13.2 C
Athens
Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024

Όσκαρ 2021: Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές (Video)

Τα Όσκαρ 2021 ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό για πολύ καιρό. Θα συνέβαιναν; Θα ήταν διαδικτυακά; Ενώ ακόμη κι όταν μάθαμε περισσότερες πληροφορίες – συμπεριλαμβανομένου την καινούργια τοποθεσία στο Union Station και μία υπόσχεση ότι θα ήταν “σαν ταινία” – πολύ αναρωτιούνταν τι σημαίνει αυτό. Στο τέλος, όμως, η τελετή ήταν αυτό που ήταν πάντα: ένας φόρος τιμής στον κινηματογράφο, μία διεθνής λαμπερή γιορτή. Την Κυριακή 25 Απριλίου λοιπόν – ξημερώματα Δευτέρας για Ελλάδα – πραγματοποιήθηκαν τα Όσκαρ 2021 κι εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές για την 93η Τελετή Απονομής των Ακαδημαϊκών Βραβείων!

1. Ο εναρκτήριος λόγος της Regina King

Στις 3 ώρες της τελετής των Όσκαρ 2021, λίγα έφτασαν τα επίπεδα δυναμισμού με τα πρώτα δύο λεπτά της έναρξης, όπου η Regina King εμφανίστηκε στο μακρύ διάδρομο με ένα εντυπωσιακό γαλάζιο – σαν πεταλούδα – φόρεμα, ενώ έπεφταν οι τίτλοι αρχής των Όσκαρ. Εάν κάποιος ήθελε να παρακολουθήσει τα Όσκαρ για να ξεφύγει από την πραγματικότητα, η King τον γείωσε γρήγορα και δεν έδωσε καμία τέτοια επιλογή: «Εάν τα πράγματα ήταν διαφορετικά αυτή την εβδομάδα στην Minneapolis, μπορεί να αντάλλαζα τις γόβες μου με οριβατικές μπότες», είπε, κάνοντας αναφορά στην καταδίκη του Derek Chauvin για την δολοφονία του George Floyd. «Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θέλετε να πιάσετε το τηλεχειριστήριό σας όταν νιώθετε ότι το Hollywood σας κηρύσσει, αλλά ως μητέρα ενός μαύρου γιου που ανησυχεί για την ασφάλειά του, καμία φήμη ή περιουσία μπορεί να το αλλλάξει».

όσκαρ 2021 regina king

2. Η έλλειψη του χιούμορ και της κωμωδίας

Παρόλο που ο λόγος της King ήταν πολύ δυναμικός, έδωσε μία βάση για μία τελετή που δε θα ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική. Προφανώς τα Όσκαρ δεν είναι φημισμένα στην δημιουργία κορυφαίας κωμωδίας, αλλά συνήθως προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μία χαρούμενη ατμόσφαιρα. Αυτή τη χρονιά, οι ατάκες κατά τη διάρκεια των φετινών υποψηφίων αντικαταστάθηκαν από σοβαρά χρονογραφήματα σχετικά με τις ιστορίες των καλλιτεχνών και την αγάπη για το σινεμά. Για ένα σόου, λοιπόν, που υμνεί τον κινηματογράφο και την δημιουργία, η έλλειψη ενός αριστοτεχνικού μοντάζ κι ενός μουσικού νούμερου ήταν κάπως παράξενο. Περιμένοντας μάλιστα για πάνω από ένα χρόνο για την τελετή, ήταν μία μουντή, άτονη αρχή.

3. Οι μακιγιέρ του Ma Rainey’s Black Bottom έγραψαν ιστορία

Στις καλύτερες στιγμές των Όσκαρ 2021 ανήκει το γεγονός ότι οι μακιγιέρ που κέρδισαν το Όσκαρ καλύτερου Μακιγιάζ έγραψαν ιστορία. Συγκεκριμένα, όταν η Mia Neal και η Jamika Wilson κέρδισαν το βραβείο για καλύτερο μακιγιάζ για τη δουλειά τους στο Ma Rainey’s Black Botto, έγινε οι πρώτες Μαύρες γυναίκες που κέρδισαν ποτέ σε αυτήν την κατηγορία – μερικά χρόνια αργότερα όταν η Ruth. E. Carter έσπασε αυτό το εμπόδιο για την Καλύτερη Ενδυματολογία. Ο ισχυρός λόγος τους, όμως, επεσήμανε πόσο δεν εκπροσωπούνται οι Μαύρες γυναίκες σε αυτό το κρίσιμο τμήμα – και πώς έχουμε ανάγκη να φτάσουμε σε ένα σημείο που αυτές οι νίκες δε θα είναι ιστορικές, αλλά φυσικές.

όσκαρ 2021 ma rainey's black bottom

4. Δεν υπήρχαν βίντεο για τους υποψήφιους

Μία από τις όχι καλύτερες, αλλά χειρότερες στιγμές των Όσκαρ 2021 ήταν η παρουσίαση των υποψηφίων. Δεν είναι κρυφό ότι οι υποψήφιοι για τα Όσκαρ 2021 δεν ήταν απαραίτητα υψηλού προϋπολογισμού. Δεδομένου μάλιστα ότι οι κινηματογράφοι είναι κλειστοί για πάνω από ένα χρόνο, υπάρχει μεγάλη συζήτηση εάν το κοινό έχει δει λιγότερες υποψήφιες ταινίες από ποτέ. Επομένως, εάν υπήρχε κάποιος χρόνος, όπου είχαμε ανάγκη να δούμε βίντεο και κλιπάκια των υποψηφίων, δείχνοντάς μας το έργο τους και της δουλειάς τους, αυτό ήταν τώρα! Συν ότι ακούγοντας απλώς τους παρουσιαστές να μιλούν για τους υποψηφίου ήταν κάπως… βαρετό.

όσκαρ 2021 daniel kaluuya στις καλύτερες στιγμές

5. Η ιστορία του Steven Yeun για τον Terminator

Για μία βραδιά που έχει σχεδιαστεί για να παράγει μία οικειότητα και σύνδεση, είχε πολύ μεγάλη έλλειψη της αυθεντικότητας και των απρόσμενων στιγμών που πάντα έκαναν την απονομή ξεχωριστή. Στις καλύτερες στιγμές, όμως, τον Όσκαρ 2021, ο Steven Yeun, ήταν ο παρουσιαστής που έσπασε αυτή τη μονοτονία λέγοντας μία ιστορία του πώς η μητέρα του τον πήγε στο σινεμά να δει το Terminator 2 ως παιδί και πώς προσπαθούσε να αντιδράσει σα να είναι όλα καλά, ενώ εκείνος είχε μείνει έκπληκτος από τη βία. Άλλωστε, πόσοι από εμάς έχουν παρακολουθήσει ακατάλληλες ταινίες με τους γονείς μας;

6. Οι ατελείωτες ομιλίες των νικητών

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ο χώρος και ο χρόνος να αφήσεις τους νικητές να μιλήσουν σε μία τέτοια απονομή. Αυτή τη χρονιά αυτό ήταν θαυμάσιο, με ομιλίες έξω καρδιάς. Δυστυχώς, όμως, αυτό είχε άσχημο αντίκτυπο. Παρά το γεγονός ότι τους ζητήθηκε ρητά να μη το κάνουν, πολλοί νικητές έδωσαν ατελείωτους μονολόγους χωρίς κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα – και συνέχιζαν συνέχιζαν συνέχιζαν.

7. Η ερωτική εξομολόγηση της Yun-Jung Youn στον Brad Pitt

Στις καλύτερες στιγμές της βραδιάς των Όσκαρ 2021, ήταν η εξομολόγηση που έκανε η Yun-Jung Youn στον Brad Pitt, η οποία φάνηκε περισσότερο ερωτευμένη μαζί του παρά με το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε. «Κ. Pitt, επιτέλους χαίρομαι που σας γνωρίζω. Πού ήσασταν όταν κάναμε τα γυρίσματα στην Tousla;», δήλωσε χαρούμενη κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι η εταιρεία παραγωγής του ηθοποιού, Plan B, είχε αναλάβει την ταινία Minari. Ύστερα έδωσε τον πιο αξιαγάπητο λόγο αφιερώνοντας τη νίκη στη μητέρα της, αναφέροντας ότι «Αυτό είναι το βραβείο γιατί η μητέρα μου δούλεψε πολύ σκληρά», τόνισε!

Yun-Jung Youn όσκαρ 2021

8. Το twerk της Glenn Close

Μία ακόμη από τις καλύτερες στιγμές των Όσκαρ 2021 ήταν όταν η Glenn Close σηκώθηκε και κούνησε το κορμί – και τους γλουτούς της – στο τραγούδι “Da Butt”. Μπορεί να μην υπήρχαν πολλές κωμικές και διασκεδαστικές στιγμές στην απονομή, αλλά σίγουρα αυτή η στιγμή ήταν από τις καλύτερες που είδαμε! Αυτός ο χορός συνέβη φυσικά ύστερα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων που ξεκίνησαν οι Questlove και Lil Rey σχετικά με τους νικητές του Καλύτερου Τραγουδιού.

9. Ο φόρος τιμής στους ηθοποιούς που “έφυγαν”

Ο φόρος τιμής στη μνήμη σπουδαίων ηθοποιών που έφυγαν αυτόν τον χρόνο παραδόξως δεν άνηκε στις καλύτερες στιγμές των Όσκαρ, αλλά αντιθέτως στις χειρότερες! Πάντα το κομμάτι In Memoriam είναι ιδιαίτερο που μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις. Ωστόσο, η φετινή παρουσίαση, χωρίς ζωντανή μουσική και ένα μουντό μοντάζ με φωτογραφίες έδειξε οριακά μία ασέβεια. Πολλά από τα slides πέρασαν πολύ γρήγορα και ήταν αδύνατο να διαβάσεις πολλά ονόματα. Το πιο απαράδεκτο, όμως, ήταν το γεγονός ότι θρύλοι όπως ο Chadwick Boseman, η Olivia de Havilland, ο Sean Connery και ο Christopher Plummer δεν είχαν ένα αποκλειστικό βίντεο με τη δουλειά τους!

chadwick boseman

10. Το σοκ που προκάλεσε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου

Με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο του Sir Anthony Hopkins, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Καλύτερο Ηθοποιού για την εκπληκτική δουλειά στον Πατέρα, αλλά ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικό το γεγονός ότι ο αδικοχαμένος Chadwick Boseman δεν κέρδισε το Όσκαρ. Το γεγονός ότι μετέφεραν την κατηγορία στο τέλος έδωσε αυτή την αίσθηση ότι θα άφηνε μία γλυκόπικρη αίσθηση για τη νίκη του Boseman. Ωστόσο, ο Hopkins δεν ήταν καν παρών να δώσει λόγο, πράγμα που άφησε μία αμήχανη αίσθηση στον αέρα. Δεδομένου ότι ο Hopkins διαθέτει ήδη ένα Όσκαρ για την Σιωπή των Αμνών, αυτή η νίκη θα μείνει στην ιστορία για μία από τις πιο απογοητευτικές!

11. Η νίκη των γυναικών σε σημαντικές κατηγορίες

Υπήρχαν αρκετές απογοητευτικές στιγμές στα Όσκαρ 2021, αλλά σίγουρα σε αυτές δεν άνηκαν οι νίκες που σημείωσαν οι γυναίκες στην χθεσινή βραδιά. Παρόλο που η σκηνοθέτης του Nomadland, Chloé Zhao, δεν έκανε ιστορική νίκη με το να κερδίσει και στις 4 κατηγορίες που ήταν υποψήφια, αλλά έγινε η δεύτερη γυναίκα που κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας σε όλη την ιστορία των βραβείων. Παρόμοια, η σκηνοθέτης-σεναριογράφος Emerald Dennel έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου ύστερα από 13 χρόνια που το κέρδισε η Diablo Cody για το Juno.

chloe zhao

Αυτές ήταν οι καλύτερες αλλά και οι χειρότερες στιγμές των Όσκαρ 2021.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ