Το σκοτάδι μυθιστόρημα εκδόσεις Καστανιώτη

Ράγκναρ Γιόνασον: Το σκοτάδι εκδόσεις Καστανιώτη

Το σκοτάδι είναι ένα μυθιστόρημα του Ράγκναρ Γιόνασον που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Το σκοτάδι

Ράγκναρ Γιόνασον

Ο νέος μεγάλος αστέρας της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας

Το σκοτάδι μυθιστόρημα εκδόσεις Καστανιώτη

Το σκοτάδι- ένα αστυνομικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Μ ε το βιβλίο του Το σκοτάδι, το πρώτο μιας σειράς νουάρ μυθιστορημάτων, συστήνεται στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ο Ισλανδός συγγραφέας Ράγκναρ Γιόνασον.

Με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, θεωρείται ευρέως ο πιο σημαντικός συγγραφέας που έχει αναδείξει η σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια. Η ηρωίδα του βιβλίου, η Χούλντα Χερμανσντότιρ, έχει συναρπάσει τον Ίαν Ράνκιν:
«Το τέλος του μυθιστορήματος μου έκοψε στ’ αλήθεια την ανάσα, κι όπως υποψιάζεστε, αυτό πλέον δεν μου συμβαίνει συχνά. Ήταν μια απίστευτη έκπληξη, την οποία δεν μπόρεσα να προβλέψω. Η Χούλντα είναι μια φανταστική, τρισδιάστατη ηρωίδα και θέλω να διαβάσω κι άλλα γι’ αυτήν».

  • Η Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ έχει αποφανθεί: «Το Σκοτάδι είναι ένα αυθεντικό αριστούργημα της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας».
  • Οι βρετανικοί Times έχουν συμπεριλάβει το βιβλίο στα 100 καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα από το 1945, ενώ σύντομα θα γίνει και τηλεοπτική σειρά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το πτώμα μιας νεαρής Ρωσίδας εντοπίζεται σε μια ερημική γωνιά της Ισλανδίας. Η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αυτοκτονία και κλείνει αθόρυβα την υπόθεση. Έναν χρόνο αργότερα, η 64χρονη επιθεωρήτρια Χούλντα Χερμανσντότιρ εξαναγκάζεται σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Έχει όμως δυο βδομάδες καιρό για να επιλέξει ποια παλιά ιστορία θα ανακινήσει. Γρήγορα θυμάται εκείνη τη μετανάστρια που είδε τις ελπίδες της για μια καινούργια αρχή να ξεβράζονται στις ακτές αυτής της άγνωστης χώρας. Η Χούλντα, πεπεισμένη ότι η γυναίκα δολοφονήθηκε, ανοίγει ξανά την ξεχασμένη υπόθεση. Ωστόσο, κανένας δεν της λέει όλη την αλήθεια…

Το σκοτάδι – Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Τη μετάφραση από τα ισλανδικά υπογράφει η Βίκυ Αλυσσανδράκη.

Ράγκναρ Γιόνασον

Το σκοτάδι μυθιστόρημα εκδόσεις Καστανιώτη - Ραγκναρ Γιονασον

Ο Ράγκναρ Γιόνασον γεννήθηκε το 1976 στο Ρέικιαβικ, όπου ζει και εργάζεται. Είναι δικηγόρος και διδάσκει Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας. Σήμερα θεωρείται ο νέος ανερχόμενος αστέρας του σκανδιναβικού νουάρ. Βιβλία του κυκλοφορούν σε σαράντα χώρες του κόσμου και έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις το ενάμισι εκατομμύριο αντίτυπα. Ο ίδιος, σε ηλικία 17 ετών, άρχισε να μεταφράζει στη μητρική του γλώσσα τα έργα της Άγκαθα Κρίστι. Εμφανίστηκε στην αστυνομική λογοτεχνία το 2009 με τη Φάλτσα νότα (Fölsk Nóta). Το μυθιστόρημα Snjóblinda (2010) αποτελεί το πρώτο μέρος της σειράς «Dark Iceland», βασικός ήρωας της οποίας είναι ο Άρι Θορ Άρασον. Το 2015, με το μυθιστόρημά του Dimma (To Σκοτάδι), ο συγγραφέας εγκαινίασε τη νέα καθηλωτική σειρά «Hidden Iceland» με πρωταγωνίστρια την επιθεωρήτρια Χούλντα Χερμανσντότιρ. Το συγκεκριμένο βιβλίο συμπεριλήφθηκε από τους βρετανικούς Times στα εκατό καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου. Ο Ράγκναρ Γιόνασον μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Το σκοτάδι

Σελ.: 288

Τιμή (με ΦΠΑ): €16

ISBN 978-960-03-6825-3

Δείτε επίσης: Φρανκ Μπουίς: Καμιάς γυναίκας γέννημα Εκδόσεις Καστανιώτη

About Youfly.com Team

Youfly.com Team
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!