επικοινωνία.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει για τα σεμινάρια στο Faust Culture

Η επιλογή των εισηγητών

Ανάμεσα στους εισηγητές θα δούμε να διδάσκουν οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Τάκης Τζαμαργιάς, Άκης Δήμου, Αλέξης Σταμάτης, Κατερίνα Μπέη, Ειρήνη Μουντράκη, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Μάνια Ζούση. Καθώς και οι Δημήτρης Καταλειφός, Νίκος Χατζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ιώ Βουλγαράκη, Ελεάνα Γεωργούλη, Μαρία Μαγκανάρη και πολλοί ακόμη.

Βάσει της θεματικής που ο Αλέκος Συσσοβίτης και ο Αντώνης Περιστεράκος επέλεξαν, σκέφτηκαν ποιος είναι ο κατάλληλος φίλος τους που θα μπορούσε να το κάνει. Καλλιτεχνικά το κριτήριο ήταν υψηλό και ήταν μεγάλη χαρά και τιμή και για τους δύο που όλοι οι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους. Σε κάποιους απευθύνθηκαν πριν σκεφτούν οι ίδιοι την θεματική, ακριβώς επειδή τους ενδιέφεραν σαν καλλιτέχνες. Τους άφησαν ελεύθερους να σκεφτούν τι θα ήθελαν οι ίδιοι να διδάξουν στο Faust Culture.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μιλάει για τα σεμινάρια στο Faust Culture

Οι χώροι των σεμιναρίων στο Faust Culture

Στον πρώτο όροφο του Faust θα γίνονται τα θεωρητικά σεμινάρια και στον δεύτερο όροφο θα ενταχθούν τα πιο σωματικά συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου, κινησιολογίας ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται μια σκηνή για να μπορέσει ο μαθητής να αυτοσχεδιάσει και να ασκηθεί. Στους ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους των δύο ορόφων, το Faust Culture παρέχει τη δυνατότητα για ουσιαστική επιμόρφωση των συμμετεχόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία, την πολιτισμική πράξη και την προσωπική ανάπτυξη.

Μικρές παραγωγές και μικρές διανομές

Ο Αλέκος Συσσοβίτης αφουγκραζόταν ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα στο θέατρο αυτή τη χρονιά. Όπως μου λέει, με το 30% χωρητικότητα ουσιαστικά μπορείς να προτείνεις μόνο έργα με μικρή διανομή. Αυτό ήταν κάτι το οποίο το δοκίμασε και το έκανε στο Faust όλα αυτά τα χρόνια. Μικρές παραγωγές και μικρές διανομές.

Είδε ότι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αυτής της πορείας ήταν θετικό. Ωστόσο, όπως μου εξηγεί, είναι διαφορετικό να παρουσιάζονται έργα ενός ή τριών χαρακτήρων στη σκηνή ενός μικρού θεάτρου και ενός μεγάλου θεάτρου. Υπάρχει μια διαφορά ως προς την επιλογή του έργου και του ρεπερτορίου.

Στα μεγάλα θέατρα μερικές φορές απαιτείται ένα διαφορετικό ρεπερτόριο για να μπορεί να έχει μια καλή σχέση το κοινό με την παράσταση. Ωστόσο, λόγω των συνθηκών βλέπουμε πλέον αρκετές παραστάσεις τριών ηθοποιών που παρουσιάζονται σε μεγάλα θέατρα. Ο ίδιος δεν ήθελε να κάνει κάποια παράσταση αυτή τη σεζόν, γιατί ήθελε να δει πως θα ξεκινήσει η δική τους πρωτοβουλία με το Faust Culture.

Στον πολυχώρο Faust -ανάλογα με το πώς θα προχωρήσουν τα σεμινάρια- ίσως μπουν και κάποιες θεατρικές παραστάσεις όπως υπήρχαν μέχρι τώρα.

Πληροφορίες

FAUST CULTURE

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κύκλοι σεμιναρίων:

Σεμινάρια θεωρίας κειμένων, γραφής και δραματουργίας
Διδάσκουν οι: Βασίλης Παπαβασιλείου, Τάκης Τζαμαργιάς, Άκης Δήμου, Αλέξης Σταμάτης, Κατερίνα Μπέη, Ειρήνη Μουντράκη, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Μάνια Ζούση.

Σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, κίνησης, φωτογραφίας και φωτισμών
Διδάσκουν οι: Δημήτρης Καταλειφός, Νίκος Χατζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ιώ Βουλγαράκη, Ελεάνα Γεωργούλη, Μαρία Μαγκανάρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σωτήρης Καραμεσίνης & Αγγελική Τουμπανάκη, Λευτέρης Χαρίτος, Λίλλυ Μελεμέ, Μελίνα Μάσχα, Γιώργος Λυτζέρης, Σίμος Κακάλας, Τάσος Βρεττός.

Σεμινάρια Αυτογνωσίας, επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης
Διδάσκουν οι: Ζωζώ Λιδωρίκη, Δημήτρης Τσέλιος, Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Κωνσταντίνος Ζερβός, Μαρία Κωστάλα & Ελίνα Πανταλέων.

Σεμινάρια μουσικής, ρυθμού, performance και σώματος
Διδάσκουν οι: Γιώργος Ανδρέου, Πέτρος Κούρτης, Άννα Καραμήτσου, Ραφίκα Σαουίς, Αντώνης Παπαδόπουλος, Τάνια Φύτρου, Μάντυ Φραγκιαδάκη & Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Μαριάνθη Κυρίου.

Επισκεφθείτε το www.faustculture.gr για αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο, το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τους τρόπους πληρωμής.

FAUST CULTURE
Email: [email protected]
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 11, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103234095
www.faustculture.gr

Παράταση εγγραφών έως τις 8 Νοεμβρίου 2020

Facebook: https://www.facebook.com/faustculture
Instagram: https://www.instagram.com/faust_culture/

Μαριλένα Θεοδωράκου
Μαριλένα Θεοδωράκου
Είμαι η Μαριλένα Θεοδωράκου. Έχω σπουδάσει σκηνογράφος – ενδυματολόγος και για αρκετά χρόνια ήμουν στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Έχω δουλέψει στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, καθώς και σε περιοδικά μόδας και διακόσμησης. Ονειρεύομαι μια κοινωνία όπου η Τέχνη και κυρίως το θέατρο θα αποτελούν καθημερινή ασχολία των ανθρώπων, μαζί με την κηπουρική, τη γυμναστική και τη μελέτη των άστρων. Ελπίζω μέσα από τα κείμενά μου στο Youfly.com να σας κάνω να πετάτε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
63,157ΥποστηρικτέςΚάντε Like
12,590ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ