Ναταλία Δραγούμη Συνέντευξη: Το ντοκιμαντέρ για τις ρίζες της

Ναταλία Δραγούμη Συνέντευξη: Το ντοκιμαντέρ για τις ρίζες της

Η Ναταλία Δραγούμη, σε αποκλειστική συνέντευξη της στο Youfly.com, αποκάλυψε πως ετοιμάζει κάτι καινούργιο και πολύ δημιουργικό αυτόν τον καιρό. Συγκεκριμένα, μίλησε για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά τις ρίζες της οικογένειάς της, στο οποίο θα συμμετέχει και η ίδια.

Ναταλία Δραγούμη Συνέντευξη: Το ντοκιμαντέρ για τις ρίζες της

Ναταλία Δραγούμη: Το ντοκιμαντέρ για τις ρίζες της

Όπως περιέγραψε η Ναταλία Δραγούμη στο Youfly.com, όλα ξεκίνησαν όταν ο Ισραηλινός σκηνοθέτης Bernard Dichek, κάνοντας την έρευνά του για το νέο του project, έφτασε στη Ναταλία. Το ντοκιμαντέρ του Ισραηλινού σκηνοθέτη, εστιάζει σε ένα ζευγάρι την εποχή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο Ισπανός διπλωμάτης Χούλιο Παλένθια, έσωσε με τη γυναίκα του, 25 οικογένειες Εβραίων, λίγο πριν οδηγηθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Η γυναίκα του Ισπανού διπλωμάτη, είναι η Ζωή Δραγούμη, θεία της Ναταλίας. Η Ναταλία, εξήγησε στο Youfly.com πως βοηθάει τον σκηνοθέτη στις έρευνες, ενώ συγγράφουν παρέα την υπόθεση του ντοκιμαντέρ. Η ίδια θα έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό, καθώς θα είναι η αφηγήτρια των γεγονότων.

Ναταλία Δραγούμη Συνέντευξη: Το ντοκιμαντέρ για τις ρίζες της

Η ιδέα αυτή συζητιέται εδώ και δύο χρόνια, τώρα όμως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση του έργου αυτού. Το ντοκιμαντέρ θα χρηματοδοτηθεί από έναν πολύ σημαντικό φορέα στη Νέα Υόρκη, που στηρίζει παρόμοια project με εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με τη Ναταλία Δραγούμη, αυτές τις μέρες είναι σε μια περίοδο αναζήτησης πληροφοριών για τις ρίζες της οικογένειάς της, ενώ γίνεται παράλληλα ένα brainstorming για το πως θα γραφτεί το σενάριο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020 το ημερολόγιο της ίδιας της Ζωής Δραγούμη. Σε αυτό το βιβλίο περιγράφει όσα είχε βιώσει την Άνοιξη του 1941, με την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα. Η Ζωή Δραγούμη – Παλένθια βρισκόταν στην Βουλγαρία, μακριά από το σπίτι της και ενημερωνόταν, με πόνο, για όσα συνέβαιναν στην πατρίδα της.

Ναταλία Δραγούμη Συνέντευξη - Ντοκιμαντέρ

Ναταλία Δραγούμη: “Η δημιουργική αφορμή για να έρθω ακόμη πιο κοντά με την ιστορία της οικογένειάς μου”

Η Ναταλία Δραγούμη ανέφερε στο Youfly.com πως το ντοκιμαντέρ αυτό στάθηκε ως μια πολύ δημιουργική αφορμή για να έρθει κοντά με τις ρίζες της. Μαζί με τον πατέρα της, Μάρκο Δραγούμη, ερευνούν και ανακαλύπτουν για το παρελθόν της οικογένειας. Ωστόσο, αναμένεται ακόμη πολλή δουλειά για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ, με αποτέλεσμα αυτό, ίσως να κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με όσα είπε η Ναταλία Δραγούμη στη συνέντευξη, η έρευνα που χρειάζεται να πραγματοποιηθεί είναι πολύ μεγάλη, καθώς όσο ψάχνουν, τόσο ανακαλύπτουν νέα πράγματα. Η επίσημη αρχή της συγγραφής του σεναρίου έχει ξεκινήσει, με τη Ναταλία να είναι και ως αφηγήτρια, αλλά και ως αναπόσπαστο κομμάτι του ντοκιμαντέρ, ως μέλος της οικογενείας Δραγούμη. Επομένως, το κοινό θα δει και τη δική της ιδιαίτερη ματιά, μέσα από τα γεγονότα.

Ελληνίδα Ηθοποιός

Θα είναι σίγουρα ένα αριστούργημα που θα μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο και θα αγαπηθεί πολύ από το κοινό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!
Copy link