Έρχεται ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη στο The Great Gatsby

The Great Gatsby: Έρχεται ταινία κινουμένων σχεδίων για ενήλικες

O συγγραφέας William Joyce είναι έτοιμος να σκηνοθετήσει ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα The Great Gatsby. Πίσω από το σενάριο της επερχόμενης ταινίας βρίσκεται ο Brian Selznick, ο οποίος έγραψε το Wonderstruc το 2017.

Ο Leonardo Di Caprio σε σκηνή από την ταινία The Great Gatsby

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το διάσημο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald, που κυκλοφόρησε το 1925, θα γίνει σειρά κινουμένων σχεδίων. Φυσικά όλοι θυμούνται την πιο πρόσφατη προσαρμογή του στον κινηματογράφο. Για την ακρίβεια ήταν το 2013, υπό  τις σκηνοθετικές οδηγίες του Baz Luhrmann, και τους Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Γιατί η επιλογή για ταινία κινουμένων σχεδίων

Στην παραγωγή της ταινίας, εκτός του ίδιου του Joyce, θα συμμετέχουν ο Michael Siegel και ο David Prescott. Η DNEG Feature Animation θα είναι ουσιαστικά η εταιρεία που θα επιμεληθεί την παραγωγή και ολοκλήρωση της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης, Willian Joyce, στα πλαίσια της ταινίας ανέφερε: ”O Gatsby συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους αναγνώστες, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο βιβλίο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μεγάλο μέρος της απήχησης του, την οφείλει στη γοητεία του μυθιστορήματος του Gatsby. Δημιούργησε ένα πραγματικά ονειρικό τοπίο. Οι προηγούμενες ταινίες που ήταν βασισμένες στο ομώνυμο βιβλίο, περιόριζαν αρκετά τη ζωντανή δράση. Αλλά τα κινούμενα σχέδια θα δώσουν αυτή τη διαφορετική πνοή που χρειαζόταν.”

Είμαστε στο ιδανικό timing για την δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων, βασισμένο στο The Great Gatsby

Γιατί όμως να γίνει ταινία κινουμένων σχεδίων το The Great Gatsby; Ο Joyce ανέφερε: ”Οι θεατές όλων των ηλικιών έχουν αρχίσει να αγκαλιάζουν πλέον τα κινούμενα σχέδια. Τα θεωρούν ένα εναλλακτικό τρόπο να βιώσουν μια ιστορία. Τα τελευταία χρόνια αναζητάμε τις ιδανικές ιστορίες για να μεταφερθούν με αυτή την μορφή στον κινηματογράφο. Το The Great Gatsby είναι αυτό που ψάχναμε”.

Το Βιβλίο The Great Gatsby

Η ομάδα, με επικεφαλής τον Taylor Moll της DNEG, έχει αναπτύξει την ταινία με τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να την ωθήσει στα όρια της. Ο στόχος είναι να τη φτάσει στα τεχνολογικά όρια της και το τι μπορεί να προσφέρουν οι νέες μέθοδοι σε πραγματικά χρόνο, ειδικά μέσα σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων.

Δείτε ακόμα:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com.

About Χρήστος Χρήστου

Χρήστος Χρήστου
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Περάσματα από sites, εφημερίδες και αίθουσες μοντάζ. Ιδανικά θα περιέγραφε τον 7ο τελικό του NBA, έναν καθηλωτικό Grand Prix στο Interlagos ή έναν αγώνα σνούκερ του Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Τον τελευταίο καιρό μυείται στο χώρο του Θέατρου και των Τεχνών... Why Not?