19.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκδόσεις Πατάκη: Βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα

Βιβλία για τους μικρούς μας φίλους κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη και εδώ σας δίνουμε αναλυτικά πληροφορίες για αυτά.

Ο τελευταίος άνθρωπος – Λι Μπέικον

εξωφυλλο βιβλίου Ο τελευταίος άνθρωπος - Βιβλία κυκλοφόρησαν πρόσφατα εκδόσεις Πατάκη

Σε ένα µέλλον όχι πολύ µακρινό τα ροµπότ έχουν εξαλείψει τους ανθρώπους. Και το δωδεκάχρονο ροµπότ XR-935 δεν έχει κανένα πρόβληµα µε αυτό. Χωρίς τους ανθρώπους δεν υπάρχει πόλεµος, µόλυνση, έγκληµα. Κάθε µέλος της κοινωνίας έχει µια αποστολή και τα πάντα πηγαίνουν ρολόι.
Μέχρι τη µέρα που το XR ανακαλύπτει κάτι που είναι αδύνατον να υπάρχει: έναν άνθρωπο, ένα κορίτσι που το λένε Έµµα. Όλη του τη ζωή το XR είχε διδαχτεί ότι οι άνθρωποι ήταν κακοί. Και ότι ο κόσµος ήταν καλύτερος χωρίς αυτούς. Αλλά η Έµµα δε φαίνεται κακιά – φαίνεται φοβισµένη. Και χρειάζεται τη βοήθειά του.
Τώρα το XR πρέπει να κάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι µαζί µε την Έµµα και δύο άλλα ροµπότ. Ένα ταξίδι για να τη βοηθήσει να φτάσει σε ένα µυστηριώδες σηµείο ενός χάρτη. Αλλά πώς θα επιβιώσουν σε ένα µέρος όπου οι κανόνες δεν παραβιάζονται ποτέ και όπου δε θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι;

Ένα βιβλίο που αγγίζει πολλά θέματα

Στα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη είναι και αυτό το έξυπνα γραμμένο και συνάμα τρυφερό δυστοπικό βιβλίο που αγγίζει πολλά θέματα. Όπως τη σημασία της φιλίας, τα κοινωνικά στερεότυπα, την προκατάληψη. Αλλά και τον φόβο του «άλλου», τον ρόλο της τεχνολογίας ως εργαλείου αφανισμού της ανθρωπότητας, δοσμένα όμως με τρόπο προσιτό και με αρκετές δόσεις χιούμορ.

Ο Λι Μπέικον είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων για νέους, µεταξύ των οποίων οι σειρές Joshua Dread και Legendtopia, καθώς και η ιστορία The Mystery of Alice. Ο τελευταίος άνθρωπος είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του και έχει µεταφραστεί σε 22 γλώσσες. Μεγάλωσε στο Τέξας και τώρα ζει στο Νιου Τζέρσεϋ.  leebaconbooks.com

«Όταν το µαθηµατικό µυαλό των ροµπότ προσπαθεί να καταλάβει τους ανθρώπινους ιδιωµατισµούς, την ανθρώπινη συµπεριφορά, τα ανθρώπινα αισθήµατα, έχουµε στιγµές λεπτού χιούµορ. Και ο Μπέικον ανεβάζει τον πήχη της αφήγησης και το επίπεδο της δράσης, καθώς η οµάδα κάνει έναν αγώνα µε τον χρόνο και µε απροσδόκητες νέες απειλές. Μια περιπέτεια µε θέµα τη φιλία και την τεχνολογία, ιδανική για όσους έχουν αγαπήσει τα βιβλία µε ήρωες-ροµπότ του Πίτερ Μπράουν».  Booklist

Φαίδωνας και Ελλάνικος – Μαρία Μπάστα

εξωφυλλο βιβλίου Φαίδωνας και Ελλάνικςο - Βιβλία κυκλοφόρησαν πρόσφατα εκδόσεις Πατάκη

Ένα από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη και που θα μαγέψουν τους μικρούς μας αναγνώστες είναι το βιβλίο με τίτλο “Φαίδωνας και Ελλάνικος”. Ο Φαίδωνας, ένα αγόρι από τη Χίο. Ονειρεύεται να ταξιδέψει με το πλοίο του πατέρα του για να ανακαλύψει τον κόσμο. Την άνοιξη του 480 π.Χ. ο μικρός Χιώτης, ξεκινά το πρώτο ταξίδι μαζί με τον πατέρα του στις αποικίες της αρχαίας Ελλάδας.  Γρήγορα όμως καταλαβαίνει ότι περιβάλλεται από θανάσιμους εχθρούς. Και η επιστροφή του στην πατρίδα μοιάζει αβέβαιη. Άραγε το μαγικό φυλαχτό της οικογένειάς του, ο Ελλάνικος, θα τον βοηθήσει να βρει τον δρόμο του γυρισμού;  Με συντροφιά του μια πανέξυπνη γάτα και το μαγικό φυλαχτό της οικογένειάς του, καθώς και  με τη βοήθεια του Ποσειδώνα και της Αθηνάς, θα στηρίξει την πατρίδα του την πιο δύσκολη στιγμή.

Η ναυμαχία της Σαλαμίνας είναι η αφορμή για το βιβλίο αυτό

Το παραμύθι αυτό γράφτηκε με αφορμή τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που καθόρισε την τύχη της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Ήρωας του παραμυθιού είναι ένας μικρός Χιώτης, ο Φαίδωνας, και η ιστορία του ξεκινά το 480 π.Χ. Ο πατέρας και ο παππούς του είναι ναυτικοί και ο ίδιος ονειρεύεται να ταξιδέψει και να ζήσει τρανές περιπέτειες.  Όταν το ταξίδι του Φαίδωνα με τον πατέρα του τελικά ξεκινά, το αγόρι ανακαλύπτει ότι η νέα αυτή περιπέτεια κρύβει θανάσιμους κινδύνους για αυτόν, αλλά και αναπάντεχους συμμάχους. Μια γάτα που βρέθηκε μαζί του στο καράβι, αλλά και η θεά Αθηνά και ο Ποσειδώνας θα είναι στο πλάι του αγοριού στις δύσκολες στιγμές για να του δώσουν κουράγιο και να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τα εμπόδια.

Ο νεαρός ήρωας, μέσα από αυτό το μυητικό ταξίδι, θα ενηλικιωθεί. Ενώ ο αναγνώστης θα παρακολουθήσει ένα πανόραμα του αρχαίου πολιτισμού, θα ταξιδέψει  στις αρχαίες ελληνικές αποικίες των Συρακουσών και της Μασσαλίας. Και θα μάθει πώς λειτουργούσαν το εμπόριο και τα λιμάνια στα αρχαία χρόνια. Επιπλέον τα υπερβατικά στοιχεία δίνουν άλλη χάρη στη δράση. Και διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο αφήγημα που πατάει μεταξύ πραγματικού, ιστορικού και φανταστικού.

Η Μαρία Μπάστα γεννήθηκε στην Αθήνα. Και κατάγεται από τη Ζάκυνθο. Σπούδασε μετάφραση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως μεταφράστρια. Το «Φαίδωνας και Ελλάνικος» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο κόκκινος μανδύας- Συνωμοσίες στην κοιλάδα του Ευρώτα – Εύη Πίνη

εξωφυλλο βιβλίου ο κόκκινος μανδύας

Η Διοτίμα είναι μια δωδεκάχρονη είλωτας που ζει στο Έλος. Στο κτήμα του Σπαρτιάτη κυρίου της. Οι μέρες της κυλούν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Τότε τελειώνουν τα ψέματα και η ζωή της Διοτίμας αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Καθώς ολόκληρη η Σπάρτη κλυδωνίζεται  από συνομωσίες, δολοφονίες και μυστικά, κάποιοι  βάζουν σκοπό της ζωής τους να αποκαλύψουν την αλήθεια για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Μια συναρπαστική ιστορία που διαδραματίζεται τον 5ο αι π.Χ. σε μια πόλη  γεμάτη αντιφάσεις,  που όμοιά της δεν υπήρξε πουθενά αλλού, τη Σπάρτη. Μια πόλη – μύθος.

Ο κόκκινος μανδύας διαδραματίζεται στη Σπάρτη, την εποχή πριν τη μάχη του Μαραθώνα ως μετά τη μάχη των Θερμοπυλών. Ηρωίδα είναι η κόρη μιας γυναίκας είλωτα η οποία όμως αποδεικνύεται ότι έχει ευγενική καταγωγή. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε να εξελίσσεται μια ισχυρή ίντριγκα με το ζευγάρι των προηγούμενων βασιλέων του Λεωνίδα. Η οποία συναντιέται συχνά με την κύρια πλοκή και τη ζωή των προγόνων της ηρωίδας. Η ιστορία του βιβλίου είναι βέβαια φανταστική, στηρίζεται όμως σε πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν τη Σπάρτη στις αρχές του 5ου αι. π.Χ.  Έτσι πλάι στους ήρωες του μυθιστορήματος, τον Αλκίφρονα και τους συντρόφους του, την Τιμάνδρα, τη Διοτίμα και την οικογένειά της, κυκλοφορούν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της εποχής, ο Κλεομένης, η Γοργώ, ο Δημάρατος και ο Λεωτυχίδας.

Συνδιασμός πλοκής και παιδαγωγικού υλικού

Η συγγραφέας παραθέτει πλήθος ιστορικών στοιχείων που ερμηνεύουν το περιβάλλον και τις συμπεριφορές των ηρώων, δίχως να κουράζουν ούτε στιγμή συνθέτοντας ένα σύνολο όπου ο συνδυασμός πλοκής και παιδαγωγικού υλικού είναι ιδιαίτερα θελκτικός. Στο τέλος του βιβλίου παρατίθεται και ένα μικρό ιστορικό επίμετρο με διάφορα στοιχεία για την εποχή και τα πρόσωπα.

Η Εύη Πίνη σπούδασε αρχαιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1990 εργάζεται στου Υπουργείο Πολιτισμού, στο τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, όπου σχεδιάζει αρχαιολογικές εκπαιδευτικές εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Η Λούση Λου είναι μια από μας – Σταμάτης Κεσόγλου

Η λουσι Λου είναι μια από εμάς - Βιβλία κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη

Ο κύριος Ρότζερς είναι Κυνηγός Φαντασμάτων. Τις μέρες του τις περνά διαβάζοντας χοντρούς τόμους βιβλίων Φαντασματολογίας. Ενώ τις νύχτες συνομιλεί με τα πορτρέτα των προγόνων του. Που ήταν επίσης Κυνηγοί Φαντασμάτων και κάτι παραπάνω ξέρουν. Κι όλα κυλούν άψογα στη ζωή του κυρίου Ρότζερς. Αλλά υπάρχει και κάτι που τον κάνει πότε πότε να δακρύζει: ότι ο ίδιος δεν έχει ποτέ του πιάσει ούτε ένα φάντασμα. Γι’ αυτό πηγαίνει μαζί με τον υπηρέτη του, τον Σεβαστιανό, στο γραφείο του κυρίου Που. Ενός ντετέκτιβ που έχει μια μύτη που όλο μεγαλώνει και μια απάντηση για όλα.

Ο κύριος Που μιλά στον κύριο Ρότζερς και τον Σεβαστιανό για τη Λούση Λου. Μια γυναίκα που είναι φάντασμα και –ας πούμε ότι– ζει σε ένα χωριό της Αγγλίας. Τότε ο κύριος Ρότζερς αποφασίζει να βρει τη Λούση Λου. Και να την κυνηγήσει για όσο χρειαστεί. Και ο κύριος Ρότζερς είναι βέβαια πολύ αποφασισμένος. Αλλά υπάρχει κάτι που θα σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά του. Ότι η Λούση Λου είναι μια από μας κι ότι εμείς δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι είμαστε.

Συνδιασμός μυστηρίου και αγάπης

Μια διαφορετική ιστορία φαντασμάτων.
Μια διαφορετική ιστορία αγάπης.
Μια διαφορετική ιστορία για όσους μάς έμαθαν πως είμαστε κι εμείς διαφορετικοί.

Συνδυάζοντας την ατμόσφαιρα μυστηρίου που μας προσφέρουν οι βρετανικές ιστορίες για φαντάσματα με το αέναο κυνήγι της αγάπης το νεό μυθιστόρημα του Σταμάτη Κεσόγλου αποτελεί εξαιρετικό ανάγνωσμα για δυνατούς αναγνώστες από 10-15 ετών.

Ο Σταμάτης Κεσόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1980. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. Και συνέχισε τις σπουδές του με ένα μεταπτυχιακό στα λατινικά. Το 2015 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το παιδικό του μυθιστόρημα «Η Γη της Λόρνας», που βραβεύτηκε από το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Δύο χρόνια μετά, και πάλι από τις Εκδόσεις Πατάκη, κυκλοφόρησαν τα βιβλία του «Τη μέρα που θα ’ρθουν τα αγριοπερίστερα» και το «Φελίξ, ένα παραμύθι και η ιστορία του κόσμου».

Η περιπέτεια ξεκινά εδώ. 30 αληθινές ιστορίες κινδύνου και τόλμης – Νες Νάιτ

εξωφυλλο βιβλίου Η περιπέτεια ξεκινά εδώ

Τα παιδιά αλλά και όλοι όσοι κρύβουν ένα παιδί μέσα τους λατρεύουν την περιπέτεια, την εξερεύνηση και ειδικά ό,τι εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Η περιπέτεια ξεκινά εδώ» που ανήκει στα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Να μάθουν τις ιστορίες 30 αληθινών και παράτολμων ανδρών και γυναικών και να ανατρέξουν στα περιεχόμενα. Αλλά και να επιλέξουν αν θέλουν να αναζητήσουν γορίλλες στη ζούγκλα με την Νταϊάν Φόσσεϋ, να κατέβουν μες στον κρατήρα ενός ενεργού ηφαιστείου με τον Άλντο Κέιν και να διασχίσουν την τρομερή αραβική έρημο εν μέσω μιας φοβερής αμμοθύελας με τον Γουίλφρεντ Θέσιγκερ.

Ή να φτάσουν στην κορυφή του ψηλότερου βουνού του κόσμου, του όρους Έβερεστ, με τον Τζον Κρακάουερ. Κάθε ιστορία περιγράφει μια ολοζώντανη σκηνή δράσης. Και προσφέρει μια διασκεδαστική  και περιπετειώδη ανάγνωση που θα κρατήσει σε εγρήγορση τον μικρό εξερευνητή που κρύβει μέσα του κάθε παιδί.

Ιδανικό βιβλίο για τους λάτρεις της περιπέτειας από μια εξερευνήτρια

Αυτό το όμορφα εικονογραφημένο σκληρόδετο βιβλίο είναι ένα υπέροχο δώρο για τους λάτρεις της περιπέτειας. Που θα το εκτιμήσει και θα το αγαπήσει κάθε περιπετειώδης ψυχή, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

Η Ness Knight είναι μια πρωτοπόρος εξερευνήτρια η οποία έχει ολοκληρώσει πάμπολλες εξερευνητικές αποστολές και κάτω από αντίξοες συνθήκες σε ακραία περιβάλλοντα σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεγαλωμένη στην Αφρική, ανέπτυξε έναν ισχυρό δεσμό με τον πλούσιο πολιτισμό και την άγρια φύση της αφρικανικής ηπείρου, κάτι που την οδήγησε στο να συνεργαστεί με πολλούς οργανισμούς και ανθρώπους για τη διατήρηση, την ενίσχυση και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητάς της. Το 2013 έγινε η πρώτη γυναίκα που κολύμπησε στον ποταμό Τάμεση από την πηγή του μέχρι τη γέφυρα Putney του Λονδίνου. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο για παιδιά.

Στις 7 κορυφές – Χριστίνα Φλαμπούρη, Μαρία Ρουσάκη

εξώφυλλο βιβλίου Στις 7 κορυφές

Ένα από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη είναι και το “Στις 7 κορυφές” που βασίζεται στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου.

Ένα κορίτσι φοβάται τα ύψη. Αλλά ταυτόχρονα νιώθει μια ακατανίκητη έλξη γι’ αυτά. Αποφασίζει λοιπόν να νικήσει τους φόβους της. Και να ανεβεί στις 7 ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Έτσι, θα μάθει πως τους φόβους τούς νικάς με την ελπίδα, τη συνεργασία, την αφοσίωση, το θάρρος και την υπομονή. Και σοφότερη θα γυρίσει πίσω στο σπιτάκι της.

Μια υπέροχη αλληγορική ιστορία για παιδιά 5-8 ετών που συνοδεύεται με μια περιήγηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και την ανακάλυψη των εσωτερικών χαρισμάτων που χρειάζεται ο καθένας ώστε να κατακτήσει τον στόχο του. Η διπλή ανάγνωση συνδέει την κάθε κορυφή με έναν στόχο προσωπικής βελτίωσης.

Η ιστορία είναι βασισμένη στην κατάκτηση των 7 κορυφών του κόσμου από την Ελληνίδα ορειβάτισσα Χριστίνα Φλαμπούρη, την πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε το Έβερεστ και τη μοναδική μέχρι σήμερα που ολοκλήρωσε το «7 Summits Project». Η Χριστίνα μοιράζεται το πάθος της για τις «κορυφές» με μικρούς και μεγάλους και τους εμπνέει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, όσο μεγάλα και αν είναι.

Αυτό το πάθος την έφερε κοντά με τη Μαρία Ρουσάκη, τη συγγραφέα που μέχρι σήμερα έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Κάθισαν μαζί και έγραψαν αυτό το βιβλίο, το οποίο εικονογράφησε η Κιάρα Φεντέλε. Και ονειρεύονται να φτάσει στις πιο ψηλές κορυφές του κόσμου. Εκεί που όλα τα όνειρα μοιάζουν προσβάσιμα και εφικτά. Γιατί το παιδικό βιβλίο «Στις 7 κορυφές» μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε και τα εφτά στοιχεία που μπορούν να μας ενδυναμώσουν για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Εφτά στοιχεία που μας ενδυναμώνουν

7 – Οι εφτά κορυφές μας βοηθούν ΝΑ:

Κ – Κυνηγήσουμε τους στόχους μας!

Ο – Ονειρευόμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε!

Ρ – Ρισκάρουμε με προσοχή!

Υ – Υψώνουμε την πίστη μας στον εαυτό μας!

Φ – Φτιάχνουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να πετύχουμε!

Ε – Εκπαιδευόμαστε για να φτάσουμε στους στόχους μας!

Σ – Στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας, αλλά και σε άλλους όταν χρειαστεί!

Ανακαλύψτε κι εσείς τις δικές σας κορυφές! Γιατί μέσα σε όλους κρύβεται ένα μεγάλο «Μπορώ!».

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένας χάρτης με πληροφοριακά στοιχεία για τις 7 κορυφές.

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
38,976ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,491ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,062ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ