6.9 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Εκδόσεις Αρμός: νέες κυκλοφορίες και προτάσεις 23 Οκτωβρίου

Οι Εκδόσεις Αρμός μας προτείνουν βιβλία από τις νέες κυκλοφορίες όπως και τίτλους οι οποίοι είναι υπό έκδοση.

Ανακαινίζω τη ζωή μου με αρχιτέκτονα τον Αριστοτέλη

Φένια Τσανάκα

Εκδόσεις Αρμός βιβλία νέες κυκλοφορίες Φένια Τσανάκα

Σαν αρχιτέκτων  συνειδητοποίησα ότι στο ίδιο οικόπεδο, με τους ίδιους νόμους, ανάλογα με ποιον αρχιτέκτονα θα επιλέξουμε,  θα χτίσουμε ένα τελείως διαφορετικό σπίτι. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας. Ο ίδιος άνθρωπος, στο ίδιο κοινωνικό περιβάλλον ανάλογα με ποια φιλοσοφία θα επιλέξει, θα ζήσει μια διαφορετική ζωή. Γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα: «Ποια φιλοσοφία να επιλέξουμε για να ζήσουμε μια καλή ζωή;».

Στην αναζήτηση αυτή στάθηκα στη φιλοσοφία του Αριστοτέλη, η οποία ξεκινάει από την απλή θεώρηση ότι: «Η ζωή μας είναι οι πράξεις μας» και απαντάει σε απλά και καθημερινά ερωτήματα που όλοι έχουμε.

Πώς να χειριζόμαστε το θυμό μας;

Τι σημαίνει αγάπη;

Πώς να διαμορφώσουμε ανθρώπινες σχέσεις χωρίς εντάσεις και τσακωμούς;

Πώς να νικήσουμε τους φόβους μας;

Γιατί αποτυγχάνουν οι δίαιτες;

Γιατί πράττουμε συχνά ενάντια σ΄ αυτό που θέλουμε;

Μήπως οι εμπειρίες μας διαμορφώνουν τη σκέψη μας;

Πώς οι επιλογές μας θα είναι καλές;

…και πολλά ακόμη ερωτήματα.

Το βιβλίο αυτό είναι η βιωματική πορεία ανακάλυψης της αριστοτελικής φιλοσοφίας και πώς αυτή μπορεί να μας αλλάξει.  Να αλλάξει πώς νιώθουμε, τον τρόπο που βλέπουμε τις καταστάσεις, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και εντέλει τον τρόπο που πράττουμε.

Με απλά λόγια πώς μπορούμε να  ανακαινίσουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας τις καταστάσεις που μας δυσαρεστούν  προκειμένου να αποκτήσουμε μόνιμη όρεξη για ζωή.

Ενάτη ώρα

Δήμητρα Παυλίδου

Εκδόσεις Αρμός βιβλία νέες κυκλοφορίες Δημητρας Παυλίδου

Μυστικός κῆπος

Κάπου θὰ ὑπάρχει

ὁ μυστικός κῆπος

σὲ κάποιους θὰ εἶναι

οἰκεῖος καὶ γνωστός

Δάσος ἢ κῆπος ἢ μποστάνι

ποιός νὰ ξέρει;

τὸ θρόϊσμα ν ᾽ ἀκουστεῖ

καὶ θὰ τὸν βρῶ

ἕνα μῆλο μὲ βέλος νὰ δῶ

καὶ θὰ τὸν ἀναγνωρίσω

ρείκι

φτέρη

σκῖνο

θυμάρι

νἄχω γιὰ φίλους

τὴ δάφνη τὶ νὰ τὴν κάνω;

ἀπὸ στεφάνια

δόξας ἤ θανάτου

κι εὔφημες μνεῖες

γέμισαν πλαστικό

οἱ θάλασσες.

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε

Κυριάκος Βλασσόπουλος

Εκδόσεις Αρμός βιβλία νέες κυκλοφορίες Κυριακος Βλασσοπουλος

Ιστορίες οικογενειακών τραυμάτων και επανορθώσεων

Τι είναι αυτό που ωθεί τα ἀνθρώπινα όντα να κυνηγούν πάντα το όνειρο ενός παραδείσου, αλλά συχνά να καταλήγουν να βιώνουν αδιέξοδα και συγκρούσεις απελπιστικά ματαιωτικές;

Τι κάνει ανθρώπους με τις καλύτερες προθέσεις να προσπαθούν να συνδεθούν και να συνυπάρξουν, και αντί αυτού να καταλήγουν να αποκαρδιώνονται, να μάχονται –λυσσαλέα, κάποιες φορές– επαναλαμβάνοντας συχνά, με μικρές παραλλαγές, το ίδιο έργο;

Γιατί μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε;

Όλα όσα πράττουμε κάτι «λένε», κάποιο λόγο αρθρώνουν, κάτι που αλλιώς δεν μπόρεσε, ενδεχομένως, να «μιληθεί». Βία και καταστροφικότητα, ρητή και υπόρρητη, υπάρχει και στην καθημερινότητά μας, και στις στενές μας σχέσεις, ίσως κατά κύριο λόγο σε αυτές… Υπάρχουν και άλλα πράγματα, όμως· άλλες πιθανές διαδρομές –δημιουργικότητας, αγάπης, συντροφικότητας– και είναι η δυνατότητά μας να εμπεριέχουμε και να κατανοούμε τις ασυνείδητες συγκρούσεις και αντινομίες μας, και αυτές ακόμα τις καταστροφικές μας ροπές, πού καθιστούν αυτές τις άλλες διαδρομές δυνατές. Η ζωή μας ξεκινάει απέναντι σε ένα βλέμμα, αλλιώς δεν ξεκινάει.

Οι Εκδόσεις Αρμός προτείνουν βιβλία από τις νέες κυκλοφορίες

Αστραπές χωρίς βροντή

Βασίλης Ι. Μπενόπουλος

αστραπς χωρις βροντη του ΒΑσιλη Μπενοπουλου

Προσπαθώ, τώρα, να εντοπίσω τη γενιά. Να την περιγράψω, να την καταλάβω και να την εξηγήσω. Δεν υπάρχει γενιά, υπάρχουν μεμονωμένες φιγούρες που αλληλεπιδρούν λιγότερο ή περισσότερο και υπάρχουν πρόσωπα που κρύβονται ή δημιουργούν.

Υπάρχουν κύκλοι, κάποιοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ και δεν γνωρίζουν ή δεν αντιλαμβάνονται καθόλου την ύπαρξη των άλλων κύκλων, και υπάρχουν κύκλοι που τέμνονται ίσως για μια στιγμή, και αφήνουν το αποτύπωμά τους ο ένας στον άλλο, ή ανακατεύονται, ή συνεχίζουν στις δικές τους ξεχωριστές κατευθύνσεις.

Το Δώρο της Συγχώρεσης

Olivier Clerc

Ένα δώρο των τολτέκων εκ μέρους του Don Miguel Ruiz

Μετάφραση: π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος – Ελίζα Μαυροπούλου

το δωρο της συγχωρεσης

Το 1999 ο Olivier CLERC ταξιδεύει στο Μεξικό για να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο μιας εβδομάδας με οργανωτή και εμψυχωτή τον  Don Miguel Ruiz. Αρκετά πριν από αυτό το ταξίδι Οι Τέσσερες συμφωνίες των Τολτέκων, έργο που έκανε τον  Don Miguel διάσημο και στον γαλλόφωνο κόσμο, έχει ήδη μεταφραστεί στα Γαλλικά από τον  Olivier CLERC  και έχει γίνει best seller. Κατά την διάρκεια αυτής της γνωριμίας τους στο Μεξικό, ο Olivier CLERC βιώνει μια εμπειρία ριζοσπαστικά μεταμορφωτική από ένα δώρο που τού προσφέρει ο Don Miquel. Είναι το Δώρο τής Συγχώρεσης. Μέσα στο ανά χείρας πρακτικό αυτό βιβλίο ο συγγραφέας παρουσιάζει αυτό το μοναδικό εργαλείο των τολτέκων, που δεν είχε ποτέ αποκαλυφθεί στο παρελθόν και το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να βρει την ανακούφιση, την συγχώρεση, την γαλήνη και την αγάπη, τα οποία έχουμε όλοι μας τόσο μεγάλη ανάγκη. Η μεταμορφωτική εμπειρία στο Μεξικό που άλλαξε τη ζωή του, αλλά και των υπολοίπων εκεί παρόντων, μπορεί να γίνει και δική μας μεταμορφωτική εμπειρία.

Έχετε δυσκολία να συγχωρέσετε τους ανθρώπους που σας έκαναν κακό;

Μήπως αισθάνεσθε ένοχοι και τα βάζετε με τον εαυτό σας, που δεν καταφέρνετε να συγχωρέσετε, παρά τις προσπάθειες που κάνετε;

Επιθυμείτε να ελευθερώσετε την καρδιά σας από την μέγγενη της μνησικακίας, της δυσφορίας, της πικρίας και του μίσους;

Θα σας ενθουσίαζε να έρρεε η αγάπη μέσα από σας πιο ελεύθερα και πιο άφθονα;

Το Δώρο τής Συγχώρεσης βοηθάει ακριβώς σε όλα αυτά. Δεν απαιτεί καμιά προηγούμενη γνώση ή ειδική ικανότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε άνθρωπο και σε κάθε τόπο. Γιατί να μην το δοκιμάσετε;

Η ηρεμία του Χριστού και η τρικυμία του μυαλού

π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Ομιλία

η ηρεμια του χριστου και η τρικυμια του μυαλου

Δείτε επίσης τις νέες κυκλοφορίες της 16 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις Αρμός.

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
59,813ΥποστηρικτέςΚάντε Like
11,938ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,696ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ