29.3 C
Athens
Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

Η Ελένη Τζελέπογλου – Βάλλη στο Youfly για το Energy Coaching στη ζωή μας

Η Ελένη Τζελέπογλου-Βάλλη (WithEleni.com), μιλάει στο Youfly.com, για το Energy Coaching, αλλά και για το πόσο αυτό μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Μας βοηθάει να δούμε τη ζωή αλλιώς, να βρούμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις τις ζωής, γεμάτοι αισιοδοξια.

Απαντάει στις ερωτήσεις μας, σχετικά με το τί είναι το Energy Coaching, τί το κάνει τόσο διαφορετικό και αποτελεσματικό. Μέσα από τη δική της εμπειρία, μας ξεναγεί στον μαγικό αυτόν κόσμο, έναν κόσμο εμπιστοσύνης, ελευθερίας και έμπνευσης.

Απολαύστε την.

Η Ελένη Τζελέπογλου Βάλλη

Το Energy Coaching

Τί είναι το Energy Coaching και πώς συμβάλλει στην αυτογνωσία και στην αυτοβελτίωσή μας;

Το Energy Coaching είναι μία πρόσκληση να κοιτάξεις βαθιά στην αόρατη δύναμη του νου σου και να καταλάβεις πώς αυτή καθορίζει την ψυχολογική σου εμπειρία, πίσω από την σκηνή. Είναι μία διαδικασία αυτογνωσίας που σε βοηθάει να δεις ότι η φυσική σου κατάσταση είναι να είσαι καλά, ώστε να αφήνεσαι σε αυτήν με εμπιστοσύνη. Σου μαθαίνει να αξιοποιείς την πρόσβασή σου στην ανώτερη ευφυία, σε αυτή την υπέροχη ενέργεια που όλοι είμαστε, και να διευρύνεις το πεδίο των δυνατοτήτων σου. Είναι ένα ταξίδι που σε οδηγεί στο να ξεδιπλώνεις σταθερά την καλύτερη πτυχή του εαυτού σου.

Λειτουργεί σε βάθος, γιατί λύνει τα θέματα στην ρίζα τους, πίσω από την σκηνή. Έτσι, σε βοηθάει να βρεις πραγματικά τον εαυτό σου και να ξεκολλήσεις, με φανταστικά αποτελέσματα, ό,τι και να έχεις περάσει στο παρελθόν.

Ταυτόχρονα, είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ευχάριστη εμπειρία που την κάνεις δική σου, πρακτικά και στοχευμένα. Και αυτό γιατί πέρα από το ότι σε βοηθάει να διαχειριστείς ή/και να λύσεις τα θέματά σου με τον καλύτερο τρόπο – όποια και να είναι αυτά (υγεία, ευεξία, σχέσεις, οικογένεια, καριέρα, οικονομικά) – ερχόμενος σε επαφή με την αληθινή σου φύση αισθάνεσαι υπέροχα, απελευθερώνεσαι.

Μέσα από αυτή την διαδικασία αυτογνωσίας, αποκτάς μία αίσθηση εμπιστοσύνης, γαλήνης, πληρότητας και κάνεις πυξίδα σου την χαρά, την έμπνευση, και την δημιουργική έκφραση του εαυτού σου.

Οι διαφορές με το Life Coaching

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Energy Coaching και στο Life Coaching; Γιατί δε το συναντάμε τόσο συχνά στην Ελλάδα;

To Energy Coaching είναι μία πιο εξειδικευμένη και ολιστική μορφή life coaching. Βασίζεται στην αυτογνωσία και στοχεύει στο transformation, δηλαδή στην ριζική αλλαγή του ανθρώπου. Το κλασσικό, ή αλλιώς «transactional» life coaching διαπραγματεύεται κυρίως το τί είναι καλό να αλλάξει και να μάθει κάποιος, στο παιχνίδι της ζωής.

Το Energy Coaching πάει και αφυπνίζει τον ίδιο τον άνθρωπο, ώστε να γίνει καλύτερος παίκτης, να λειτουργεί από μία ανώτερη ενέργεια και να έχει μία καλύτερη εμπειρία ζωής. Παράλληλα, ο άνθρωπος που δέχεται το Energy Coaching εξοικειώνεται με το να βρίσκει τις πιο δημιουργικές λύσεις για τα θέματά του μόνος/η του, πέρα από συμβουλές, μεθόδους ή τεχνικές.

Το Energy Coaching που κάνω βασίζεται στις «3 Αρχές» και στην μεθοδολογία του «transformative coaching». Είναι ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει στην Αμερική, αλλά και στην Αγγλία, σήμερα (ενδεικτικά μπορείτε να δείτε ονόματα όπως Michael Neill, Pransky & Associates, Insight Principles Institute, 3PGC κ.α.). Στην Ελλάδα το κάνουν ελάχιστοι coaches, γιατί μέχρι προσφάτως δεν ήταν καν γνωστό.

Η Ελένη-Τζελέπογλου Βάλλη

Το Energy Coaching στη ζωή μας

Πόσο θα αλλάξει η ζωή μας, ύστερα από τη διαδικασία αυτή και σε τί θα μας βοηθήσει στη συνέχεια;

Το Energy Coaching δίνει μια άλλη κατεύθυνση, 180 μοίρες από οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχεις δοκιμάσει. Σε πάει κατευθείαν στην πηγή των θεμάτων. Θα σταματήσεις την υπερπροσπάθεια, την υπερανάλυση και δεν θα έχεις ανάγκη τις τεχνικές. Είναι μία αφαιρετική διαδικασία, βασισμένη σε συνειδητοποιήσεις, που δουλεύει πολύ καλύτερα και πιο ξεκούραστα. Πραγματικά απελευθερώνεσαι από αρνητικές σκέψεις, έχεις μία καλύτερη εμπειρία ζωής και μπορείς να βγάλεις την δύναμή σου προς τα έξω. Είναι αυτό που λένε «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Τον βλέπεις αυτόν τον τρόπο και τον κάνεις δικό σου. Βρίσκεις, και μαθαίνεις πώς να ανακτάς, την ισορροπία σου και πώς να ζεις σε αρμονία με την ψυχή σου.

Από το motivation στο inspiration…

Τί είναι αυτό που έχετε ξεχωρίσει εσείς στο Energy Coaching και θεωρείτε πως το κάνει τόσο μοναδικό;

Με μία λέξη, «δουλεύει». Αυτό το βίωσα τόσο εγώ στην προσωπική μου ζωή, όπως και όλοι οι άνθρωποι που το έχουν δεχτεί. Με μία φράση, όταν δεχτείς συνεδρία energy coaching λες: «κάποιος έπρεπε να μου το είχε πει νωρίτερα». Ακριβώς αυτό βίωσα κι εγώ.

Από μικρή ηλικία υπέφερα από κρίσεις πανικού, φοβίες και ανασφάλειες. Αργότερα, στην ζωή μου δέχτηκα και πολλά, γερά ‘χαστούκια’ – θέματα υγείας από τα οποία λίγοι άνθρωποι επιβιώνουν, τον αιφνίδιο θάνατο του άντρα μου, οικονομικά προβλήματα, ανατροφή 3 παιδιών μόνη μου μέσα από δυσκολίες και πολλές άλλες ανατροπές.

Στην προσπάθειά μου να αισθανθώ καλύτερα και να προχωρήσω μέσα από αυτές τις δυσκολίες, τα τελευταία 20 χρόνια δοκίμασα και έμαθα πολλά στον χώρο της αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

Μάλιστα, στην πορεία αυτή έγινα και η ίδια πιστοποιημένη ενεργειακή θεραπεύτρια, όπως και σύμβουλος mindfulness και προσωπικής ανάπτυξης, με εφαρμογή σε διάφορους τομείς.

Όλα αυτά που έμαθα και μοιράστηκα με βοήθησαν να προχωρήσω και να παραμείνω θετική, όμως μόνο μέχρι ένα σημείο. Ώσπου σε μία πολύ κρίσιμη φάση της ζωής μου, το καλοκαίρι του 2020, όπου όλα κατέρρεαν για άλλη μία φορά, γνώρισα τις «3 Αρχές», σε αυτό που βασίζω και την δουλειά μου.

Τότε, βίωσα μία αλλαγή άλλου είδους…σαν να λύθηκε το χειρόφρενο από το αυτοκίνητο της ζωής μου και έφυγα μπροστά. Πήγα από το motivation στο inspiration, από την ανακάλυψη στην αποκάλυψη.

Έμαθα που να κοιτάω για να αισθάνομαι ασφαλής και δυνατή, με μία πρωτόγνωρη αίσθηση εμπιστοσύνης και ελευθερίας. Πήρα την ζωή στα χέρια μου με έμπνευση και χαρά. Σε αυτό το μονοπάτι κατάλαβα ότι ο σκοπός ζωής μου είναι να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τους συνανθρώπους μου.

Είδα ότι αυτός είναι ο τρόπος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον κόσμο. Να είμαι χρήσιμη, και να κάνω τη διαφορά.

Η Ελένη Τζελέπογλου

«Έχουμε όλες τις λύσεις μέσα μας»

Τί θα συμβουλεύατε κάποιον που θα επιθυμούσε να εντάξει το Energy Coaching στην καθημερινότητά του;

Θα του έλεγα να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και να κάνει – όσο μπορεί – αυτά που του δίνουν χαρά, που τον ξεκουράζουν και γεμίζουν την ψυχή του. Θα τον συμβούλευα να βρει τον τρόπο να ηρεμεί ώστε να αποφεύγει αντιδραστικές συμπεριφορές. Θα τον προκαλούσα να δει αυτά που τον περιορίζουν αλλιώς, να βάζει ένα ερωτηματικό εκεί που μέχρι σήμερα έβαζε τελεία, ώστε να επιτρέπει σε καινούργιες δημιουργικές ιδέες να έρχονται στην επιφάνεια.

Θα τον συμβούλευα, σε κάθε κατάσταση, να αναλογίζεται τί έχει να μάθει, να εκφράσει και να εξελίξει, και επιτέλους να αφήσει τα «γιατί» και το παρελθόν πίσω του. Θα του έλεγα να είναι σε μία αυθεντική σύνδεση με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του και πάντα να αναρωτιέται πώς μπορεί να είναι χρήσιμος στους άλλους.

Θα του έδινα ελπίδα πώς ό,τι και να έχει συμβεί, μπορεί να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Θα τον προσκαλούσα να δει τα πράγματα πιο καθαρά. Κυρίως, να δει ότι είναι ασφαλής, πώς όλα περνάνε και τελικά η ζωή είναι ένα ταξίδι εμπειριών και αυτοέκφρασης.

Πάνω από όλα, θα του έλεγα να κοιτάξει μέσα του και να ακούσει την ψυχή του. Πραγματικά έχουμε όλες τις λύσεις μέσα μας.

Η Ελένη Τζελέπογλου Βάλλη στο youfly.com

Αν θέλει βοήθεια σε αυτό, θα του έλεγα να έρθει σε επαφή μαζί μου (στο [email protected] )

Ήταν η Ελένη Τζελέπογλου-Βάλλη, στο Youfly.com.

Δείτε περισσότερα νέα, στην στήλη Με Αγάπη, του Youfly.com.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Η Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,721ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ