27.6 C
Athens
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Προτάσεις για βιβλία επικής φαντασίας σαν το Game of Thrones

Το Game of Thrones, η τηλεοπτική σειρά φαινόμενο του HBO, σίγουρα αποτέλεσε μία από τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας που φτάνει στο τέλος της. Είναι γεγονός ότι το Game of Thronesβασίστηκε στη σειρά βιβλίων του George R. R. Martin με τίτλο «Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου» (“The song of ice and fire”) που εντάσσεται στο γενικό πλαίσιο της επικής φαντασίας. Εάν λατρέψατε τα βιβλία του Martin, τότε σίγουρα θα λατρέψετε και τα παρακάτω βιβλία επικής φαντασίας που είναι σαν το Game of Thrones.

σαν το game of thrones βιβλία

Τα βιβλία επικής φαντασίας είναι γεμάτα μαγεία, δράση, περιπέτεια, δολοπλοκίες και μυστήριο. Είναι εκείνα τα βιβλία που θα σας ταξιδέψουν όχι απλώς σε μία άλλη εποχή, αλλά σε έναν άλλο κόσμο. Μέσω εκείνων των βιβλίων ζείτε εμπειρίες και περιπέτειες που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν κανονικά ανέφικτο. Η φαντασία είναι εκείνο το οποίο μας βοηθάει να ξεφύγουμε λίγο από την ρουτίνα, να αποστασιοποιηθούμε από την πραγματικότητα . Είναι εκείνο το οποίο μας βοηθάει να ονειρευόμαστε.

Επιλέξαμε, λοιπόν, για εσάς εκείνα τα βιβλία επικής φαντασίας σαν το Game of Thrones, ενώ πολλοί από εσάς μπορεί να τα βρείτε και καλύτερα. Διαλέξτε εκείνο που θα σας ενθουσιάσει περισσότερο και καλή ανάγνωση!!

Η τριλογία Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του  J.R.R. Tolkien

Φυσικά η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, αφού είναι κυριολεκτικά ο ορισμός της επικής φαντασίας. Ο J. R.R. Tolkien είναι εκείνος ο οποίος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη φανταστική λογοτεχνία κι έθεσε τα θεμέλια για μία ολοκληρωμένη ιστορία γεμάτη περιπέτεια, μαγεία και πλοκή. Ο Tolkien είναι αδιαμφισβήτητα ένας αριστοτέχνης, που έχει πάει την περιγραφή σε άλλου επίπεδο. Διαθέτει μία σχεδόν ποιητική γραφή με την οποία αναλύει με λεπτομέρειες τα πάντα.

βιβλία σαν το Game of Thrones άρχοντας των δαχτυλιδιών

Ξωτικά, άνθρωποι, νάνοι, δράκοι, χόμπιτ, μάγοι, δέντρα που μιλούν και περπατούν συνυπάρχουν σ’ ένα φανταστικό κόσμο. Ο Tolkien δε δημιούργησε απλώς ένα κόσμο από το 0, αλλά μία ολόκληρη μυθολογία, μία ολόκληρη γλώσσα, δεδομένου ότι ήταν κορυφαίος γλωσσολόγος και καθηγητής στην Οξφόρδη.

Η τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ακολουθεί την Συντροφιά του Δαχτυλιδιού, που είναι μία ομάδα από ανθρώπους, χόμπιτ, ξωτικά και νάνοι, που έχουν ως σκοπό να καταστρέψουν το Ένα Δαχτυλίδι που δημιουργήθηκε για να κυριαρχεί τα άλλα. Στο δρόμο τους περνούν από διάφορες δοκιμασίες και περιπέτειες, ενώ η καταστροφή του Δαχτυλιδιού θα καθορίσει τη μοίρα του κόσμου. Στην πραγματικότητα, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών δεν ανήκει στα βιβλία επικής φαντασίας σαν το Game of Thrones, αλλά το Game of Thrones ανήκει στα βιβλία επικής φαντασίας σαν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Εννοείται πως το καθένα είναι διαφορετικό, εννοείται πως το καθένα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ο τροχός του χρόνου του Robert Jordan

Εάν σας αρέσει η μεγάλη εκτενής πλοκή, η εξέλιξη των χαρακτήρων και ο λαβύρινθος από ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους, τότε η σειρά βιβλίων επικής φαντασίας του Robert Jordan «Ο τροχός του χρόνου» (Wheel of Time) είναι ιδανική για εσάς. Η σειρά βιβλίων αποτελείται από 14 βιβλία – ναι είναι αρκετά, αλλά αν είστε γνήσιοι βιβλιοφάγοι σίγουρα δε θα σας πάρει πολύ καιρό για να τα διαβάσετε όλα.

ο τροχός του χρόνου

Η ιστορία διαδραματίζεται σε έναν κόσμο όπου οι γυναίκες μπορούν να εξασκούν μαγεία, αλλά οι άντρες όχι – ή πιο συγκεκριμένα καλύτερα να μη χρησιμοποιούν. Η σειρά βιβλίων ακολουθεί μία παρέα φίλων από μία μικρή πόλη που εμπλέκεται σε ορισμένα γεγονότα που επρόκειτο να αλλάξουν τον κόσμο για πάντα. Σε μία μάχη του καλού εναντίον του κακού, μόνο ένα άτομο μπορεί να σώσει τον κόσμο, αλλά είναι το ίδιο άτομο που μπορεί και να τον καταστρέψει.

Αυτή η σειρά βιβλίων επικής φαντασίας είναι επίσης μία ωραία επίδειξη συντροφικότητας και συνεργασίας. Ο συγγραφέας Robert Jordan πέθανε όταν έγραφε την σειρά, αλλά εν τέλει ολοκληρώθηκε από έναν μακροχρόνιο θαυμαστή και συνάδελφο συγγραφέα βιβλίων φαντασίας, τον Brandon Sanderson, που χρησιμοποίησε της εκτεταμένες σημειώσεις που άφησε ο Jordan. Έτσι κατάφερε να γράψει τρία ακόμη μυθιστορήματα και να ολοκληρώσει την ιστορία. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε μία ακόμη επική σειρά με τίτλο «Οι ομιχλογέννητοι» (“Mistborn”), που θα αναφέρουμε στη συνέχεια. Ο τροχός του χρόνου ανήκει σίγουρα στην κατηγορία με τα βιβλία σαν το Game ofThrones, ενώ χάρη στην επιτυχία της σειράς, τα βιβλία επρόκειτο να γίνουν τηλεοπτική σειρά από την Amazon Prime video που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο.

Ο Γητευτής του Andrzej Sapkowski

Ο Γητευτής του Andrzej Sapkowski είναι επίσης ένα φαινόμενο που έχει κατακτήσει τις καρδιές του κοινού, κυρίως λόγω των βιντεοπαιχνιδιών από την CD Projekt Red. Ο γητευτής (The Witcher) είναι επίσης μία σειρά από βιβλία επικής φαντασίας σαν το Game of Thrones.

Τα βιβλία διαδραματίζονται σε έναν μαγικό κόσμο όπου άνθρωποι, ξωτικά, μάγοι και μαγικά πλάσματα συνυπάρχουν. Η σειρά βιβλίων επικεντρώνεται στον Γητευτή, Geralt of Rivia. Στα έργα του πολωνού συγγραφέα, οι «γητευτές» είναι κυνηγοί τεράτων που αναπτύσσουν υπερφυσικές δυνατότητες όταν είναι σε νεαρή ηλικία προκειμένου να πολεμούν τέρατα.

βιβλία σαν το Game of Thrones thw witcher

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά τοποθετείται σε ένα μεσαιωνικό πλαίσιο και ακολουθεί την ιστορία του Gerlad of Rivia και της Ciri που είναι δεμένοι μεταξύ τους από τη μοίρα. Δράση, περιπέτεια, μαγεία και έντονες σκηνές μάχης χαρακτηρίζουν τα βιβλία. Τα μυθιστορήματα του Sapkowski διαθέτουν επίσης πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες που εμπλουτίζουν τη σειρά, αφού ο καθένας διαθέτει το δικό του υπόβαθρο κι έτσι η πλοκή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα στο κοινό. Δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο στον Gerald of Rivia, αλλά όλοι οι χαρακτήρες εξελίσσονται και αποκτούν τη δική τους ιστορία.

Οι μύθοι των Οτόρι από την Lian Hearn

Εάν μία σειρά με βιβλία επικής φαντασίας είναι σαν το Game of Thrones, τότε αυτή είναι δικαιωματικά το The Tales of the Otori από την Lian Hearn. Η ιστορία διαδραματίζεται στην φεουδαρχική Ιαπωνία και ακολουθεί έναν νεαρό πολεμιστή τον Takeo, ο οποίος παλεύει να εκδικηθεί τον θετό πατέρα του, να ξεφύγει από την κληρονομιά του βιολογικού πατέρα του και να κυνηγήσει τον έρωτα της ζωής του εν μέσω μίας τεράστιας μάχης εξουσίας που περιλαμβάνει δεκάδες άρχοντες και χιλιάδες πολεμιστές.

οι μύθοι των οτόρι

Πιο συγκεκριμένα, ο 16χρονος Οτόρι, επιβίωσε μετά από επίθεση των πολεμιστών του Lord Iida Sadamu οι οποίοι δολοφόνησαν την οικογένειά του και προσπαθεί να πάρει την εκδίκησή του. Ο νεαρός πολεμιστής διαθέτει ξεχωριστές ικανότητες της Φυλής του που θα τον βοηθήσουν, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η υπερφυσική ακοή, η δυνατότητα να γίνει αόρατος και τη δυνατότητα να δημιουργήσει οφθαλμαπάτη με την παρουσία δύο εαυτών. Υπάρχουν ποικίλοι λόγοι γιατί πρέπει να διαβάσετε τη συγκεκριμένη σειρά, καθώς περιλαμβάνει μεγάλη θεματολογία με πολλή δράση, έντονες επικές σκηνές μάχης και μία απαγορευμένη ιστορία αγάπης. Τα βιβλία θα σας μεταφέρουν σε έναν διαφορετικό κόσμο και θα ταξιδέψετε μαζί με τον χαρακτήρα σε μοναδικές εμπειρίες.

Το Χρονικά των Σανάρα του Terry Brooks

Τα Χρονικά των Σανάρα είναι μία επική σειρά φαντασίας από τον Terry Brooks με το πρώτο βιβλίο της τριλογίας να τιτλοφορείται ως Το Σπαθί των Σανάρα. Το πρώτο βιβλίο κυκλοφόρησε το 1977, ενώ οι επιρροές από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Tolkien είναι εμφανείς. Ξεκίνησε να γράφει Το Σπαθί των Σανάρα από το 1967 και του πήρε 7 χρόνια να ολοκληρώσει το βιβλίο, καθώς παρακολουθούσε ακόμη μαθήματα στη νομική σχολή.

τα χρονικά των σανάρα

Σε έναν κόσμο χαμένο πια στο παρελθόν, το αρχέγονο Κακό έχει ωθήσει την ανθρωπότητα σε ατέλειωτους πολέμους εναντίον των υπόλοιπων φυλών της Γης. Μια χιλιετία μετά, ο νεαρός Σι Όμσφορντ, ο τελευταίος απόγονος του βασιλικού οίκου των Σανάρα, μαθαίνει από τον μυστηριώδη βλοσυρό ξένο Άλανον, που κατέχει την παράξενη και μυστική τέχνη των δρυίδων, ότι ο Άρχοντας Μάγος σχεδιάζει για άλλη μια φορά να καταστρέψει τον κόσμο. Το μοναδικό όπλο που μπορεί να νικήσει τις Δυνάμεις του Σκότους είναι το Σπαθί των Σανάρα, και εκείνος που θα το σηκώσει θα πρέπει να είναι ένας γνήσιος απόγονος του οίκου. Έτσι, στον Σι στηρίζουν τώρα όλες οι φυλές τις ελπίδες για τη σωτηρία τους.

Μία σειρά γεμάτη δράση, περιπέτεια, έρωτες και μάχες. Θα σας ταξιδέψει σε ένα μοναδικό κόσμο, όπου άνθρωποι, ξωτικά και μαγικά πλάσματα συνυπάρχουν. Αναλυτικές περιγραφές που δημιουργούν όμορφα τοπία και εικόνες που μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα και να εισχωρήσουμε σε έναν άλλον κόσμο όπου η αδρεναλίνη κυριαρχεί. Από τα πιο όμορφα βιβλία που είναι σαν το Game of Thrones, αλλά και σαν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ομιχλογέννητοι του Brandon Sanderson

Ο μεγάλος θαυμαστής του Robert Jordan, που ολοκλήρωσε την σειρά βιβλίων του μετά τον θάνατό του, επιστρέφει με μία δική του σειρά βιβλίων επικής φαντασίας. Έχουμε συνηθίσει ο ήρωας να νικάει στο τέλος, τι γίνεται όμως όταν ο ήρωας αποτυγχάνει; Το έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Αυτή την απάντηση δίνει η σειρά βιβλίων “Ομιχλογέννητοι” του Brandon Sanderson.

Η σειρά διαδραματίζεται σε έναν κόσμο με ένα περίπλοκο μαγικό σύστημα που δημιουργεί μία πολυσύνθετη κοινωνική και πολιτική δομή. Το Ομιχλογέννητοι ακολουθεί την ιστορία ενός υποδουλομένου κλέφτη, που είναι μισός-Skaa (χαμηλής κοινωνικής τάξης) που ονομάζεται Kelsier. Αφού έχει υποφέρει για χρόνια στην φυλακή αποκαλύπτει ότι είναι Ομιχλογέννητος, κάποιος δηλαδή που κατέχει μεγάλες μαγικές δυνάμεις που του δίνει τη δυνατότητα να ανατρέψει τη βασιλεία του Lord Ruler.

ομιχλογέννητοι

O Kelsier καταφέρνει να αποδράσει και να συγκεντρώσει την παλιά του ομάδα που αποτελείται από κλέφτες, έτσι μαζί με ακόμη έναν Ομιχλογέννητο, τον Vin, βάζει το σχέδιό του σε εφαρμογή. Ωστόσο, το να καταστρέψεις μία ολόκληρη αυτοκρατορία που μετράει χιλιάδες χρόνια δεν είναι τόσο εύκολο. Πρέπει να ρισκάρουν τις ζωές του προκειμένου να αλλάξουν τον κόσμο. Μία συγκλονιστική υπόθεση που θα σας καθηλώσει με δυνατούς χαρακτήρες και έντονες σκηνές μάχης. Από τα καλύτερα βιβλία σαν το Game of Thrones που πρέπει να προσθέσετε στην λίστα σας.

Έραγκον του Christopher Paolini

Το Έραγκον του Christopher Paolini είναι μία από τις καλύτερες επικές τετραλογίες που έχουν γραφτεί. Για να προλάβω τυχόν αρνητικά σχόλια, όσοι έχουν δει την ταινία και δεν τους άρεσε να αναφέρουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα βιβλία. Δυστυχώς, η μεταφορά στον κινηματογράφο ήταν αποτυχημένη και δεν μετέφερε τη μαγεία των βιβλίων. Τα βιβλία έχουν δράση, περιπέτεια, αναλυτικές περιγραφές, έντονες μάχες και δυναμικούς χαρακτήρες που θα σας συνεπάρουν.

βιβλία σαν το Game of Thrones έραγκον

Ένα αγόρι. . . Ένας δράκος. . . Ένας κόσμος περιπέτειας. . . Όταν ο Έραγκον, ένα φτωχό χωριατόπαιδο, βρίσκει μέσα στο δάσος μια γυαλιστερή γαλάζια πέτρα, νιώθει πολύ τυχερός για την ανακάλυψή του. ίσως μ’ αυτήν αγοράσει το κρέας που χρειάζεται η οικογένειά του για το χειμώνα. Όταν όμως ανακαλύπτει ότι η πέτρα κρύβει μέσα της ένα μικρούλη δράκο, ο Έραγκον δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι του έχει δοθεί μια κληρονομιά σχεδόν τόσο παλιά όσο και η ίδια η Αυτοκρατορία. Μέσα σε μια νύχτα η απλή ζωή του γίνεται χίλια κομμάτια. Τότε αναγκάζεται να μπει σε έναν επικίνδυνο νέο κόσμο: τον κόσμο του πεπρωμένου, της μαγείας και της δύναμης. Σίγουρα το Έραγκον ανήκει στα βιβλία σαν το Game of Thrones, καθώς μιλάμε για δράκους, μαγεία, δύναμη και εξουσία.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε βιβλίο είναι μοναδικό με δική του πλοκή, δυναμικούς χαρακτήρες και εξαιρετικές περιγραφές. Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας;

Δείτε επίσης:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
39,543ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,572ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,077ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ