18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ζητά Ειρήνη για την Ουκρανία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ζήτησε ειρήνη για την κατάσταση στην Ουκρανία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση στρατιωτικής σύγκρουσης μετά το χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων το πρωί της Πέμπτης.

«Εμείς – εργαζόμενοι στο φεστιβάλ, καλλιτέχνες, κινηματογραφιστές – σκεφτόμαστε με αγάπη τους φίλους μας στην Ουκρανία και είμαστε δίπλα τους σε ένα κάλεσμα για ειρήνη», ανέφερε το φεστιβάλ σε δήλωση που εκδόθηκε την Πέμπτη.

«Πριν από μια εβδομάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου γιόρταζε μια περίπλοκη αλλά επιτυχημένη εκδήλωση. Κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να απολαύσουν μια συλλογική και χαρούμενη εμπειρία. Το αίσθημα να είμαστε ξανά μαζί, χωρίς διακρίσεις σε εθνικότητες, θρησκείες ή πολιτισμούς, μας μεταφέρθηκε με τρόπο που μπορεί να επιτύχουν τα κινηματογραφικά φεστιβάλ», συμπληρώνει η δήλωση.

Εικόνα από το φεστιβάλ κινηματογράφου του βερολίνου

«Καθώς αυτές οι αναμνήσεις παραμένουν νωπές, άλλες εικόνες έχουν μπει στη ζωή μας, φέρνοντας μια πιο σκοτεινή οπτική. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας τεράστιας κρίσης. Ως μέσον του ελεύθερου κόσμου, η Berlinale έθετε πάντα στο επίκεντρό της την έννοια της ελευθερίας και τη θέληση να γεφυρωθεί η Ανατολή και η Δύση».

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι το φεστιβάλ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, έχει παρουσιάσει ταινίες που σχετίζονται με την ουκρανική ιστορία και κουλτούρα. Αυτό περιλαμβάνει και το «Klondike» της Maryna El Gorbach που διαδραματίζεται στην περιοχή του Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου διεξάγονται μάχες στα κοντινά ρωσο-ουκρανικά σύνορα από το 2014. Το φεστιβάλ επίσης έδειξε το 2020 τα «Terykony» (Taras Tomenko), «Numbers» (Oleg Sentsov), τις ταινίες της Kira Muratova και τις ταινίες μικρού μήκους του Myroslav Slaboshpytsky.

«Οι ταινίες δεν μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία και την πορεία της ιστορίας, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στο να αλλάξουν το μυαλό των ανθρώπων. Οι ταινίες μάς λένε ότι ο κόσμος βρίσκεται ήδη σε πολύ ασταθή κατάσταση για να προστεθεί ακόμα περισσότερος πόνο και καταστροφή», κατέληξε η δήλωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που ζητά ειρήνη για την Ουκρανία.

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ