15.7 C
Athens
Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Τα πάντα για τη νέα σειρά της Amazon

Η νέα σειρά «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» της Amazon είναι γεγονός! Η μεγάλη στιγμή που περίμενε το πιστό κοινό του φανταστικού κόσμου του Tolkien πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Όλοι και όλες οι fans ανά τον κόσμο περιμένουν με ανυπομενησία κι ενθουσιασμό την κυκλοφορία της νέας σειράς. Το Youfly.com ήρθε για να σας αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες για την ανερχόμενη σειρά.

Άρχοντας των δαχτυλιδιών πόστερ

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι ταινίες

Το Lord of the Rings είναι μία από τις πιο διάσημες σειρές ταινιών που έχουν υπάρξει ποτέ, χωρίς υπερβολές. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών είναι μία τριλογία επικής φαντασίας σκηνοθετημένη από τον διάσημο σκηνοθέτη Peter Jackson. Βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του J. R. R. Tolkien, μία σειρά βιβλίων που επηρέασε πολύ και διαμόρφωσε την φανταστική λογοτεχνία από το Game of Thrones μέχρι και το Harry Potter. Η τριλογία αποτελείται από τη «Συντροφιά του Δαχτυλιδού» (2001), τους «Δύο Πύργους» (2002) και την «Επιστροφή του Βασιλιά» (2003).

Πιο συγκεκριμένα, ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του βασιλιά» αποτέλεσε μία τεράστια οικονομική επιτυχία, συγκεντρώνοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ταινία μετά τον Τιτανικό. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά σάρωσε τα Όσκαρ, κερδίζοντας 11 βραβεία. Μέχρι σήμερα οι πρωταγωνιστές του «Lord of the Rings» – Elijah Wood, Ian McKellan, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, CateBlanchett, Orlando Bloom, Christoper Lee και πολλοί άλλοι – παραμένουν αγαπητοί στο κοινό και οι fans αναρωτιούνται εάν θα εμφανιστούν στην ανερχόμενη σειρά της Amazon.

To Lord of the Rings προσέφερε επίσης στους fans του επικού σύμπαντος ακόμα μία τριλογία η οποία αποτελεί prequel της προηγούμενης, το γνωστό «Χόμπιτ». Η τριλογία «Το Χόμπιτ» αποτελείται από τις ταινίες «Ένα αναπάντεχο ταξίδι» (2012), «Η ερημιά του Νοσφιστή» (2013) και «Η μάχη των πέντε στρατών» (2014).

Άρχοντας των δαχτυλιδιών Χόμπιτ

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και η συμφωνία της Amazon για τη σειρά

Έξι χρόνια μετά την τελευταία ταινία από τον φανταστικό κόσμο του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», η Amazon κλείνει τη συμφωνία με τη διαχείριση της περιουσίας του Tolkien (Tolkien Estate), την HarperCollins και το New Line Cinema προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα του «Άρχοντα» για το ποσό των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το ποσό από μόνο του είναι ιδιαίτερα υψηλό με αποτέλεσμα να μετατρέπει τη σειρά στην πιο ακριβή τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών. Το budget, ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Τα έξοδα της παραγωγής σε συνδυασμό με το cast, του παραγωγούς, τους σεναριογράφους, τους σκηνοθέτες, τα εφέ, τα κοστούμια και τον εξοπλισμό αναμένεται να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο. Αυτό είναι ένα τρομερά μεγάλο ποσό, εάν αναλογιστούμε ότι το συνολικό budget και για τις τρεις ταινίες του «Άρχοντα» ήταν 281 εκατομμύρια δολάρια.

Παρόλο, λοιπόν, που η Amazon κράτησε ένα αρκετά χαμηλό προφίλ – όσο μπορούσε τέλος πάντων – σχετικά με τη νέα σειρά, σας παρουσιάζουμε ορισμένες λεπτομέρειες που επιβάλλεται να γνωρίζετε.

Τα γυρίσματα της νέας σειράς και το lockdown στη Νέα Ζηλανδία

Άρχοντας των δαχτυλιδιών γυρίσματα Νέα Ζηλανδία

Στις 17 Μαρτίου, η Amazon Prime Video ανακοίνωσε την παύση των γυρισμάτων στη Νέα Ζηλανδία λόγω των συνεχόμενων εξελίξεων της πανδημίας και του κορονοϊού. Η παύση των γυρισμάτων ήρθε ένα μήνα μετά την έναρξη της παραγωγής και αφ’ ότου η Νέα Ζηλανδία ενημέρωσε για τα νέα μέτρα προστασίας της χώρας έναντι του ιού, που συμπεριελάμβαναν 14 μέρες απομόνωση τόσο για τους πολίτες όσο και για εκείνους που μόλις είχαν επισκεφθεί τη χώρα. Παρόλα αυτά, η Amazon δεν προέβη στην ακύρωση της σειράς, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την παραγωγή και προφανώς θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση στο κοινό.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο στη Νέα Ζηλανδία με την παραγωγή να βρίσκεται σε εξέλιξη. Βέβαια, η ηθοποιός Morfydd Clark που θα υποδυθεί το βασιλικό ξωτικό Galadriel στη σειρά, μιλάει σε συνέντευξή της για την εμπειρία του lockdown στη Νέα Ζηλανδία: «Είναι σίγουρα πολύ παράξενο να μπαίνεις σε καραντίνα με ανθρώπους που μόλις έχεις ξεκινήσει να συνεργάζεσαι. Αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε σαν μία οικογένεια». Συνεχίζει εκφράζοντας μία ανησυχία για τα γυρίσματα προ-καραντίνας λέγοντας: «Προφανώς ανησυχώ ότι το κοινό θα καταλάβει ότι ορισμένες σκηνές γυρίστηκαν πριν την καραντίνα και ορισμένες μετά».

Η ιστορία και το χρονολογικό πλαίσιο της νέας σειράς «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Η νέα σειρά της Amazon θα διαδραματίζεται πολύ πριν τον «Άρχοντα», αλλά και πολύ πριν «Το Χόμπιτ». Η σειρά στην πραγματικότητα θα διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Εποχής του Νούμενορ, δηλαδή της Δεύτερης Εποχής στη Μέση Γη. Για παράδειγμα, για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό – για τους μη γνώστες τουλάχιστον – «Το Χόμπιτ» και «ο Άρχοντας» – τόσο οι ταινίες όσο και τα βιβλία – τοποθετούνται χιλιάδες χρόνια μετά την Δεύτερη Εποχή, αλλά και προς το τέλος της Τρίτης Εποχής.

Άρχοντας των δαχτυλιδιών σειρά Σιλμαρίλλιον

Η Δεύτερη Εποχή, πιο συγκεκριμένα, είναι πιο κοντά στο Σιλμαρίλλιον και χαρακτηρίζεται από την περίοδο όπου ο Sauron δημιουργεί το Ένα Δαχτυλίδι για να κυβερνήσει όλα τα υπόλοιπα Δαχτυλίδια της Δύναμης. Εάν αναρωτιέστε τι έδαφος μπορεί να καλύψει η σειρά στην Δεύτερη Εποχή, σημειώστε ότι η Δεύτερη Εποχή αποτελείται από 3.441 χρόνια. Η συγγραφική ομάδα του σόου, μάλιστα, ίσως αποφασίσει να καταγράψει τα χρονικά της πτώσης του θρυλικού πολιτισμού των Ανθρώπων απ’ όπου προέρχεται ο Aragorn. Γεγονός που εξηγεί γιατί φημολογείται ότι το παρελθόν του Aragorn θα παίξει ρόλο στη νέα σειρά.

Οι σεζόν, τα επεισόδια και οι νέοι χαρακτήρες

Η ανερχόμενη σειρά «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» της Amazon θα αποτελείται από 5 σεζόν, οι οποίες σίγουρα θα περιλαμβάνουν μία ολοκληρωμένη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Η πρώτη σεζόν της νέας σειράς «Lord of the Rings» θα έχει 20 επεισόδια. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα για περισσότερες σεζόν και ιστορίες αναλόγως φυσικά την επιτυχία της σειράς. Η συμφωνία περιλαμβάνει, ακόμη, την πιθανότητα για ένα spin-off με ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τη Μέση Γη. Το Νοέμβριο του 2019, η Amazon ήδη μιλούσε για τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Μάλιστα υπολογίζεται ότι η αναμονή από την πρώτη σεζόν στη δεύτερη θα είναι πολύ μικρότερη. Στη συμφωνία, ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται καμία άλλη Εποχή πέρα από τη Δεύτερη. Επομένως, η ανερχόμενη σειρά της Amazon θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε αυτή – αλλά δε θα ζοριστεί κι ιδιαιτέρως αφού, όπως αναφέραμε προηγουμένως, η Δεύτερη Εποχή έχει 3.441 χρόνια!

Παρόλα αυτά, η νέα παραγωγή μπορεί να εντάξει καινούργιους χαρακτήρες και να απαντήσει σε ερωτήματα που ο ίδιος ο Tolkien είχε αφήσει αναπάντητα. Ερωτήματα όπως, για παράδειγμα, «Τι έκανε ο Sauron όλο αυτό το διάστημα;», «Πού ήταν όταν ο Μόργκοθ ηττήθηκε;». Θεωρητικά, η Amazon μπορεί να δημιουργήσει απαντήσεις σε αυτά χωρίς όμως να έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έχει πει ο Tolkien. Αυτό είναι, ουσιαστικά, το πιο δύσκολο, το γεγονός ότι η Amazon πρέπει να παραμείνει αυστηρά πιστή στον δημιουργό.

Lord of the rings Sauron

Τι συμβαίνει όμως πίσω από τις κάμερες;

Οι συντελεστές της νέας σειράς της Amazon

Τον Ιούλιο του 2018, έγινε γνωστό ότι το συγγραφικό δίδυμο JD Payne και Patrick McKay θα αναπτύξουν τη νέα σειρά της Amazon, «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», έχοντας μάλιστα και τον ρόλο των εκτελεστικών παραγωγών. Όταν ανακοινώθηκε, δημιουργήθηκε ένα σοκ στο κοινό αφού η IMDb σελίδα τους ήταν κενή. Ωστόσο, ο παραγωγός J.J. Abrams ήταν εκείνος που ουσιαστικά πρότεινε το συγγραφικό δίδυμο για αυτή τη θέση. Από τότε, οι Payne και Mckay έχουν γράψει επίσης το σενάριο για το ανερχόμενο Star Trek sequel, όπως επίσης ένα προσχέδιο για την μεγάλου μήκους ταινία «Flash Gordon» και την ανερχόμενη ταινία της Disney «Jungle Cruise» με πρωταγωνιστή τον Dwayne “The Rock” Johnson. Μπορεί το κοινό να μη τους γνωρίζει ακόμα, αλλά η βιομηχανία τους γνωρίζει και η Amazon βρήκε τη δουλειά τους αρκετά δυνατή για να τους βάλει σε μία τόσο σημαντική θέση.

Payne Mckay σεναριογράφοι της σειράς

Ο J.A. Bayona (Το ορφανοτροφείο, Jurassic World: Fallen Kingdom) θα σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα επεισόδια, ενώ μάλιστα θα είναι και εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τη συνεργάτιδά του Belén Atienza.

JA Bayona σκηνοθέτης σειρά Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Πέρα από τους Payne, McKay, Bayona και Atienza, η λίστα με τους συντελεστές συνεχίζεται με πολλούς από αυτούς να αποτελούν καταξιωμένα πρόσωπα της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Την υπόλοιπη δημιουργική ομάδα αποτελούν οι παρακάτω:

Οι εκτελεστικοί παραγωγοί: Lindsey Weber (“10 Cloverfield Lane”), Bruce Richmond (“Game of Thrones”), Gene Kelly (“Boardwalk Empire”), και η πρώην επικεφαλής προγραμματισμού της Amazon, Sharon Tal Yguado

Οι σεναριογράφοι και εκτελεστικοί παραγωγοί: Gennifer Hutchison (“Breaking Bad”), Jason Cahill (“The Sopranos”), Justin Doble (“Stranger Things”)

Οι σύμβουλοι παραγωγής: Bryan Cogman (“Game of Thrones”), Stephany Folsom (“Toy Story 4”)

Ο παραγωγός Ron Ames (“The Aviator”), η σεναριογράφος και παραγωγός Helen Shang (“Hannibal”) και η σύμβουλος σεναρίου Glenise Mullins.

Η μυστικότητα του σεναρίου

Σύμφωνα με την επικεφαλή του Amazon Studios Jennifer Salke οι σεναριογράφοι δουλεύουν εντατικά και σε πλήρη μυστικότητα: «Έχουν ήδη δημιουργήσει συναρπαστικό υλικό. Είναι στην Santa Monica. Πρέπει να περάσεις από τέτοιο έλεγχο και έχουν όλα τα παράθυρά τους κλειστά. Υπάρχει ένας φύλακας που κάθετε απ’έξω και πρέπει να μπεις μέσα με δαχτυλικό αποτύπωμα…»

«Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»: Το cast για τη νέα σειρά της Amazon

Τον Σεπτέμβριο του 2019 είχε ανακοινωθεί ότι ο Will Poulter (“Black Mirror: Bandersnatch,” “Midsommar”) θα υποδυθεί τον Beldor. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο αποχώρησε από το πρότζεκτ λόγω ασυμφωνίας με το πρόγραμμα δηλώνοντας «Σέβομαι απόλυτα όσους δουλεύουν σε αυτό το project. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είναι απίστευτο». Την θέση του, λοιπόν πήρε ο Robert Aramayo, ο οποίος είναι γνωστός για τον ρόλο του ως νέος Ned Stark στο Game of Thrones.

Τον Ιούλιο, αναφέρθηκε ότι η ηθοποιός Markella Kavenagh (“Picnic at Hanging Rock”) ήταν σε επικοινωνία με την παραγωγή για να υποδυθεί ένα χαρακτήρα που ονομάζεται Tyra.

Δύο άλλες «μυστικές» – θα λέγαμε – επιλογές ηθοποιών ήταν ο Άγγλος ηθοποιός Maxim Baldry (“Years and Years”) και ο Joseph Mawle (Game of Thrones”). O Mawle, γνωστός επίσης για το ρόλο του ως τον θείο Benjen Stark στο Game of Thrones, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του βασικού villain της σειράς, Oren.

Στο cast μπήκαν επίσης οι Ema Horvath (“Like.Share.Follow.”) και Morfydd Clark (“His Dark Materials,” “Dracula”), η οποία θα παίξει τη νεαρή Galadriel, τη χαρακτήρα που έπαιζε η Cate Blanchett στις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Το υπόλοιπο καστ ως τώρα είναι οι: Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, and Daniel Weyman

Τι είπαν οι σεναριογράφοι για τη Νέα Ζηλανδία

«Καθώς ψάχναμε μία τοποθεσία όπου θα μπορούσαμε να φέρουμε στη ζωή την αρχέγονη ομορφιά της Δεύτερης Εποχής της Μέσης Γης, ξέραμε ότι πρέπει να βρούμε ένα μέρος μαγευτικό και μεγαλοπρεπή με πρωτόγονες ακτές, βουνά και δάση, που θα αποτελούσε επίσης το σπίτι για studios και έμπειρους ανθρώπους του χώρου. Είμαστε χαρούμενοι που πλέον μπορούμε να επιβεβαιώσουμε επίσημα ότι η Νέα Ζηλανδία θα αποτελέσει το σπίτι για τη σειρά μας που είναι βασισμένη στις ιστορίες από τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” του J. R.R. Tolkien».

Νέα Ζηλανδία άρχοντας των δαχτυλιδιων σειρά

Τι είπαν οι original συντελεστές για την ανερχόμενη σειρά της Amazon

Ο πρωταγωνιστής της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Elijah Wood στον ρόλο του Frodo σχολίασε τον υψηλό προϋπολογισμό της νέας σειράς λέγοντας: «Αυτό είναι τρελό για μένα».

Από την άλλη, ο Orlando Bloom που έπαιζε το ξωτικό Legolas στην τριλογία του «Άρχοντα» δήλωσε για τη σειρά το εξής: «Είναι διαφορετικό αυτό που έρχεται και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ καλό». Μάλιστα σε ερώτηση για το αν θα ξαναέπαιζε τον Legolas απάντησε: «Δε ξέρω που θα ταίριαζα σε αυτόν τον κόσμο. Εάν εννοείς τον Legolas, λογικά θα έχουν πάρει ένα 19χρονο παιδί».

Legolas Lord of the rings

Παρομοίως, ο Andy Serkis δήλωσε ότι δεν υπάρχει πλάνο για να συμμετάσχει ως Gollym/Smeagol. Ωστόσο ανέφερε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα υπάρξει μία τέτοια σειρά στο Amazon TV. Νομίζω ότι είναι ένας κόσμος που θα συνεχίζεται να ερευνάται».

Βέβαια, δεν ήταν όλοι τόσο ενθουσιασμένοι για τη σειρά, καθώς ο ηθοποιός Hugo Weaving που έπαιζε τον Elrond στον «Άρχοντα» ανέφερε ότι δεν ενδιαφέρεται να ξαναεπαναλάβει το ρόλο του ως το “βασιλικό” ξωτικό. Συγκεκριμένα, δήλωσε «Το Matrix θα μπορούσε να γίνει. Αλλά ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, όχι, δε θα μπορούσα – δε με ενδιαφέρει καθόλου. Κοίτα, λάτρευα να είμαι στη Νέα Ζηλανδία με όλους αυτούς του ανθρώπους, και ήταν σα να επιστρέφεις σε μία οικογένεια, αλλά στην πραγματικότητα, για να είμαι ειλικρινής, νομίζω όλοι “κουράστηκαν” από αυτό».

Elrod Lord of the rings

Το ενδιαφέρον του Ian McKellen και το σχόλιο του Peter Jackson

Ο Ian McKellen, που έπαιζε τον Gandald τόσο στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» όσο και στην τριλογία του «Χόμπιτ», εξέφρασε ένα ενδιαφέρον για τις σειρές και τον προηγούμενο ρόλο του. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη του στο σόου του Graham Norton στο BBC radio, τον Δεκέμβριο του 2017, ο Norton ρώτησε τον McKellen εάν θα τον ενοχλούσε να δει κάποιον άλλο ηθοποιό να παίζει τον Γκάνταλφ.

«Τι εννοείς, άλλος Gandald;», απάντησε ο McKellen προσθέτοντας: «Δεν έχω πει ναι γιατί δεν με έχουν ρωτήσει. Αλλά υποθέτεις ότι κάποιος άλλος θα τον παίξει; Ο Gandalf είναι πάνω από 7.000 χρονών, οπότε δεν είμαι τόσο μεγάλος».

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Ian Mckellen

Ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Peter Jackson δήλωσε ότι δε θα έχει καμία σχέση με τη νέα σειρά της Amazon. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «Δεν έχω καμία σχέση με τη νέα σειρά του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»… Καταλαβαίνω πως θα μπορούσε να εμφανιστεί το όνομα μου, αλλά δεν συμβαίνει τίποτα με αυτό το project».

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα σειρά «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»;

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία πέρα από το γεγονός ότι θα έρθει το 2021.

Η παραγωγή είχε ήδη ξεκινήσει, όπως προαναφέρθηκε, το 2020 αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, τα γυρίσμαα έχουν ξεκινήσει πάλι. Την ίδια στιγμή, η Amazon ανακοίνωσε ότι τα γυρίσματα θα κάνουν μία παύση 4 με 5 μήνες αφού γυριστούν τα πρώτα δύο επεισόδια.

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών Amazon

Παρόλα αυτά, η παραγωγή έχει κυκλοφορήσει στο Twitter μία σειρά από χάρτες ξεκινώντας ποστάροντας ένα quote του J.R.R. Tolkien: «Συνετά, ξεκίνησα με έναν χάρτη».

Στη συνέχεια συνέχισαν με μία αναφορά στο κείμενο περιγράφοντας τα διάσημα Δαχτυλίδια της Δύναμης. Κάθε πρόταση συνόδευε κι ένα κομμάτι του χάρτη.

Το πρωτότυπο κείμενο που τουίταραν είναι το παρακάτω:

Three rings for the Elven-kings under the sky,

Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,

Nine for mortal men doomed to die,

One for the Dark Lord on his dark throne;

In the Land of Mordor where the shadows lie.

One ring to rule them all, one ring to find them,

One ring to bring them all, and in the darkness bind them;

In the Land of Mordor where the shadows lie.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ζωή Καραθανάση
Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
57,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,300ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,647ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ