17.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκδόσεις Ψυχογιός: Νέες κυκλοφορίες από 8 Απριλίου

Νέες κυκλοφορίες έρχονται από τις Εκδόσεις Ψυχογιός στις 8 Απριλίου, με βιβλία για μικρούς και μεγάλους και ειδκότερα ιστορικά μυθιστορήματα, τίτλους ξένης λογοτεχνίας αλλά και παιδικά βιβλία από αγαπημένες σειρές.

Γυναίκα από πέτρα και φως – Θάνος Κονδύλης

Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου - εξωφυλλο βιβλίου Γυναικα από πέτρα και φως

1821. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία συγκλονίζεται από την Επανάσταση των Ελλήνων, που έπειτα από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς πασχίζουν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. Την ίδια εποχή, στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγγλική Πρεσβεία, ο φιλέλληνας γιατρός Μπέντζαμιν Μπλακ έχει μια σημαντική αποστολή που του έχει αναθέσει ο λόρδος Έλγιν από το Λονδίνο· να ανακαλύψει το χαμένο άγαλμα μιας όμορφης Αφροδίτης. Αυτή έχει γίνει έμμονη ιδέα στον γιατρό, μια και από καιρό τον επισκεπτόταν στα όνειρά του.

Καθώς τα χρόνια περνούν, θα περιπλανηθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της αγγλικής κατασκοπίας. Όταν ανακαλύψει ότι ήταν πιόνι των πολιτικών δολοπλοκιών, θα φύγει για την Ελλάδα. Στη διάρκεια της έρευνάς του θα ταξιδέψει στις Κυκλάδες, στη Μάνη, στην Αθήνα, στην Αίγινα και στο Ναύπλιο. Ο Τούρκος στρατηγός Κιουταχής, ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Γκούρας, οι Μαυρομιχαλαίοι, ο Ιωάννης Καποδίστριας και πολλοί άλλοι θα βρεθούν στον δρόμο του γιατρού. Μάλιστα ο ίδιος θα μπλεχτεί στη δίνη του πολέμου και θα κινδυνέψει θανάσιμα. Κάποια στιγμή η αναζήτησή του θα πλησιάσει στο τέλος της και ο Άγγλος θα ετοιμαστεί να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Αλλά δε γνωρίζει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Γιατί η μοίρα θα του στήσει ένα τελευταίο εμπόδιο, το πιο ισχυρό απ’ όλα. Ο έρωτας θα εισβάλει σαν θύελλα στη ζωή του, διεκδικώντας με απίστευτη ορμή το μερίδιό του από αυτή την αναζήτηση. Ο Μπέντζαμιν Μπλακ αναπάντεχα θα συναντήσει μπροστά του μια γυναίκα από το παρελθόν. Μια μοιραία γυναίκα που θα του αλλάξει τη ζωή… για πάντα!

Με φόντο την Ελληνική Επανάσταση του 1821 εκτυλίσσεται μια καταπληκτική περιπέτεια μέσα στη φλόγα του απελευθερωτικού αγώνα και στη φωτιά του έρωτα.

 • Θεματική Κατηγορία Ιστορικό Μυθιστόρημα, 1821
 • Σειρά Ελληνική λογοτεχνία
 • Ηλικία 18+
 • Σελίδες 440

Η εμμονή της μνήμης – Ελένη Τσαμαδού

Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου - εξωφυλλο βιβλιου Η εμμονή της μνήμης

Παιχνίδια της μοίρας. Γεγονότα απρόβλεπτα.

2010. Η έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας φέρνει κοντά έναν άντρα και μια γυναίκα, τον Φοίβο και τη Δάφνη. Τι μέλλον μπορεί να έχει η σχέση δύο ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές; Πώς συνδέονται μια πεταλούδα, ένας βυζαντινολόγος και μια νεκρή ερευνήτρια; Πόσο δυνατή μπορεί να είναι η εμμονή της μνήμης όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον έρωτα;

Μια σύγχρονη ιστορία με παράλληλη αναφορά στην πτώση του Βυζαντίου, στην πολιορκία της Αμμοχώστου, αλλά και σε άλλα γεγονότα, γνωστά και άγνωστα, της πρόσφατης και παλαιότερης ιστορίας του νησιού της Αφροδίτης.

Ένα γοητευτικό ταξίδι στο παρελθόν από την πένα της Ελένης Τσαμαδού.

 • Θεματική Κατηγορία Ιστορικό Μυθιστόρημα, Κοινωνικό
 • Σειρά Ελληνική λογοτεχνία
 • Ηλικία 18+
 • Σελίδες 456

Δικαίωμά μου – Θάλεια Ψαρά

Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου - εξωφυλλο βιβλίου Δικαίωμά μου

Χαμένη. Αυτό νιώθω. Ούτε στον εαυτό μου δεν έχω θάρρος να μιλήσω. Από τη μέρα που μπήκα εδώ μέσα, προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτή η μυρωδιάπου έχει ποτίσει τον χώρο και δε μοιάζει με καμιά άλλη. Είναι σίγουρα καμένη ελπίδα!

Η Δανάη ανάσαινε για είκοσι χρόνια το χνότο της βίας στο πρόσωπό της. Κατηγορήθηκε για έναν φόνο που δεν έκανε, αντιμετώπισε τον εφιάλτη του εγκλεισμού και κλήθηκε να ισορροπήσει στο τεντωμένο σκοινί που χωρίζει τη λογική από την παράνοια.

Ό,τι λυγμός γεννηθεί σήμερα θα μείνει ανάμεσα στο μαξιλάρι μου κι εμένα. Δε θα του κάνω εξομολογήσεις αυτή τη φορά· θα του ορκιστώ μονάχα. Εκείνο ξέρει πως οι όρκοι που γεννιούνται την ώρα των λυγμών είναι οι πιο αληθινοί· και σήμερα θα ορκιστώ να ζήσω! Είναι δικαίωμά μου!

Πόσος χρόνος μπορεί να χαθεί προτού η αλήθεια γίνει κραυγή; Πώς το ψέμα, με το προσωπείο του έρωτα, καταρρίπτει τις προσδοκίες; Τι δίνει σε έναν άνθρωπο το θάρρος να δραπετεύσει από τη σιωπή;

Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα ενδοοικογενειακής βίας, που έχει στόχο να χαράξει στην ψυχή του αναγνώστη ένα μονοπάτι που οδηγεί από το σκοτάδι και τον φόβο στο φως και στη λύτρωση.

 • Θεματική Κατηγορία Κοινωνικό
 • Σειρά Ελληνική λογοτεχνία
 • Ηλικία 18+
 • Σελίδες 416

Οι άρχοντες του χρόνου – Εύα Γκαρθία Σαένθ ντε Ουρτούρι

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας της λευκής πόλης που συνάρπασε την Ισπανία και έγινε διεθνές μπεστ σέλερ.

Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου- εξωφυλλο βιβλίου Οι άρχοντες του χρόνου

Ένα από τα βιβλία που ανήκουν στις νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός  που θα μπορούμε να πάρουμε από τις 8 Απριλίου είναι “Οι άρχοντες του χρόνου”.

Βιτόρια, 2019. Οι άρχοντες του χρόνου, ένα επικό ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα, σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Η ταυτότητα όμως του συγγραφέα του παραμένει μυστική, καθώς υπογράφει το βιβλίο με το μυστηριώδες ψευδώνυμο Ντιέγο Βεϊλάθ.

Βικτόρια, 1192. Ο θρυλικός κόμης δον Ντιάγο Βέλα επιστρέφει στον τόπο του ύστερα από δύο χρόνια, καθώς έλειπε σε μια επικίνδυνη αποστολή που του είχε αναθέσει ο βασιλιάς της Ναβάρας Σάντσο ΣΤ΄, γνωστός και ως Σάντσο ο Σοφός. Με έκπληξη όμως θα διαπιστώσει ότι ο αδελφός του, Ναγκόρνο, έχει παντρευτεί τη γυναίκα που προοριζόταν για τον ίδιο, τη γοητευτική Ονέκα ντε Μαεστού.

Ο Ουνάι Λόπεθ ντε Αγιάλα, αλλιώς γνωστός και ως Κράκεν, έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά από παράξενους θανάτους που όλοι τους ακολουθούν ένα διαφορετικό μεσαιωνικό τελετουργικό –ισπανική μύγα, όρκος του σκότους, εγκιβωτισμός– και είναι πανομοιότυποι με τους θανάτους που περιγράφονται στους Άρχοντες του χρόνου. Αναζητώντας τον δολοφόνο, ο Ουνάι Λόπεθ ντε Αγιάλα θα ανακαλύψει πως πολλά στοιχεία του παρελθόντος του τον συνδέουν με τους Άρχοντες του χρόνου και αυτή η ανακάλυψη θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του…

 • Θεματική Κατηγορία Crime – Μυστηρίου
 • Σειρά Ξένη λογοτεχνία
 • Ηλικία 18+
 • Σελίδες 456

Ψυχική Βιταμίνη – Κατερίνα  Τσεμπερλίδου

εξωφυλλο βιβλίου Ψυχική Βιταμίνη Κατερίνας Τσεμπερλίδου

Πέφτεις στα πατώματα όταν αποτυγχάνεις;

Ξαναζείς με τη φαντασία σου τα αρνητικά σχόλια των άλλων;

Πιστεύεις ότι χρειάζεται να αποδεικνύεις συνεχώς την αξία σου;

Παίρνεις προσωπικά ό,τι σου συμβαίνει;

Μήπως ήρθε η στιγμή να κάνεις μια επανεκκίνηση; Ένα restart που θα σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου ΨΥΧΙΚΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ, μας φέρνει τώρα με την ΨΥΧΙΚΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ 60 + 1 δυναμωτικές ιδέες, που θα μας οπλίσουν με θάρρος και σοφία, για να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας, να μπορέσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα εμπόδια της ζωής, τη στάση μας απέναντι στις σχέσεις μας, τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα. Αν ακολουθήσουμε τις ιδέες του βιβλίου σε διαφορετικούς τομείς της ζωής μας, θα προχωρήσουμε σε ένα restart, μια επανεκκίνηση. Θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που πάντα θέλαμε και που υποσχεθήκαμε στον καθρέφτη μας. Αν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξει και η ζωή μας και θα γίνει πιο ευτυχισμένη.

Ένα βιβλίο που μας κινητοποιεί να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που μας ταιριάζουν, για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γιατί το αξίζουμε.

 • Θεματική Κατηγορία Ψυχολογία
 • Σειρά Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην
 • Ηλικία   18+
 • Σελίδες 288

Μαξ Άϊνσταϊν 2 – Επαναστάτες με αιτία – Τζεϊμς Πάτερσον

εξωφυλλο βιβλίου ΜΑξ Άινσταϊν - Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου

Είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα για την κορυφαία «επίλεκτη» του Ινστιτούτου των Μαχητών για την Αλλαγή! Η Μαξ και οι φίλοι της από τους Μαχητές για την Αλλαγή καλούνται να πάνε επειγόντως σε ένα χωριό στην Ινδία που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ζωής και θανάτου, ένα πρόβλημα που μόνο μια ομάδα από παιδιά-ιδιοφυΐες μπορεί να λύσει.

Είναι δύσκολο όμως να επικεντρωθείς στην αποστολή σου όταν πασχίζεις να μην πέσεις θύμα απαγωγής από μια άπληστη οργάνωση, που φαίνεται να ξέρει κάθε σου κίνηση! Θα μπορέσει το εξυπνότερο κορίτσι του κόσμου να βρει τον τρόπο για να σώσει τον κόσμο… και τον εαυτό της;

Η πρώτη και μοναδική σειρά περιπέτειας με την επίσημη έγκριση του Αρχείου Άλμπερτ Άινσταϊν!

 • Θεματική Κατηγορία STEM, Περιπέτεια
 • Σειρά Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
 • Ηλικία 9-11
 • Σελίδες 360

Η αδελφή της Χριστίνας – Βέρα Πρατικάκη

Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου - εξωφυλλο βιβλίου Η αδελφή της Χριστίνας

Κάποιοι άνθρωποι κουβαλούν πολύ περισσότερο βάρος από ό,τι τους αναλογεί. Και οι άλλοι σπάνια το βλέπουν.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρη τι πρέπει να κάνω για να κάνω φίλους, αλλά από την άλλη έχω μάθει τι δεν πρέπει να κάνω: δεν πρέπει να αναφέρω ότι έχω μια αδελφή με βαρύ αυτισμό. Γιατί οι άνθρωποι που ακούν για την αδελφή μου χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: σε αυτούς που με λυπούνται, σε αυτούς που απομακρύνονται και σε αυτούς που κοροϊδεύουν. Και τίποτε από αυτά δε θέλω να συμβεί στο καινούριο μου σχολείο. Δεν είναι εύκολο πράγμα να έχεις αυτισμό. Ούτε βέβαια να ζεις και με κάποιον που έχει.

Ένα βιβλίο για την εφηβεία. Για τη φιλία και τους προσωπικούς αγώνες που δίνει ο καθένας. Για την αναζήτηση ταυτότητας και θέσης στον κόσμο. Ένα βιβλίο για την απελπισία και την ελπίδα. Για τη μοναξιά και τις σχέσεις. Τα ψέματα και τις αλήθειες. Για τον θυμό και την αποδοχή. Για τα λάθη και την συγχώρεση. Για το θάρρος και τη δύναμη που πολλοί έφηβοι καλούνται να ανακαλύψουν μέσα τους.

 • Θεματική Κατηγορία Ανθρώπινες σχέσεις, Κοινωνικό
 • Σειρά Μικρή πυξίδα (για παιδιά και εφήβους)
 • Ηλικία   12-13,9-11
 • Σελίδες 232

Πάμπλο. Ένας καμβάς αναμνήσεις – Αντώνης Σέργης

Παμπλο - ένας καμβάς αναμνήσεις - εξωφυλλο βιβλίου

Ο Πάμπλο είναι σπάνιο ταλέντο στη ζωγραφική, κάτι που ο ίδιος το γνωρίζει πολύ καλά. Ωστόσο, το μεγάλο του όνειρο να γίνει διάσημος ζωγράφος προσκρούει στην επιθυμία του πατέρα του. Καθώς πρόκειται να λάβει μέρος σε έναν μεγάλο διαγωνισμό στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της πόλης και ενώ είναι άρρωστος, ένας έντονος καβγάς με τον πατέρα του έχει τραγική κατάληξη. Ο Πάμπλο παθαίνει παροδική αμνησία. Τότε αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με αλήθειες και γεγονότα που αγνοούσε, αλλά και να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του μέσα από τις αναμνήσεις του.

Η ιστορία από τις νέες κυκλοφορίες της 8 Απριλίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός –μια μυθοπλαστική ματιά στην εφηβική ηλικία του σπουδαίου ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο– θα συγκινήσει και θα εμπνεύσει όλα τα παιδιά που κυνηγούν τα όνειρά τους!

 • Θεματική Κατηγορία Ανθρώπινες σχέσεις, Βιογραφίες, Καλές τέχνες
 • Σειρά Ξινόμηλο (11 ετών)
 • Ηλικία 12-13,9-11
 • Σελίδες 128

Οι οικογενειακοί μας δράκοι – Χρυσάνθη Τσιαμπάλη

Νέες κυκλοφορίες Εκδόσεις Ψυχογιός 8 Απριλίου - εξωφυλλο βιβλίου οι οικογενειακοί μας δράκοι

H πρόταση της κυρίας Πέρσας στους μαθητές της να συμμετάσχουν σε έναν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τους δράκους ενθουσιάζει τον Γιάννη. Είναι έτοιμος να ζωγραφίσει τον πιο άγριο και φοβερό δράκο και να διεκδικήσει το έπαθλο,όταν βλέπει τους εκπληκτικούς δράκους δυο συμμαθητών του. Οι γονείς και τα αδέλφια τους είχαν βάλει όλη τους την τέχνη. Ο Γιάννης είναι έτοιμος να τα παρατήσει…

Όμως, για μισό λεπτό! Έχει και εκείνος αδελφή και γονείς! Θα καταφέρει κάποιος από την οικογένειά του να ζωγραφίσει έναν δράκο όπως τον φαντάζεται ο Γιάννης, ώστε να πάρει μέρος στον διαγωνισμό;

Μια ιστορία για τη δύναμη της οικογένειας και την αξία της αυτοεκτίμησης και της ατομικής προσπάθειας.

 • Θεματική Κατηγορία Ανθρώπινες σχέσεις, Κοινωνικό
 • Σειρά Βατόμουρο (7-8 ετών)
 • Ηλικία 7-8
 • Σελίδες 48

Ο στύλιος και οι στύλοι του – Έλενα Αρτζανίδου

εξωφυλλο παιδικού βιβλίου Ο Στύλιος και οι στύλοι του

Όταν ήμουν δύο χρόνων, είδα ένα πελώριο πουλί να στέκεται στο ένα του πόδι. Προσπάθησα να το μιμηθώ, μένοντας ακίνητος σαν στύλος.

Όταν έγινα τριών, σε μια ακρογιαλιά, έστησα στύλους με ολόλευκα βότσαλα και άρχισα να τραγουδάω: «Στύλιοι, στύλιοι».

Όταν αντίκρισα πρώτη φορά τον Παρθενώνα, είχα ήδη κλείσει τα έξι. Τότε αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου μοναδική κατασκευή.

Στέλιος ή Στύλιος, όπως και να τον φωνάξετε, είναι ένας λαμπρός δημιουργός.

 • Θεματική Κατηγορία Κοινωνικό, STEM
 • Σειρά Φραουλίτσα (5-6 ετών)
 • Ηλικία 5-6
 • Σελίδες 56

Τετράδιο πρώτης αρίθμησης γράψε-σβήσε

τετράδιο πρώτης αριθμησης - Γράψε σβήσε (εξώφυλλο βιβλίου)

Ας κάνουμε μαζί τα πρώτα βήματα στην εκμάθηση των αριθμών, στο μέτρημα και στα απλά μαθηματικά.

 • Βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες αρίθµησης.
 • Πολλές διασκεδαστικές ασκήσεις, που µπορούν να γίνουν ξανά και ξανά.
 • Η απολαυστική εικονογράφηση και ο µαρκαδόρος γράψε-σβήσε κάνουν τη µάθηση παιχνίδι.

Μαθαίνει:

Αρίθμηση

Πρόσθεση

Ακολουθίες

Αριθμητικά μοτίβα

 • Θεματική Κατηγορία STEM
 • Σειρά Γενικών γνώσεων
 • Ηλικία 5-6,7-8
 • Σελίδες 48

Νίκησε τον ιό με ένα εμβόλιο! – Ελοϊζ Μάκγκρεκορ

εξωφυλλο βιβλίου Νίκησε τον ιό με ένα εμβόλιο

Μάθε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα εμβόλια και για το πώς μας βοηθούν να είμαστε υγιείς και ασφαλείς. Διάβασε πώς συνεργάζονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να φτιάξουν εμβόλια. Μάθε ποια είναι η διαδικασία του εμβολιασμού.

Γίνε κι εσύ ένας πολεμιστής του ιού!

 • Θεματική Κατηγορία Υγεία
 • Σειρά Γενικών γνώσεων
 • Ηλικία 3-4,5-6,7-8
 • Σελίδες 24

8 Απριλίου έρχονται οι νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
38,976ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,061ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ