βιβλία σαν το Harry Potter φαντασίας

Προτάσεις για βιβλία φαντασίας σαν το Harry Potter

Τα βιβλία της J.K.Rowling, Harry Potter, είναι ένα μαγικό ταξίδι και κατατάσσεται στα καλύτερα βιβλία φαντασίας όλων των εποχών. Ωστόσο, για εκείνους που θέλουν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στον κόσμο της μαγείας, αλλά δε θέλουν να ξαναδιαβάσουν το Harry Potter, επιλέξαμε και σας προτείνουμε βιβλία φαντασίας σαν την αγαπημένη σειρά της J.K.Rowling για να σας σαγηνεύσουν.

Τα βιβλία φαντασίας είναι γεμάτα μαγεία, δράση και περιπέτεια. Είναι εκείνα τα βιβλία που θα σας ταξιδέψουν σε έναν άλλο κόσμο. Μέσω εκείνων των βιβλίων ζείτε εμπειρίες και περιπέτειες που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν κανονικά ανέφικτο. Η φαντασία είναι εκείνο το οποίο μας βοηθάει να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα, να αποστασιοποιηθούμε από την πραγματικότητα . Είναι εκείνο το οποίο μας βοηθάει να ονειρευόμαστε.

Επιλέξαμε, λοιπόν, για εσάς εκείνα τα βιβλία φαντασίας σαν το Harry Potter, ενώ πολλοί από εσάς μπορεί να τα βρείτε και καλύτερα. Διαλέξτε εκείνο που θα σας ενθουσιάσει περισσότερο και καλή ανάγνωση!!

βιβλία σαν το Harry Potter

Το Αστέρι του Βορρά του Philip Pullman

Το Αστέρι του Βορρά είναι μία από τις καλύτερες σειρές φαντασίας που πρωτοκυκλοφόρησε το 1995 από τον Philip Pullman. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο δράση, περιπέτεια, μαγεία και σασπένς. Η συγκλονιστική υπόθεσή του θα σας συνεπάρει σε ένα υπέροχο μαγικό ταξίδι. Η ιστορία του πρώτου βιβλίου “His Dark Materials” μεταφέρει τον αναγνώστη σε ένα σύμπαν παράλληλο από το δικό μας, όπου οι άνθρωποι γεννιούνται με μία εξωτερικευμένη ψυχή με την μορφή ενός ομιλούντος ζώου που ονομάζεται “δαιμόνιο”. Η ιστορία ξεκινάει με την 11χρονη Lyra Belacqua, η οποία ακούγοντας μία συζήτηση για ένα μυστηριώδες σωματίδιο γνωστό ως “Dust” την οδηγεί σε μία επική περιπέτεια πολύ μακριά στον βορρά. Ενώ η Lyra αποπειράτε να σώσει την καλύτερή της φίλη από μία ομάδα που “κλέβουν” παιδιά, του Gobblers, ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο, που κατοικείται από πολικές αρκούδες με πανωπλίες και μάγισσες, έξω από την προστατευμένη ζωή της στην Οξφόρδη.

Το Αστέρι του Βορρά είχε μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, οπότε αν έχετε δει την ταινία να είστε σίγουρη ότι τα βιβλία είναι πολύ καλύτερα. Έχουν ροή, ένταση και επικές σκηνές μάχης και σίγουρα θα σας σαγηνεύσουν.

Το αστέρι του βορρά εξώφυλλο

Οι μάγοι του Lev Grossman

Οι μάγοι είναι ένα από τα βιβλία που είναι κυριολεκτικά σαν το Harry Potter. Μάγοι, μάγισσες, ξόρκια, σχολεία μαγείας. Μεταφερόμαστε σε ένα μαγικό κόσμο, τόσο διαφορετικό από το δικό μας που οριακά ζηλεύουμε που δεν υπάρχει. Η ιστορία ακολουθεί έναν νεαρό αγόρι, τον Quentin Coldwater, ο οποίος ανακαλύπτει και παρακολουθεί κρυφά ένα σχολείο μαγείας στη Νέα Υόρκη. Διαθέτει μία μακροχρόνια εμμονή με μία σειρά παιδικών βιβλίων φαντασίας που πλέον δε του φαίνεται τόσο παράλογη. Αλλά όταν ανακαλύψει τη σκοτεινή και επικίνδυνη αλήθεια πίσω από το μαγικό υπόβαθρο των αγαπημένων του βιβλίων, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά.

Το βιβλίο Οι μάγοι του Grossman κυκλοφόρησε το 2009 και αμέσως κέρδισε την αγάπη του κοινού. Η επιτυχία του βιβλίου οδήγησε στη συγγραφή ακόμη δύο βιβλίων, το The Magician King του 2011 και το The Magician’s Land του 2014.

Οι μάγοι εξώφυλλο

Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής του Rick Riordan

Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς “Ο Πέρσι Τζάκσον και οι θεοί του Ολύμπου” του Rick Riordan και κυκλοφόρησε το 2005. Η σειρά φαντασίας είναι βασισμένη στην ελληνική μυθολογία και είναι γεμάτη με μαγεία και μυθολογικά στοιχεία.

Ο Περσέας “Πέρσι” Τζάκσον, ένας 12χρονος από τη Νέα Υόρκη με δυσλεξία και ΔΕΠΥ, πάντα ένιωθε αουτσάιντερ. Ωστόσο, όταν ο καθηγητής της άλγεβράς του μεταμορφώνεται σε ένα αρχαιοελληνικό μυθικό πλάσμα και του επιτίθεται, ανακαλύπτει την πραγματική του φύση: Είναι ένας ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα. Σε ένα φανταστικό σύμπαν όπου ο Όλυμπος βρίσκεται στο 600ο όροφο του Empire State, το πρώτο βιβλίο της φανταστικής πενταλογίας του Rick Riordan οδηγεί τον Πέρσι σε μία επική περιπέτεια στις ΗΠΑ για να βρει την κλεμμένη αστραπή του Δία και να αποτρέψει έναν πόλεμο μυθολογικών αναλογιών.

Ο Πέρσι Τζάκσον και η κλοπή της αστραπής δεν είναι ανήκει αποκλειστικά στα βιβλία φαντασίας σαν το Harry Potter, αλλά μας μεταφέρουν σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό, γεμάτο μυθικά πλάσματα. Η ελληνική μυθολογία παίρνει μία άλλη τροπή, που όμως αποδεικνύεται εξαιρετικά απολαυστική.

βιβλία σαν το harry potter πέρσι τζάκσον

Τα χρονικά της Νάρνια

Τα χρονικά της Νάρνια είναι ίσως από τα πιο γνωστά βιβλία φαντασίας που κυκλοφόρησαν από το 1950 έως το 1956 από τον συγγραφέα C.S Lewis. Η σειρά βιβλίων διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο μαγεία, μυθικά πλάσματα και ζώα που μιλάνε. Διηγείται τις περιπέτειες ορισμένων παιδιών που εισέρχονται κατά λάθος σε αυτόν τον κόσμο και ξετυλίγει ολόκληρη την ιστορία της Νάρνια, από τη δημιουργία της μέχρι και την τελική της καταστροφή.

Η σειρά αποτελείται από 7 απολαυστικά βιβλία γεμάτα δράση, περιπέτειες και περιγραφές που σε ταξιδεύουν μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Μέσα από τις περιπέτειες των παιδιών, οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν έναν άλλο κόσμο. Είναι μία απολαυστική σειρά φαντασίας που διαβάζετε εύκολα σαν έναν όμορφο παραμύθι. Διαθέτει, όμως, ένταση, μυστήριο και επικές μάχες με αποτέλεσμα να ανήκει δικαιωματικά στα βιβλία φαντασίας σαν το Harry Potter.

βιβλία σαν το harry potter νάρνια

Ο Αλχημιστής του Michael Scott

Φυσικά ο Αλχημιστής του Michael Scott δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα με βιβλία φαντασίας σαν το Harry Potter. Γιατί; Καθώς το βιβλία μιλάει για “Τα μυστικά του αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ”. Σας λέει κάτι αυτό το όνομα; Στο πρώτο βιβλίο του Harry Potter αναφερόταν συχνά καθώς μιλούσαμε για τη “φιλοσοφική λίθο” του Φλαμέλ. Ο Αλχημιστής είναι ένα βιβλίο γεμάτο μαγεία και έντονες περιγραφές που θα σας συναρπάσει.

Η αλήθεια: ο Νίκολας Φλαμέλ γεννήθηκε στο Παρίσι στις 28 Σεπτεμβρίου του 1330. Σχεδόν επτακόσια χρόνια αργότερα, αναγνωρίστηκε ως ο μεγαλύτερος αλχημιστής της εποχής του. Λέγεται ότι ανακάλυψε το μυστικό της αιωνιότητας. Τα αρχεία δείχνουν ότι πέθανε το 1418. Ο τάφος του, όμως, βρέθηκε κενός. Ο θρύλος: ο Νίκολας Φλαμέλ ζει χάρη στο ελιξίριο που παρασκευάζει εδώ και αιώνες. Το μυστικό της αιωνιότητας είναι κρυμμένο στο Βιβλίο του Αβραάμ του Μάγου, το πιο ισχυρό βιβλίο που υπήρξε ποτέ, ικανό να καταστρέψει τον κόσμο. Κι αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Δόκτωρ Τζι: να το κλέψει και να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Αν η προφητεία είναι σωστή, η Σόφι και ο Τζος Νιούμαν είναι οι μοναδικοί που έχουν τη δύναμη να σώσουν τον κόσμο. Κι αυτό γιατί. . . μερικές φορές οι θρύλοι είναι αληθινοί!

βιβλία σαν το harry potter ο αλχημιστής

Vampire Academy της Richelle Mead

Ναι και όμως σας προτείνουμε μία σειρά βιβλίων με βρικόλακες, αλλά δεν θα το κάναμε εάν δεν άξιζε. Το Vampire Academy της Richelle Mead είναι μία από τις καλύτερες σειρές φαντασίας γεμάτο δολοπλοκίες, μυστήριο, δράση, περιπέτεια και απαγορευμένα ερωτικά ειδύλλια. Ένας καινούργιος κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Οι βρικόλακες παίρνουν μία πιο αριστοκρατική μορφή και δεν έχει καμία σχέση με το Twilight. Η σειρά είχε μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη χωρίς μεγάλη επιτυχία, οπότε αυτό μη σας αποθαρρύνει από το να το επιλέξετε να το διαβάσετε.

Η ιστορία ακολουθεί την Λίζα Ντραγκομίρ και την Ρόουζ Χάθαγουεη, οι οποίες έπειτα από δύο χρόνια παράνομης ελευθερίας μεταφέρονται με το ζόρι στα απάτητα δάση της Μοντάνα όπου βρίσκεται η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ. Η Λίζα ανήκει στην βασιλική οικογένεια των Μορόι, των θνητών βρικολάκων που διαθέτουν μαγικές ικανότητες. Η Ρόουζ, από την άλλη, ανήκει στα Νταμπίρ, που έχουν αίμα ανθρώπου και βρικόλακα και ρόλος τους είναι να προστατεύουν την ελίτ των βρικολάκων από τους Στριγκόι, τα αθάνατα βαμπίρ. Είναι μία από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία φαντασίας και σίγουρα θα σας συνεπάρει. Ανήκει δικαιωματικά σε αυτή τη λίστα με τα βιβλία σαν το Harry Potter, αφού η μαγεία, η δράση και η περιπέτεια είναι αλληλένδετα στοιχεία με την υπόθεση!

βιβλία σαν το harry potter vampire academy

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε βιβλίο είναι μοναδικό με δική του πλοκή, δυναμικούς χαρακτήρες και εξαιρετικές περιγραφές. Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com


Google News

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.com


Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.
Copy link