28 C
Athens
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Έντιμος Κλέφτης: Η νέα ταινία του Λίαμ Νίσον στα θερινά σινεμά

Ο επιβλητικός Λίαμ Νίσον (H Λίστα του Σίντλερ) πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία Έντιμος Κλέφτης, μία καταιγιστική περιπέτεια σε σενάριο και σκηνοθεσία του ανερχόμενου Μαρκ Γουίλιαμς (συν-δημιουργού της εξαιρετικής τηλεοπτικής σειράς Ozark), που έρχεται από την Πέμπτη 27 Μαΐου στα θερινά σινεμά.

Στο επίκεντρο της δράσης, εκτυλίσσεται μια ιστορία αγάπης με ήρωα έναν ληστή τράπεζας που σκέφτεται να παραδοθεί, επειδή ερωτεύεται και θέλει να εξιλεωθεί. Τι θα συμβεί, όμως, αν οι αστυνομικοί είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον; Μία απολαυστική και αγωνιώδης πορεία, μία σειρά από περίπλοκους χαρακτήρες και ένα αναπάντεχο μήνυμα για την αγάπη που τελικά κινεί όλα τα νήματα.

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Τομ (Λίαμ Νίσον) είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Άννι (Κέιτ Γουόλς) τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.

Μία ταινία δράσης με καρδιά

«Έχει τη δράση, την αγωνία, τα κυνηγητά, τους πυροβολισμούς, τις εκρήξεις. Αλλά στον πυρήνα της, είναι μια ιστορία αγάπης, κάτι είναι σημαντικό για μένα» λέει ο δημιουργός της ταινίας Μαρκ Γουίλιαμς. «Τα θέματα της ιστορίας περιστρέφονται γύρω από τις δεύτερες ευκαιρίες και την εξιλέωση. Και οι δύο χαρακτήρες, ο Τομ και η Άννι, έχουν καταλήξει σε κάποιες καταστάσεις, γιατί το παρελθόν δεν τους έχει ευνοήσει. Αυτή η φάση τους δίνει μια ευκαιρία, όχι μόνο μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά και τη δυνατότητα να βρουν την αγάπη στην πορεία», προσθέτει.

«Είναι ένας διαβόητος εγκληματίας. Αλλά έχει γνωρίσει μια γυναίκα, όχι ένα κορίτσι, έχει γνωρίσει μια γυναίκα. Και για πρώτη φορά στη ζωή του έχει ερωτευτεί. Πιστεύω ότι λέει κάτι για τη δύναμη της αγάπης το γεγονός ότι παραιτείται από την παρανομία και τα εκατομμύρια δολάρια που έχει συσσωρεύσει και δεν πρόκειται να ξοδέψει. Μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο αυτό. Με άγγιξε πραγματικά» λέει ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον.

αφίσα από την ταινία ο έντιμος κλέφτης

«Η ταινία ασχολείται με αυτό που κάνεις για την αγάπη»

«Μου άρεσε πολύ η ιδέα της ιστορίας αγάπης και των δεύτερων ευκαιριών. Ο ρόλος του Λίαμ και ο δικός μου είναι δύο άνθρωποι που έχουν ένα παρελθόν, όπως συμβαίνει στις ηλικίες μας, και βρίσκουν ο ένας τον άλλον. Η ταινία ασχολείται με αυτό που κάνεις για την αγάπη και πώς μεγαλώνεις και εξελίσσεσαι για την αγάπη, με την αγάπη, με τρόπους που ίσως δεν είχες σκεφτεί ή δεν είχες περιμένει. Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και όμορφο θέμα. Ειδικά σε εποχές που είναι σκοτεινές και τρικυμιώδεις, το να πεις μια όμορφη ιστορία μέσα στην τρέλα είναι πολύ ωραίο» λέει η πρωταγωνίστρια Κέιτ Γουόλς.

«Τα στοιχεία που με προσέλκυσαν ήταν η ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Τομ και την Άννι. Ο χαρακτήρας του Τομ είναι οικείος. Αλλάζει τη ζωή του για την αγάπη και θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για να καθαρίσει τη συνείδηση του και το όνομα του. Ήταν επαγγελματίας εγκληματίας, αλλά για λόγους που δηλώνουν μια κάποια τιμιότητα» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ, που υποδύεται τον έτερο διεφθαρμένο πράκτορα του FBI, ο οποίος βάζει στο μάτι τα χρήματα του Τομ στην ταινία ο Έντιμος Κλέφτης.

έντιμος κλέφτης ταινία λίαμ νίσον

«Όλοι οι χαρακτήρες στην ταινία έχουν τραύματα, ή περνάνε δύσκολα. Στην κουλτούρα μας συνήθως ενθαρρύνουμε την τελειότητα. Όλοι μας είμαστε ικανοί για σπουδαία πράγματα, αλλά και για μικροπρεπή, για φως και για σκοτάδι. Μέρος του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν οι χαρακτήρες είναι ότι δεν είναι άψογοι. Τι κάνεις όταν καταλάβεις τις αδυναμίες, τα λάθη του άλλου; Πώς τα αντιμετωπίζεις;» αναρωτιέται η Κέιτ Γουόλς.

Ο Λίαμ Νίσον στον ρόλο του Τομ Κάρτερ

«Όταν τελείωσα το σενάριο, με ρώτησαν ποιος είναι ο ιδανικός για τον ρόλο του Τομ. Η απάντηση ήρθε εύκολα. Ήταν ο Λίαμ Νίσον. Έχει όλα τα στοιχεία που τον κάνουν να είναι ο Τομ: δυνατός, δραστήριος, έξυπνος, με χιούμορ και με το συναίσθημα που απαιτεί ο ρόλος» λέει ο Μαρκ Γουίλιαμς. «Μου άρεσε το σενάριο. Έχω ένα μικρό τεστ που κάνω. Αν αρχίσω να διαβάζω ένα σενάριο και φτάσω στη σελίδα έξι και αποφασίσω ότι πρέπει να κάνω τσάι, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Με αυτό το σενάριο έφτασα στο τέλος και μετά έκανα τσάι, για να το σκεφτώ με την ησυχία μου» λέει ο Νίσον για την ταινία ο Έντιμος Κλέφτης.

«Η συνεργασία με τον Λίαμ ήταν υπέροχη. Κάθε μέρα, ερχόταν ενθουσιασμένος και μιλούσε για τον χαρακτήρα και τις σκηνές και βοηθούσε τους άλλους ηθοποιούς» λέει ο Γουίλιαμς για τον πρωταγωνιστή της ταινίας. «Ο Λίαμ είναι ένας θρύλος και όλοι το ξέρουμε αυτό. Είναι πολύ ωραίο να μοιράζεσαι σκηνές μαζί του. Είναι κάτι για το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων» λέει ο Τζάι Κόρτνεϊ.

οι πρωταγωνιστές της ταινίας ο έντιμος κλέφτης

Η αγάπη νικάει στο τέλος

«Ελπίζω το κοινό να διασκεδάσει και να απολαύσει τη διαδρομή, αλλά να σκεφτεί και θέματα όπως οι δεύτερες ευκαιρίες και η εξιλέωση και το γεγονός ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά μερικές φορές η αγάπη είναι αρκετή. Αν μείνεις με αυτούς που αγαπάς, η αγάπη κερδίζει» λέει ο δημιουργός Μαρκ Γουίλιαμς.

«Ελπίζω καταρχήν οι θεατές να διασκεδάσουν. Είναι πολύ σημαντικό. Η ταινία έχει σφυγμό που σε διασκεδάζει για 93 λεπτά. Πιστεύω ότι οι θεατές θα βγουν από την αίθουσα και θα πιστέψουν ότι ο έρωτας είναι δυνατός σε κάθε ηλικία, αλλά θα έχουν διασκεδάσει κιόλας. Δεν έχει κάποιο κρυμμένο μήνυμα η ταινία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι αγάπη. Το πιστεύω αυτό, ειδικά στους καιρούς μας» λέει ο πρωταγωνιστής Λίαμ Νίσον.

Από την Πέμπτη 27 Μαΐου, λοιπόν, η ταινία Έντιμος Κλέφτης κάνει πρεμιέρα στα θερινά σινεμά! Μην το χάσετε!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com.

the favicon of youfly
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,728ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ