28.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Ρένα Ρώσση Ζαΐρη: Η επίσημη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος «Ολίβια»

Μία πολύ όμορφη συζήτηση είχαν η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, η Μαρί Κωνσταντάτου και ο Ρένος Ρώτας για το νέο μυθιστόρημα της πρώτης, «Ολίβια». Όλοι μαζί συναντήθηκαν στη διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και τα Public. Μία νέα ιστορία έρχεται για να συναρπάσει τους αναγνώστες, με την υπογραφή από την συγγραφέα της καρδιάς μας.

Στη διαδικτυακή αυτή παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ολίβια», ο Ρένος Ρώτας και η Μαρί Κωνσταντάτου διάβασαν υπέροχα αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ αμέσως μετά έγιναν ερωτήσεις για τη συγγραφέα και το μυθιστόρημα. Η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη μίλησε και για το βιβλίο της με τίτλο «Τιρκουάζ», το οποίο λατρεύτηκε και στάθηκε η αφορμή για να γεννηθεί η «Ολίβια».

Διαδικτυακή συνάντηση public

Το νέο μυθιστόρημα  «Ολίβια», από τη Ρένα Ρώσση Ζαΐρη

Μικρούλα ήταν η Ολίβια όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα της και τον έκλεισαν στη φυλακή. Ένας απ’ αυτούς τη λυπήθηκε. Και την υιοθέτησε. Για χάρη του μεταμορφώθηκε σε άγγελο δικαιοσύνης, έγινε κι εκείνη αστυνομικός. Στα μάτια του Αντώνη συνάντησε τον έρωτα. Τον δυνατό, τον σαρωτικό. Ώσπου ήρθε αντιμέτωπη με τα κρυμμένα μυστικά της ζωής της, αλλά και με την Ελεάννα και την εκδικητική της μανία. Και τότε ήταν που την κατηγόρησαν για ανθρωποκτονία!

Εξώφυλλο βιβλίου Ολίβια - η Ρένα Ρώσση Ζαϊρη μιλά με τη Μαρί Κωνσταντάτου

Υπάρχουν αλήθειες αμείλικτες, που δεν πρέπει να λέγονται; Μήπως είναι προτιμότερα τα ψέματα; Κι είναι άραγε η αγάπη το μόνο αληθινό μας ταξίδι; Ένα μυθιστόρημα που πλημμυρίζει τη λέξη «έρωτα» με φως.

Η συζήτηση με την Μαρί Κωνσταντάτου

Η Μαρί Κωνσταντάτου συζήτησε με την Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, με τις δύο συγγραφείς να σχολιάζουν το νέο αυτό βιβλίο, με τίτλο “Ολίβια”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, και έχει ήδη καθηλώσει το κοινό. Η Μαρί την ρώτησε για το πως δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα, ποιες ήταν οι σκέψεις της συγγραφέως όσο έγραφε το βιβλίο, αλλά και τί αποτελεί έμπνευση για εκείνη.

Η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη για το βιβλίο Ολίβια

Ακολουθούν οι ερωτήσεις.

Πώς γεννήθηκε η Ολίβια;

«Η Ολίβια γεννήθηκε μέσα από το Τιρκουάζ. Ήταν υπαστυνόμος, η οποία ξεδιάλυνε όλα όσα είχαν συμβεί στην Καστοριά. Όταν ξεκίνησα να γράφω για την Ολίβια, μαγεύτηκα. Άλλωστε, μαγεύομαι πολύ εύκολα από τους ανθρώπους. Η Ολίβια είναι πολύ ευάλωτη και ταυτόχρονα πολύ δυναμική. Είχε βλέμμα έξυπνο και σπινθηροβόλο.

»Οι συγγραφείς διαλέγουμε κάποιους χαρακτήρες για να μας βοηθήσουν στην πλοκή. Η Ολίβια ήρθε δίπλα μου και κάθισε και ήξερα πως θα συνεχίσω μαζί της. Δεν είναι η συνέχεια του Τιρκουάζ, έχει όμως ένα μεγάλο κομμάτι από την υπόθεση. Αυτή η κοπέλα με ξετρέλανε. Έκλεισα απλά τα μάτια και το βιβλίο ξεκίνησε, από την παιδική της ηλικία. Δε μπορούσα να σταματήσω να γράφω για αυτή την ηρωίδα…»

Το καινούργιο μυθιστόρημά σου θίγει πολλά και σημαντικά θέματα, όπως τα ψέματα και τις επιπτώσεις τους, την ευθύνη που έχει μια μάνα…

«Υπάρχουν άραγε αλήθειες που δεν πρέπει να λέγονται; Είμαι απόλυτη σε αυτό. Κι εμένα μου είχαν πει ψέματα μικρή και μου κόστισε. Μόλις ανακάλυψα τον κόσμο, είπα πως από εδώ και μπρος δεν πρέπει κανένας γονέας να κρύβει την αλήθεια από το παιδί του. Αυτό το μυθιστόρημα με έκανε να συνειδητοποιήσω πως υπάρχουν κάποιες αλήθειες αμείλικτες που δε μπορείς να τις φανταστείς.

»Αλήθειες που πρέπει να βρεις τον τρόπο για να μη πληγωθεί πολύ το παιδί. Η ζωή της Ολίβια είναι συγκλονιστική. Οι δύσκολες αλήθειες γράφονται ανεξίτηλα στην ψυχή των παιδιών…»

Τι είναι αυτό που σε επηρεάζει και θέλεις να γράψεις μια ιστορία; Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης;

«Οι καθημερινοί άνθρωποι. Γυναίκες που παλεύουν κάθε μέρα με τον εαυτό τους, με τα προβλήματα της ζωής. Δε μπορώ να μένω αμέτοχη. Ακούω τους ανθρώπους και μου δίνουν δύναμη να γράφω, μέσα από τις ιστορίες τους. Ακόμη και το βιβλίο “Ολίβια” κρύβει αληθινά περιστατικά.

»Στη ζωή μου, δε μπορώ να μη γίνομαι ένα με αυτό που γράφω. Νιώθω τους ήρωες και μεταδίδω τις σκέψεις τους, τις ιστορίες τους μέσα από τα βιβλία μου. Γίνομαι ένα με τον κόσμο. Κλείνω τα μάτια μου και ταξιδεύω μέσα από τους ήρωες της καθημερινότητας. Μέσα από τη γραφή μου προσπαθώ πάντα να περνάω την αισιοδοξία. Πρέπει να ζούμε κάθε στιγμή και κάθε λεπτό…».

Πώς ξεκίνησε το συγγραφικό σου ταξίδι;

«Μου άρεσε να γράφω από μικρό παιδί. Ο πατέρας μου με έλεγε Τζοκόντα, επειδή παρατηρούσα σιωπηλή, χωρίς να σχολιάζω. Δε μιλούσα. Έκλεινα τα μάτια μου και έφτιαχνα ιστορίες. Κλείνω τα μάτια μου και – ακόμα και σήμερα- αλλάζω την πραγματικότητα, αλλάζω τη στιγμή. Μικρή στο σχολείο έγραφα ατελείωτες εκθέσεις, έξυνα τα μολύβια μου, μέχρι να γίνουν πολύ πολύ μικρά.

»Ξεκίνησα να γράφω παιδικά βιβλία. Όποιος ξέρει να γράφει για παιδιά, μπορεί να γράψει τα πάντα. Γράφω και βρίσκω τον στόχο, μέσα από έρωτες, αναμνήσεις, μέσα από τις ανατροπές και τις ιστορίες των ηρώων. Ζω και υπάρχω γράφοντας. Κρύβω ένα παιδί μέσα μου και εύχομαι να μη το σκοτώσω ποτέ…».

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ρένα Ρώσση Ζαΐρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Νικόλαου Ρώσση, των φερώνυμων εκδόσεων. Ενώ παππούς της ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Θ. Ρώσσης. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre.

Η Ρένα Ρώσση Ζαίρη σε φωτογραφία

Εργάστηκε ως νηπιαγωγός, αλλά και ως υπεύθυνη εκδόσεων. Έχει γράψει 15 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 150 παιδικά βιβλία. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «Εξάλειπτρον» για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της, καθώς και το βραβείο κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας», για το μυθιστόρημά της ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, το οποίο μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση. Όλα τα μυθιστορήματά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

“Το μυστικό για να αρέσει ένα βιβλίο, είναι να έχει ανατροπές. Πρέπει να κλαίει, να γελάει, να γίνεται ένα με τους αναγνώστες, με τους ήρωες. Αυτό προσπαθώ να κάνω σε κάθε μου μυθιστόρημα. Ο κόσμος μας υπάρχει μονάχα όταν τον μοιραζόμαστε”

Ακολουθεί το βίντεο με την online παρουσίαση από την Ρένα Ρώσση Ζαΐρη, για το βιβλίο “Ολίβια”:

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Η Ιωάννα Παναγιώτη
Ιωάννα Παναγιώτη
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδιαίτερη αδυναμία μου αποτελούν τα βιβλία, η μουσική, οι ταινίες το θέατρο και τα ταξίδια. Έχω ασχοληθεί με την αρθρογραφία, τα social media, τις δημόσιες σχέσεις, τα events και ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο & το θέατρο. Κυνηγώ οτιδήποτε δημιουργικό θα μου προσφέρει εφόδια, γνώσεις και πλούσιες εμπειρίες. Μου αρέσει να εκφράζω τις σκέψεις μου στο χαρτί και να γνωρίζω νέους ανθρώπους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,720ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ