35.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Μαθαίνουμε τον εαυτό μας με 5 βιβλία προσωπικής ανάπτυξης

Η άνοιξη φέρνει πάντα έναν αέρα ανανέωσης και έτσι σκεφτήκαμε ότι μέσα από κάποιες προτάσεις βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης θα μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να προχωρήσουμε στη βελτίωση του τρόπου που βιώνουμε το κάθε τι.

Αναλυτικά οι προτάσεις βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης:

Σκέψου σαν μοναχός – Jay Shetty

προτάσεις βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης - εξωφυλλο βιβλίου Σκέψου σαν μοναχός

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ και θα καταλάβεις:

 • Γιατί ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός.
 • Πώς να πάψεις να υπεραναλύεις.
 • Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη.
 • Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου.
 • Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντάς την.
 • Πώς να μαθαίνεις από όποιον συναντάς.
 • Γιατί δεν είσαι οι σκέψεις σου.
 • Πώς να βρεις τον σκοπό σου.
 • Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία.
 • Και πολλά ακόμη…

Jay Shetty

Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Ο Shetty μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος. Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός, να κάνει διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους.

Έπειτα από τρία χρόνια, ένας από τους δασκάλους του του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον κόσμο αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί την εμπειρία και τη σοφία του με τους άλλους. Χρεωμένος και χωρίς καμιά ειδίκευση στο βιογραφικό του, ο Shetty γύρισε στο πατρικό του στο βόρειο Λονδίνο. Από τους παλιούς του φίλους, πολλοί δούλευαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Κάποιοι βίωναν απίστευτο στρες, πίεση και δυστυχία. Και ζήτησαν από τον Shetty να τους καθοδηγήσει για να ζήσουν καλύτερα, να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Shetty έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές του κόσμου. Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε. Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες στο άσραμ, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες για να βρούμε την ηρεμία και το νόημα που όλοι έχουμε μέσα μας.

Ο Shetty μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο. Ο Shetty αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί.

 • Θεματική Κατηγορία  Φιλοσοφία, Ψυχολογία
 • Σειρά Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην
 • Εκδόσεις Ψυχογιός

Το Δώρο – Στέφανος Ξενάκης

προτάσεις βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης - εξώφυλλο βιβλίου Το δώρο

Ένα τετράδιο θαυμάτων

Κάθε μέρα είναι ένα Δώρο. Να το ανοίγεις. Μην το πετάς.

Η Ζωή η ίδια είναι Δώρο. Να τη ζεις. Μην την προσπερνάς.

ΤΟ ΔΩΡΟ εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Αυτά που συχνά τα προσπερνάμε.

Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.

 • Κατηγορία Προσωπική Ανάπτυξη
 • Εκδόσεις Key Books

Τα μυστικά της θετικής σκέψης – Dr. Robert Anthony

εξώφυλλο βιβλίου τα μυστικά της θετικής σκέψης προτάσεις βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης

Ανάμεσα στις προτάσεις βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης είναι και το βιβλίο “Τα μυστικά της θετικής σκέψης”. Το παγκόσµιο best seller που βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας οι οποίες αποδεδειγµένα οδηγούν στην επιτυχία.

Το βιβλίο Τα Μυστικά της Θετικής Σκέψης προσφέρει µια απλή και πρακτική προσέγγιση για να πετύχετε στη ζωή. Παρέχει αποτελεσµατικές µεθόδους βήµα βήµα και τεχνικές νοερής απεικόνισης που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να εξατοµικεύσουν στόχους, να πιστέψουν στη δύναµη της δηµιουργικότητας, να ξεπεράσουν παλιές πεποιθήσεις και περιορισµούς, και να µετατρέψουν τη θετική σκέψη σε πράξη.

O Dr. Robert Anthony έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία και στα τριάντα χρόνια της καριέρας του έχει βοηθήσει εκατοµµύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσµο να ανακαλύψουν τα µυστικά της επιτυχίας.

Ένα υπέροχο βιβλίο που µας διδάσκει πώς να πετύχουµε µια θετική στάση ζωής αφήνοντας πίσω µας παλιές πεποιθήσεις. Επίσης, µας µαθαίνει πώς να ξεπερνάµε τις αντιξοότητες και να αποκτήσουµε αυτό που θέλουµε. Πρόκειται για ένα βιβλίο-έµπνευση που πρέπει να διαβάσετε. Unbounded Wisdom

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω βρει σχετικά µε το πώς να δηµιουργήσεις τη ζωή που θέλεις. Δεν σου δείχνει απλώς τα βήµατα που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά σε καθοδηγεί µε στρατηγικές και δοκιµασµένες τεχνικές. Εξηγεί πώς να χρησιµοποιήσεις θετικές δηλώσεις, προθέσεις, οραµατισµούς και πολλά άλλα. Self-improvementtools.com

Έχει τη δυναµική να γίνει το πιο επιδραστικό βιβλίο για την επιτυχία που έχετε διαβάσει ποτέ. Ο Dr. Anthony προτείνει στρατηγικές που αλλάζουν τη ζωή µε εξαιρετικό και απλό τρόπο. Peggy McColl, συγγραφέας του best seller των New York Times Your Destiny Switch

 • Θεματική κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη
 • Εκδόσεις Δίοπτρα

Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί – Ροσέττα Φόρνερ

εξωφυλλο βιβλίου Είμαι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί

Υποτίθεται ότι πρέπει να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας. Ωστόσο, για να μπορέσουμε να αγαπήσουμε από καρδιάς κάποιον άλλο, πρέπει πρώτα να καλλιεργήσουμε την αυτοεκτίμησή μας. Είναι σημαντικό να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς να εξαρτιόμαστε από κανέναν και από τίποτα, να απαλλαγούμε από φόβους και συμπλέγματα, να «φωνάξουμε» τις απόψεις και τις ιδέες μας, να αποδείξουμε τη μοναδικότητά μας.

Με τρόπο ευχάριστο και πρωτότυπο, το παρόν βιβλίο μάς βοηθά να διαμορφώσουμε ένα πιο θετικό, πιο φωτεινό και πιο ευτυχισμένο Εγώ.

 • Θεματική Κατηγορία Ψυχολογία
 • Σειρά Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην
 • Εκδόσεις Ψυχογιός

Το φαινόμενο της προσκόλλησης – Peter Lovenheim

εξωφυλλο βιβλίου Το φαινόμενο της προσκόλλησης

Και τέλος, οι προτάσεις των βιβλίων προσωπικής ανάπτυξης ολοκληρώνονται με το βιβλίο που έχει τίτλο Το φαινόμενο της προσκόλλησης.

Η θεωρία της προσκόλλησης είναι κλασική και ευρέως αποδεκτή στον χώρο της ψυχολογίας. Όμως, είναι γνωστή πλέον και στο ευρύ κοινό, καθώς μας δείχνει ξεκάθαρα γιατί, πώς και ποιους αγαπάμε.

Γοητευμένος από το θέμα, ο βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Peter Lovenheim ξεκίνησε ένα ταξίδι για να κατανοήσει σε βάθος την επίδραση αυτής της θεωρίας στη ζωή μας. Με συνεντεύξεις από ερευνητές, καθηγητές και επαγγελματίες, αλλά και έρευνα πάνω στις προσωπικές ιστορίες ατόμων και ζευγαριών, φωτίζει τη σημασία των πρώιμων δεσμών.

Στα θέματα περιλαμβάνονται:

 • Τι σημαίνει ασφαλής και μη ασφαλής προσκόλληση.
 • Πώς οι εμπειρίες μας στην πρώιμη παιδική ηλικία δημιουργούν ένα «νοη­τικό μοντέλο» το οποίο ακολουθούμε στις μελλοντικές μας σχέσεις και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να αποκτήσουμε αυτογνωσία και ευτυχία.
 • Γιατί οι ενήλικες που βίωσαν συγκεκριμένους, προβληματικούς, τύπους προσκόλλησης τείνουν να προσελκύουν ο ένας τον άλλον και πώς μπορούν να σπάσουν αυτόν τον φαύλο κύκλο.
 • Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει υγιείς σχέσεις με τους γύρω του, ανεξάρτητα από την ανατροφή και τα βιώματά του.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό το ελκυστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα για όποιον θέλει να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες και τη δυναμική που διέπουν τις σύνθετες σχέσεις στη ζωή.

Μια αποκαλυπτική ματιά στη θεω­ρία της προσκόλλησης, που καταδεικνύει πώς οι εμπειρίες μας στην παιδική ηλικία δημιουργούν έναν οδηγό, ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για όλες τις μελλοντικές μας σχέσεις.

Όλοι οι αναγνώστες θα βρουν αυτό το βιβλίο για την προσκόλληση διαφωτιστικό. Δρ. Sue Johnson, συγγραφέας του Hold Me Tight

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, αποκαλύπτοντας πώς το φαινόμενο της προσκόλλησης εκδηλώνεται στον χώρο εργασίας, στις φιλίες, στη θρησκεία, ακόμα και στην πολιτική. Amir Levine, M.D., συγγραφέας του Attached

 • Θεματική κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική Ανάπτυξη
 • Εκδόσεις Δίοπτρα

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com

Η Ροζάννα Μιχαλοπούλου
Ροζάνα Μιχαλοπούλου
Έχω σπουδάσει και εργαστεί πολλά χρόνια ως Graphic designer σε εταιρεία γραφικών τεχνών αλλά και ως freelancer. Μου αρέσει να διευρύνω τις γνώσεις μου, για αυτό έχω παρακολουθήσει διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον εθελοντισμό. Η μεγάλη αγάπη και το ενδιαφέρον μου για το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική και τα βιβλία με κάνουν να νιώθω χαρούμενη που είμαι μέλος της ομάδας του Υoufly.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,722ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ