28.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Εκδόσεις Φυλάτος: Οι νέες κυκλοφορίες του Μαΐου

Ο Μαΐος έρχεται με νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φυλάτος με βιβλία για μικρούς και μεγάλους και εμείς σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά.

Ο Αμπελουργός που έγινε CEO – Δρ. Βασίλης Α. Μασούλας

Μαΐος εκδόσεις Φυλάτος βιβλία - εξωφυλλο βιβλιου ο αμπελουργός που έγινε ceo

2000 χρόνια γνώσης και εμπειρίας Ηγεσίας και Management –

ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και όχι μόνο…

Το παρόν βιβλίο δεν επιμένει, δε στέκεται σε ένα από τα αναμφισβήτητα θετικά χαρακτηριστικά ενός ηγέτη, την ταπεινοφροσύνη. Γιατί ακριβώς, η πυκνή, παραστατική, πλήρης μελετητική σύνθεση του Βασίλη Μασούλα πηγαίνει την ιδέα της ταπεινοφροσύνης πολλά βήματα παραπέρα, πολλά βήματα μπροστά. Έτσι μέσω αντιπροσωπευτικών βιβλ(ι)ογραφικών παραπομπών, σκιτσάρει τις αρχές και τα πρότυπα μιας ηγεσίας. Το αρχικό παράδοξο αίρεται εύστοχα και κυρίως πειστικά μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων από κείμενα της Καινής Διαθήκης, η ραχοκοκαλιά των οποίων σχετίζεται με την Άμπελο και τα γύρω από αυτήν. Ωστόσο τι δουλειά έχει η Καινή Διαθήκη στο σύγχρονο πλαίσιο των επιχειρήσεων;

Το πόνημα αυτό έρχεται να αποδείξει όχι μόνο τη θεωρητική αξία των ιερών διδαχών, αλλά κυρίως την πρακτική εφαρμογή τους στο σύμπαν της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Ακόμα και μέσω case studies. Τελικά θα διαπιστωθεί πως το βεληνεκές του βιβλίου είναι ευρύτερο γιατί μιλά για κάθε μορφή ηγεσίας, κάθε τύπο άσκησης εξουσίας. Σε δεύτερη ανάγνωση λοιπόν, το βιβλίο εισέρχεται, με διάθεση ανάλυσης, στο πεδίο των λεπτών ανθρώπινων σχέσεων. Γι’ αυτό κρίνεται ότι συνιστά ανάγνωσμα πολύτιμο για την εξέλιξη καθενός μας σε κάθε εποχή, σε κάθε συνθήκη!

«Σχεδόν σχέσεις – Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει»

εξωφυλλο βιβλιου σχεδόν σχέσεις

Σχεδόν σχέσεις: Μια τάση της εποχής στην οποία έχει συντελέσει η ευκολία της επικοινωνίας, η έκφραση της επιθυμίας των ανθρώπων για περισσότερη ευελιξία κι ανεξαρτησία, απωθημένοι κι ασυνείδητοι φόβοι δέσμευσης ή το νέκταρ των θεών που πλέον έμαθαν κι οι θνητοί τη συνταγή του;

Στα σίγουρα ένα νέο μοντέλο «σχέσης» που δείχνει να ήρθε για να μείνει. Και έτσι εμείς ανοίγουμε μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει.

Το βιβλίο υπογράφουν οι: Κατερίνα Κεχαγιά, Γιοβάννα Κοντονικολάου, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Βασιλική Γουγούλα.

Το βιβλίο χαιρετίζει η life coach, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και ραδιοφωνική παραγωγός Λουκία Μητσάκου.

«Το Ναυάγιο» – Αναστάσιος Μπαλτζίδης

Μαΐος εκδόσεις Φυλάτος βιβλία - Το ναυαγιο εξωφυλλο βιβλιου

Η εκατονταετία που μεσολάβησε, πριν και μετά την ανατολή του

19ου αιώνα, σε Ασία, Αμερική και Ευρώπη, αποτέλεσε μια ανεπανάληπτη εμπειρία, γι’ αυτούς που την έζησαν. Η Μικρασιατική Καταστροφή, η πειρατεία, το αμερικανικό όνειρο, ο γαλλικός Μάης του ‘68, η ελληνική Δικτατορία του ‘67, η σεξουαλική απελευθέρωση, αποτελούν τον τόπο δράσης των πρωταγωνιστών για το «Ναυάγιο».

Η φαντασία, η περιπέτεια, ο έρωτας, η βία της ζωής, το απρόσμενο, αποτελούν το όνειρο, που θα σας ταξιδέψει, μέσα από τις ζωντανές περιγραφικές εικόνες του βιβλίου. Το μυστήριο και η αγωνία, για την τύχη των ηρώων του μυθιστορήματος, θα σας συνοδεύουν, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία γραμμή του βιβλίου. Το όνειρο και οι ζωντανές περιγραφές, θα σας οδηγήσουν, να πάρετε μέρος σ’ αυτό το μυθιστόρημα, να ζήσετε την αγωνία και την προσπάθεια, την ελπίδα και την επιτυχία αυτών των ανθρώπων.

Εκ δυσμών – Θεόδωρος Αθ. Γκλαβέρης

Μαΐος εκδόσεις Φυλάτος βιβλία - εξωφυλλο βιβλιου Εξ δυσμών

Εκ δυσμών – Στα ίχνη του μακεδονικού ελληνισμού – Μια διαχρονική ενατένιση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του κάμπου της»

Αφετηρία του μέλλοντος κάθε λαού αποτελεί το παρελθόν του. Γι’ αυτό και ο λαός που στερείται προγονικής ιστορίας, είναι ανερμάτιστος και αδύναμος να διεκδικήσει το μέλλον του. Η προγονική ιστορία δεν αρκεί βέβαια από μόνη της για τη θεμελίωση του μέλλοντος ενός λαού. Απαραίτητη είναι και η γνώση της, αφού αυτή τον κατευθύνει στην ερμηνεία και κατανόηση των προτερημάτων και ελαττωμάτων του και τον οδηγεί στην αυτογνωσία του.

Γίνεται αντιληπτή, στο βιβλίο, η αμφίδρομη σχέση που συνδέει διαχρονικά τη Θεσσαλονίκη με τον ζωοδότη κάμπο της, ο οποίος υπήρξε μήτρα και διαχρονικός τροφός της. Μια σχέση, που ξεκίνησε με την ίδρυση της Θεσσαλονίκης, τότε που κάτοικοι οικισμών του κάμπου της, όπως της Χαλάστρας και της Σίνδου, αποτέλεσαν συστατικό στοιχείο της νεοϊδρυθείσας πόλης, συνεχίσθηκε στους χαλεπούς καιρούς των βαρβαρικών επιδρομών, τότε που η πόλη υπήρξε ασφαλές καταφύγιο των ξωμάχων της, πέρασε από την καταλυτική συμβολή των κατοίκων του κάμπου της στην απελευθέρωσή της το 1912 και φθάνει μέχρι την περίοδο της γερμανικής κατοχής, τότε που οι ξωμάχοι του κάμπου, «αγκάλιασαν» στοργικά, με τα φιλάλληλα αισθήματά τους, την πόλη και τους κατοίκους της και διέσωσαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς από την επαπειλούμενη λιμοκτονία τους.

Αυτήν τη σχέση κατέγραψε γλαφυρά, μέσα από τη βιωματική περιπέτειά του, ο ποιητής της Θεσσαλονίκης Ντίνος Χριστιανόπουλος, που επιβίωσε από τη θανατηφόρα πείνα του φοβερού χειμώνα του 1941 – 1942.

Η Χαρά αναζητά την ευτυχία – Βίκυ Πασχάλη

εξωφυλλο βιβλίου Η χαρά αναζητά την ευτυχία

Το παραμύθι «Η Χαρά αναζητά την ευτυχία» εξιστορεί τις περιπέτειες της μικρής μας φίλης, της Χαράς.

Το κορίτσι αυτό αντιπροσωπεύει στην ουσία το συναίσθημα της χαράς που πρέπει να νιώθει κάθε παιδί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της παιδικής του ηλικίας.

Τις διάφορες εκφάνσεις του συναισθήματος αυτού τις διαπιστώνουμε μέσα από τη διαδρομή και τα ταξίδια της ίδιας ώσπου τελικά να καταλήξει εκεί που πραγματικά ανήκει, στην καρδιά ενός ξεχωριστού παιδιού, του αγαπημένου της φίλου Παναγιώτη.

Το βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, στην ευτυχία και στην αληθινή φιλία.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Γκανούδη Χρύσα

Η Αννούλα στη ζώνη του Φανταστικού – Άννα Ταρλή

εξωφυλλο βιβλιου Η Αννούλα στη ζώνη του φανταστικού

Η Αννούλα ζει με τα αδέρφια της στην Αθήνα. Πηγαίνει στο σχολείο, μελετά τα μαθήματά της, παίζει, τρέχει, κάνει ό,τι κάνει ένα παιδί της ηλικίας της. Το βράδυ ξαπλώνει στο ζεστό κρεβατάκι της και αρκετές φορές, πριν την πάρει ο ύπνος, σκέφτεται όσα την απασχολούν. Όταν κοιμάται η Αννούλα, όμως, ταξιδεύει… Η Λευκή την παίρνει μαζί της στο βασίλειό της κι εκεί η Αννούλα διαπιστώνει πως υπάρχουν πάρα πολλοί νάνοι με μαγικές δυνάμεις αντίστοιχες με τις ανάγκες των παιδιών στη Γη!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Άννα Ρέμπελου

Μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα – Κατερίνα Καρβούνη

Μαΐος εκδόσεις Φυλάτος βιβλία - εξωφυλλο βιβλιου μαθαίνοντας τις νότες παρέα με τα ζώα

Το παραμύθι αυτό γράφτηκε με σκοπό να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να εισβάλλουν στον κόσμο των παιδιών και να τα βοηθήσει να κατανοήσουν απλούς μουσικούς όρους με τρόπο παιγνιώδη.

Τα ζώα είναι οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών και μαζί τους θα ταξιδέψουμε στο κόσμο της μουσικής αφουγκραζόμενοι τους ήχους της φύσης και τις μουσικές ανησυχίες τους…

Οι ήχοι των ζώων, το θρόισμα των φύλλων, τα κύματα της θάλασσας, το φύσημα του ανέμου αποτελούν μέρος της μουσικής της φύσης…

Ας την ακούσουμε…

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Τάνια Καρακώττα

Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα – Ιφιγένεια Π. Μάνθου

εξωφυλλο βιβλιου ο Αναστασιος και η Καρμελίνα

Ο Αναστάσιος και η Καρμελίνα – Η γνωριμία

Ακούστε εσείς παιδιά, μα και οι μεγάλοι

πώς θα γίνουμε αισιόδοξοι και πάλι.

Αν στη ζωή μας βάλουμε λίγη φαντασία,

με κάποια σαν την Καρμελίνα που να έχει σημασία!

Η Καρμελίνα έρχεται από τα χρόνια τα παλιά,

χωρίς να έχει όμως κάτασπρα μαλλιά.

Τον Αναστάσιο τώρα συντροφεύει

και από κάθε τι κακό τον προστατεύει.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Εύα Φιλίππου

Μαΐος 2021 – Κυκλοφορούν επίσης τα παρακάτω βιβλία από τις εκδόσεις Φυλάτος

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

the favicon of youfly
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
54,482ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,400ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,720ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ