19.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα πιο αναμενόμενα βιβλία για το 2021 για να βάλεις στη λίστα σου

Το 2021 φαίνεται να είναι αισιόδοξο για την λογοτεχνία και τους βιβλιόφιλους, γι’ αυτό κι εμείς σας παρουσιάζουμε τα 10 πιο αναμενόμενα βιβλία για το 2021. Τα βιβλία, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι ένα μέσο που μας ταξιδεύει και μας ηρεμεί. Η λογοτεχνία ανοίγει τους πνευματικούς μας ορίζοντες και ξεκουράζουν το μάτι από τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Η ανάγνωση βιβλίων είναι ένας τρόπος να περάσουμε δημιουργικά και εποικοδομητικά τον χρόνο μας. Ειδικά τώρα με τη νέα καραντίνα, τα βιβλία είναι εκείνα τα οποία θα σταθούν δίπλα μας και θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε.

The Four Winds – Ένα επικό βιβλίο για την αγάπη και την ελπίδα

Το The Four Winds (μεταφ. Οι τέσσερις άνεμοι) από την no1 best seller συγγραφέα της New York Times, Kristin Hannah, είναι ένα επικό βιβλίο για την αγάπη, τον ηρωισμό και την ελπίδα. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται σε μία καθοριστική περίοδο για την Αμερική, την Μεγάλη Οικονομική Ύφεση (the Great Depression). Η μεγάλη οικονομική ύφεση της Αμερικής ξεκίνησε στις 29 Οκτωβρίου του 1929 και διήρκησε μέχρι το 1940. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσεις στις 9 Φεβρουαρίου 2021.

The Four Winds, ένα από τα πιο αναμενόμενα βιβλία για το 2021 θα κυκλοφορήσει σύντομα

How to avoid a climate disaster – Από τον ιδρυτή της Microsoft

O Bill Gates, ο ιδρυτής της Microsoft, μοιράζεται όσα έμαθε μέσα σε μία δεκαετία μελετώντας για την κλιματική αλλαγή και την  επένδυση σε καινοτομίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κλιματικά προβλήματα. Εξηγεί πως ο κόσμος μπορεί να δουλέψει για να δημιουργήσει εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στην μηδενική εκπομπή αερίων θερμοκηπίου. Τονίζει την επένδυση στις έρευνες, την εφεύρεση νέεων τεχνολογιών και την γρήγορη ανάπτυξή τους σε μεγάλη κλίμακα. Το βιβλίο του Bill Gates είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα βιβλία για το 2021 και θα κυκλοφορήσει στις 16 Φεβρουαρίου.

Εξώφυλλο από το βιβλίο του Bill Gates

The Echo Wife – Μία συναρπαστική περιπέτεια

Το Echo Wife της Sarah Gailey είναι μία συναρπαστική ασταμάτητη περιπέτεια, ιδανική για τους αναγνώστες του Big Little Lies, αλλά και όσων λάτρεψαν τα Killing Eve και Westworld­. Η ιστορία ακολουθεί την Martine, η οποία είναι ένα γενητικά κλωνοποιημένο αντίγραφο που δημιουργήθηκε από τη βραβευμένη έρευνα της Evelyn Caldwell. Η Martine είναι υπομονετική, ευγενική και υπάκουη. Είναι ό,τι ορκίστηκε η Evelyn ότι δε θα ήταν ποτέ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 16 Φεβρουαρίου του 2021.

Εξώφυλλο του The Echo Wife

Klara and the Sun, από τον βραβευμένο με Νόμπελ Ishiguro

Το Klara and the Sun είναι ένα εξαιρετικό ολοκαίνουργιο μυθιστόρημα από τον βραβευμένο με Νόμπελ Kazuo Ishiguro, συγγραφέα του Never Let Me Go και του βραβευμένου με Booker, Τα απομεινάρια μιας ημέρας. Το Klara and the Sun είναι το πρώτο βιβλίο του Kazuo Ishiguro μετά το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνία που πήρε. Η ιστορία ακολουθεί την Klara μίας Τεχνικής φύσεως Φίλη, η οποία διαθέτει εξαιρετικές παρατηρητικές ικανότητες και, μέσα από τη θέση της στο κατάστημα, παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την συμπεριφορά εκείνων που εισέρχονται για περιήγηση, αλλά κι εκείνων που περνούν έξω στο δρόμο. Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαρτίου του 2021.

Klara and the Sun, στα πιο αναμενόμενα βιβλία το μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα

Later – Ένα από τα πιο αναμενόμενα βιβλία για το 2021

Ο no1 best seller συγγραφέας Stephen King έρχεται για ακόμη μία φορά με ένα καθηλωτικό, ολοκαίνουργιο μυθιστόρημα που θα συγκλονίσει κριτικούς και αναγνώστες. Ο θρυλικός συγγραφέας γράφει αυτή τη φορά για τα μυστικά που κρατάμε κρυφά μέσα μας και το κόστος της αποκάλυψής τους. Ο γιος μίας επίδοξης μητέρας, ο Jamie Conklin θέλει απλώς μία φυσιολογική παιδική ηλικία. Ο Jamie, όμως, δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί. Ο Jamie διαθέτει μία αφύσικη ικανότητα που δε διαθέτει κανείς άλλος, γι’ αυτό η μητέρα του τον πείθει να το κρατήσει μυστικό. Ο μικρός μας ήρωας μπορεί να δει ό,τι δε μπορεί να δει κανείς άλλος και να μάθει ό,τι κανείς άλλος δε μπορεί. Το μυθιστόρημα αναμένεται να βγει στα βιβλιοπωλεία στις 2 Μαρτίου του 2021.

Εξώφυλλο από το ολοκαίνουριο συγκλονιστικό βιβλίο του King

The Rose Code – Με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μία ακόμη best seller συγγραφέα της New York Times και της USA Today, η Kate Quinn (Η κυνηγός του Χίτλερ, The Alice Network) επιστρέφει με ένα ακόμη εντυπωσιακό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιστορία ακολουθεί τρεις γυναίκες που σπάνε κώδικες στο Bletchley Park και τον κατάσκοπο που πρέπει να “ξεριζώσουν” με το τέλος του πολέμου. Η υπόθεση διαδραματίζεται το 1940, όπου η Αγγλία προετοιμάζεται να πολεμήσει τους Ναζί. Παράλληλα, λοιπόν, τρεις πολύ διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες αποδέχονται την πρόσκληση να πάνε στο μυστηριώδες εξοχικό Bletchley Park, όπου τα μεγαλύτερα μυαλά της Βρετανίας εκπαιδεύονται να σπάσουν του Γερμανικούς στρατιωτικούς κώδικες. Το μυθιστόρημα της Kate Quinn αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Μαρτίου του 2021.

Το πιο αναμενόμενο βιβλίο με φόντο τον Β' Παγκόσμιο

Every Vow you break – Ένα βιβλίο ψυχολογικού θρίλερ

Ο καταξιωμένος συγγραφέας Peter Swanson, που έχει γράψει το Eight Perfect Murders, επιστρέφει με ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ. Το μυθιστόρημα επικεντρώνεται σε μία νύφη, της οποίας το ονειρεμένο ταξίδι του μέλιτος μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν ένας άντρας, με τον οποίο έζησε ένα αξέχαστο one night stand, εμφανίζεται. Η Abigail Baskin ποτέ δεν πίστευε ότι θα ερωτευτεί έναν εκκατομυριούχο. Τότε γνώρισε τον Bruce Lamb. Το ψυχολογικό αυτό θρίλερ θα βγει στην αγορά στις 23 Μαρτίου του 2021.

Every vow you break ένα ψυχολογικό θρίλερ στα πιο αναμενόμενα βιβλία του 2021

Project Hail Mary – Το βιβλίο που βασίζεται στην επιστήμη

Ο σπουδαίος συγγραφέας της New York Times που έγραψε το best seller The Martian επιστρέφει με ακόμη ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τίτλο Project Hail Mary. Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα βιβλία του 2021 και αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού αστροναύτη που πρέπει να σώσει τη γη από μία καταστροφή. Ο Ryland Grace είναι ο μοναδικός επειζών και βρίσκεται σε μία αποστολή που είναι η μοναδική ευκαιρία να επιβιώσει η ανθρωπότητα. Εάν αποτύχει η γη θα καταστραφεί. Μόνο που…εκείνος δε το γνωρίζει αυτό. Το θρίλερ που βασίζεται στην επιστήμη θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου του 2021.

Ένα βιβλιο για την επιστήμη και το διάστημη

The Personal Librarian – Μία καθηλωτική αληθινή ιστορία

Οι δύο καταξιωμένες συγγραφείς Marie Benedict και Victoria Christopher Murray ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που θα καθηλώσει κοινό και κριτικούς. Το βιβλίο αφορά την αξιομνημόνευτη, αλλά ελάχιστα γνωστή, ιστορία της Belle da Costa Greene, την προσωπική βιβλιοθηκάριος της J. P. Morgan. Το μυθιστόρημα αναδεικνύει πώς έγινε η πιο ισχυρή γυναίκα στη Νέα Υόρκη παρά το επικίνδυνο μυστικό που έπρεπε να κρατήσει για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Το μυθιστόρημα αναμένεται να βγει στην αγορά από την 1η Ιουνίου του 2021.

Εξώφυλλο από το βιβλίο που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα

Hamlet Retelling, από τη συγγραφέα του best seller Gone Girl

Η Gillian Flynn, η συγγραφέας του best seller Gone Girl, επιστρέφει με ακόμη ένα δυνατό μυθιστόρημα, το Hamlet Retellin. Έρχεται να γράψει μία νεά ερμηνεία για τον Άμλετ του Shakespeare. Η Flynn είναι η τελευταία συγγραφέας, στην οποία ανατέθηκε το πρότζεκτ Hogarth Shakespeare, όπου ξαναγράφουν τα έργα του Bard. Η σειρά ξεκίνησε το 2016 και σηματοδοτεί την επέτειο για τα 400 χρόνια μετά τον θάνατο του Shakespeare. Ένα από τα πιο αναμενόμενα βιβλία του 2021, που ωστόσο δε γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία.

Hamlet Retelling από την Gillian Flynn, ένα διαφορετικό βιβλίο

Δείτε επίσης για τα βιβλία που θα μας συντροφεύσουν στη νέα καραντίνα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
38,976ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,062ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ