27.4 C
Athens
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

«Η Παραλία»: Η νέα ταινία, τα Μάταλα και οι… Χίπις!

Μια νεά, φρέσκια, μικρού μήκους ταινία, βρίσκεται στα σκαριά, με τίτλο «Η Παραλία», βασισμένη στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή, «Το κορίτσι με το Σαλιγκάρι», σε σκηνοθεσία Ειρήνης Λουκάτου, και πρωταγωνιστή τον Γιάννη Κουκουράκη.

Η ταινία αφορά τη περιοχή Μάταλα της Κρήτης, όπου και διαδραματίζεται η ιστορία, τους Χίπις, οι οποίοι διέμεναν για σχεδόν έξι χρόνια στις σπηλιές της περιοχής, πριν αυτές κλείσουν, την αγάπη, το καλοκαίρι, τη τοπική κοινωνία και το όλο κλίμα της εποχής. 


Στη μικρού μήκους ταινία, η οποία θα έχει διάρκεια περίπου 10 λεπτά, παρουσιάζεται ένας γάμος, ανάμεσα σε δυο Χίπις, του Χάρι και της Υπατίας, που είναι οι κύριοι πρωταγωνιστές. 

Τους δυο κεντρικούς χαρακτήρες υποδύονται οι Γιάννης Κουκουράκης και η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη. 

Το Youfly.com μίλησε με τους συντελεστές της σειράς, σας φέρνει τις πρώτες πληροφορίες για τη ταινία και τις δηλώσεις όσων εργάζονται εντατικά για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Γιάννης Κουκουράκης, ανέφερε σχετικά με τη ταινία: 

«Με την Πηνελόπη (σ.σ. Κουρτζή) μας συνδέει ήδη μια συνεργασία στο παρελθόν, όπως και μελλοντικές που έχουν δρομολογηθεί στο άμεσο μέλλον. 

Όταν βρίσκεις ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια οράματα με εσένα τότε δημιουργείται μια ομάδα, και αυτό είναι πολύ ευτυχές. Ο ένας προσφέρει στον άλλον και έτσι πάμε μπροστά. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη είναι ο άνθρωπος που επιμελήθηκε το 3ο μου θεατρικό έργο μόλις αυτό ολοκληρώθηκε. Η Ειρήνη Λουκάτου, η Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, η Βασιλική Ρόρρη, ο  Χρήστος Καπάτος και η Μαρία Βασιλάκη είναι μια εξαιρετική ομάδα που μαζί ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο, στην δεκαετία του 70. 

Η ταινία είναι βασισμένη σε ένα μυθιστόρημα με αρκετά πρόσωπα υπαρκτά, κάποια απο τα οποία εν ζωή.

Η ταινία αυτή για όλους εμάς που συμμετείχαμε είναι ένας φόρος τιμής για την Κρήτη που είναι ο τόπος στον οποίο μεγάλωσα. 

Οι άνθρωποι της καθαροί στην ψυχή, ο τόπος ένα σημαντικό κεφάλαιο της παγκόσμιας ιστορίας. Η αγάπη που δεχτήκαμε και η βοήθεια ήταν το μεγαλύτερο δώρο και η ανταμοιβή μας. Και όλοι εκεί οι εκατονταδες ήταν άνθρωποι μας. Όλοι μας επιστρέψαμε πλουσιότεροι και αισιόδοξοι πως θα υπάρχει συνέχεια.»

Στη συνέχεια, η Πηνελόπη Κουρτζή, στο βιβλίο της οποίας βασίζεται η ταινία «Η Παραλία», απάντησε σε ερώτηση μας σχετικά με την ιδέα του νέου αυτού πρότζεκτ: 

«Εγώ θα σας πω γιατί αποφάσισα για δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και εν μέσω πανδημίας να προχωρήσω σε ένα τόσο  φιλόδοξο σχέδιο, όπως αυτή η ταινία…

Με την Ειρήνη Λουκάτου, μετά την συνεργασία μας στα 30’’, όπου κατάφερε εν μέσω πανδημίας να δώσει στον κόσμο μέσω του Youfly.com ένα σίριαλ υψηλών προδιαγραφών, και να βαδίσουμε μαζί και με την Αυγή Βάγια, ένα τρελό όραμα το οποίο αγάπησε ο κόσμος, ήξερα πως μπορούμε να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά. Και το κάναμε.

Ο Γιάννης Κουκουράκης, ήταν ο μόνος στον οποίο μπορούσα να εμπιστευθώ ένα τόσο δύσκολο ρόλο, ο οποίος μπορούσε να αναδειχθεί μέσα σε μια ταινία μικρού μήκους. Ταυτόχρονα, έχοντας συνεργαστεί μαζί του στην συγγραφή, (έχω κάνει την επιμέλεια στο νέο του θεατρικό έργο) γνώριζα το εξαιρετικό συγγραφικό του ταλέντο. Έτσι, ήμουν σίγουρη πως μπορούσε να διαχειριστεί το σενάριο μου σαν συνέχεια του δικού μου μυαλού και να ελιχθεί σε όποια δυσκολία προέκυπτε και να διορθώσει πάνω στο κείμενο μου και στην δημιουργία μου.

Όταν λοιπόν αυτοί οι δυο άνθρωποι στάθηκαν δίπλα μου, είπα απλά: «πάμε να το κάνουμε. Θα γίνει συγκλονιστικό. Και έγινε.»

Αυτό που δεν φανταζόμουν ποτέ ήταν η συνέχεια. Το πως η υπόλοιπη ομάδα μου, πρωταγωνιστές και συντελεστές (που δεν τους αλλάζω με τίποτα στον κόσμο) θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες μου.

Και τέλος, αυτό που δεν γνωριζα ήταν πως εκεί θα συναντούσαμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ο καθένας με το μεράκι του και το ταλέντο του θα έφτιαχναν μαζί μας, πάντα σε συνθήκες ασφαλείας, μια παραγωγή πάνω από 120 ατόμων, άψογα συντονισμένων. Δημιουργώντας μια ταινία που δεν υπολείπεται σε τίποτα από αυτές του εξωτερικού.

Πάνω από όλα, αυτό που μου έμεινε από αυτήν την εμπειρία είναι το εξής: «Ομάδα που λειτουργεί, δεν την αλλάζεις» Και το δεύτερο: «μακάρι να παράγουν πρωτοβουλίες να γίνουν παραγωγές στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Υπάρχουν τρόποι να ξεπεραστούν οι δυσκολίες της παρούσης κατάστασης και αυτοί οι τρόποι είναι το δυναμικό των ανθρώπων που υπάρχουν εκεί».

Τέλος, η σκηνοθέτης της ταινίας, Ειρήνη Λουκάτου, δήλωσε σχετικά με τη «Παραλία» και το νέο της πρότζεκτ: 

«Εν μέσω κρίσης, οποιασδήποτε μορφής, οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πολιτισμού καλούμαστε πρώτοι να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, δίνοντας το παράδειγμα το οποίο ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλοι. 

Ο κόσμος έχει ανάγκη από αλληλεγγύη και μοίρασμα. Κι αυτό το διαπίστωσα με την τεράστια συμμετοχή και εθελοντικη εργασία στο πρόσφατο μας project, ΠΑΡΑΛΙΑ, που γυρίστηκε πριν από λίγες μέρες στα μαγευτικά Μάταλα της Κρήτης που πιο πολύ θύμιζε γιορτή παρά κινηματογραφικό γύρισμα. 

Η ταινία αυτή, η συνεργασία μου με όλα τα παιδιά και ο τόπος, αποτελούν για μένα μια εμπειρία η οποία θα με συντροφεύει πάντα. 

Για δεύτερη φορά, μετά τα 30″, συνεργάζομαι με την Πηνελόπη Κουρτζή, της οποίας θαυμάζω την επιμονή και το όραμα να δημιουργήσουμε κάτι με ελάχιστα μέσα, όταν άλλοι δεν θα το τολμούσαν ποτέ. 

Εύχομαι όπως λένε να “τριτώσει”, και αυτή τη φορά με κάτι μεγαλύτερο, όπως μια ταινία μεγάλου μήκους, για τις ομορφιές του τόπου μας και την ομορφιά των ανθρώπων μας.»

Η ταινία θα είναι μια συμπαραγωγή με την Αναπτυξιακή Ματάλων που φιλοξενεί το εγχείρημα. 

Αναμένουμε και τα πρώτα βίντεο από τα γυρίσματα. 

Αλέξανδρος Κατσαρίδης 

Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Αλέξανδρος Κατσαρίδης
Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολήθηκα για 15 χρόνια με τον Τουρισμό και την Αθλητική δημοσιογραφία, μέχρι που αποδέχτηκα το μεγάλο πρότζεκτ της ιστοσελίδας Youfly.com. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά. Λατρεύω τα ταξίδια, τα βιβλία, τον αθλητισμό και το θέατρο!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
55,721ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,950ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,728ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ